Problemy, pytania - Chusta jakuzzi scarf .
teresa49 - Pią 10 Lut, 2012 16:43
Moja chusta juz jest skończona ok. 1 tydzień temu. Nie miałam problemu z jej wykonaniem , z wyjątkiem pierwszego rzędu, o czym pisałam wyżej. Mam jednak problem z wgraniem zdjęcia. W poprzednim komputerze miałam Windowsa i wszystko potrafiłam zrobić. Teraz mam Linuxa i niewiele potrafię. No ale może mi się uda. Pozdrawiam.
gosias - Nie 12 Lut, 2012 10:55
Miałam przerwę w dziubaniu tej chusty, bo jakoś mnie trochę mnie znudziła. Teraz jestem już przy ażurze, więc będzie ciekawiej
teresa49 - Śro 22 Lut, 2012 17:41
Oto moja chusta jakuzzi scarf .
Ada bardzo dziekuję za pomoc. Bez Twojej pomocy tej chusty by nie było.
gosias - Śro 22 Lut, 2012 19:24
teresa49, śliczna
Moja jeszcze leży...
pierdruty - Śro 22 Lut, 2012 19:30
Ładna, a "kropki" wyglądają świetnie - jaka to włóczka?
teresa49 - Pią 24 Lut, 2012 21:01
Włoczka jest chyba Aniluxu, którego już nie ma. Nie znam jej nazwy.. Kupiłam w ubiegłym roku. Jest koloru szaro-czarnego ( melanż ) a pęczki (kropiki) też są szare i czarne. Nie wiem jak się nazywa. Pozdrawiam.
stora - Śro 16 Maj, 2012 21:50
I mnie oczarowała ta chusta tak, że postanowiłam ją sobie zrobić. W drutach nie jestem "zielona", ale w czytaniu schematów tak.Dzięki opisowi podanemu przez Ade ( bardzo serdecznie dziekuję. Bez tego nawet bym sie nie odważyła marzyć o tej chuście) Zrobiłam już całość, to znaczy do tego fragmentu, który Ada podała jako:
65 - 87 rz - 3p,schemat,3p
i właśnie tutaj utknęłam. Schemat mam, ale nie wiem jak go włączyć do całości, bo;
1. czy puste kratki to oczka prawe? wtedy powstały by takie trójkątne przedłużenia
2.czy zaczynam schemat od tej "połówki" czy robię to co jest zaznaczone jako raport ( dwoma kreskami)
Bardzo, bardzo prosze o pomoc. Głowie się nad tym, już cały tydzień i nic rozsądnego nie przychodzi mi do głowy. Nie jestem bardzo biegła w drutach i boję sie, ze jak popełnię błąd, to cała robótka pójdzie na marne.
Bardzo licze na Waszą pomoc i serdecznie dziekuję.
Ada - Czw 17 Maj, 2012 10:58
stora pod schematem masz opis i tam pisze, że pusta kratka to oczka prawe na prawej stronie, a lewe na lewej stronie.
Zaczynasz 1 rząd jak na schemacie /od prawej strony/, powtarzasz to co jest między czerwonymi kreskami i kończysz tym co jest za czerwoną kreską /lewa część schematu/. Oczywiście na początku i końcu każdego rzędu robisz 3p.
stora - Czw 17 Maj, 2012 14:12
Ada! Bardzo serdecznie dziękuję. Tak będę robiła. Jak skończę, to pokażę. To co do tej pory robiłam, trwało miesić z hakiem, bo ja mam niewiele czasu na własność Ale jak tylko skończę to pokażę. Jeszcze raz serdecznie dziekuję
Może marzenia się spełniają dzieki takim ludziom jak Ty.
|
|
|