To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Co MAO wydziergało

Jarka - Pią 02 Maj, 2008 15:28

brawo brawo brawo brawo brawo , A JAKIŚ SCHEMACIK DO TEGO CUDA TO POSIADASZ ??? JAKI DUŻY ZROBIŁAŚ ??? Z TYMI GUZICZKAMI TO SUPER POMYSŁ, PRZEZ TO JEST BARDZIEJ UNIWERSALNY cool cool cool
dianor - Pią 02 Maj, 2008 15:45

Śliczne bolerko/szal!!brawo brawo
chciałabym zrobić sobie podobne,zaglądałam do Twoich schematów z wzorcowni i mam pytanie,hmm czy ten szal ma rozmiar uniwersalny czy trzeba go trochę dopasować do siebie( ja noszę rozmiar 46 i nie wiem jak się pomierzyć żeby pasował na mnie)
pytam bo strasznie nie lubię pruć
pozdrawiam dianor

Zosia32 - Pią 02 Maj, 2008 15:50

_ulcia napisał/a:
Prosta forma a jak szykowna, brawo brawo brawo

Mao super

maranta - Pią 02 Maj, 2008 15:57

Mao, ciuszek jest genialny brawo brawo brawo
Halkuk - Pią 02 Maj, 2008 16:19

3 w 1 ! uklon Super pomysł , świetne wykonanie cool brawo cool
barbara 1 - Pią 02 Maj, 2008 17:45

Bombowy brawo brawo brawo brawo
Jasieńka - Pią 02 Maj, 2008 17:54

superowy szal 3 w 1 brawo brawo
Mao - Pią 02 Maj, 2008 17:59

Fajnie ,że się wam podoba cool cool cool polecam bo jest na prawdę uniwersal.
Tu macie wzór i oryginał

dianor ja również noszę rozmiar 46 robiłam go trochę szerszy i dłuższy ma wymiary 52 cm x162 cm mógłby być nawet trochę szerszy na plecach , tylko wtedy nie będzie prostym szalem albo rękawy będą za szerokie.
Tu trzeba przemyśleć , zobaczyć jaki obwód rękawa jest dla ciebie dopuszczalny i to będzie stanowić szerokość szala a długość mierzyłam od nadgarstka przez plecy do następnego nadgarstka.

Violetta21 - Pią 02 Maj, 2008 20:13
Temat postu: Co MAO wydziergało
Małgosia śliczne jest to ponczo cool brawo i bardzo uniwersalne wesoło mi
grzewa - Pią 02 Maj, 2008 21:44

Ekstra. brawo brawo brawo
Beata61 - Pią 02 Maj, 2008 21:57

Wspaniałe i pomysłowe, wykonanie ekstra jak zawsze brawo brawo brawo
monaliza200 - Pią 02 Maj, 2008 22:49

Wystarczy że przez kilka dni człowiek ma popsuty komputer, a tyle cudnych nowości można przegapić. Mao, robisz w takim tempie że nie nadążę oglądać.

cool cool cool cool cool

magdalena - Pią 02 Maj, 2008 23:05

Wspaniały pomysł.Mao na pewno wykorzystam ,bo mi też wesele sie szykuje Smile
brawo

tusia.ms - Pią 02 Maj, 2008 23:57

Mao jesteś moim GURU szydełkowym cmoknięcie każda twoja praca jest niesamowita i piękna brawo pomijam juz tempo które jak dla mnie jest nierealne - ja nie zdążę jeszcze przypatrzeć się twojej pracy a ty pokazujesz już następną... a ten szal to świetny pomysł cool
beacia-24 - Sob 03 Maj, 2008 08:07

Mao, ciuszek wyszedł super i jest jak kawa, trzy w jednym. Ogromne brawa Ci się należą radocha radocha radocha radocha radocha radocha
Joanna_J9 - Sob 03 Maj, 2008 08:39

Mao, śliczne szalo-ponczo......suuuperowe cool cool cool cool
nula - Sob 03 Maj, 2008 08:45

Mao - fantastyczny ciuszek !!!!! brawo brawo brawo brawo
Świetny pomysł i wykonanie na 6 !!!!! cool cool cool cool

Jarka - Sob 03 Maj, 2008 09:27

Małgosiu, dziękuję uklon kwiatek dla ciebie uklon za schemacik , a możesz jeszcze zrobić sesję zdjęciową na sobie ??? A te 6 guziczków jest przyszyte po jednej stronie i pasuje na te trzy kreacje ???
Madzia - Sob 03 Maj, 2008 11:02

Ja to widziałam już dawno, ale jakoś wcale mnie to nie zainteresowało. Dopiero na Tobie Mao, to jest naprawdę super! cool cool cool
alla - Sob 03 Maj, 2008 12:46

BOMBOWE !!! cool cool
Też mi się bardzo podoba brawo
Może sobie odgapię Wink

dianor - Sob 03 Maj, 2008 12:53

mao,dzięki za wskazówki,kwiatek dla ciebie
ja sobie zrobię cieniutki z podwójnej frizze, bo mam tego około 1,5 kg
idę się pomierzyć
pozdrawiam dianor

Mao - Sob 03 Maj, 2008 12:57

Kochaniutkie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie odgapiajcie , róbcie i się chwalcie cool

Sesja zdjęciowa na mnie też będzie wedle życzenia po długim week-endzie teraz mam gości , nie będę świrować puknąć się i tak mnie czasami uważają za niespełna rozumu bo wszędzie z nitkami i szydełkami łażę hahahihi

Jarka guziki są przyszyte po 3 szt. na jednej stronie,następne 3 szt po stronie przeciwnej na brzegu po skosie ( nie na tej samej stronie) możliwość zapinania guzików tu i ówdzie daje właśnie możliwość noszenia szala na różne sposoby.
Na schemacie jest tam pokazane pierwszy przyszywasz 14 cm od brzegu , potem 8cm i 8cm. Przypatrz sie dobrze. Moje odstępy są większe bo szal dłuższy ,ale można dać więcej guzików ,ja miałam tylko 6 sztuk z dawnych czasów niewykorzystane , a te idealnie mi pasowały bo są ecru ze złotym brokatem.

karmelek - Sob 03 Maj, 2008 13:59

Mao, uklon uklon uklon super jest ten szal-poncho-bolerko uklon uklon uklon
Laura S. - Sob 03 Maj, 2008 19:35

przykro mi Mao,pożycz swoje łapki... Na tydzień chociaż noooo uklon
milamirka - Sob 03 Maj, 2008 19:37

cool brawo brawo brawo cool