To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Porozmawiajmy o drutach - Druty

gracha - Pon 31 Sty, 2011 12:46

M. - na Paypalu jest taka opcja szybkiego przelewu. Wtedy pieniądze migusiem są przelewane.
ciapara - Pon 31 Sty, 2011 13:41

Dziewczyny
czy to
http://cgi.ebay.pl/Set-3-...=item35a961608d
to sa same zyłki? Ja nie kumata nie moge sie rozeznac...

Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 13:48

ciapara, kumata jesteś jak najbardziej...skąd ta niska samoocena kazanie
tak, tak, to są żyłki do drutów 60, 80 i 100 cm (wyłącznie do Addi'ków)
pisze jeszcze coś o łączniku(kluczyku) do żyłek w pakiecie, ale głowy nie dam za tą informację oooo nieee

ciapara - Pon 31 Sty, 2011 13:52

Ewa P, bardzo dziekuje. Chcialam sie rozeznac w cenie addi klikow.

Kuszace sa te bambusy... zwlaszcza ponczosznicze... ale boje sie ze polegne na zalatwianiu pay pala...

Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 13:57

Agnieszko, gdybym mogła coś zasugerować....jeśli wahasz się między kupnem Addi i Knit Pro, bierz te drugie - mają lepsze końce (są cool ostre)
Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 13:59

Skuś się............ jak będziesz miała zapłacić, to system sam Cię przeniesie do Paypal'a - Ty tylko zakceptujesz operację i "po ptokach"
ciapara - Pon 31 Sty, 2011 14:01

Knit Pro Mam. Caly zestaw sobie skompletowalam metali, drewnianych 4 komplety i jeszcze akryle. Bardzo bardzo je lubie. Mam tez 2 rodzaje ponczoszniczych KP.
Addi ogladalam bo mnie zaciekawily. Tez slyszlaam ze hacza ale zainteresowala mnie ta cena....

ciapara - Pon 31 Sty, 2011 14:03

ale cos tam trzeba utworzyc jakies konto??? chodzi mi o paypal..
Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 14:09

Ja "czaję się" na taką umbrellkę na ebay'u...bo nikt w domu nie chce trzymać włóczki do zwijania wściekły ale......................... cena...........eccccchhhh
ciapara - Pon 31 Sty, 2011 14:12

Fajna ale faktycznie kosztuje...
ja sobie na krzesle wieszam... tez si emorduje sama ze zwijaniem...

Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 14:14

tu masz linka do Paypal'a http://www.paypal.pl/pl - zakładasz konto i krok po kroku postępujesz tak, jak w poleceniach - dasz radę cool
ciapara - Pon 31 Sty, 2011 14:38

dziekuje
balbinka1965 - Pon 31 Sty, 2011 14:54

http://cgi.ebay.de/Knit-P...=item4cf4dbc537

skusilam sie wlasnie na ten komplecik drutow, mam nadzieje, ze bede zadowolona, moj maz pewnie mniej...

ciapara - Pon 31 Sty, 2011 16:27

Bedziesz. Mam 4, 4.5 , 5 i 5.5 z tego typu. Sa super!!!
maranta - Pon 31 Sty, 2011 17:00

Skusiłyście mnie na te bambusy różne.
Na razie troszkę z pieniędzmi krucho, więc póki co założyłam tylko konto na eBay'u i PayPalu.
Chciałbym od razu troszkę więcej kompletów kupić i drutów i szydełek.
Lubię bambus. Metalowe lubię, ale tylko pokryte teflonem.

Kupiłam sobie kiedyś druciki metalowe KP z żyłką 40cm, bo takich nie miałam a do plis dekoltów jak znalazł są, jednak nie lubię jak mi się coś tak błyszczy- nie lubię drutów/szydełek ani z połyskiem (mam problemy z oczami i wszystko muszę mieć matowe, nieodbijające światła) ani pstrokatych. Za śliskimi też nie przepadam.

eBay i PayPal, to dla mnie kompletna nowość, jestem zielona, ale myślę, że sobie poradzę.

Mam tylko pytanko- czy mając konto na naszym eBay'u mogę swobodnie kupować na zagranicznych odmianach serwisu?

Widziałam cudne odmiany kalatei, ale z tego co udało mi się zrozumieć, to chyba sprzedawca i tak nie oferuje wysyłki do Polski, chyba tylko USA (mam nadzieję, ze tak właśnie jest, bo ja mam fioła na punkcie tych roślin... gdy mam do wyboru kupić włóczkę nawet najpiękniejszą czy nową kalateę, to... wygrywa roślina puknąć się )

calicja - Pon 31 Sty, 2011 17:04

Ewa P napisał/a:
Ja "czaję się" na taką umbrellkę na ebay'u...bo nikt w domu nie chce trzymać włóczki do zwijania wściekły ale......................... cena...........eccccchhhh

moja córcia jedzie do Zakopca za tydzień i ponieważ ze względu na niedawna operacje na nartach nie będzie jeździć dałam jej bojowe zadanie aby mi motowidła poszukała - powinni miec bo przecież wełniany biznes popularny jest w Tatrach, zobaczymy czy znajdzie i za ile.

Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 17:19

calicja, moja mama była w okresie światecznym w Zakopcu, motowidła nie znalazła, ale przywiozła mi wełenkę po 23,00 zeta za kg....cena lux i co ważne - nie "gryzie", jak to ma w zwyczaju nasza krajowa. Starannie uprzędziona. Moja panna chce z niej żakiecik oooo taki (wpis z 18 grudnia)

maranta Aniu.......ebay, to międzynarodowy portal aukcyjny, więc jeśli jest coś, co chcesz kupić i sprzedawca oferuje wysyłkę przedmiotu do Polski, to nie ma problemu Smile

A calathee są sliczne... widziałaś te kwitnace? wesoło mi

anle - Pon 31 Sty, 2011 17:28

calicja, nie wiem, czy córka znajdzie motowidło, jak ja sobie w Zakopanym kupiłam skarpetki, że niby regionalne, to na metce pisało "made in china"
Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 17:33

anle napisał/a:
że niby regionalne, to na metce pisało "made in china"

rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl

Teraz zastanawiam się, czy te barany, z ktorych wełnę mam w domu, beczały po chińsku wesoło mi rotfl

calicja - Pon 31 Sty, 2011 17:39

anle napisał/a:
[ jak ja sobie w Zakopanym kupiłam skarpetki, że niby regionalne, to na metce pisało "made in china"

hahaha cool
jak to trzeba uważać!!
a moze to Górale do Chin wysyłają chińskie podróbki i to był odrzut z eksportu?

anle - Pon 31 Sty, 2011 17:45

calicja napisał/a:
jak to trzeba uważać!!

W momencie kupowania widziałam co jest na metce, spodobały mi się, więc kupiłam. Sprzedająca tłumaczyła się, że przesyłają wzory do Chin.

calicja - Pon 31 Sty, 2011 17:51

anle napisał/a:
Sprzedająca tłumaczyła się, że przesyłają wzory do Chin.

To jest całkiem możliwe - znałam takie firmy, szyjące np. ciuchy, które całą produkcje do Chin przeniosły ze względu na lepsza jakość wykonania niz w Polsce (to nie żart!!!) lepszą terminowość i oczywiście niższe koszty. Chińczycy maja taki problem, że nie mają żadnych tradycji i umiejętności projektowych ale sa idealnymi odtwórcami. Jednak jeśli kraj sie wzbogaci i będzie ich stać na sprowadzenie z zachodu dobrych projektantów - to drżyjcie narody wściekły

maranta - Pon 31 Sty, 2011 17:51

Ewa P napisał/a:
maranta Aniu.......ebay, to międzynarodowy portal aukcyjny, więc jeśli jest coś, co chcesz kupić i sprzedawca oferuje wysyłkę przedmiotu do Polski, to nie ma problemu

Dziękuję.

Jeszcze tylko się upewnię, np. ta aukcja
Żeby sprawdzić czy sprzedawca wysyła do Polski muszę kliknąć w zakłądkę Shipping and payments i potem show all avaliable i gdyby oferował, to na liście by było a skoro nie ma to nie wysyła nigdzie poza USA Dobrze myślę?
(przepraszam za roślinny przykład w tym temacie).

... widziałam, oj widziałam wesoło mi

Ewa P - Pon 31 Sty, 2011 18:34

Aniu, dokładnie tak, jak piszesz

ja dla ułatwienia sobie nawigacji po ebay'u zmieniam w adresie com. na pl.... a to dlatego, że niestety, nie znam j.angielskiego puknąć się , a nie chce męczyć ciągłymi pytaniami potomstwa

rzuć jeszcze okiem na te cuda eeeeechhhhhhhhhhh

M. - Pon 31 Sty, 2011 19:52

gracha napisał/a:
M. - na Paypalu jest taka opcja szybkiego przelewu. Wtedy pieniądze migusiem są przelewane.

jakosnie widziałam, kilkłam chyba normalna operację, z mojego osobistego znikło mi 30 zł, ale ma PayPal'u ich jeszcze nie mam Sad
ale głowy nie dam uciąć, nawet pomyślałam, że może jak z doładowaniem komórki w ciągu kilku minut juz tam będą, ale ich nie ma... ,może co innego nacisnełam Sad
konta nie pomyliłam, bo kopiowałam i sczytywałam Smile