Galerie prac użytkowników forum - Prace elkaj str.103 starocie :)
beacia-24 - Pią 02 Gru, 2016 00:12
Elu ależ u Ciebie cuda i to w obłędnych kolorach. Oglądam i z podziwu wyjśc nie mogę po proatu cuuuda.
nula - Sob 03 Gru, 2016 07:24
| elka j. napisał/a: | | możesz zamknąć oczka graftingiem i nic nie będzie widać |
taki właśnie mam zamiar - dlatego pisałam, że nie ma szwów
elka j. - Nie 04 Gru, 2016 22:32
Początkująca, beacia-24 - bardzo dziękuję
beacia-24 - cieszę się, że zajrzałaś do mego wątku - wieki Cię tu nie było
Moje świąteczne ozdoby z ubiegłego roku, niestety girlandy z gwiazdek tak dobrze schowałam, że nie mogę ich znaleźć, więc czeka mnie powtórka z rozrywki, bo zamierzam zrobić takie same lub podobne.
Zrobiłam też firankę według tego wzoru http://www.ravelry.com/pa...-coming-to-town
A tak firanka powstawała
Czapka i komin do kompletu do bluzeczki, którą wcześniej pokazywałam.
A te fotki dedykuję dziewczynom, które straciły wenę do robótkowania. Dziewczyny pomysłów można szukać nawet na ulicy Nie, to nie jest mój udzierg, ale całkiem miło natknąć się na coś takiego.
nula - Pon 05 Gru, 2016 07:51
no nie, przestaję nadążać ....
girlandy - jeżeli nie znajdziesz zeszłorocznych - koniecznie musisz zrobić - bo na oknie prezentują się cudnie
a firanką powaliłaś mnie na kolana - jest śliczna
i powstawała w bardzo sympatycznych warunkach
| elka j. napisał/a: | | ale całkiem miło natknąć się na coś takiego. |
natknąć się na coś takiego faktycznie miło - ale robić to ja wolę jednak bardziej praktyczne rzeczy
Krakowianka - Pon 05 Gru, 2016 10:50
girlandy i firanka prezentują się pięknie, myślę że znajdziesz girlandy gdy nie będziesz ich szukać ot, tak przy okazji
komplecik bardzo ładny
a czy to dzieło uliczne to w Polsce czy za granicami? aczkolwiek fajne
Madzia - Pon 05 Gru, 2016 18:33
Ja tez mam takie zielone skarpety! Ciaparka mi zrobiła!
Ale Ty narobiłaś ślicznych rzeczy!
zabka611 - Pon 05 Gru, 2016 18:53
Za wszystko
krzysia551 - Pon 05 Gru, 2016 19:48
elka j.,
Apak - Pon 05 Gru, 2016 20:27
Pięknie tu u Ciebie i tyyyyle cudności!
O girlandy się nie martw, znając życie znajda się np. akurat na Wielkanoc...
zuzik45 - Pon 05 Gru, 2016 21:39
No nie jest źle girlandy na pewno się znajdą,
firaneczka robiona w tak przyjemnych klimatach to musi elegancko wyglądać,
drutowe dziergadełka są ekstra w super kolorkach
elka j. - Pon 05 Gru, 2016 22:29
nula, Krakowianka, Madzia, zabka611, krzysia551, Apak, zuzik45 - bardzo dziękuję i jeszcze bardziej cieszę się, że Wam się podoba
| nula napisał/a: | | le robić to ja wolę jednak bardziej praktyczne rzeczy |
Nula - Jeżeli mam wybierać, to też wolę robić rzeczy praktyczne, zwłaszcza, że lista rzeczy do zrobienia jest długa, a czas ograniczony. Ale przyznasz, że zabawnie to wygląda. Natknęłam się nawet na fotkę tej samej poręczy w innym "ubranku"
| Krakowianka napisał/a: | | a czy to dzieło uliczne to w Polsce czy za granicami? |
Krakowianka - na to "dzieło" natknęłam się w Hamburgu, w dzielnicy St. Pauli, wokół squaty i kręciło się podejrzane towarzystwo, więc szybciutko robiliśmy te fotki i się ewakuowaliśmy.
| Madzia napisał/a: | | Ja tez mam takie zielone skarpety! Ciaparka mi zrobiła! |
Madziu, witaj w klubie zaskarpetowanych na zielono
| Apak napisał/a: | | O girlandy się nie martw, znając życie znajda się np. akurat na Wielkanoc... |
Tak myślałam, że wcześniej to nie nastąpi. Wtedy przerobię je na jajka chociaż łatwo nie będzie
Elżbieta P. - Wto 06 Gru, 2016 15:42
świątecznie się u Ciebie już robi bardzo ładna firanka, tworzona jak widać latem, udało Ci się zdążyć na święta, girlandy się znajdą jak więcej poszperasz w swoich skarbach bardzo ładny komplecik, fajna jest ta włóczka
kabyr - Wto 06 Gru, 2016 16:04
elka j., Twoje udziergi zimowe są piękne.
Girlanda oj też taką chcę i szukaj wytrwale
co zdążysz przed wigilią.
marysia54 - Wto 06 Gru, 2016 22:45
Elu, same śliczności nam pokazujesz, piękna firaneczka, zimowy komplet cudny w fantastycznych kolorach a girlandy z gwiazdek przepiękne. Jestem dobrej myśli,że uda się znaleźć przed świętami
aptenia - Śro 07 Gru, 2016 11:24
Elu fantastyczne prace, Firaneczka cudna
Szukaj wytrwale tej girlandy
dom_Klary - Śro 07 Gru, 2016 18:12
Eluniu, a raczej mistrzu Elżbieto, jesteś wszechstronna i niesamowicie utalentowana. Ja tylko prawe, lewe, czasami skok w bok i szydełkiem dziełam lub szlaczek wyhaftuję, a Ty?
Wszystko potrafisz, za girlandy, które zrobiłaś , ja bym nawet nie pomyślała, że mogę coś tak wspaniałego wykonać.
O firance nie wspomnę, cierpliwości by mi zabrakło, aby tak starannie wzorek wyrobić, czyli, podsumowując. W porównaniu do ciebie to ja strasznie tępa jestem i cierpię
Pozdrawiam i zapraszam
http://domklary.com/
elka j. - Sob 10 Gru, 2016 20:49
Elżbieta P., kabyr, marysia54, aptenia, dom_Klary - dzięki za miłe słowa i kibicowanie w poszukiwaniu girland
Przekopałam wszystkie zakamarki (nie ma ich tak wiele), ale girlandy się nie znalazły, więc machnęłam sobie nowe, wzorek prawie taki sam i dodałam perełki.
| dom_Klary napisał/a: | | Eluniu, a raczej mistrzu Elżbieto, jesteś wszechstronna i niesamowicie utalentowana. Ja tylko prawe, lewe, czasami skok w bok i szydełkiem dziełam lub szlaczek wyhaftuję, a Ty? |
dom_Klary - stanowczo protestuję, jaki tam ze mnie mistrz. W dużej części prac odtwarzam gotowe wzory lub się nimi inspiruję, czasem coś tam sama pokombinuję, nie to co Ty - u Ciebie wszystko niepowtarzalne, według własnych projektów i to są prace mistrzowskie, a ja skromny rzemieślnik No nie powiem, luuuubię tę robotę, tak jak inne Maranciaczki, oczko lewe, oczko prawe, oczko łańcuszka, słupek... itd.
Nowe girlandy
Czapka według wzoru http://www.garnstudio.com...p?id=5649&cid=5 a do kompletu kominek, kombinacja własna.
Serweta według wzoru Engelna
Getry
kabyr - Nie 11 Gru, 2016 10:18
Elu komplet zimowy cudowny.
Getry dla wnuczki i serweta
Barbara2006 - Nie 11 Gru, 2016 11:46
Wspaniałe prace, wszystkie bez wyjątku
nula - Nie 11 Gru, 2016 12:00
| elka j. napisał/a: | | więc machnęłam sobie nowe |
to jak się jednak znajdą kiedyś te stare to ja je chętnie przygarnę
a tak poważnie to ja się zastanawiam, kiedy Ty to wszystko robisz ??????
marysia54 - Nie 11 Gru, 2016 21:56
Elu, szybciutko zrobiłaś nowe girlandy są śliczne,
śliczny zimowy komplet i getry a serweta bajeczna
dom_Klary - Pon 12 Gru, 2016 06:02
Koleżanko, teraz to przesada... Ty i Twoja skromność jest nie na miejscu.Twoje prace są pełne pasji i wyczucia smaku. Kopiowanie wzorów nie jest takie proste, trzeba mieć ogromną wiedzę i świetny gust, aby wybrać coś wartościowego z takiej masy pomysłów, jakie są na rynku. Ty wybierasz rzeczy piękne, nietuzinkowe, takie co nie z metra są cięte, takie co duszę mają. Więc - MISTRZEM dla mnie jesteś!
Pozdrawiam i zapraszam
http://domklary.com/
elka j. - Wto 13 Gru, 2016 00:06
kabyr, Barbara 2006, nula, marysia54, dom_Klary, Vichta, Madzia, gracha - bardzo dziękuję, za plusiki też
| nula napisał/a: | | to jak się jednak znajdą kiedyś te stare to ja je chętnie przygarnę |
Ok, będę pamiętać
| nula napisał/a: | | a tak poważnie to ja się zastanawiam, kiedy Ty to wszystko robisz ?????? |
Nula - na dzierganie zawsze znajdzie się czas, choćbym miała siedzieć po nocach, potem tylko rano bardzo "boli" wstawanie
dom_Klary - bardzo Ci dziękuję za miłe słowa, ciepło mi się zrobiło na serduchu
Krakowianka - Wto 13 Gru, 2016 13:00
cudne, cudne!!!
Elżbieta P. - Wto 13 Gru, 2016 15:57
jakie piękne prace, girlanda jeszcze ładniejsza jak ta zagubiona
|
|
|