Podstawy, porady - chętnie pomogę :
LENA - Wto 06 Lut, 2007 11:05
przepraszam zapomnialam podac adresu len.asen@hotmail.com
justyha1 - Wto 06 Lut, 2007 15:29
Ja mam na razie dwa okna ale niedługo będę miała 20 (osiem w piwnicach) i też muszę zacząć myśleć o ozdobieniu tych dwunastu, jeszcze jedno mam problem - nie widzę zdjęć, tych w pierwszym poście
alwisia - Czw 08 Lut, 2007 16:06
Mam 6 okien w pokojach + od drzwi wychodzących na na werandę i 1 w kuchni + Weranda 6,5 m długa i 2.30 szer.Wokoło oszklona.
Natomiast firanki o dł 3m sięgają 20 cm za parapet.Mieszkanie 3,7m wysokie.Chociaż okien mniej to chyba mycia nie jest mniej, bo okna podwójne. Mycie z wysokiej drabiny lub stół+ krzesło +małe krzesełko.Jest co szyć. Marzę o nowym mieszkaniu w nowym budownictwie.
23atyde - Wto 20 Lut, 2007 13:43
Witam wszystkich cieplutko Przeważnie zaglądam na dział szydełkowania ale tu zajrzałam bo miała nadzieje że znajde cos na temat szycia lambrekinów i tu niespodzianka bo znalazłam Jusstina mam do Ciebie wielka prośbę , czy mogłabys mi cos doradzić i poradzić jak to uszyć. Karnisz ma dł 2,40m. Bardzo prosze i z góry dziekuje. 1frida@op.pl
dorota1 - Czw 22 Lut, 2007 16:27
witam mam problem niewiem jak uszyc taki lambrekin moze mi ktos wyslac jakiej wzory kroje była bym bardzo wdzieczna podaje adres trol104@wp.pl z gory dziekuje za odpowiedz
mag_22 - Czw 22 Lut, 2007 21:01
Witam, ja również proszę o pomoc w szyciu lambrekina typu woda.Jeśli ktoś może to bardzo proszę o wykrój.
aneczka11 - Pią 23 Lut, 2007 20:38
chciałabym obejrzeć te lambrekiny, ale nic nie widać
23atyde - Pią 23 Lut, 2007 21:10
No ja niestety też nie widze żadnych zdjęć i nie wiem czemu, dlatgo podałam adres mailowy jakby ktoś coś miał na ten temat to bardzo, bardzo proszę. Dzięki pozdrawiam.
sasia - Wto 17 Kwi, 2007 08:07
Ja też niestety nie widzę tych zdjęć. Mam wielką prośbę jeżeli macie jakieś wzory na lambrekiny to proszę o pomoc. Mój e-mail: saska8interia.pl
kaki18 - Nie 06 Maj, 2007 22:53
Czytalam, ze chetnie podzielisz się wzorami firan. Jestem bardzo zainteresowana!!!!
Zastanawoam się co mam uszyć, bo mam ścianę 4,5m długości, wys.2,56. na niej znajduje się duże okno balkonowe oraz okno 1,5x1,5. Jest to pokoj dzienny z andkesem kuchenym i zależy mi aby stwarzał wrażenie dużego pokoju. Może mi coś doradzicie???
Pozdrawiam
kaki18 (kakika@wp.pl)
Nikola5 - Pią 12 Paź, 2007 19:16
znalazłam coś takiego może się przyda
http://photofile.ru/users/lydvig-1/2522897/
http://photofile.ru/users.../#mainImageLink
http://www.seweasywindows...icle_swag3.html
kati1021 - Śro 13 Lut, 2008 12:31
Cześć!
Właśnie stawiam pierwsze kroki w szyciu firan. Bardzo chcę uszyć lamberkin w kształcie półkola.
Bardzo prosze o przesłanie mi wykroju. Mój mail witeks.ficek@neostrada.pl
Pozrawiam serdecznie kati
siura72 - Sob 08 Mar, 2008 11:21 Temat postu: Firany
Czesc!!
Chcialabym sobie uszyc nowe firany ale zabardzo nie wiem jak sie do nich zabrac- to znaczy nie wiem jak je skroic!!
Bardzo mi sie podobaja te na zalaczonym pierwszym zdieciu, ale moga byc takie jak na drugim- albo nawet bardzo podobne do nich (to znaczy do jednych i do drugich)!!!
Moj e-mail siura72@t-online.de
Czy ma ktos wykroje albo przynajmniej szkic albo opis wykonania wykroju!!!
beretka78 - Sob 08 Mar, 2008 13:15
Jejku! Ale piękne... Czy i ja moge sie przyłączyc do tej prośby? Siura72 śliczności pokazujesz. A mój e-mail: beretka78@tlen.pl
malgosp - Śro 12 Mar, 2008 15:06
siura przygladalam sie fotkom i wyglada to tak.
1zd.:jeden pas materialu o szer. min. 2xwiekszej od szer. okna, do gory doszyta tasma marszczaca mijana. Do dolu ozdobna tasma. Potem wszystko podpiete. czesci balkonowej na razie nie wiem jak zrobic
2zd. tu tez wyglada na jeden pas materialu, szyty j.w. z ta roznica, ze dol jest wylamowany a potem podpinany.
Mam nazdieje, ze uda Ci sie je uszyc i ze efekty pokazesz? Powodzenia
5beacia - Wto 02 Gru, 2008 11:13
jusstina, Witam! Czy mogłabym Cię prosić o przysłanie mi mailem wykrojów na lambrekiny? Szukam ciekawych i niezbyt skomplikowanych wzorów. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Beata. Mój adres mailowy sz11beata@wp.pl
danea - Czw 18 Gru, 2008 22:18
Witam!
Myślałam, że jak to forum to wyczytam inf. jak uszyc taki lambrekin, ale widzę że tu wszystko dzieje się indywidualnie:/ więc ja również przyłączam się do gorącej prośby bardzo proszę o inf w jaki sposób szyje się lambrekin, ile materiału potrzebuję na karnisz o dł 380cm? no i najważniejsze, nie widzę zdjęc, więc bardzo proszę jeśli to nie problem o przesłanie mi zdjęc na maila będę bardzo wdzięczna: danusia@mechanika.pl pozdraiwiam.
Michalina27 - Pon 23 Lut, 2009 12:40
Ja również chciałabym uszyć sobie lambrekin, ale nie mam pomysłu, mam karnisz 240 cm. jusstina mogłabyś mi doradzić ile materiału potrzebuje na taki karnisz i podesłać jakieś wykroje byłabym bardzo wdzięczna. Michalina2103@wp.pl
koteccek00 - Wto 26 Maj, 2009 03:14 Temat postu: Prosba o wykruj fartuszka kuchennego Witam
Odwiedzam czesto forum szydelkowe.
Chcialabym sobie uszyc fartuszek kuchenny.
Czy mozna gdzies w internecie poszukac jakes wykroje?
Czy wystarczy wyciac i obszyc zwykly prostokat?
nula - Wto 26 Maj, 2009 20:26
koteccek00, Na taki najprostszy fartuszek rzeczywiście wystarczy zwykły prostokąt.
Ale jeżeli do tego prostokąta doszyjesz od góry kwadrat to będziesz miała fartuszek , który Cię bardziej okryje (ja wolę właśnie takie - bo te z prostokąta okrywają Cię tylko od pasa w dół)
U góry kwadratu dwie taśmy do wiązania na szyi, z boków prostokąta taśmy do wiązania w pasie - i gotowe
Mam jeszcze inny sprawdzony sposób na bardzo prosty fartuszek - pierwszy taki szyłam w szkole podstawowej
Wycinasz kwadrat taki duży, żeby jego przekątna była równa Twojemu obwodowi w pasie (albo ciut mniejszy)
Do przeciwległych narożników doszywasz taśmy do wiązania.
Potem zakładasz to na siebie i górny narożnik kwadratu wywijasz na wierzch na takiej wysokości do jakiej chcesz mieć fartuszek (czyli jaki duży ma być jakby dekolt tego fartuszka)
i potem na brzegu tego załamania doszywasz taśmy do wiązania na szyi.
Całość szyjesz z jednego kawałka materiału.
Potem ten dekolt obszywasz jakąś ozdobną taśmą i gotowe
koteccek00 - Wto 26 Maj, 2009 21:06
Dziekuje Nula. Dodam ci punkcik.
nula - Wto 26 Maj, 2009 21:11
koteccek00, lepiej uszyj fartuszek i się pochwal
(dziękuję )
Ania 74 - Wto 26 Maj, 2009 23:06
Witaj Jusstina,! Czy ja również mogłabym Cię prosić o przysłanie mi mailem wykrojów na lambrekiny? Mój adres anka3312@op.pl
Z góry dziękuję
beatka72 - Wto 09 Cze, 2009 18:06
Cześć!
Właśnie stawiam pierwsze kroki w szyciu firan. Bardzo chciałabym uszyć firanę w kształcie półkola.
Bardzo proszę o przesłanie mi wykroju. Mój adres: betibar@gmail.com
Dziękuję!
aniac_25 - Czw 11 Cze, 2009 21:23 Temat postu: Poszukuję chętnej do Pomocy! Nie wiem czy tutaj jest taki dział.........ale zapytam się poszukuję od jakiegoś czasu swetra Kardigan z kołnierzem z wełny taki cieplejszy trochę i nigdzie nie mogę znależć.Czy jest tutaj ktoś kto chętnie pomógłby mi.Oczywiście zapłacę za wykonanie .Jestem z Zielonej Góry
|
|
|