Nasze prace - Mróweczkowe hardanger'owanie
elapok - Czw 09 Sty, 2014 12:58
Ślicznie wygląda Twoja serwetka
Nikus4 - Czw 09 Sty, 2014 14:51
Zdjęcie tutaj na forum nie możesz zrobić kopiuj , wklej. Musisz nacisnąć "Kliknij, aby dodać zdjęcie do wiadomości" ( na czerwomo jest napisane, poniżej strony.
Wtedy dalej musisz nacisnąć "przeglądaj" i wyszukać tam na swoim komputerze gdzie masz zapisane. I nacisnąć ok. A jak nie uda ci się to wyślij do mnie na email to wkleje je.
Halina46 - Czw 09 Sty, 2014 18:08
Danusiu nie mogę Tobie wysłać bo ja nie mogę go p0obrać z linku który wstawiła Marzenka.
Nikus4 - Czw 09 Sty, 2014 18:55
Czy o którąś z tych ci chodzi?
Halina46 - Pią 10 Sty, 2014 07:56
Danusiu nie, ona jest okrągła i ma bardzo dużo ażuru chyba nr 59. Danusiu nie szukj i tak nie będę jej robić.
mróweczka - Śro 22 Sty, 2014 19:21
Ostatnio "zdradziłam" hardangera dla haftu, który jak wyczytałam, nazywa się bargello. Wszystko przez Danusię bo bardzo spodobała mi się jej serweta i chciałam spróbować czegoś takiego. Więc zrobiłam sobie takie coś dla wprawy. Nie powinnam chyba tutaj wstawiać tego zdjątka ale nie znalazłam na forum wątku z tym haftem więc jednorazowo sobie pozwolę
Nikus4 - Czw 23 Sty, 2014 09:52
Pierwszy raz słyszę o takim hafcie ale pięknie wygląda. Podobny jest do tej serwetki z łezkami.
Dobrze, że go tu wstawiłaś, on jest podobny do hardangera.
Znalazłam kilka podobnych serwetek z takim wzorem cieniowanym:
I taką dużą serwetę ale tylko trochę widać:
mróweczka - Czw 23 Sty, 2014 20:46
Danusiu znalazłam tą nazwę, bargello, przez przypadek. Spotkałam też nazwę haft florencki. A zrobiłam tą serweteczkę, bo spodobała mi się właśnie twoja serweta z łezkami i byłam ciekawa jak się to robi, czy szybko czy wolno itd. Haft jest niesamowicie prosty i bardzo ładnie wygląda w połączeniu z hardangerem. Już robię kolejną małą serwetkę. Jak skończę i będzie mi można to wstawię fotkę.
wernatka - Pon 27 Sty, 2014 10:54
Przepięknie wyszedł Ci ten hafcik mróweczko
bardzo ładny wzorek znalazłaś.
mróweczka - Pon 27 Sty, 2014 20:42
Dzięki WERNATKA za miłe słowo
elcja27 - Pon 27 Sty, 2014 21:35
niektórzy nazywają też ten haft "płomienisty". Jest bardzo łatwy do samodzielnego projektowani, wystarczy wyrysować kilka zygzaków i zrobić lustrzane odbicie. Twój jest naprawdę fajnie pomyślany
LucynaM - Wto 28 Sty, 2014 09:22
ooo jaka fajna ta nowa technika... o matko, tyle pomysłów, a tak mało czasu...
Haniaga - Wto 28 Sty, 2014 18:19
oj, śliczny jest ten nowy haft. Obejrzałam sobie różne , prześliczne prace. I już by się chciało wziąć do pracy. Strasznie kusisz tą piękną serwetką.
Szyłaś muliną czy kordonkiem??
Na zdjęciach Danusi bardzo ładnie i ciekawie wygląda połączenie z hardangerem. Czekam na nową pracę.
Mnie się cały czas marzy serwetka Danusi w łezki.
alszka - Wto 28 Sty, 2014 19:00
Faktycznie piękny ten haft. A Twoja próbka jest przeurocza! Bardzo ale to bardzo mi się podoba.
Tak mnie zaciekawiłaś tym haftem, że również poszperałam trochę w necie. A co powiesz na "needlepoint" - ten rodzaj haftu wykorzystuje m.in. ściegi bargello. Polecam ten projekt: http://polskineedlepoint.blogspot.com/ Mnie się spodobał
mróweczka - Wto 28 Sty, 2014 19:03
Haniu szyłam częściowo kordonkiem (Petra) a częściowo muliną. Ponieważ to była próba to nie chciałam inwestować w nowe kolory nici i tkaninę więc robiłam tym i na tym co miałam.
Dzięki wam wszystkim za pochwały
Nowa praca za jakiś czas. Jest niewielka ale ciągle mi coś staje na drodze do skończenia.
PS.
Ten haft wygląda ślicznie w połączeniu z naszym hardangerem
elapok - Śro 29 Sty, 2014 09:12
Bardzo podoba mi się ten ścieg w połączeniu z hardangerem. Sama kiedyś zainteresowałam się sciegami do nedlepointa i wykorzystałam je do etui na okulary (ewentualnie długopisy)
mróweczka - Czw 30 Sty, 2014 18:11
Bardzo podobają mi się twoje etui
Ja jestem na etapie nauki i jeszcze daleka droga żeby takie ładności mi wychodziły.
Wszystko po malutku i jakoś pójdzie.
Wiczka - Czw 30 Sty, 2014 19:55
Łał , ty robiłaś te etui?
elapok - Pią 31 Sty, 2014 16:49
Tak, robiłam kilka, bo byly na prezenty dla moich koleżanek - emerytek
mróweczka - Nie 02 Lut, 2014 15:37
Mam następne małe coś
Nikus4 - Pon 03 Lut, 2014 12:13
Ależ miałaś tu dłubania.
mróweczka - Pon 03 Lut, 2014 18:36
Dziękuję Ci bardzo Danusiu
Tylko się tak wydaje. Wzorek jest niezwykle prosty.
Haniaga - Śro 05 Lut, 2014 10:14
Bardzo ciekawie prezentuje się ta mała serwetka.
Podoba mi się ,jakby głębia tej serwetki. Fajny osiągnęłaś efekt.
mróweczka - Śro 05 Lut, 2014 18:48
Wzorek znalazłam w necie i bardzo mi się spodobał efekt jaki powstaje przez używanie różnych odcieni nici w tym samym kolorze.
LucynaM - Śro 05 Lut, 2014 19:22
wow, ta z głębią niesamowita!
|
|
|