Nasze spotkania - Poznan
bogusia1255 - Sob 23 Lut, 2013 23:33
Żabko w różu nie słyszałaś że to ma być INGA przepraszam że odpowiadam za alszkę.
alszka - Nie 24 Lut, 2013 08:16
Jak najbardziej potwierdzam Ingę - sama widziałam... I to, co widziałam, nic a nic nie przypominało męskich atrybutów
Bogusiu, żyrafę przyślę na pewno, tylko daj mi parę dni
A tutaj kolejna porcja wspomnień:
https://picasaweb.google.com/aksjusza/Maranciaki23022013?authkey=Gv1sRgCILJvem1tqHsowE
nula - Nie 24 Lut, 2013 08:29
izetta, ale masz tempo
no i widzisz jak świetnie wyszły - jajo ubrane elegancko !
podaj mi adres to Ci podeślę trochę wzorków
dziewczyny dzięki za zdjęcia
weraph - Nie 24 Lut, 2013 09:03
ja przyszłam na ostatki, ale warto było:) Uwiebiam maranciakową energie;) Do zobaczenia w marcu!
izetta - Nie 24 Lut, 2013 09:11
jak zmienicie termin z 2 maca na inny, to dajcie znać. niestety ale z tego 2-go odpadam
Jarka - Nie 24 Lut, 2013 09:37
Zazdroszczę Wam tych cyklicznych spotkań, tej atmosfery , fajnie, że chociaż fotki można pooglądać i właśnie prosiłabym właścicielkę tego szala, nie szala zielonego o kilka wskazówek, bardzo proszę
żabka - Nie 24 Lut, 2013 10:55
| alszka napisał/a: | | Jak najbardziej potwierdzam Ingę - sama widziałam.. | póki się nie narodzi to pewności nigdy nie ma, moja siostra ma termin na maja i do tej pory miała być Kasia, a obecnie jest Bartoszek, a też wszystko widzieli
| Cytat: | | Zazdroszczę Wam tych cyklicznych spotkań, tej atmosfery | zapraszamy serdecznie na odwiedziny Poznania
Jarka - Nie 24 Lut, 2013 11:20
| żabka napisał/a: | | zapraszamy serdecznie na odwiedziny Poznania | dziękuję żabko napewno skorzystam jak będę z córcią w poznańskim szpitalu (bo jeździmy tam na konsultacje do profesora)
robótkimarleny. - Nie 24 Lut, 2013 11:26
Żabciu, a jak się pisze konkretną odpowiedź tak jak ty do alszki albo cytyat
żabka - Nie 24 Lut, 2013 13:03
Marlenko chodzi Ci o przytoczenie tego co ktoś napisał wcześniej?
robótkimarleny. - Nie 24 Lut, 2013 13:10
No tak!
Bo nie wiem jak zwrócić się do konkretnej osoby
alszka - Nie 24 Lut, 2013 14:08
| robótkimarleny. napisał/a: | Bo nie wiem jak zwrócić się do konkretnej osoby  |
Przechodzisz do postu, który chcesz zacytować i tam w prawym górnym rogu masz takie 4 ikonki-przyciski: "ignoruj", "cytowanie selektywne", "cytuj" i "Zgłoś ten post do moderatora". Wystarczy, że klikniesz "cytuj", wówczas otworzy Ci się cała wypowiedź z tego postu jako cytat. Poznasz to po tym, że przed tekstem będziesz miała taki sobie znacznik otwierający:
[quote="nazwa użytkownika, np. robótkimarleny"], a za tekstem będzie ten sam znacznik, ale zamykający, czyli mówiący, że tu jest koniec cytatu: [/quote].
Jeśli chcesz cokolwiek cytować, to zawsze musisz wpisywać tekst między tymi dwoma znacznikami [quote] a [/quote]. Oczywiście tekst między tymi dwoma znacznikami możesz sobie zmieniać dowolnie
żabka - Nie 24 Lut, 2013 15:41
Korzystając z okna szybka odpowiedź można łatwiej zrobić cytat - pod ikonkami są dwa odnośniki
- wszystkie emotikony
i
- cytowanie selektywne, korzystając z niego wystarczy, że wcześniej zaznaczysz tekst który chcesz zacytować i kliknąć na to właśnie cytowanie
robótkimarleny. - Nie 24 Lut, 2013 15:43
Pięknie dziękuję
robótkimarleny. - Nie 24 Lut, 2013 17:12
https://lh4.googleusercontent.com/-yA02lttkXYI/USosY452BbI/AAAAAAAASZM/tyCg-0CNtR4/s800/1070662266796.jpg
Pomóżcie kochane rozszyfrować symbole schematu
Uchomisia - Nie 24 Lut, 2013 18:02
Dzięki dziewczyny za przemiłe spotkanie i pamiątkowe zdjęcia
Nowe miejsce bardzo trafione, a jedzenie place lizać !!
Calatea - Nie 24 Lut, 2013 18:44
| Jarka napisał/a: | ... i właśnie prosiłabym właścicielkę tego szala, nie szala zielonego o kilka wskazówek, bardzo proszę  |
To musiałabyś sprecyzować o kt szal Ci chodzi, bo słowo daję, nie widzę na zdjęciach nic oprócz mojego zielonego (ale on jest w sumie wielokolorowy).
Też dziękuję wszystkim za spotkanie i cieszę się, że spodobała Wam się knajpka. Fakt, trochę ciasna, ale za to na wyłączność .
alszka - Nie 24 Lut, 2013 18:47
| robótkimarleny. napisał/a: | Pomóżcie kochane rozszyfrować symbole schematu  |
Ależ proszę Cię bardzo
Kolejno lecą:
1. pusta kratka - 1 oczko prawe
2. 3 poziome kreseczki - 1 oczko prawe w danym rzędzie i w następnym rzędzie powrotnym też oczko prawe
3. 1 pozioma kreseczka - 1 oczko lewe
4. odwrócone v - zdjąć 1 oczko jak do oczka lewego, przy czym nitka znajduje się z tyłu robótki. W rzędach powrotnych przy zdejmowaniu oczka nitka musi się znaleźć z przodu robótki.
5. długi poziomy symbol - 1 oczko przełożyć na drut pomocniczy z przodu roboty, następne 3 oczka (=zdjęte prawe oczka) przerobić na prawo przed 2 lewymi oczkami, 2 lewe oczka przerobić na lewo, a następnie przerobić na prawo oczko z drutu pomocniczego.
Ten ostatni symbol jest trochę skomplikowany zwłaszcza tak "na sucho", ale mam nadzieję, że wyjaśni się w trakcie dziergania...
| Uchomisia napisał/a: | | Nowe miejsce bardzo trafione, a jedzenie place lizać !! |
O to to, właśnie to... Sama bym lepiej tego nie ujęła Czyżbyśmy w końcu znalazły miejsce na spotkania, przy którym pozostaniemy nieco dłużej?
robótkimarleny. - Nie 24 Lut, 2013 19:01
Alszko, bardzo dziękuję za pomoc
Haniutka - Nie 24 Lut, 2013 19:32
Kochane buziaki za spotkanie i za fotki
Może i ciut ciasno, ale jak miło i pysznie!!!
Dziewczyny, pewnie się domyśliłyście, ale na wszelki wypadek napiszę, że na schemacie tulipanka są słupki wszędzie, poza środkiem kwiatka i kawałeczkiem łodyżki.
żabka - Nie 24 Lut, 2013 20:32
| Haniutka napisał/a: | | na schemacie tulipanka są słupki wszędzie, poza środkiem kwiatka i kawałeczkiem łodyżki. | tak w głowę zachodzę jaki tulipanek, a to pewnie ten, za który zabieram się od zeszłej wiosny
bogusia1255 - Nie 24 Lut, 2013 20:33
Calatea Jarce chyba chodzi o to co Ania miała na sobie .
Jarka - Nie 24 Lut, 2013 21:08
| Calatea napisał/a: | | To musiałabyś sprecyzować o kt szal Ci chodzi, bo słowo daję, nie widzę na zdjęciach nic oprócz mojego zielonego | , tak, tak właśnie o ten zielony, przynajmniej wygląda tak na fotce (wzorek i jakieś bliższe szczegóły)
Calatea - Pon 25 Lut, 2013 11:40
Jeśli o ten mój Ci chodzi, to zrobiłam go po prostu oczkami prawymi (280o) z resztek włóczek estońskich + dwa motki dropsowego Delight nr 16, zmieniając nitki praktycznie co rząd (ale nieregularnie- raz w środku, raz bliżej, raz dalej brzegu), a w niektórych miejscach (też nieregularnie) jest wzór ażurowy (2 o. razem na prawo/1 narzut), w sumie chyba z trzy rzędy. Myślę, że zmyślność tego szala leży we włóczkach (bo nie dość, że zmienia się kolory samemu, to włóczki są cieniowane).
Oryginalny wzór jest tu:
http://www.ravelry.com/pa...uishylove-shawl
A, teraz doczytałam, że pewnie Jarce chodziło o szal Ani- Paddingtona.
Jarka - Pon 25 Lut, 2013 13:37
| Calatea napisał/a: | | A, teraz doczytałam, że pewnie Jarce chodziło o szal Ani- Paddingtona. | tak, tak właśnie, ale dzięki
|
|
|