To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - kartki wernatki

wernatka - Wto 10 Sty, 2012 15:54

onka15, dziękuję cmoknięcie

Przyznam się, że ja też czasami nie mam już cierpliwości do haftowania zebalek

AdamJanW - Czw 12 Sty, 2012 23:00

Dziękuję za uznanie uklon uklon uklon chyba pogrzebię w szafie i odkurzę stare pomysły z haftem matematycznym Laughing a i dziękuję za przypomnienie o żabach. Praktycznie zapomniałem, że moja mała żabcia ma za 2 tygodnie urodziny, trzeba będzie znaleźć nową żabkę, tyle że na pewno nie będzie to tym razem haft. Nie zdążę wymyślić, a tym bardziej wykonać obrazka, ale gdzieś miałem żabki 3D. Tym razem będą musiały wystarczyć.
Pozdrawiam Adam

wernatka - Pią 13 Sty, 2012 00:07

Odkurzaj Adamie haft matematyczny, odkurzaj Very Happy i koniecznie odszukaj obrazek z trzema żabkami. Co do haftu to faktycznie trochę pracochłonny, a obrazek 3D też na pewno będzie ładny i spodoba się jubilatce Very Happy
TuKara - Pią 13 Sty, 2012 10:08

Twoje kartki mowia same za siebie,,,,precyzja,dokladnosc i pasja z jaka wykonujesz swoje dzielka zasluguja na wielkie brava!!!!! brawo
wernatka - Pią 13 Sty, 2012 18:11

Tukara, bardzo Ci dziękuję cmoknięcie

A oto moja najnowsza karteczka wykonana dla siostrzenicy:

elci_a - Pią 13 Sty, 2012 18:17

Śliczn kartka,
podpowiedz mi wernatka, jaką nitką wyszywasz swoje prace, bo bardzo mi się podoba

wernatka - Pią 13 Sty, 2012 18:26

elci_a, dziękuję love kartki urodzinowe i imieninowe wyszywam muliną, a bożonarodzeniowe nićmi Metalux.
marciulaTOja - Pią 13 Sty, 2012 18:53

wernatka, oj cudna kartka cool , nie wiedziałam, że ten wzór może tak ładnie się prezentować Smile
Violetta21 - Pią 13 Sty, 2012 21:07

jest śliczna cool brawo
wernatka - Nie 15 Sty, 2012 13:43

marciulaToja, Violetta21, dziękuję cmoknięcie cmoknięcie

Dzisiaj pokażę taką troszkę większą karteczkę ok. 23 na 33 cm.
Obrazek trochę nie w temacie, ale nie wiem gdzie mogłabym go zaprezentować. Myślałam, żeby założyć galerię w haftach, ale tam są tylko galerie tematyczne. U mnie dziś jest obrazek matematyczny, wczoraj był blackwork, a jutro może być haft przestrzenny, lub wstążeczkowy. Jeśli ktoś może mi coś podpowiedzieć to będę wdzięczna. Zawsze oczywiście można odwiedzić mój album na Picasie, tam jest wszystko Very Happy

A oto moja ostatnia praca:

Tesa60 - Nie 15 Sty, 2012 14:12

Praca z wysokiej półki
marciulaTOja - Nie 15 Sty, 2012 14:18

Niesamowity obraz cool Po powiększeniu widać jak precyzyjnie i dokładnie został wykonany. brawo dla Ciebie za cierpliwość, chęć, odwagę i talent Smile Zachęcam do założenia bloga, tam możesz wszystkie swoje prace prezentować bez względu na ich rodzaj Smile
danfi - Nie 15 Sty, 2012 15:02

marciulaTOja napisał/a:
Niesamowity obraz cool Po powiększeniu widać jak precyzyjnie i dokładnie został wykonany. brawo dla Ciebie za cierpliwość, chęć, odwagę i talent Smile Zachęcam do założenia bloga, tam możesz wszystkie swoje prace prezentować bez względu na ich rodzaj Smile

Marta napisała wszytko to, co i ja chciałam napisać. Pozostało mi tylko dodać to: uklon uklon uklon

ABA - Nie 15 Sty, 2012 16:06

Wernatko prześliczny jest twój obrazek.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Ja wstawiam swoje obrazki w moje robótki. Zauważylam , że takiego tematu nie ma

Violetta21 - Nie 15 Sty, 2012 16:21

jak dla mnie to karteczka jest cudna uklon uklon
kociamama - Nie 15 Sty, 2012 18:30

marciulaTOja i danfi napisały już wszystko więc ja tylko zrobię tak gałyuklon uklon uklon
lamika88 - Nie 15 Sty, 2012 19:38

Piękny haft cool cool cool
elci_a - Nie 15 Sty, 2012 21:57

szczęka szczęka szczęka gały gały szczęka gały uklon uklon uklon uklon

Po prostu piękny obraz.
Ale się napracowałaś Smile

brawo

wernatka - Nie 15 Sty, 2012 22:31

ojej dziewczyny, dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

elci_a, troszę pracy wymagał, ale głównie to mi jakoś weny w 2011 roku brakowało. Musze przyznać, że męczyłam się z tym obrazem rok i cieszę sie, że mam to już za sobą Very Happy
Wazon mi nie wyszedł, ale za mało znam się na GIMPie, żeby sobie go wcześniej narysować, a jak juz zrobiłam dziurki to nie dało się poprawić.

Dziękuję za sugestie dotyczące galerii cmoknięcie na bloga niestety nie mam czasu.
Dziękuję ABA za wskazówkę love ślepa byłam, że tego tematu nie zauważyłam.

elci_a - Nie 15 Sty, 2012 23:16

Chciałabym żeby mi tak cokolwiek nie wychodziło jak Twój wazon. Przyjrzałam się i ja moim okiem, chociaż faktycznie z lekką wadą produkcyjną nie widzę żadnych ale to żadnych niedociągnięć
alszka - Pon 16 Sty, 2012 09:13

wernatka - cudo, po prostu cudo! uklon uklon uklon Ogromnie mi się podoba cool
wernatka - Pon 16 Sty, 2012 21:31

elci_a, dziękuję love , alszka, dziękuję cmoknięcie
zorza - Pon 16 Sty, 2012 21:55

Piękne słoneczniki (a la van Gogh) cool
Elunia - Wto 17 Sty, 2012 22:19

niesamowita jesteś radocha
wernatka - Wto 17 Sty, 2012 23:25

zorza, dziękuję cmoknięcie tyle, że może nie a la van Gogh, a a la Vitazoslav Misik Very Happy

Elunia, dziękuję cmoknięcie i nawzajem radocha