I inne zwierzaczki - Ma ktoś kurki?
Ada - Śro 22 Sie, 2012 18:39
| Madzia napisał/a: | | Zrób im lepsze zdjęcia, proszę, bo są piękne! Nie wiem dlaczego ale uwielbiam kury. Mam nadzieję, że kiedyś będę miała własny wiejski domek a przy nim kurki. |
Też bym chciała, ale u mnie możliwości brak. Za mała działka na kurnik. Czasem "wchodzę" na All. i oglądam zdjęcia róznych kurek, kaczek, gęsi itp. Podobają mi się zwłaszcza ozdobne.
izetta - Śro 22 Sie, 2012 20:33
jak jutro znajdę chwilkę to wstawię, bo muszę z drugiego komputera, bo ten co teraz używam jest Przema laptop i nie mam tu zdjęć.
barbara 1 - Śro 22 Sie, 2012 21:33
izettaale masz śliczne kurki i oczywiscie koguta
Ja bede tez miec kury,tylko w przyszłym roku.Teraz mam kruliki
2 malutkie z mamusią
1 parka(samiec i samica)
8 srednich dziewczynek(mają po 3 miesiące)
8 srednich chłopców(tez maja 3 miesiące)
Łącznie jest ich 21 szt.
Kelmuska - Śro 22 Sie, 2012 22:58
barbara 1, niezły masz dorobek
izetta, śliczne te Twoje kurki
izetta - Czw 23 Sie, 2012 07:28
Dziewczyny dziekuje za cieple slowa. Postaram sie je obfotografowac jak najszybciej. Wiekszosc z nich to kurki ozdobne
SylwiaM. - Czw 23 Sie, 2012 20:05
Czekamy na fotki
izetta - Pią 24 Sie, 2012 07:39
Tylko nie krzyczcie na mnie. Fotki beda dopiero za tydzien, bo dzisiaj wyjezdzam z chlopakami i mama w gory zaraz po pracy
siebusania - Pią 24 Sie, 2012 09:23
ładne te twoje kurki, ja też mam al takie zwykłe które mają znisićjajeczka i na rosołek będą
izetta - Czw 13 Wrz, 2012 18:44
izetta - Czw 13 Wrz, 2012 18:49
Kelmuska - Czw 13 Wrz, 2012 19:07
izetta, śliczności, piękności, po prostu cudne
izetta - Czw 13 Wrz, 2012 20:11
Kelmuska, dziękuję
w tej "szafce" mam przepiórki.
Rododendrony rosną u kurek na wybiegu jak głupie Wszystkie tam przesadziłam, bo one "prawie" ich nie jedzą. Czasami trochę skubną ale 7/8 liści jest całych, ale za to mają dużo nawozu i pięknie kwitną
Obecnie mam 3 sztuki posadzone: ten wielki fioletowy i dwa mniejsze, które w ogrodzie nie chciały rosnąć i są malutkie "ogigle" z nich.
izetta - Czw 13 Wrz, 2012 21:34
i obiecane fotki "kolorowych" jajeczek One są prawdziwe
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
izetta - Pią 06 Wrz, 2013 08:34
Odswieżam temat
Liczac wszystko co mamy w domu obok to:
- już tylko dwa psy, niestety wilczyca umarła po moim powrocie z wakacji
- dwa gołębie
- cztery bażanty
- 20 królików
- 1 papuga
- I na koniec..... ze 30 kurek w różnym wieku
barbara 1 - Pią 06 Wrz, 2013 16:06
u mnie też przybyło
teraz mam
- 20 kurek perliczek
- 10 kaczo-gęsi
- 12 królików w tym 4 samice kotne(w przyszłym tygodniu mają się kocić)
Lola123 - Sob 07 Wrz, 2013 23:12
To brązowe jajko mi się podoba, zupełnie jak by było ufarbowane w łupinach od cebuli:) Która kurka takie znosi ?
izetta - Nie 08 Wrz, 2013 20:21
Lola123, to kurka rasy marans mam takie trzy
la_femme - Wto 11 Mar, 2014 00:07
Co słychać u kokoszek?
izetta - Wto 11 Mar, 2014 08:15
W małym kurniczku rośnie pierwsze pokolenie w tym roku. Mają już 4 tygodnie. Kurczaki z inkubatora. W kurniku w "szafce" mieszka kwoczka z jednym maluszkiem. Kolejne planowane lęgi to 28 marca, akurat będą się kluły dwa dni przed Wielkanocą
Reszta ok, króliczków kilka ubyło, teraz mam 13 sztuk, kurek i kogutów też kilka do gara trafiło. Ale te najcenniejsze są nadal, mają dożywocie
la_femme - Śro 12 Mar, 2014 00:53
No to trzymamy kciuki za przychówek. Sama bym chciała tak choć ze 3 kurki mieć, jakieś takie bardziej wymyślne, no i koguta, tylko trochę problem z kwaterą dla nich. Szopy pracze by je wymordowały w zwykłym kurniku, a przecież ich nie upchnę w garażu :/ Ale chciałabym zobaczyć miny sąsiadów, jakby tak im kogut zasunął serenadę bladym świtem
Stara8 - Wto 18 Mar, 2014 20:16
Widzę że nie tylko ja mam jakieś ptactwo.W tamtym roku były 3 nasadzenia ale legi były marne.
Teraz jest nasadzony pierwszy inkubator,ja śmieję się że jest w nim groch z kapustą bo są 3 rasy kur,kaczki,gęsi i biegusy ,u nas zwane łabędziami.
izetta - Śro 19 Mar, 2014 08:06
Stara8, oj u mnie tez trochę tego jest a kolejne rasy w drodze będą w przyszłym tygodniu....
Nie wszystko wyklute u mnie zostaje. Duża część idzie pocztą do mojego kuzyna na Śląsk. Oj robię mu takie małe niespodzianki Nigdy do końca nie wie co jest w pudełku
Stara8 - Śro 19 Mar, 2014 10:42
Izetta zazdroszczę Twojemu bratu takich gadających,paczek niespodzianek
Jakie rasy przybędą do Twojego gospodarstwa?
izetta - Śro 19 Mar, 2014 11:19
Stara8, to mój kuzyn
ostatnio pojechały do niego bażanty. Teraz jadą dwie sztuki marans - nie wiem co to ale wyglądają na kurki i dwa koguty leghorn - na obiad
28 marca odpalam inkubator i w środku będą kochiny mini lokowane, araukany, czubatki staropolskie i jersey gianty
Stara8 - Śro 19 Mar, 2014 14:44
Izetta przepraszam za przeoczenie.
Bażanty też mi się podobają ale mieszkam blisko lasu i zastanawiam się czy nie poczuły by zewu natury i nie uciekły do lasu.
Ja inkubator odpaliłam 6 marca.Czasem nachodzi mnie na zakup jajek lęgowych przez internet,ale obawiam się transportu,żeby nie ostać jajecznicy zamiast jajek.
Jaki inkubator masz,mój jest najzwyklejszy styropianowy,jajka trzeba przekręcać ręcznie nie ma automatu.
|
|
|