Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
Renulek - Wto 23 Sty, 2007 20:19
nooo Aniu widze, że już robisz takie z serii "nasz klient nasz pan"
gratulacje
z drugim też dasz rade
maranta - Śro 24 Sty, 2007 16:01
Staję do raportu
Wyszła mi wariacja na temat gwiazdki.
Najłatwiej byłoby zrobić n-gwiazdek, połączyć w szereg i byłaby i obróżka i bransoletka. Niestety obróżka i bransoletka miały mieć wysokość 3cm a gwiazdka ma średnicę ok 7cm.
Obróżkę zrobiłam w ten sposób, że jest to w zasadzie rozwinięta gwiazdka, dodałam tylko wymyślone elementy prostujące i trochę koralików.
Kolczyki i bransoletka też są na bazie gwiazdki choć tego nie widać zupełnie
Tak wygląda cały komplecik
Tu widać dokładny element gwiazdki w obróżce
Poniżej element prostujący w obróżce
Bransoletka
Anna B. - Śro 24 Sty, 2007 18:52
Fiu, fiu!
Ja wiedziałam, że tak będzie!
Halkuk - Śro 24 Sty, 2007 19:04
Maranto, przecudne !
magdalena - Śro 24 Sty, 2007 19:11
Aż oniemiałam na widok Twoich cudów.
maranta - Śro 24 Sty, 2007 19:41
| Anna B. napisał/a: | | Ja wiedziałam, że tak będzie! |
Jasnowidz jaki czy co
Dziękuję za pochwały
Teraz, proszę trzymajcie kciuki, żeby się klientce spodobało
mordka - Śro 24 Sty, 2007 19:42
Aniu jestem normalnie w ciężkim szoku - też bym takie chciała - robiłaś igłą czy czółenkami no i drugie pytanie masz do tych cudeniem jakieś schemaciki, bo normalnie jak pokaze to mojej mamie to wiem że mi żyć nie da choć pewnie będę robić miesiącami.
Zdradz z jakich nici jeszcze robiłaś, a o podobanie nie musisz sie martwić ja Ci to zaręczam.
maranta - Śro 24 Sty, 2007 19:47
| mordka napisał/a: | | robiłaś igłą czy czółenkami no i drugie pytanie masz do tych cudeniem jakieś schemaciki, bo normalnie jak pokaze to mojej mamie to wiem że mi żyć nie da choć pewnie będę robić miesiącami. |
Moniczko, czółenkami robiłam.
Schemacik jedyny jaki mam i na którym tu się bardzo luźno oparłam to schemat tej gwiazdki- http://maranta.livenet.pl/galeria/image_154.html reszta wymyślana w trakcie roboty, na zasadzie- "żeby pasowało"
mordka - Śro 24 Sty, 2007 19:53
Ah Aniu jestem pod wrażeniem i nadal nie moge dojść do siebie chyba dziś nie zasnę wcale.
justyha1 - Śro 24 Sty, 2007 20:02
Aniu w którym sklepie kupiłaś taki śliczny komplet????? Żartowałam. Ślicznie to wyszło, nie chce mi się wierzyć, że to pierwsze próby. Gratuluję, jesteś super zdolna.
maranta - Śro 24 Sty, 2007 20:02
| mordka napisał/a: | | Zdradz z jakich nici jeszcze robiłaś |
100% bawełna - PIROSKA - tak się to zwie, miałam to pierwszy raz kupione i nie do frywolitek, ale klientka chciała, żeby było z grubszych nici bordowych a w domu miałam tylko cieniutką aidę, więc wzięłam te, jednak nie polecam za bardzo tych nici do frywolitek.
asia12 - Czw 25 Sty, 2007 07:01
super komplecik
moslamawe - Czw 25 Sty, 2007 12:02
och brak mi słów
sylwia12 - Czw 25 Sty, 2007 12:33
maranta, ale śliczności wyczarowałaś
elka65 - Czw 25 Sty, 2007 19:26
No no, cóż tu duzo mówić...
Renulek - Czw 25 Sty, 2007 19:27
Aniu
szczerze gratuluję bo ten test zdałaś na szóstke co ja plote raczej na DZIESIĄTKĘ!!!!!!!
wielkie brawa chyle czoła bo poradziłaś sobie genialnie
oj każdy by chciał mieć taką zdolną uczennicę
wystarczy pokazać chwyty podstawowe a Ona takie cuda potem robi
Anna B. - Czw 25 Sty, 2007 20:07
Renulek, Ty uważaj, bo teraz to maranta może Ciebie pod tablicą postawić i przepytać z frywolitek.
maranta - Czw 25 Sty, 2007 20:15
| Renulek napisał/a: | | wystarczy pokazać chwyty podstawowe a Ona takie cuda potem robi |
Bo, moja droga Nauczycielko, oprócz chwytów podstawowych zaraziłaś mnie też jakimś frywolitkowym wirusem-świrusem a do tego zwyczajnie urok na mnie ciepnęłaś ot co
Dziękuję za komplementy
Kompleciki już spakowane, jutro będą wysłane do nowej właścicielki
bajkopisarka - Czw 25 Sty, 2007 21:59
CUDO! zwłaszcza bransoletka, jestem pełna podziwu!
Buziaki,
Ewa
Grochu - Pią 26 Sty, 2007 08:48
Maranto, już jestem chora, frywolitki mnie zniewalają. Chyba zacznę się przymierzać do ich nauki.
alienor - Pią 26 Sty, 2007 09:08
cudownie piekne
Renulek - Pią 26 Sty, 2007 09:25
| Anna B. napisał/a: | Renulek, Ty uważaj, bo teraz to maranta może Ciebie pod tablicą postawić i przepytać z frywolitek.  |
sie właśnie tego obawiam eeeeeetam nie obawiam sie sie ciesze i tyle
| Grochu napisał/a: | | już jestem chora, frywolitki mnie zniewalają. |
uwaga!!!! wirus-świrus sie rozszerza
maranta - Pią 02 Lut, 2007 19:04
Tym razem coś czarnego z koślawcami modelinowymi mojej produkcji
milamirka - Pią 02 Lut, 2007 19:30
Maranta ty to masz zdolnosci nic ujac nic dodac poprostu super
alja - Sob 03 Lut, 2007 11:12
Ojej!!Chyba zaczne sie uczyc frywolitek bo to przeciez wirus-swirus sie uaktwna,kiedy sie podziwia takie cuda!
|
|
|