Galerie prac użytkowników forum - Prace elkaj str.103 starocie :)
kabyr - Pon 07 Lis, 2016 15:37
elka j., faktycznie skarpetki i szyjogrzeje fantastyczne.
Zawieszki też cudne.
elka j. - Pon 07 Lis, 2016 23:42
barbara 1, Krakowianka, Marwalen, marysia54, mar_lena, Ainer, Elżbieta P., kabyr - bardzo, bardzo dziękuję Dziękuję też za plusiki
Pysiatom - Wto 08 Lis, 2016 12:59
Serwetki są cudne, tak jak czapki i kominy. Skarpety są rewelacyjne.
nula - Wto 08 Lis, 2016 16:32
no, zaszalałaś !
skarpetki już porwane - pozostało mi tylko zapisać sobie stronę dropsa i zmobilizować się do pracy
ale faktycznie robią wrażenie
w małych serwetkach się zakochałam - są cudne - sama od dawna nie robię serwetek bo nie mam gdzie ich wyeksponować - ale pomysł z zawieszką na okno - to jest to !!!
a kompleciki bardzo udane i od samego patrzenia cieplej się robi
Bożena- 2000 - Pią 18 Lis, 2016 21:32
Wyższa szkoła jazdy- podziwiam skarpeciochy, ale serwetki druciankowe to dopiero cudeńka.
siebusania - Sob 26 Lis, 2016 04:48
elka j.,
elka j. - Wto 29 Lis, 2016 00:04
Pysiatom, nula, Bożena-2000, siebusania - wielkie dzięki
| nula napisał/a: | | sama od dawna nie robię serwetek bo nie mam gdzie ich wyeksponować - ale pomysł z zawieszką na okno - to jest to |
Nula - miałam ten sam problem, dlatego wrzuciłam serwetki na okno  | nula napisał/a: | | skarpetki już porwane - pozostało mi tylko zapisać sobie stronę dropsa i zmobilizować się do pracy |
Mobilizuj się koniecznie, bo coraz zimniej, a takie skarpeciochy ogrzeją stopy największego zmarźlucha
Swetry męskie Prościutkie, bo faceci (przynajmniej moi) nie przepadają za barokowymi wzorami
Trochę drobiazgów dla wnuczki Do getrów żakardowych wzorek zaczerpnęłam stąd: http://www.garnstudio.com...p?id=7716&cid=5

Poducha według wskazówek z bloga: http://www.intensywniekre...howanie-prolog/
zabka611 - Wto 29 Lis, 2016 03:33
Za wszystko WIELKIE ale białe getry to CUDEŃKO
siebusania - Wto 29 Lis, 2016 04:59
elka j., piekne prace
nula - Wto 29 Lis, 2016 18:38
| zabka611 napisał/a: | | ale białe getry to CUDEŃKO |
zgadzam się - boskie są
te drugie zresztą też świetne
męskie swetry w obu rozmiarach super - widać , że panowie bardzo zadowoleni
bardzo podoba mi się poducha - ja właśnie jestem na etapie robienia poduszek drutowych w ramach wyrabiania resztek włóczek (na razie popełniłam dopiero jedną, ale mam zamiar zrobić kilka)
| elka j. napisał/a: | | Poducha według wskazówek z bloga: |
muszę poczytać, może dowiem się czegoś ciekawego
Madzia - Wto 29 Lis, 2016 18:41
Fajne swetry, ale i fajne chlopaki Tego młodszego chętnie bym ukradła! Getry są piękne, a takie poduchy po prostu uwielbiam, więc cóż mogę powiedzieć?
elka j. - Wto 29 Lis, 2016 19:18
zabka611, siebusania, Nula, Madzia, katrinka, stonesik, wiesia-kal - bardzo dziękuję, dzięki też za plusiki.
| nula napisał/a: | | widać , że panowie bardzo zadowoleni |
O tak, bardzo zadowoleni, bo już dopominają się o kolejne swetry
| nula napisał/a: | | muszę poczytać, może dowiem się czegoś ciekawego |
Nula - dla takiej wytrawnej dziergaczki jak Ty to przypuszczam, że wielkich odkryć nie będzie. Ale mówią, że człowiek uczy się przez całe życie, więc kto wie A tak serio, to na tym portalu można znaleźć wiele przydatnych wskazówek. A filmiki trochę długie, ale myślę, że przydatne szczególnie dla osób początkujących, bo kolejne etapy robótki są bardzo dokładnie przedstawione. A tu kolejne odcinki "poduchowe", bo wcześniej podałam tylko link do prologu:
https://www.youtube.com/watch?v=2PSbrLrz-V0
https://www.youtube.com/watch?v=dxxL4o5LySk
https://www.youtube.com/watch?v=UT1f_UKrE3k
| Madzia napisał/a: | | Tego młodszego chętnie bym ukradła! |
Madziu - młody to moje oczko w głowie
wiesia_33 - Wto 29 Lis, 2016 23:45
elka j., no i wszystko zostało powiedziane ja tylko potwierdzam , wszystko cudne
marysia54 - Śro 30 Lis, 2016 12:13
Ela, fantastyczne swetry dla panów i widać po ich uśmiechu, że podobają się nowe ubranka.
Getry dla wnusi cudne, cudna dziewczyneczka i też zawsze uśmiechnięta
i poducha super.
Elżbieta P. - Śro 30 Lis, 2016 12:49
Ela, jak Ty pięknie robisz te wszystkie ciuszki, bardzo mi się podobają, wszystkie są śliczne
kabyr - Śro 30 Lis, 2016 13:12
elka j., no no dbasz o zięcia.
Fajny sweter a getry to pomysłowa rzecz.
AlaJ - Śro 30 Lis, 2016 13:19
O, pomysł z getrami dla wnuczki przypadł mi do gustu .
nula - Śro 30 Lis, 2016 15:24
| elka j. napisał/a: | | Ale mówią, że człowiek uczy się przez całe życie, |
otóż to - dzięki za linki
znalazłam rozwiązanie problemu, który męczył mnie przy pierwszej poduszce - jak poradzić sobie z plisą zapięcia robiąc poduszkę na okrągło
no i tą pierwszą zrobiłam jako prosty pasek, który trzeba zszyć po bokach...
następne będę robić sposobem IK
a Ty swoją poduchę robiłaś na okrągło ?
fakt, filmiki długie ale na szczęście nie muszę oglądać ich w całości, żeby załapać o co chodzi ...
elka j. - Śro 30 Lis, 2016 16:01
| nula napisał/a: | | znalazłam rozwiązanie problemu, który męczył mnie przy pierwszej poduszce - jak poradzić sobie z plisą zapięcia robiąc poduszkę na okrągło |
Cieszę się, że znalazłaś sposób na plisę.
| nula napisał/a: | | a Ty swoją poduchę robiłaś na okrągło ? |
Tak, to trzecia poducha robiona tą metodą. Sposób IK bardzo mi odpowiada .
nula - Śro 30 Lis, 2016 16:08
| elka j. napisał/a: | Sposób IK bardzo mi odpowiada .
|
no i nie ma szwów
barbara 1 - Śro 30 Lis, 2016 16:38
Elu aż Ci zazdroszczę,że masz dla kogo robic.Ja to tylko dla obcych,bo w domu same chłopaki i nikt w moich wyrobach nie chce chodzić,chyba,że skarpety,których ja nie lubię robić.
Wszystko śliczne
dom_Klary - Śro 30 Lis, 2016 17:13
Op. ale dużo wszystkiego i tak ogromna różnorodność, jesteś niesamowita! Wszystko piękne, widać po uśmiechach osób prezentujących, że nie tylko ja jestem zachwycona. Obdarowani również.
gratuluję wspaniałych pomysłów i idealnej ich realizacji
Pozdrawiam i zapraszam
http://domklary.com/
Pysiatom - Śro 30 Lis, 2016 20:44
Wspaniałe prace, a getry są rewelacyjne.
elka j. - Czw 01 Gru, 2016 19:55
wiesia_33, marysia54, Elżbieta P., AlaJ, kabyr, barbara 1, dom_Klary, Pysiatom - bardzo dziękuję
| kabyr napisał/a: | | no no dbasz o zięcia |
Basiu, właśnie o zięcia ostatnio nie dbam, marudzi, że dawno dla niego nic nie robiłam, a na zdjęciu jest mój syn
| nula napisał/a: | | no i nie ma szwów |
No jednak jakieś są, tyle, że nie z boku, lecz na górnej i dolnej krawędzi poduszki, ale o tyle lepiej, że możesz zamknąć oczka graftingiem i nic nie będzie widać, albo szydełkiem i też jest ok.
| barbara 1 napisał/a: | | Elu aż Ci zazdroszczę,że masz dla kogo robic.Ja to tylko dla obcych,bo w domu same chłopaki i nikt w moich wyrobach nie chce chodzić,chyba,że skarpety,których ja nie lubię robić. |
Basiu, a ja Cię podziwiam, że robisz dla obcych i do tego takie cuda, a wiadomo, że ludzie bywają różni i kapryśni No nie powiem, cieszę się, że mam dla kogo robić, a jeszcze bardziej, że noszą te rzeczy, a o skarpety to wręcz się dopominają
| dom_Klary napisał/a: | | gratuluję wspaniałych pomysłów i idealnej ich realizacji |
Klaro, nie zawstydzaj mnie, do ideału to jeszcze daleko i nawet nie chce mi się do niego dążyć, w końcu to rękodzieło, więc nie musi być doskonałe Gdzie mi tam do takich mistrzów jak Ty, barbara 1 i wielu innych Maranciaczek Najważniejsza jest przyjemność, jaką daje robótkowanie, a gdy jeszcze są chętni do noszenia, to tym milej
Początkująca - Czw 01 Gru, 2016 22:11
Getry mnie zachwyciły! Są śliczne!
Poduszka też fantastycznie wygląda Zazdroszczę talentu
|
|
|