To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Decu nuli - herbaciarki - str. 14

chesseva - Pią 16 Maj, 2014 12:55

Pucha na kawusię super! Wszystko piękne. Z poprzednich prac najbardziej podoba mi się patent na decu w środku wieka skrzyneczki. Sama chyba nie wpadłabym na to, żeby ozdobić w takim miejscu.
Dżastii - Pon 19 Maj, 2014 08:15

nula, prace genialne brawo brawo brawo brawo
nula - Nie 27 Lip, 2014 21:39

dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa, które są dopingiem do dalszego działania love love
Niestety, decu wymaga czasu, a tego mi obecnie najbardziej brakuje...
dzisiaj udało mi się skończyć słoiki, które - wstyd się przyznać Embarassed robiłam równo rok !!!
Dobrze, że osoba dla której je robiłam wykazała się sporą dawką cierpliwości i mam tylko nadzieję, że będą jej się podobać hmm
Pewnie skończyłabym wcześniej, ale dopiero trzecie podejście do nich mnie zadowoliło - od początku miałam ochotę na ten motyw, ale na serwetce kucharze są w dwóch wersjach a słoiki miałam trzy - a nie chciałam robić dwóch takich samych....
W końcu wymyśliłam - jak się przyjrzycie to zobaczycie, że każdy jest inny wesoło mi
No i sporo trwało zanim znalazłam sposób na napisy - aż muszę się Wam pochwalić jaką inteligencją się wykazałam w tej kwestii hahahihi
przy drugiej wersji doszłam już do napisów, słoiki polakierowane, wydruki zrobione i....
próbowałam zrobić transfer przy pomocy nitro - na polakierowaną powierzchnię puknąć się puknąć się
kompletnie nie pomyślałam, że przecież rozpuszczalnik rozpuści mi lakier - oczywiście zlazło wszystko włącznie z przyklejonym motywem wściekły
Ale w sumie dobrze się stało, bo tamta wersja była z kwiatami i robiłam jakoś bez przekonania, a cały czas chodzili za mną ci kucharze - no i teraz dopiero jestem zadowolona z efektu hopla
Te napisy to transfer robiony przy użyciu... kleju Magic - znalazłam ten sposób na blogu Eli Smolny - genialnie prosty i przede wszystkim tani - gorąco polecam

o kurcze , ale się rozpisałam, mam nadzieję , że wybaczycie

no to zobaczcie w końcu te nieszczęsne słoiki

marysia54 - Nie 27 Lip, 2014 21:46

Słoiczki przyozdobione ślicznie, warto było czekać brawo brawo brawo brawo cool cool cool cool cool
Haniutka - Pon 28 Lip, 2014 09:54

Nulka słoiki wyszły ślicznie cool brawo
nula napisał/a:
Pewnie skończyłabym wcześniej, ale dopiero trzecie podejście do nich mnie zadowoliło

Rozumiem Cię, rozumiem, ciężki los perfekcjonistki Laughing

Madzia - Pon 28 Lip, 2014 17:44

Napracowałaś się, ale słoiki wyszły fantastyczne! Są wesołe i naprawdę piękne, szalenie podoba mi się ten motyw! brawo brawo brawo brawo brawo brawo
nula - Wto 29 Lip, 2014 08:06

marysia54, Haniutka, Madzia, love love
żabka - Czw 31 Lip, 2014 08:54

Słoiczki są bombowe brawo brawo brawo
ciapara - Pią 01 Sie, 2014 19:44

Ja nie wiem czy te słoiki są nieszczęsne... na pewno są piękne!!!
nula - Wto 05 Sie, 2014 07:41

żabka, ciapara, dziękuję bardzo love
jadzia59o - Wto 05 Sie, 2014 09:13

śliczne, cudowne słoiki brawo brawo brawo brawo brawo
nula - Sob 09 Sie, 2014 07:01

jadzia59o, dziękuję love
nula - Śro 13 Sie, 2014 07:59

mój pierwszy zegar

generalnie jestem zadowolona, ale......
moim zdaniem dość słabo widać wskazówki, zwłaszcza w górnej części, następnym razem lepiej przemyślę motyw i jego rozmieszczenie hmm

żabka - Czw 14 Sie, 2014 23:20

Zegar wyszedł świetny, a Ty się jak zwykle czepiasz szczegółów brawo brawo brawo koniecznie zabierz go na spotkanie wesoło mi
Gerwaz - Śro 27 Sie, 2014 20:02

Coś pieknego, taki zegar chciałabym mieć. Gratuluję.

japoneczka01 - Pon 15 Wrz, 2014 10:09

Zegar jest super - odmierza tylko szczęśliwe godziny

jadzia59o - Sob 06 Gru, 2014 19:05

slicznie wyszedł zegar brawo brawo
beacia-24 - Wto 09 Gru, 2014 10:51

No kochana aleś poszalała z tymi słoikami, ale zegar mnie rozwalił na maksa. Cuda wianki u Ciebie jak zawsze. cool Porwałabym Ci te słoiczki, ale na tle moich płytek na ścianie by się zlały. Sad
Dżastii - Śro 10 Gru, 2014 13:58

nula, cudowny brawo brawo brawo brawo
nula - Śro 10 Gru, 2014 15:06

dziewczyny, bardzo dziękuję cmoknięcie
Eliza123 - Wto 03 Lut, 2015 13:21

zegar jest przepiękny jak moja córeczka go zobaczyła to od razu się zakochała i teraz mnie prosi bym zrobiła taki sam
nula - Wto 03 Lut, 2015 16:05

Eliza123, dziękuję bardzo
Eliza123 napisał/a:
i teraz mnie prosi bym zrobiła taki sam

w takim razie miłej pracy wesoło mi
czyli rozumiem, że też zajmujesz się decu ?
Witaj na forum i koniecznie załóż swój temat i pochwal się pracami !

nula - Czw 02 Lip, 2015 19:36

o rany, ale długo mnie tu nie było !
ale teraz mogę nareszcie ze spokojem uzupełnić zaległości wesoło mi
jak zwykle chwalę się też pracami córy ...

czyli na początek prace Eli:

odnowiona komódka - o dziwo pamiętałyśmy, żeby zrobić zdjęcie "przed"
wyglądała tak - brakowało jednej szufladki, niezastąpiony sąsiad nam wyciął - ale skleić już musiałyśmy same Very Happy

a teraz wygląda tak

tak wygląda na półce, ale strasznie trudno mi było uchwycić kolory - bez lampy za ciemno, z lampą wszystko się odbija, mimo tego , że lakier matowy
tu lepiej widać wzór

do kompletu zegar z tym samym motywem

a to pudełeczko robione na zlotową wymiankę
dodam tylko, że to jej pierwsza praca 3D Very Happy

a to moje - pozazdroszczone żabce etui na okulary :
przody i tyły

i jeszcze takie

muszę się zaopatrzyć w większy zapas tych etui jak dostanę, bo fajnie się je robi wesoło mi

hurtowa produkcja zakładek

ponieważ zakładki kupiłam faktycznie w hurtowej iloci więc pewnie niebawem będą następne (bo z tych mi nie została ani jedna)

i mój prezent wymiankowy

no i muszę się Wam pochwalić - dorobiłam się malutkiej szlifiereczki - nareszcie nie będę musiała szlifować drewienek ręcznie hopla

nula - Nie 09 Sie, 2015 10:12

zrobiłam następną porcję zakładek wesoło mi

i parę innych "decupków"
sowi kubeczek na długopisy

taka sobie deseczka
tu zdjęcie robione z lampą więc mało widać

tu chyba trochę lepiej widać spękania

w tym upale bosko się robi wesoło mi z jednej strony fajnie bo wszystko schnie "za ręką" a z drugiej czasami aż za szybko - pokusiłam się o kracka dwuskładnikowego - pamiętam jak kiedyś robiłam jaja i czekałam kilka godzin aż popękają więc zabrałam się za robotę rano,żeby mieć dużo czasu - tym razem popękało mi w ciągu pół godziny - biegiem musiałam wypełniać a i tak miejscami zrobiła się sieczka. jeszcze lepiej było jak próbowałam dać na koniec warstwę lakieru poli w sprayu - wyszłam do ogródka, żeby nie śmierdzieć w domu - psikam, psikam - a tu nic - decha suchutka - wyobraźcie sobie, że lakier "po drodze" wyparowywał ! normalnie szok hahahihi
i dwie deseczki pod kalendarz

przy okazji wypróbowałam nowy lakier - więcej na jego temat napisałam tutaj

Ainer - Wto 11 Sie, 2015 00:16

cudowności cool cmoknięcie