To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace elkaj str.103 starocie :)

kabyr - Pon 07 Lis, 2016 15:37

elka j., faktycznie skarpetki i szyjogrzeje fantastyczne.
Zawieszki też cudne. brawo brawo brawo brawo

elka j. - Pon 07 Lis, 2016 23:42

barbara 1, Krakowianka, Marwalen, marysia54, mar_lena, Ainer, Elżbieta P., kabyr - bardzo, bardzo dziękuję cmoknięcie kwiatek dla ciebie Dziękuję też za plusiki cmoknięcie kwiatek dla ciebie
Pysiatom - Wto 08 Lis, 2016 12:59

Serwetki są cudne, tak jak czapki i kominy. Skarpety są rewelacyjne. brawo brawo brawo
nula - Wto 08 Lis, 2016 16:32

no, zaszalałaś ! wesoło mi
skarpetki już porwane - pozostało mi tylko zapisać sobie stronę dropsa i zmobilizować się do pracy hahahihi
ale faktycznie robią wrażenie cool cool

w małych serwetkach się zakochałam - są cudne - sama od dawna nie robię serwetek bo nie mam gdzie ich wyeksponować - ale pomysł z zawieszką na okno - to jest to !!! brawo brawo

a kompleciki bardzo udane i od samego patrzenia cieplej się robi wesoło mi

Bożena- 2000 - Pią 18 Lis, 2016 21:32

Wyższa szkoła jazdy- podziwiam skarpeciochy, ale serwetki druciankowe to dopiero cudeńka. brawo
siebusania - Sob 26 Lis, 2016 04:48

elka j., cool
elka j. - Wto 29 Lis, 2016 00:04

Pysiatom, nula, Bożena-2000, siebusania - wielkie dzięki cmoknięcie kwiatek dla ciebie
nula napisał/a:
sama od dawna nie robię serwetek bo nie mam gdzie ich wyeksponować - ale pomysł z zawieszką na okno - to jest to

Nula - miałam ten sam problem, dlatego wrzuciłam serwetki na okno Smile
nula napisał/a:
skarpetki już porwane - pozostało mi tylko zapisać sobie stronę dropsa i zmobilizować się do pracy

Mobilizuj się koniecznie, bo coraz zimniej, a takie skarpeciochy ogrzeją stopy największego zmarźlucha wesoło mi

Swetry męskie wesoło mi Prościutkie, bo faceci (przynajmniej moi) nie przepadają za barokowymi wzorami Smile

Trochę drobiazgów dla wnuczki Smile Do getrów żakardowych wzorek zaczerpnęłam stąd: http://www.garnstudio.com...p?id=7716&cid=5

Poducha według wskazówek z bloga: http://www.intensywniekre...howanie-prolog/

zabka611 - Wto 29 Lis, 2016 03:33

Za wszystko WIELKIE brawo brawo ale białe getry to CUDEŃKO uklon
siebusania - Wto 29 Lis, 2016 04:59

elka j., piekne prace
nula - Wto 29 Lis, 2016 18:38

zabka611 napisał/a:
ale białe getry to CUDEŃKO

zgadzam się - boskie są brawo
te drugie zresztą też świetne
męskie swetry w obu rozmiarach super - widać , że panowie bardzo zadowoleni cool
bardzo podoba mi się poducha - ja właśnie jestem na etapie robienia poduszek drutowych w ramach wyrabiania resztek włóczek (na razie popełniłam dopiero jedną, ale mam zamiar zrobić kilka)
elka j. napisał/a:
Poducha według wskazówek z bloga:

muszę poczytać, może dowiem się czegoś ciekawego wesoło mi

Madzia - Wto 29 Lis, 2016 18:41

Fajne swetry, ale i fajne chlopaki wesoło mi Tego młodszego chętnie bym ukradła! Getry są piękne, a takie poduchy po prostu uwielbiam, więc cóż mogę powiedzieć? wesoło mi brawo brawo brawo cool cool cool
elka j. - Wto 29 Lis, 2016 19:18

zabka611, siebusania, Nula, Madzia, katrinka, stonesik, wiesia-kal - bardzo dziękuję, dzięki też za plusiki. cmoknięcie
nula napisał/a:
widać , że panowie bardzo zadowoleni

O tak, bardzo zadowoleni, bo już dopominają się o kolejne swetry Smile
nula napisał/a:
muszę poczytać, może dowiem się czegoś ciekawego

Nula - dla takiej wytrawnej dziergaczki jak Ty to przypuszczam, że wielkich odkryć nie będzie. Ale mówią, że człowiek uczy się przez całe życie, więc kto wie bye A tak serio, to na tym portalu można znaleźć wiele przydatnych wskazówek. A filmiki trochę długie, ale myślę, że przydatne szczególnie dla osób początkujących, bo kolejne etapy robótki są bardzo dokładnie przedstawione. A tu kolejne odcinki "poduchowe", bo wcześniej podałam tylko link do prologu:
https://www.youtube.com/watch?v=2PSbrLrz-V0
https://www.youtube.com/watch?v=dxxL4o5LySk
https://www.youtube.com/watch?v=UT1f_UKrE3k

Madzia napisał/a:
Tego młodszego chętnie bym ukradła!

Madziu - młody to moje oczko w głowie bye

wiesia_33 - Wto 29 Lis, 2016 23:45

elka j., no i wszystko zostało powiedziane wesoło mi ja tylko potwierdzam , wszystko cudne cool cool cool cmoknięcie
marysia54 - Śro 30 Lis, 2016 12:13

Ela, fantastyczne swetry dla panów i widać po ich uśmiechu, że podobają się nowe ubranka.
Getry dla wnusi cudne, cudna dziewczyneczka i też zawsze uśmiechnięta wesoło mi
i poducha super.
brawo brawo uklon uklon cool cool

Elżbieta P. - Śro 30 Lis, 2016 12:49

Ela, jak Ty pięknie robisz te wszystkie ciuszki, bardzo mi się podobają, wszystkie są śliczne brawo
kabyr - Śro 30 Lis, 2016 13:12

elka j., no no dbasz o zięcia. cool
Fajny sweter a getry to pomysłowa rzecz.

AlaJ - Śro 30 Lis, 2016 13:19

O, pomysł z getrami dla wnuczki przypadł mi do gustu Wink.
nula - Śro 30 Lis, 2016 15:24

elka j. napisał/a:
Ale mówią, że człowiek uczy się przez całe życie,

otóż to - dzięki za linki love
znalazłam rozwiązanie problemu, który męczył mnie przy pierwszej poduszce - jak poradzić sobie z plisą zapięcia robiąc poduszkę na okrągło wesoło mi
no i tą pierwszą zrobiłam jako prosty pasek, który trzeba zszyć po bokach...
następne będę robić sposobem IK hopla
a Ty swoją poduchę robiłaś na okrągło ?

fakt, filmiki długie ale na szczęście nie muszę oglądać ich w całości, żeby załapać o co chodzi ...

elka j. - Śro 30 Lis, 2016 16:01

nula napisał/a:
znalazłam rozwiązanie problemu, który męczył mnie przy pierwszej poduszce - jak poradzić sobie z plisą zapięcia robiąc poduszkę na okrągło

Cieszę się, że znalazłaś sposób na plisę. Smile
nula napisał/a:
a Ty swoją poduchę robiłaś na okrągło ?

Tak, to trzecia poducha robiona tą metodą. Sposób IK bardzo mi odpowiada .

nula - Śro 30 Lis, 2016 16:08

elka j. napisał/a:
Sposób IK bardzo mi odpowiada .

no i nie ma szwów hopla

barbara 1 - Śro 30 Lis, 2016 16:38

Elu aż Ci zazdroszczę,że masz dla kogo robic.Ja to tylko dla obcych,bo w domu same chłopaki i nikt w moich wyrobach nie chce chodzić,chyba,że skarpety,których ja nie lubię robić.
Wszystko śliczne brawo

dom_Klary - Śro 30 Lis, 2016 17:13

Op. ale dużo wszystkiego i tak ogromna różnorodność, jesteś niesamowita! Wszystko piękne, widać po uśmiechach osób prezentujących, że nie tylko ja jestem zachwycona. Obdarowani również.

gratuluję wspaniałych pomysłów i idealnej ich realizacji uklon

Pozdrawiam i zapraszam
http://domklary.com/

Pysiatom - Śro 30 Lis, 2016 20:44

Wspaniałe prace, a getry są rewelacyjne. brawo brawo brawo
elka j. - Czw 01 Gru, 2016 19:55

wiesia_33, marysia54, Elżbieta P., AlaJ, kabyr, barbara 1, dom_Klary, Pysiatom - bardzo dziękuję cmoknięcie
kabyr napisał/a:
no no dbasz o zięcia

Basiu, właśnie o zięcia ostatnio nie dbam, marudzi, że dawno dla niego nic nie robiłam, a na zdjęciu jest mój syn bye
nula napisał/a:
no i nie ma szwów

No jednak jakieś są, tyle, że nie z boku, lecz na górnej i dolnej krawędzi poduszki, ale o tyle lepiej, że możesz zamknąć oczka graftingiem i nic nie będzie widać, albo szydełkiem i też jest ok. bye
barbara 1 napisał/a:
Elu aż Ci zazdroszczę,że masz dla kogo robic.Ja to tylko dla obcych,bo w domu same chłopaki i nikt w moich wyrobach nie chce chodzić,chyba,że skarpety,których ja nie lubię robić.

Basiu, a ja Cię podziwiam, że robisz dla obcych i do tego takie cuda, a wiadomo, że ludzie bywają różni i kapryśni Smile No nie powiem, cieszę się, że mam dla kogo robić, a jeszcze bardziej, że noszą te rzeczy, a o skarpety to wręcz się dopominają Smile
dom_Klary napisał/a:
gratuluję wspaniałych pomysłów i idealnej ich realizacji

Klaro, nie zawstydzaj mnie, do ideału to jeszcze daleko i nawet nie chce mi się do niego dążyć, w końcu to rękodzieło, więc nie musi być doskonałe wesoło mi Gdzie mi tam do takich mistrzów jak Ty, barbara 1 i wielu innych Maranciaczek bye Najważniejsza jest przyjemność, jaką daje robótkowanie, a gdy jeszcze są chętni do noszenia, to tym milej bye

Początkująca - Czw 01 Gru, 2016 22:11

Getry mnie zachwyciły! Są śliczne! cool
Poduszka też fantastycznie wygląda Very Happy Zazdroszczę talentu Smile