To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

barbara 1 - Pią 06 Lut, 2009 15:05

Leśny Duch napisał/a:
Barbaro toż to zapas na 2 lata

E tam ,to musi być wyrobione w 1 miesiąc,takie są zamówienia(za wyjatkiem szpul)

qrystyna216 - Pią 06 Lut, 2009 15:42

Ale dasz po robocie sztrikuję
helenka - Pią 06 Lut, 2009 15:56

dodry łup, pozazdroscić!!! brawo brawo brawo
Jarka - Pią 06 Lut, 2009 16:05

barbara 1 napisał/a:
E tam ,to musi być wyrobione w 1 miesiąc,takie są zamówienia(za wyjatkiem szpul)

u Basi to niemożliwe na 2 lata, niewiem, czy na miesiąc Jej starczy.

krzysztofina - Czw 12 Lut, 2009 22:45

Dzisiaj ja też zakończyłam rozmowy z P.Tomkiem(bardzo sympatyczny)i czekam na przesyłkę-ale jaką 2razy tyle co Barbara-chyba zgłupiałam- puknąć się hahahihi Mam tylko nadzieję,że będę zadowolona.Pierwszy raz tak kupuję -wolę włóczkę podotykać-no cóż zawsze musi być ten pierwszy raz puknąć się puknąć się
krzysztofina - Pią 13 Lut, 2009 14:10
Temat postu: :))
Wczoraj zamowienie -dzisiaj paczka wdomu-włóczki cudne tylko dziergać hopla hmm Jestem bardzo zadowolona z Pana Tomka-super doradzi ,podpowie-i wszystko expresem.A mąż no coż musi przeżyć i to duże pudło z włoczką i cenę za nią wesoło mi hihihihee
Runa - Wto 17 Lut, 2009 21:43

Dziewczyny, jestem załamana, przeglądam te włóczki, kolory i już nic nie wiem Smile Właśnie skończyłam małą robótkę i tak mnie to wciągnęło, że aż chce się robić kolejne. Dlatego planuje zakupy w Rumento (nic innego nie wchodzi w grę po waszych pochwałach Smile) Muszę was jednak prosić o radę co do wyboru włóczek bo ja kompletnie nie mam doświadczenia w ubraniowych włóczkach.
1.Moja siostra chce poncho takie na chłodniejsze dni letnie czy wiosnę, wybrała wzór z gazety i tam jest 100%bawełny 280/50g, zastanawiam się jednak czy nie można tego zastąpić akrylem?
2. Dugi problem to spódniczka - letnia ale o zwartym wzorze, w opisie też 100% bawełny i wiem, że polecacie bawełnę na spódniczki ale jaką konkretnie? 150/50g
3. Deliatny letni sweterek - w opisie mieszanka akryl, moher,poliamid, wełna, 200/50g. Nie widziałam takiej mieszanki nigdzie, to ma być raczej cieniutka nitka 200m/50g co to może byc inego?
4. I ostatni problem letnie poncho gdzie jest połączony kolor z melanżem, w opisie 60% bawelny i 40%mikrofazy(140m/50g), czym to zastąpić?

irenka10 - Śro 18 Lut, 2009 07:37

Dołaczam sie do pochwał pod adresem P Tomka i hurtownii .Najlepiej zadzwon do hurtowni I p Tomek ci doradzi wiele razy korzystałam juz z jego usług i jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam zycze udanych zakupow
Runa - Pon 09 Mar, 2009 22:14

Forumowiczki z Bełchatowa, w środę prawdopodobnie wybiorę się do Czestochowy do Rumento, gdyby któras miała jakieś konkretne zamówienie moge zrealizować Smile
Bernadka - Wto 10 Mar, 2009 07:17

mam pytanie do stałych klientek rumento . Czy tam mają alminę?? i jeśli tak to w jakiej cenie , zachorowałam na melanż miodowo brązowy , ale cena odstrasza puknąć się 5,40 za 50 gram a na sweterek trzeba 700 gram puknąć się
Runa - Wto 10 Mar, 2009 08:05

A ja mam jeszcze pytanie do mieszkających na miejscu, jak najłatwiej tam dojechać, jadąc od Belchatowa?
Bernadka, ta almine moge sprawdzić jutro

Bernadka - Wto 10 Mar, 2009 09:37

ok dziękuję , bardzo mi się ten kolor spodobał a u mnie w Tarnowie w żadnej pasmanterii nie ma , w wysyłkowych od 5,40 wzwyż .
JJka - Wto 10 Mar, 2009 11:46

Bernadka, w cenniku który obecnie posiadam z Rumento nie widze Alminy, więc wychodzi na to że raczej nie posiadają jej w swojej ofercie. Ale zawsze można spytać mailowo biuro@rumento.pl .

Runa, Desik wcześniej opisywała jak dojechać od trasy z kierunku Katowic. Z kierunku Łodzi jest prawie tak samo, tyleże dojeżdzając do McDrivów skręcasz w prawo:) Reszta bez zmian.

desik napisał/a:
Trasa od Katowic:

Jak juz dojedziesz do Częstochowy do charakterytycznego miejsca - będą widoczne dwa McDrivy, jeden po prawej drugi po lewej.................. tutaj skręcacie w lewo, mijacie Castoramę (będzie wóczas pop prawej ręce) i na kolejnym skrzyżowaniu (rondzie) znowu w lewo......i juz prawie na miejscu, za jakieś 200-300m skręcacie w prawo w pierwszą uliczkę , to jest właśnie ul.Krótka............ Rumento będzie po prawej stronie, widac szyldzik i mnóstwo nici i włoczek przez okna Smile

od McDrivów to juz naprawdę bliziutko....

aha... hurtownia jest czynna w gdzinach 8-16.

Runa - Wto 10 Mar, 2009 11:51

Dzięki Smile
Runa - Wto 10 Mar, 2009 13:36

Jeszcze jedno pytanie, czy tam można placić kartą?
JJka - Wto 10 Mar, 2009 13:48

Runa, oj nie wiem :/ ja płacę zawsze gotówką...
chyba bedziesz musiała zapytac mailowo lub telefonicznie pana Tomka...

Asia S. - Wto 10 Mar, 2009 15:11

podajcie mi adres mailowy do p. Tomka, bo mi nie odpisuje wściekły
gabrysia - Wto 10 Mar, 2009 17:15

Z tego co wiem, to płacić trzeba gotówką, lub przelewem w przypadku przesyłki
adres p. Tomka to mail do Rumento biuro@rumento.pl .

irenka10 - Śro 11 Mar, 2009 11:07

Mysle ze najlepiej zadzwonic do pTomka przez telefon mozna sie wiecej dowiedziec niz piszac .Pan Tomek jest bardzo miły i wszystko wytłumaczy i doradzi .Bardzo czesto u niego zamawiam włoczke i jestem bardzo zadowolona
Runa - Śro 11 Mar, 2009 14:11

Przełożyłam wizytę w Rumento na sobotę bo zdecydowaliśmy się jechać w góry na weekend więc będzie po drodze Smile
Zatem o Alminę i ceny zapytam dopiero w sobotę Smile

Runa - Śro 11 Mar, 2009 14:13

Mam nadzieję, ze w sobotę będzie otwarte, bo na stronie nie ma informacji o godzinach i dniach otwarcia
qrka - Śro 11 Mar, 2009 14:20

w sobote jest czynne tylko do 12.00 godziny.
Runa - Śro 11 Mar, 2009 14:22

dzięki, zamierzam być przed 9 Smile
JJka - Śro 11 Mar, 2009 15:28

Runa, szkoda że nie później, bo ja będę po 10 Wink
Runa - Śro 11 Mar, 2009 15:40

ano szkoda, twoje rady przy wyborze włóczek byłyby pewnie bezcenne, ja nie mam doświadczenia