Galerie prac użytkowników forum - Prace Barbara 1 - 2006 rok
barbara 1 - Sob 15 Lip, 2006 14:40
W przerwie różowej bluzeczki(orginał niebieska),zaczęłam panczo
I co o tym myslicie? Robie na drutach 10 nr.Fota wybrana od Krakowianki i Fruzi
jeszcze 9 szt.takich pasów,robi sie bardzo szybko
barbara 1 - Czw 20 Lip, 2006 14:56
Tak wyglada przód mojego pancza
barbara 1 - Pią 21 Lip, 2006 11:57
Włóczka nazywa się FINEZJA,bardzo mięciutka i puchata.W hurtowni za 50 gr.płaciłam 2,40 zł.Wczoraj machnęłam sobie do tego przyszłego pancza,czape z daszkiem,w tym jasniejszym kolorku(ten jasny to jest melanż biały z beżem,na fotce tego nie widać,ogólnie to jest włóczka melanżowa)
barbara 1 - Sob 05 Sie, 2006 19:46
Nie wiem czy jeszcze załapie się na lato,ale powstał taki komplecik.Z braku fotografa chwilowa zastępuje mnie,mój chudy manekin i podłoga.Muszę powiedzieć,że na mnie wyglada fajowo i jestem bardzo zadowolona.
Włóczka sonata,zużycie na spódnice trzy motki po 100 gr. a na top dwa motki po 100 gr.
szydełko,spódnica 3 mm. top 2,5 mm.
przód topu
tył
spódnica
całość na chudym manekinie
Fotki były robione przed chwilą,w domu juz ciemno i są robione przy pomocy lampy.
barbara 1 - Pon 07 Sie, 2006 07:20
jaga 48 strasznie mi przykro,ale nie mam schematu do tego bieżnika(wirus zjadł mi wszystko co miałam zapisane w komp.)
Viola ta hurtownia jest na Krótkiej przy salonie Renaulta(zaraz za ryneczkiem)
A teraz obiecane fotki
barbara 1 - Śro 16 Sie, 2006 07:44
No fakt Renata,sonata jest za gruba do tego modelu.Jak juz masz tyle zrobione,to rób dalej(zawsze mozesz spruć).Rękawki rób cały czas na wprost,bez ujmowania oczek,zmień tylko szydełko na cieńsze,wtedy nie powinny wyjść szerokie.A szerokość na górze i dole ma byc taka sama.A teraz jakim nr.szydełka robisz?
barbara 1 - Śro 23 Sie, 2006 19:13
Dziunia mam schemat.Robię z pasów.5 szt. na przód i 5 szt.na tył
A dzis juz Wam pokaże to co wymodziłam na drutach.Jest to żakiet do krótkiej spódniczki,własnie spódniczke zaczynam robić.Bedzie to komplecik taki juz na jesień.
Użyłam trzy rodzaje włóczek.Fantazja,trawka i do obrobienia mirelka.Pora taka a nie inna,więc na fotkach nie widać guzików,a są.Jak juz bedzie spódniczka,to sobie cykne fotki
pierwsza fotka,orginalny kolor,tak jak w rzeczywistosci
barbara 1 - Czw 14 Wrz, 2006 13:35
Dziewczyny nie mam na nic czasu od kąd mały poszedł do przedszkola.Troche rzeczy zrobiłam,ale brak czasu na fotki.Tak na szybko słynna spódnica.Kolor orginalny jak na fotce.Włóczka muza,wyszło 400 gr.szydełko 3,5 mm.długość przy tej włóczce az 74 cm.Pozwoliłam sobie nawet ominąć cztery rzędy.Zrobiłam jeszcze spódnice PP,jutro wkleje fotki.Teraz własnie w nowej spódniczce wychodzę po małego do przedszkola.
barbara 1 - Czw 14 Wrz, 2006 15:13
wstawiam pozostałe dziubaniny
z podszewką czarną
Basia w lustrze
i jeszcze jedno zdjątko
do spódniczki jest też bluzka
spódniczka PP
i Basia w spódniczce(kolor orginalny)
i jeszcze sama bluzeczka
barbara 1 - Czw 14 Wrz, 2006 15:37
Slicznie dziekuje
Ania,z braku laku dobra wanna .Ania(PM) do wszystkich spódniczek zawsze noszę halkę.Wczoraj własnie szyłam w trzech kolorach.Kończe nastepna spódnice do tego żakietu co juz jest w temacie i moze wrescie zabiore sie do skonczenia pancza.
Acha spódnica PP zrobiona z włóczki mirelka,wyszło tylko 200 gr.szydełko 3,00 mm.
Na bluzke poszło 150 gr,szydelko3,5 mm.włoczka ta sama co spódnica,czyli muza i troche trawki
barbara 1 - Czw 14 Wrz, 2006 19:59
Dziewczyny jesteście kochane
Pika,spódnice VS robiłam z meduzy(na szydełku ciężko sie z niej robi,jest gruba,ale kolor mi sie podobał i chciałam juz taka jesienną spódnice.Jest to bawełna).Druga spódnica PP z mirelki,włóczka lekka miła i przyjemna,włóczka acryl.
Ania (PM),spódnica VS ma 74 cm.dł. robiona podwójnymi słupkami, ominęłam 4 rzedy,było by jakieś 80 cm.z tymi 4 rzedami.Spódnica PP ma 70 cm.robiona pojedyńczymi słupkami.I tutaj nie trzymałam sie scisłego schematu.Troche dodawałam rzedów,a troche ujmowałam w niektórych wzorach.
Viola,jak nie ma nikogo w domu(z wyjatkiem czterolatka)to trzeba sobie radzic w inny sposób.na dzien dzisiejszy wchodzę na wanne,nie wiem jak to będzie wyglądac za 10 lat Co się nie robi dla reklamy
barbara 1 - Nie 17 Wrz, 2006 18:10
Skończyłam spódniczke do zakietu.Na wysokość jest równa z kolanami
barbara 1 - Sob 30 Wrz, 2006 17:02
Pika,Bogdanka,Magdalena
A o to moja najnowsza VS,na troche innej podszewce.Włoczka z duzej szpuli(bawełna z jakąś wiskozą,super nitka),robiłam z podwójnej nici na szydełku 3,5mm.Nie wiem ile mi wyszło.Na szpuli było ponad 2,5 kg.a nie widzę żeby cos ubyło.Kolor mocny brąz,taki jak w lustrze na fotce
barbara 1 - Pon 02 Paź, 2006 11:01
Magdalena podszewka jest z satyny,na dole jest doszyta falbana(dwie długosci z szerokosci podszewki)i wykończona bawełnianą koronką 1,5 cm.
barbara 1 - Pon 16 Paź, 2006 09:13
W sobote mi odbiło,żeby zrobić spódnice z serwetki I tak to wyszło
Nitka Gloria,zuzycie 300 gr.szydełko 3,5 mm.Robiłam podwójnymi słupkami,dlatego tak szybko.Długość 80 cm.Kolor taki jak na fotce w lusterku
barbara 1 - Pon 16 Paź, 2006 10:18
No dziewczynki po tylu pochwałach urosłam o głowe
Madzia ta spódnica jest prosta w robieniu jak dwa razy dwa.Z serwetki wzięłam tylko jeden motyw,reszta to juz tak po drodze wydziwiałam.Ale chyba sobie zrobie pojedyńczymi słupkami wszystkie motywy z tej serwety i z cieńszej nici.A o to i serweta
barbara 1 - Pon 16 Paź, 2006 12:34
Bardzo,bardzo Wam dziękuje
Monika a jak myslisz?Zrobiłam 30 rzędów i muszę wszystko spruć,zle dobrałam nici(za grube),będę ja robić z cieńszych,ze szpuli w jedną nitkę.A tyle juz miałam
Muszę najpierw skończyć spódnice PP,którą męcze ze dwa tygodnie.Zachciało mi sie w czarnym kolorku
barbara 1 - Pon 16 Paź, 2006 18:18
alienor tylko jeden, pierwszy motyw z serwetki.Myślę,że jak bym chciała wszystkie motywy zrobic z tej serwetki,to spódnica bedzie bardzo długa.Chociaż przy pojedyńczym słupku i z cienkiej nitki może być bardzo ciekawa.
Co do wanny,to nie ma obaw,obok jest prysznic i mam sie czego przytrzymać wchodząc lub schodząc.Chociaż i tak chcę przegwałcić męża o zakup duuuuużego lustra
barbara 1 - Wto 17 Paź, 2006 09:29
UlaK jak do tej spódnicy,to juz wczesniej pisałam
Ale napiszę jeszcze raz.
Nitka Gloria 100% bawełna,szydełko 3,5 mm.wyszło 300 gr.
barbara 1 - Wto 17 Paź, 2006 13:44
alienor dobre masz oko 7 motywów.I tak zrobiłam błąd,bo ładniej będzie się układać ,jak motywy będą parzyste(8 )
barbara 1 - Wto 17 Paź, 2006 18:18
alienor ,przy 8 motywach nie będzie pełnego koła,jeśli spódnica bedzie robiona na dół i góre,czyli najpierw te 8 lub 7 motywów ,robione do samego dołu,a potem dorabiana góra do odpowiedniej długosci,przy czym trzeba ujmować co jakis czas oczka,aż bedzie pasowała w pasie.Tak ja robiłam.Jednym słowem tym sposobem można zrobic spódnicę z każdej serwetki i nie musi być pełne koło
magnolia,moslamawe
barbara 1 - Pią 17 Lis, 2006 10:51
Oj jak dawno mnie tu nie było Przez ten miesiąc troche się nazbierało.Dziś tylko sweter i czapusia dla Maćka.Na wykończeniu mam jeszcze b.duży sweter z koła(zostł mi jeden rekaw do zrobienia,może na początku tygodnia dam fotki)Robie również żakiet i też tylko rekaw został mi.Spódnica PP do żakietu,mniejsza połowa do skończenia.Skończyłam nieszczęsne skarpety dla męża,fotek brak mąż w skarpetach jest juz za granicą.Nie było kiedy zrobić fotki,spieszyłam sie jak mogłam ,bo juz wyjeżdzał.Jeszce tak nigdy tylu prac nie robiłam jednoczesnie
czapusia może byc z wywiniętym lub opuszczonym daszkiem
barbara 1 - Pią 17 Lis, 2006 14:39
Dziękuje slicznie dziewczyny
Słoneczko,to trochę Twoją ciekawość zaspokoje.Tak wygląda bez jednego rękawa i obrobienia na rekawie.Ma 120 cm. średnicy
barbara 1 - Nie 19 Lis, 2006 21:19
Jeszce raz wszystkim serdecznie dziekuje
Mao o dziwo ten z koła sweter robi sie bardzo szybko,tył swetra zrobisz w jeden wieczór,a w Twoim kosmicznym tempie ,to cały zrobisz w dwa wieczory.Na mój trzeba jeszcze troche poczekać,własnie wczoraj sprułam jakieś 20 rzędów i robie teraz inne wykonczenie,bo tamto mi sie nie podobało.Ja robie z cienkiej nitki i na szydełku nr.3 mm.
barbara 1 - Wto 21 Lis, 2006 15:32
Wrescie skończyłam sweterek z koła.Ze spódniczką VS mam teraz komplet.
Na sweter poszło okł.750 gr.szydełko 3,00 mm.nitka wiskoza z bawełną
|
|
|