Galerie prac użytkowników forum - Robótkowo Jessi - Makaronowe torebki czyli włóczka Spaghetti
Jessi - Sob 19 Paź, 2013 08:54
Jarka, Atka dziękuję
Violetta21 - Sob 19 Paź, 2013 21:18
Super skarpety i misiowa czapka, ale piłka jest bombowa szalik bardzo mi się podoba
misia0808 - Nie 20 Paź, 2013 19:47
super prace!
Jessi - Pią 25 Paź, 2013 14:29
Violetta21, misia0808 dziękuję
Jessi - Pią 25 Paź, 2013 15:47
szaliczek na zimę.. miał być dla mojej najmłodszej siostry, która jeszcze chodzi do szkoły. Taki szaliczek z odblaskiem przydałby się jej.. Niestety miałam jeden moteczek, który mimo, że wydawał się na wielki starczył ledwo na szaliczek dla mojego synka.. a i tak ledwo mogę go zawiązać.. Nie wiem czy spruć i zrobić węższy czy dołożyć jeszcze jeden motek.. Włóczka po oświetleniu (w moim przypadku flesz od telefonu) świeci się jak odblaski przy plecakach
Kamizeleczka dla synka, która czeka na guziczki
oraz na prośbę córki mojej koleżanki zrobiłam dla jej lalek kilka ubranek
było jeszcze kilka ale rozeszły się przed zrobieniem zdjęć
Krakowianka - Sob 26 Paź, 2013 09:27
jeśli masz jeszcze włóczkę to ja bym dołożyła i zrobiła szalik dla siostry bo w tej wersji dla małego to chyba jest niewygodny a szalik śliczny z ciekawej włóczki szkoda pruć
kamizelka wymiata!!!! te stópki - boskie
ubranka dla barbie są śłiczne !!!!! jesteś niezłą projektantką i jeszcze lepszą wykonawczynią projektów, podziwiam za efektowne dodatki rozbroiła mnie torebeczka z perełkową rączką,malusieńka kokardka,błyszczące serduszko super, super
siebusania - Sob 26 Paź, 2013 10:23
Jessi, zrobiłas dużo pieknych rzeczy ubranka dla barbi takie malutke a ty je tak pieknie ozdobiłas płaszcyk wyglada boski a ostatnie zdjecie to jest??
Jessi - Sob 26 Paź, 2013 10:38
Krakowianka, siebusania dziękuję za miłe słowa
siebusania ostatnie zdjęcie to poduszeczka z kocykiem w rzeczywistości kocyk jest prosty, jakoś dziwnie go ułożyłam
kabyr - Sob 26 Paź, 2013 12:22
Jessi, piękne rzeczy zrobiłaś.
Młody w szaliku czuje się chyba jak w pancerzu.
Wydaje mnie się,
że powinien być zrobiony na dużo grubszych drutach.
Ubranka dla Barbie znakomite.
Robiłaś z głowy czy masz może wymiary.
Zrobiłabym też dla wnuczki koleżanki
ale jako niespodziankę.
lamika88 - Sob 26 Paź, 2013 12:59
Kamizelka jest urocza A te ubranka dla Barbie... Ach, że jak byłam mniejsza to nie umiałam takich robić - moje lale miałyby najpiękniejsze ubranka... Bardzo fajnie, że córka koleżanki będzie mogła ubierać lalę w takie cudeńka A szalik... Sprułabym... Zrobiła grubszymi drutami i z dwóch kłębków i na pewno wtedy byłby na siostrę
Jessi - Sob 26 Paź, 2013 18:12
kabyr, lamika88 dziękuję
jeśli chodzi o szalik to robiłam go na drutach 10 nie mam większych boję się, że jak dołożę drugi motek to na siostrę i tak będzie za mały.. ale chyba zamiast pruć i robić od nowa to dołożę drugi i będzie miał mój mały dłuższy szalik.. Na siostrę tak jak patrzę i liczę to chyba 3-4 bym potrzebowała.. a jeden taki motek kosztuje 30 zł
kabyr, jeśli chodzi o ubranka to miałam modelkę tzw. monsterkę więc trochę się różniła wymiarami od barbi, pamiętam, że na spódnicę czy też dół sukienki potrzebowałam w pasie 26 słupków a później dodawałam w 2 i 3 rzędzie po kilka (na oko) tak aby w 3 mieć 40.. a dalej albo prosto albo dodawałam aby się rozkloszowała... jeśli chodzi o barbi to postaram się ją zmierzyć jak położę małego spać skoczę do sąsiadki po jedną
Apak - Sob 26 Paź, 2013 20:11
No tak, te wystrzałowe włóczki mają to do siebie, że kosztują sporo... Ale za to jaki efekt! Szali warto wydłużyć, będzie chłopak miał radochę
A te stópeczki na kamizelce....
BeniaJ - Sob 26 Paź, 2013 22:07
Jessi, rewelacyjne prace. Córka z ubranke pewno przeszczęśliwa. Ja ostatnio siadłam z córką przyjaciół (5- letnią) i pozwoliłam jej szyć na maszynie, oczywiście pod moim okiem. Świetnie jej poszło, uszyła kocyk dla lalki. Była w siódmym niebie po skończeniu pracy
nula - Nie 27 Paź, 2013 07:11
| Jessi napisał/a: | | Nie wiem czy spruć i zrobić węższy |
ja bym właśnie tak zrobiła.....
wiem, że nikt nie lubi pruć, ale węższy wyjdzie dłuższy i będzie się lepiej układał
dokupienie drugiego motka to jednak spory wydatek......
kamizelka boska
ale szczególnie podziwiam za ubranka dla Barbi - sama kiedyś robiłam więc wiem jaka to dłubanina - a Twoje są pięknie wykończone i ozdobione
Pysiatom - Nie 27 Paź, 2013 08:01
Kamizelka jest cudna, piękne ubranka dla barbi.
W drutach nie jestem exspertem, ale ja bym spruła i zrobiła węższy.
Kry-Ania - Nie 27 Paź, 2013 08:37
Kamizelka urocza. Ciuszki dla lali śliczne i rozbrajająco małe ... cierpliwość trzeba mieć dużo większą niż ja mam Szaliczek bym spruła i zrobiła nieco węższy, a za to ażurowym ściegiem... byłby na pewno większy (ale to tylko moje zdanie).
Jessi - Nie 27 Paź, 2013 09:46
Apak, BeniaJ, nula, Pysiatom, Kry-Ania dziękuję ślicznie za rady i miłe słowa
szaliczek faktycznie chyba przerobię tak jak mówicie na węższy, ale i rozważam jeszcze czy mimo wszystko nie dodać drugiego motka.. bo z takim pochodzi jeden sezon a z dłuższym trochę dłużej..
Kry-Ania ściegi ażurowe to dla mnie czarna magia niestety.. ja tylko prawo lewo potrafię, więc cokolwiek innego odpada
kabyr przesyłam zdjęcie Barbi i wymiary.. z góry przepraszam za goliznę ale dostałam bez ubrania... chyba jej na drogę też będę musiała coś zrobić
od ramienia do końca stópek ma - 26 cm
obwód w biuście - 13,5 cm
obwód w pasie (na wysokości tego przecięcia) - 9 cm
obwód w biodrach - 12,3 cm
w ramionach (od przecięcia do przecięcia, gdybyś potrzebowała na ramiączka) - 5,5 cm
długość ręki (od przecięcia do nadgarstka) - 8 cm
Mam nadzieję, że pomogą te wymiary, ale gdybyś jakieś jeszcze potrzebowała to daj znać.. na razie mam lalkę pod ręką
Violetta21 - Nie 27 Paź, 2013 12:10
Fikuśne są te ubranka dla lali, a szalik zdecydowanie dołóż wełenki i zrób na grubszych drutach i kamizelka jest bardzo fajna
Kry-Ania - Nie 27 Paź, 2013 12:21
Jessi - czarna magia to pic na wodę... możesz mi wierzyć!
Zrób próbkę z np. 20 oczek, po jednej stronie same prawe, od lewej - lewe oczka. Po prawej stronie - obojętnie w jakim miejscu - nawijasz nitkę na drut, a za tym nawinięciem zbierasz dwa oczka razem - itd. co 2, 3, 4 oczka... Na lewej stronie po prostu przerabiasz wszystko lewymi oczkami - i masz piękne dziury, które tworzą ażur W następnych rzędach robisz te nawijki naprzemian lub nad poprzednim rzędem... i to cała magia! Na początku będzie to ser z oczkami ale to ma też urok! Spróbuj, to fajna zabawa z tymi ażurami, a i lżejsze prace wychodzą oraz mało włóczkożerne przy okazji. Trzymam kciuki
misia0808 - Nie 27 Paź, 2013 12:39
Bardzo ładne prace. Też robiłam dla Barbie, więc wiem jakie to żmudne. No ale teraz ma piękną i niepowtarzalną garderobę.
Jessi - Czw 14 Lis, 2013 21:06
Violetta21, misia0808 dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
dziś poprawiony szaliczek.. Nie mogłam się zdecydować czy ta długość wystarczy, ale przymierzyłam na kurteczkę i zawiązywał się w sam raz.. teraz tylko nitki przyciąć i schować zostało...
no i mój mały model... który jest ciągle w ruchu i nie ma czasu na zdjęcia
oraz moje nowe zajęcie pierwsze karteczki skrapkowe, co o nich powiecie? w świetle dziennym są bardziej błyszczące, niestety nie widać tego przy tym świetle..
BeniaJ - Czw 14 Lis, 2013 22:22
Rewelacyjne te prezenty
Jarka - Pią 15 Lis, 2013 09:57
Pysiatom - Sob 16 Lis, 2013 16:41
Śliczności.
siebusania - Pon 18 Lis, 2013 06:59
Jessi,
|
|
|