Galerie prac użytkowników forum - Prace Barbara 1 - 2008 rok
barbara 1 - Pią 28 Mar, 2008 12:45
Już wstawiam fotki na sobie
barbara 1 - Pią 28 Mar, 2008 13:02
| gracha napisał/a: | | Czy góra jest doszywana? | nie,od razu robiłam w koło zygzaki
barbara 1 - Pią 04 Kwi, 2008 09:28
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Myślę, że za dzień, no może dwa będą gotowe. |
No co Ty,taka szybka to ja nie jestem
Mam zamiar zrobić to
A mam dopiero tyle
8 szt.
i jeszcze to
A jest dopiero tyle
A to mój Maciuś przed wyjsciem na akademie w przedszkolu
barbara 1 - Pią 04 Kwi, 2008 14:29
| Jarka napisał/a: | | ALE MACIUŚ TO CHYBA SKÓRA ZDARTA Z MAMUSI |
Teraz Jarka masz porównanie.Fotka z ubiegłego lata(data na fotce jest inna,do dzisiaj nie umię na aparacie wtawiać daty)
Topik mam na sobie własnoręcznie robiony
barbara 1 - Pon 07 Kwi, 2008 13:42
Miało być tak jak u Iry Rot,ale nie wyszło.Ira ma z 12 szt.elementów na szer.a mnie tylko potrzeba było 8 szt.(bedzie następna taka jak ma Ira tylko już z cieniutkich nici)
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło,od czwartku zapowiadają lato,więc powstała trochę inna bluzeczka.Nitka nie wiem o jakiej nazwie bo z dużej szpuli z rumento,szydełko 2mm i 2,5 mm
barbara 1 - Śro 09 Kwi, 2008 08:23
Dziękuje dziewczyny
A teraz kończe coś takiego
barbara 1 - Śro 09 Kwi, 2008 11:59
| desik napisał/a: | | To niemożliwe!!! Naprawdę, kobieto ile Ty śpisz na dobę, 15 minut?????? |
Zapewniam Was,że śpię bardzo dużo(już o 23 h.jestem w łóżeczku,a nieraz wczesniej)
Nie robie tak dużo w ciągu dnia.Już kiedyś pisałam,że najwięcej poświęcam na robótki rano,kiedy chłopaki jeszcze śpią i na wieczór,a że robię szybko to i szybko powstają bluzki,np. ta biała była zrobiona w dwa dni.Mam duży dom i b.dużo obowiązków,np. dzisiaj z rana zrobiłam generalny porządek w sypialni i na holach i mam już dawno obiad ugotowany.Ale same wiecie,że jak dorwie lenia to mnie trzyma długo,a jak go nie mam to dziergam ile się da. | Violetta21 napisał/a: | | Basiu a co to za cudeńko nowe powstaje? |
jeszce sama nie wiem co z tego będzie?
| alienor napisał/a: | | podobałaby mi sie taka suknia |
sukienka raczej nie,chociaż nitki mam na kilometry
barbara 1 - Wto 22 Kwi, 2008 11:48
Dzisiaj pokazuje trochę nowosci
Różowa bluzeczka z sasanki(szydełko 2,5 mm,poszło 200 gr.sasanka ma 560m. w 100 gr.)
Tunika z falki (szydełko 3,00mm. poszło 350 gr.)
Mini spódniczka dla dwunastolatki
Resztki włóczek 150 gr.
I skończona dzisiaj bluzka dla bratowej(nitka maxi,poszło 200 gr.szydełko 1,3 mm.)
bluzkajest taka sama jak moja co kiedyś robiłam,ta ma inne wykończenie i wyszło mniej elementów
barbara 1 - Śro 23 Kwi, 2008 09:28
Dziękuje dziewczyny
| Violetta21 napisał/a: | | a tak na marginesie schemacik gdzieś mogę podpatrzeć |
Viola żółta była robiona w/g tej fotki
Różowa tez robiona z fotki,chodzi tylko tutaj o element
http://club.osinka.ru/vie...asc&&start=1185
i schemat elementu http://club.osinka.ru/vie...asc&&start=1185
czerwona,schemat elementu jest podany przy czerwonej co robiłam kiedyś
A teraz robię to
W żółtej i różowej jest ten sam element zastosowany
barbara 1 - Śro 23 Kwi, 2008 13:34
| Kasia184 napisał/a: | | i tak sie przygladam wykonczeniu z przodu... tam sa jakies polkola jak myslisz?? Fotke tylko jedna w katalogu dali, a na tej co jest to nie bardzo widac.... |
no właśnie ciężko to rozszyfrować.Ja mam już cały dół ananasów zrobiony i zaczynam pruć o jeden rząd ananasów,bo była by za długa a robię z virgini aniluxu.Dół zostawiam w spokoju,a zaczynam robić góre
A tak to wygląda w trakcie prucia
A z jakiego schematu będziesz robić dół/
barbara 1 - Wto 06 Maj, 2008 08:50
Ach pozazdrosciłam Nuli i Mao juz znanych elementów i też wydziubałam sobie takie cuś
barbara 1 - Wto 06 Maj, 2008 13:44
Dziękuje dziewczyny
Grażynko no widzisz,skleroza nie boli i nie napisałam Postanowiłam omijać Rumento wielkim łukiem i wyrabiam wszystko co się nawinie pod ręke.Nawinęła się Falka,szydełko 2,00 i 2,5 mm.poszło nie całe 300 gr.i jeszcze mi tej nitki zostało.Tak wogóle to czerwonych nitek mam strasznie dużo i zycia mi braknie aby to wyrobić.Teraz dla odmiany robię cusik z oliwkowej niteczki,bedzie przybywać pomalutku,ponieważ w tym tygodniu mój Maciek kończy 6 lat,a mąż ma imieninki i szykuje się imprezka w czwartek i sobotę,więc trzeba mieszkanko ogarnąć i zatonąć w garach
barbara 1 - Sob 17 Maj, 2008 15:33
Ach dziewczynki,miałam lenia zrobiłam tylko jedną bluzkę, wszystkim dobrze już znaną
I zaległe fotki bluzek na mojej osobie
barbara 1 - Czw 29 Maj, 2008 12:40
Dzisiaj trochę nowosci
Sukienka na zamówienie.Nitka "kornelia" ciemna gorzka czekolada,oczywiscie z rumento,jest chyba najcieńsza z wszystkich innych kolorów,szydełko 1,75 mm.podszewka satynowa w kolorku cielistym.Już poleciała z włascicielka do anglii na wesele.
Przód
Tył
Nie wiem ile na to poszło,ponieważ zakupiłam szpule 1,5 kg.Z czego zrobiłam dla siebie tunike dość długawą,można powiedzieć,że prawie kiecka
Kończe dla siebie jeszcze z tej szpuli spódnice też w ananasy do kostki i w tak między czasie robie do niej topik i bedzie komplecik i jeszce zostanie mi na bolerko które też chcę wydziubać do kompletu
barbara 1 - Pon 02 Cze, 2008 12:05
Dzisiaj pokazuje obiecaną spódnice w ananasy z najnowszego ŻM.nitka kornelia ,szydełko 1,75
I kończe taką sukienke z Maxi
barbara 1 - Wto 03 Cze, 2008 07:38
| mordka napisał/a: | | Powiedz Basiu na ile ona elementow jest u góry |
Sukienka na 6 i spódnica też
| alienor napisał/a: | | i co myślisz o korneli |
Jest fantastyczna,ale w tym kolorku czekoladowych.Już wczesniej pisałam,że ten kolor jest najcięższy z wszystkich innych kolorów.Można robótke prać w pralce,jak również prasować na lewej str. przez ściereczkę.
barbara 1 - Wto 03 Cze, 2008 22:26
Uff skończyłam kiecunie.Nitka maxi,szydełko 1,3 mm.poszło jakieś 500 gr.
barbara 1 - Pią 06 Cze, 2008 21:34
Wrescie fotosik pozwolił mi załadować fotki
A tu juz w komplecie ze spódnicą
i na chudym manekinie
barbara 1 - Śro 18 Cze, 2008 15:36
Zdążyłam jeszcze przed wczasami skonczyć taką tuniczkę do białych spodni
Przód
Tył
Poszło jakieś 250 gr. Coton Filet szydełko 1,3 mm
barbara 1 - Pią 20 Cze, 2008 10:20
a dzisiaj zaległe fotki na mnie

barbara 1 - Nie 22 Cze, 2008 21:08
A tu też pokaże ten topik

barbara 1 - Śro 09 Lip, 2008 18:51
Hej dziewczyny ,wróciłam o dwa dni wczesniej(kłopoty w firmie) i miałam do wyboru,zostać i wrócić pociągiem,czy razem z mężem samochodem.Wróciliśmy razem.Było świetnie.Pogoda więcej do zwiedzania niż do opalania.W sumie to były wakacje dla Maćka.Do Ani nie dotarłam,brakło czasu może w przyszłym roku,bo na pewno pojedziemy w to samo miejsce.Postaram się umiescić fotki z naszego wypadu.Jest ich mnóstwo i trzeba coś wybrać ciekawego.
Dziękuje Wszystkim za życzenia wczasowe Słowa dotrzymałam i szydełka nie wzięłam ani też nie kupiłam
I teraz trzeba się wziąść ostro do pracy.
Dzisiaj pokaże moją narzutkę,którą zszywałam podczas podróży

Wiecej fotek w temacie narzutka
barbara 1 - Sob 12 Lip, 2008 19:15
| Cytat: | | Mysle podobnie jaj Jarka - w takim razie nie marudź |
nie marudze,już mam tyle
a drugiej tyle
jeszcze została mi czarna do zrobienia,albo do zaczęcia.Już mi się chce wymi..........ać,ileż mozna robić tym samym wzorem?
barbara 1 - Pon 14 Lip, 2008 19:34
| Cytat: | czy robisz podwojna i jakim szydełkiem ? Acha i jaki to dało rozmiar? czerwona nic to to samo?
_________________ |
biała to jakiś acryl,robie w jedną nitke,szydełko 2,5 i 3,00mm na rozmiar 44,46
czerwona to kornelia i szydełko 1,75-1,9 mm.na rozmiar 40-42
barbara 1 - Czw 17 Lip, 2008 21:57
Dziewczyny,biała i czerwona w ananasy już sprzedana.Zamiast czarnej w ananasy(uf,uf) pani spodobała się biało czarna w zygzaki,poszła za 180 zł. Więc dzisiaj zarobiłam 420 zł.Zrobiły mi się zamówienia na narzutki,jedną juz zrobiłam(sprzedaje po 80 zł.moja czarna juz sprzedana i znowu szewc bez butów chodzi),jeszcze muszę zrobić śliwkową i wczesniej juz pisałam,że mam do zrobienia z elementów.W butiku u koleżanki ciuszki sie sprzedają i zamówień mam b.duzo,a jak słyszę "moze ta w ananasy" to mam serdecznie dość ale za ta cenę ,czemu nie
Jutro w stawie fotki narzutki,gdzie rekawki robie od razu,mniej szycia,mniej roboty.I oczywiscie zdjęcia ananasówek.
|
|
|