To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Mróweczkowe hardanger'owanie

elapok - Czw 06 Lut, 2014 14:15

Super wygląda
mróweczka - Nie 16 Lis, 2014 22:06

Witajcie kobietki
Jakiś czas temu popełniłam małe serwetki
taką

i taką

a ostatnia gwiazda jest taka

Kolejna jest w trakcie wyszywania ale tymczasowo zdradziłam haft dla szydełka i drutów. Za to podglądam wasze wyczyny z obrusem (i innymi pracami) i jestem pełna podziwu. Jak może pamiętacie zaczęłam obrus i niestety porzuciłam go na dobre. Brak mi jednak cierpliwości do takich dużych prac oooo nieee , ale uwielbiam oglądać takie arcydzieła a wasze jest naprawdę WOW mdleje .
Pozdrawiam i nadal będę po cichutku kibicować bye daję nogę

Nikus4 - Pon 17 Lis, 2014 07:06

Mróweczko cmoknięcie a dlaczego pocichutku. Będzie nam bardzo przyjemnie jak do nas częściej zajrzysz. cool
Tyle pięknych prac wyszyłaś i nic się nie chwaliłaś wściekły nie wolno Jedna piękniejsza od drugiej. brawo brawo

mirka-zet - Pon 17 Lis, 2014 10:07

Śliczne serwetki, muszę powiedzieć, że nie bardzo lubiłam kolorowe, a szczególnie granatowo-białe prace, ale chyba zmienię zdanie, bo Twoja serwetka jest bardzo ładna i mam ochotę też w tych kolorach coś dla siebie wyhaftować.
Haniaga - Pon 17 Lis, 2014 16:43

Mróweczko, cmoknięcie cmoknięcie

jak miło ,że nie zapomniałaś o nas. A oglądać Twoje nowe prace, to dopiero frajda.
Strasznie spodobała mi się ta niebieska serwetka . Piękna swoją innością wzorów. brawo
Robi niesamowite wrażenie. uklon uklon

mróweczka - Pon 17 Lis, 2014 18:30

Dziękuję kobietki za miłe słowa. Ja tak po cichutku dziubolę a potem trach. Tak z cicha pękł.
Ta granatowa serwetka miała być jaśniejsza tzn. jak zamawiałam nici to na zdjęciach wyglądały inaczej a okazały się być koloru chabrowego a ponieważ uwielbiam wszystkie odcienie niebieskiego od najjaśniejszych do najciemniejszych to serwetka powstała tak czy inaczej.

Ginia - Nie 30 Lis, 2014 07:47

Dla mnie też niebieski jest najpiękniejszym kolorem, w związku z powyższym ostatnia serwetka baaaaaardzo mi się podoba. Te granatowe gwiazdki wyglądają jakby były trójwymiarowe.
Zresztą wszystkie trzy serwetki są śliczne. uklon

elapok - Pon 01 Gru, 2014 10:50

Przepiękne, mi bardzo podoba się ta granatowa - super wygląda!