Nasze prace - chwalimy się - Decu nuli - herbaciarki - str. 14
chesseva - Pią 16 Maj, 2014 12:55
Pucha na kawusię super! Wszystko piękne. Z poprzednich prac najbardziej podoba mi się patent na decu w środku wieka skrzyneczki. Sama chyba nie wpadłabym na to, żeby ozdobić w takim miejscu.
Dżastii - Pon 19 Maj, 2014 08:15
nula, prace genialne
nula - Nie 27 Lip, 2014 21:39
dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa, które są dopingiem do dalszego działania
Niestety, decu wymaga czasu, a tego mi obecnie najbardziej brakuje...
dzisiaj udało mi się skończyć słoiki, które - wstyd się przyznać robiłam równo rok !!!
Dobrze, że osoba dla której je robiłam wykazała się sporą dawką cierpliwości i mam tylko nadzieję, że będą jej się podobać
Pewnie skończyłabym wcześniej, ale dopiero trzecie podejście do nich mnie zadowoliło - od początku miałam ochotę na ten motyw, ale na serwetce kucharze są w dwóch wersjach a słoiki miałam trzy - a nie chciałam robić dwóch takich samych....
W końcu wymyśliłam - jak się przyjrzycie to zobaczycie, że każdy jest inny
No i sporo trwało zanim znalazłam sposób na napisy - aż muszę się Wam pochwalić jaką inteligencją się wykazałam w tej kwestii
przy drugiej wersji doszłam już do napisów, słoiki polakierowane, wydruki zrobione i....
próbowałam zrobić transfer przy pomocy nitro - na polakierowaną powierzchnię
kompletnie nie pomyślałam, że przecież rozpuszczalnik rozpuści mi lakier - oczywiście zlazło wszystko włącznie z przyklejonym motywem
Ale w sumie dobrze się stało, bo tamta wersja była z kwiatami i robiłam jakoś bez przekonania, a cały czas chodzili za mną ci kucharze - no i teraz dopiero jestem zadowolona z efektu
Te napisy to transfer robiony przy użyciu... kleju Magic - znalazłam ten sposób na blogu Eli Smolny - genialnie prosty i przede wszystkim tani - gorąco polecam
o kurcze , ale się rozpisałam, mam nadzieję , że wybaczycie
no to zobaczcie w końcu te nieszczęsne słoiki
marysia54 - Nie 27 Lip, 2014 21:46
Słoiczki przyozdobione ślicznie, warto było czekać
Haniutka - Pon 28 Lip, 2014 09:54
Nulka słoiki wyszły ślicznie
| nula napisał/a: | | Pewnie skończyłabym wcześniej, ale dopiero trzecie podejście do nich mnie zadowoliło |
Rozumiem Cię, rozumiem, ciężki los perfekcjonistki
Madzia - Pon 28 Lip, 2014 17:44
Napracowałaś się, ale słoiki wyszły fantastyczne! Są wesołe i naprawdę piękne, szalenie podoba mi się ten motyw!
nula - Wto 29 Lip, 2014 08:06
marysia54, Haniutka, Madzia,
żabka - Czw 31 Lip, 2014 08:54
Słoiczki są bombowe
ciapara - Pią 01 Sie, 2014 19:44
Ja nie wiem czy te słoiki są nieszczęsne... na pewno są piękne!!!
nula - Wto 05 Sie, 2014 07:41
żabka, ciapara, dziękuję bardzo
jadzia59o - Wto 05 Sie, 2014 09:13
śliczne, cudowne słoiki
nula - Sob 09 Sie, 2014 07:01
jadzia59o, dziękuję
nula - Śro 13 Sie, 2014 07:59
mój pierwszy zegar
generalnie jestem zadowolona, ale......
moim zdaniem dość słabo widać wskazówki, zwłaszcza w górnej części, następnym razem lepiej przemyślę motyw i jego rozmieszczenie
żabka - Czw 14 Sie, 2014 23:20
Zegar wyszedł świetny, a Ty się jak zwykle czepiasz szczegółów koniecznie zabierz go na spotkanie
Gerwaz - Śro 27 Sie, 2014 20:02
Coś pieknego, taki zegar chciałabym mieć. Gratuluję.
japoneczka01 - Pon 15 Wrz, 2014 10:09
Zegar jest super - odmierza tylko szczęśliwe godziny
jadzia59o - Sob 06 Gru, 2014 19:05
slicznie wyszedł zegar
beacia-24 - Wto 09 Gru, 2014 10:51
No kochana aleś poszalała z tymi słoikami, ale zegar mnie rozwalił na maksa. Cuda wianki u Ciebie jak zawsze. Porwałabym Ci te słoiczki, ale na tle moich płytek na ścianie by się zlały.
Dżastii - Śro 10 Gru, 2014 13:58
nula, cudowny
nula - Śro 10 Gru, 2014 15:06
dziewczyny, bardzo dziękuję
Eliza123 - Wto 03 Lut, 2015 13:21
zegar jest przepiękny jak moja córeczka go zobaczyła to od razu się zakochała i teraz mnie prosi bym zrobiła taki sam
nula - Wto 03 Lut, 2015 16:05
Eliza123, dziękuję bardzo
| Eliza123 napisał/a: | | i teraz mnie prosi bym zrobiła taki sam |
w takim razie miłej pracy
czyli rozumiem, że też zajmujesz się decu ?
Witaj na forum i koniecznie załóż swój temat i pochwal się pracami !
nula - Czw 02 Lip, 2015 19:36
o rany, ale długo mnie tu nie było !
ale teraz mogę nareszcie ze spokojem uzupełnić zaległości
jak zwykle chwalę się też pracami córy ...
czyli na początek prace Eli:
odnowiona komódka - o dziwo pamiętałyśmy, żeby zrobić zdjęcie "przed"
wyglądała tak - brakowało jednej szufladki, niezastąpiony sąsiad nam wyciął - ale skleić już musiałyśmy same
a teraz wygląda tak
tak wygląda na półce, ale strasznie trudno mi było uchwycić kolory - bez lampy za ciemno, z lampą wszystko się odbija, mimo tego , że lakier matowy
tu lepiej widać wzór
do kompletu zegar z tym samym motywem
a to pudełeczko robione na zlotową wymiankę
dodam tylko, że to jej pierwsza praca 3D
a to moje - pozazdroszczone żabce etui na okulary :
przody i tyły
i jeszcze takie

muszę się zaopatrzyć w większy zapas tych etui jak dostanę, bo fajnie się je robi
hurtowa produkcja zakładek
ponieważ zakładki kupiłam faktycznie w hurtowej iloci więc pewnie niebawem będą następne (bo z tych mi nie została ani jedna)
i mój prezent wymiankowy
no i muszę się Wam pochwalić - dorobiłam się malutkiej szlifiereczki - nareszcie nie będę musiała szlifować drewienek ręcznie
nula - Nie 09 Sie, 2015 10:12
zrobiłam następną porcję zakładek
i parę innych "decupków"
sowi kubeczek na długopisy
taka sobie deseczka
tu zdjęcie robione z lampą więc mało widać
tu chyba trochę lepiej widać spękania
w tym upale bosko się robi z jednej strony fajnie bo wszystko schnie "za ręką" a z drugiej czasami aż za szybko - pokusiłam się o kracka dwuskładnikowego - pamiętam jak kiedyś robiłam jaja i czekałam kilka godzin aż popękają więc zabrałam się za robotę rano,żeby mieć dużo czasu - tym razem popękało mi w ciągu pół godziny - biegiem musiałam wypełniać a i tak miejscami zrobiła się sieczka. jeszcze lepiej było jak próbowałam dać na koniec warstwę lakieru poli w sprayu - wyszłam do ogródka, żeby nie śmierdzieć w domu - psikam, psikam - a tu nic - decha suchutka - wyobraźcie sobie, że lakier "po drodze" wyparowywał ! normalnie szok
i dwie deseczki pod kalendarz
przy okazji wypróbowałam nowy lakier - więcej na jego temat napisałam tutaj
Ainer - Wto 11 Sie, 2015 00:16
cudowności
|
|
|