Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
anle - Wto 13 Wrz, 2011 10:02
Przyłączam się do życzeń, oby jak najwięcej stron, na których będziesz pokazywać swoje piękne prace
ciapara - Wto 13 Wrz, 2011 10:35
gul gul za 101 strone
bean - Wto 13 Wrz, 2011 16:03
szampan wypity a Tobie życzę kolejnych wspaniałych pomysłów i następnych 100 stron w galerii
Słoiczki są rewelacyjne
nula - Czw 22 Wrz, 2011 08:20
Dziękuję bardzo serdecznie !!!
Wczoraj ze zdziwieniem odkryłam, że pojawiły się nowe rangii pod avatarkami -
Tak jakoś mi się miło zrobiło jak zobaczyłam tego "przyjaciela" - Aniu -
A dzisiaj znowu eksperymenty (i faktycznie jakoś tak wyszło, że wszystko albo w zieleni, albo w brązach i złocie )
czyli następne "doświadczalne" kubeczki :
i świeczniki - robiłam je strasznie długo - chyba od czerwca - ale w końcu udało mi się skończyć
strasznie się namęczyłam, żeby zdjęcie oddawało ich rzeczywisty kolor ale chyba w końcu mi się udało .....
Przy okazji ciekawa jestem, która zgadnie z czego one są zrobione ?
Na razie jeszcze nikomu się to nie udało
Od razu mówię, że nie są to gotowe drewniane świeczniki - robiliśmy je z synem "od podstaw" w ramach recyclingu (bo znowu mi było szkoda wyrzucić...... )
A na deser reszta frywolnych koronek dla Beaci24
buziaki dla wszystkich
kabyr - Czw 22 Wrz, 2011 09:06
nula, wszystko obłędne.
Pierwszy kubeczek to dla mnie poproszę
świecznik obłędny jest.
Violetta21 - Czw 22 Wrz, 2011 10:10
coś pięknego te kubeczki miodzio i świeczniki fajne a koroneczki cudeńko
zonieczka - Czw 22 Wrz, 2011 10:23
kubeczki pierwsza klasa
mimusia-1 - Czw 22 Wrz, 2011 10:31
maranta - Czw 22 Wrz, 2011 10:45
Doświadczalne kubeczki są prześliczne - wszystkie mi się podobają, nie potrafię wybrać faworyta, lubię taką kolorystykę
Świecznikami mi ćwieka zabiłaś i zamiast podziwiać, to usiłuję je wzrokiem rozebrać na składniki pierwsze - nie mam pomysłu z czego są, pewnikiem jakiegoś wałka skasowałaś, jak nie do ciasta, to do pacykowania ścian (żartuję )
Koroneczki śliczne
A Przyjaciel to Ci się należy taki WIEEEELKIIIIIII!!!!!!!!
saba52 - Czw 22 Wrz, 2011 11:26
O raju znowu tyle śliczności
A u mnie kompletna posucha...nie mogę po wakacjach zaskoczyć
serduszko3 - Czw 22 Wrz, 2011 11:33
| nula napisał/a: | Przy okazji ciekawa jestem, która zgadnie z czego one są zrobione ?
Na razie jeszcze nikomu się to nie udało |
ja musle ze sa zrobione albo z rolek po papierze toaletowym albo z rolek po niciach MAXI
a tak pozatum to swieczniki i kubeczki rewelacyjne a koroneczki zachwycaja swym urokiem
Kamoni - Czw 22 Wrz, 2011 11:58
Śliczne nie mam pojęcia z czego zrobiłaś ale wyglądają cudnie
jadzia59o - Czw 22 Wrz, 2011 12:17
wszystko takie piękne, super
Paillette - Czw 22 Wrz, 2011 15:43
Bardzo mi sie podobają Twoje prace
Gratulacje za cierpliwość
I muszę Ci sie pochwalić, wreszcie wychodzą mi sznury wg weraph
http://maranciaki.pl/foru...p=419447#419447
Jarka - Czw 22 Wrz, 2011 15:44
| Violetta21 napisał/a: | | coś pięknego te kubeczki miodzio i świeczniki fajne a koroneczki cudeńko |
Grażyna - Czw 22 Wrz, 2011 19:11
piękne nowości
Ja optuję za tym, że te świeczniki nie są drewniane, tylko metalowe i zrobione z puszek po napojach. Niedawno w Gdańsku, w sklepie za 2zł, 4zł, czy 5zł (nie pamiętam) koleżanka kupiła ściereczki bawełniane w takich fajnych puszkach, właśnie w celu wykorzystania tych puszek. A jeżeli to jest jednak drewno, to stary wałek do ciasta poszedł pod piłę
Aaaa...może to tuby z tektury, w jakich mozna otrzymać w przesyłce np. kalendarze, czy inne materiały. Tez mam takie zostawione w pawlaczu na przeróbki, gdy wreszcie wezmę się za dekupage... Jak dotąd, to tylko zrobiłam zakupy materiałów i nie nabrałam odwagi...
ciapara - Czw 22 Wrz, 2011 19:40
Absolutnie moje kolory
nula - Czw 22 Wrz, 2011 19:49
kabyr, Violetta21, zonieczka, mimusia-1, maranta, saba52, serduszko3, moni07, jadzia59o, Paillette, Jarka, Grażyna, ciapara, ogromnie dziękuję !!!
| serduszko3 napisał/a: | albo z rolek po niciach MAXI
|
z rolek po niciach są zrobione kubeczki - ale świeczniki nie
Widzę, że się staracie, ale niestety na razie żadna nie zgadła
Nie są metalowe, ani drewniane, ani z tektury
No właśnie, Grażynko - jak tam Twoje decu ?
Wiem, że zrobiłaś zakupy - i czekam niecierpliwie na pierwsze próby !!!!
Takie tuby z tektury też mam - dostałam od Paddingtona - i tak kombinuję co by z nich zrobić
Paillette, - widziałam - śledzę ten wątek na bieżąco - GRATULACJE
lamika88 - Czw 22 Wrz, 2011 19:49
Rewelacja A ten zielony kubeczek to zabieram I nie oddam:zebalek:
Madzia - Czw 22 Wrz, 2011 19:49
Ja zgadywać nie próbuję, ale pochwalę! Pracki prześliczne, w cudnych kolorkach!
Grażyna - Czw 22 Wrz, 2011 20:32
| nula napisał/a: | | Nie są metalowe, ani drewniane, ani z tektury |
To pozostaje plastik albo szkło. Tak mnie to zaintrygowało,że poszłam do lazienki i do kuchni oblukać ich zawartość, aby stwierdzić, co to jest. Opakowanie po kawie, kakao? Cukiereczkach? Tuba po sztucznych wstążeczkach, w jakie pakuje sie takie komplety?
| nula napisał/a: | | No właśnie, Grażynko - jak tam Twoje decu ? |
Nic się Nulka nie dzieje. Jest jedynie nikla chęć. Zamówiłam ksiażkę o dekupage, będzie za tydzień. Po przeczytaniu kursiku koralikowej bizuterii zamówiłam tez taka książkę. Postanowiłam, że coś wreszcie innego zrobię niz te rzeczy druciano - szydełkowe. Szczególnie tak postanawiam, gdy czytam twój wątek, bo zazdroszcze ci, że potrafisz wykonywać wspaniałe dzieła w różnych technikach
żabka - Czw 22 Wrz, 2011 20:36
Rewelacyjne pracki
| nula napisał/a: | | Nie są metalowe, ani drewniane, ani z tektury hopla | - pozostaje jeszcze plastik, więc obstawiam butelki plastikowe - średnice mają różne, proste brzegi, tylko dociąć równo i pewnikiem z podstawek pod szklanki zrobione denka
Bożena- 2000 - Czw 22 Wrz, 2011 20:41
Kolorki cudne. Nie mam pojęcia z czego te cudeńka zrobiłaś, ale patrzę na nie jak zaczarowana,
ciapara - Czw 22 Wrz, 2011 20:48
| Bożena- 2000 napisał/a: | Kolorki cudne. Nie mam pojęcia z czego te cudeńka zrobiłaś, ale patrzę na nie jak zaczarowana,  |
To prawda Hania jest b zmyslna... do dzis pamietam jej szalowe pudelko na kolczyki z pudelek po zapalkach
A z czego swieczniki.... bladego pojecia nie mam... chyba lornetki nie rozebralas
buziaczek - Czw 22 Wrz, 2011 21:09
rewelacyjne nowości natworzyłaś
|
|
|