To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

cobrad - Śro 11 Mar, 2009 19:33

Dziewczyny , powiedzcie, czy te duże nici na zdjęciach ze sklepu to są naprawdę takie duże? Potrzebuję kupić dużo cienkich na firanki i aż mnie korci.
irenka10 - Czw 12 Mar, 2009 09:50

Niewiem co masz na mysli piszac duze czy chodzi Ci o wielkosc szpuli ? to zalezy ile sie zamawia 1 kg lub wiecej .Na firanki to najlepiej bawełna sie nadaje .czy taka jest na szpulach nie umiem powiedziec musisz zadzwonic i zapytac .Pozdrawiam i udanych zakupow zycze
cobrad - Czw 12 Mar, 2009 23:35

Dokładnie tak , o wielkość szpuli.
Zadzwonię i się dowiem co jak .

Nessie - Sob 14 Mar, 2009 20:11

cobrad napisał/a:
Dziewczyny , powiedzcie, czy te duże nici na zdjęciach ze sklepu to są naprawdę takie duże? Potrzebuję kupić dużo cienkich na firanki i aż mnie korci.

Na Allegro jest bawełna egipska w pasemkach.

anita1 - Nie 15 Mar, 2009 12:42

JJka mam wielką prośbę, czy możesz mi przesłać cennik z Rumento na moją pocztę aniata1@tlen.pl Bardzo proszę. uklon
Runa - Nie 15 Mar, 2009 23:56

jestem po zakupach w Rumento, mąż do tej pory nie pyta o rachunek (chyba jest kompletnie niezorientowany ile to moglo osztować hahahihi ), chyba zwariowałam , siedzialam tam półtorej godziny i wyszlam z dwiema wielkimi reklamówami włczek puknąć się
Runa - Nie 15 Mar, 2009 23:59

Bernadka, alminy tam nie ma
anita1 - Wto 17 Mar, 2009 12:37

JJka dzięki wielkie, teraz mogę spokojnie zaplanować zakupy cmoknięcie
Viola - Pią 20 Mar, 2009 13:09

Kobietki ile kosztuje przesyłka w Rumento?
irenka10 - Pią 20 Mar, 2009 13:15

Witaj przesyłka kosztuje w zaleznosci od tego ile zamawiasz za ostatnia przesyłke zapłaciłam bodajze 13 zł paczka miała ponad 2 kg .Z tym ze pienidze wpłacałam wczesniej na konto wiadomo ze jezeli np chcesz płatne dopiero przy odbiorze zapłacisz wiecej .to wszystko kwestia do uzgdodnienia z p. Tomkiem .Ja jak potrzebuje włoczki dzwonie i zawsze polegam na tym co Pan Tomek mi podpowie nigdy sie jeszcze nie zawiodłam a zamawiałam juz kilka razy Pozdrawiam kwiatek dla ciebie
jadzia59o - Sob 02 Maj, 2009 20:49

chcialam takze napisac dobre slowo o panu Tomku telefonicznie prosilam o probki pierwsze nie doszly i pan Tomek wyslal drugi raz nie wiedzialam co wybrac bylo tego sporo ale gdy zrobilam zamowienie przesylka przyszla na drugi dzien bylam mile zaskoczona oby wiecej bylo takich ludzi kwiatek dla ciebie
monika_b - Pią 29 Maj, 2009 21:31

Ja dziś odbierałam mamę z Ustronia, więc zaplanowałam sobie Rumento ponieważ to po trasie. Dziewczyny gdyby gdzieś w pobliżu mnie był taki sklep to ja bym z torbami poszła. Jutro wstawię fotki zakupów. Pan Tomek naprawdę bardzo sympatyczny i znający się na rzeczy. Wydalam ponad stówę, a było by grubo ponad, tylko że policzył mi po cenach hurtowych. Oj będę szalała, tylko niech ja z tą kiecką skończę wściekły
JJka - Sob 30 Maj, 2009 20:15

monika_b napisał/a:
Pan Tomek naprawdę bardzo sympatyczny i znający się na rzeczy. Wydalam ponad stówę, a było by grubo ponad, tylko że policzył mi po cenach hurtowych.

Smile)))))))))))))))))))
monika_b, powiedz że powiedziałaś p.Tomkowi, że jesteś z tego forum... Smile) to nie zdziwie sie że dał ceny hurtowe Smile))))))

duduś - Nie 31 Maj, 2009 11:43

Witam !!! Mam to szczęście, że mieszkam w Częstochowie i niedawno też odwiedziłam Rumento i Pana Tomka poznałam. cool Oczywiście zaszalałam, ceny hurtowe dostałam i kilka próbek. Jednak po kocurka dalej warto jeździć do Łodzi do Arleanu tam jest po 3,6 zł a ja zawsze kupuję kilka kilogramów.
Oczywiście polecam Rumento bo warto brawo

Beata T - Nie 31 Maj, 2009 16:46

Wstawcie porę fotek waszych zakupów a może p. Tomek komuś przesłał aktualne zdjęcia włóczek - będę bardzo wdzięczna
Jarka - Nie 31 Maj, 2009 19:30

Beata T napisał/a:
Wstawcie porę fotek waszych zakupów a może p. Tomek komuś przesłał aktualne zdjęcia włóczek - będę bardzo wdzięczna
DOBRY POMYSŁ, POPIERAM. MOŻE JAKIEŚ NOWOŚCI.
monika_b - Pon 01 Cze, 2009 07:58

Przepraszam, że nie wstawiłam fotek, nie miałam czasu. Obiecuję wstawić dziś po południu.
JJka napisał/a:
monika_b, powiedz że powiedziałaś p.Tomkowi, że jesteś z tego forum... Smile) to nie zdziwie sie że dał ceny hurtowe
oczywiście, że nie omieszkałam. Śmiał się.
monika_b - Pon 01 Cze, 2009 18:42

Wrzucam łupy moje

i łupy mojej mamy z których ja mam jej cos zrobić.

Mi chodziło głównie o jakieś włóczki połyskliwe bo takich u nas bardzo brakuje, na akryle wcale nie chciałam patrzeć, bo od nich bolą mnie zęby (a w Rumento jest ich zatrzęsienie), ale jednak skusiłam sie na tę Monę bo ona o dziwo nie jest taka skrzypiąca.

Dużo tam różnej ładnej bawełny w dobrych cenach, ale fundusze niestety ograniczone. Spodobały mi się te na dużych szpulach o których zresztą piszecie Frizze, Regata i Perła (śliczna) więc ucięłam sobie po kawałku, żeby wiedzieć co jest czym i będę zamawiać telefonicznie.

Najbardziej zadziwił mnie ten cienki Koral. U mnie w pasmanterii kosztuje 30 zł szpula (ten grubszy 23 zł), w Rumento 15,50. Niezła przebitka wściekły

Asia S. - Pon 01 Cze, 2009 19:31

monika_b, pokaż nitkę perły
monika_b - Pon 01 Cze, 2009 19:59

Asiu, to niestety najlepsze ze zdjęć jakie udal mi się pstryknąć
Uwierz mi na slowo, że niteczka jest śliczna, atki jakby trochę moherek, ale bardzo delikatny, taki jakby troszkę świecący. Może dziewczyny będą miały jakieś lepsze fotki, ze mnie beznadziejny fotograf niestety placzek

Tu Alienor wstawiła lepszą fotkę, tylko w innych kolorach:
http://www.fotosik.pl/pok...135baecac7.html

Eve - Pon 01 Cze, 2009 23:10

monika_b, ooo widzę, że masz Len. Jak zrobisz coś z niego to daj znać jak się robi i czy fajnie się nosi. Widziałam u mnie w sklepie i chciałam na sukienkę:)
karmelek - Wto 02 Cze, 2009 09:39

Eve napisała:
Cytat:
daj znać jak się robi i czy fajnie się nosi. Widziałam u mnie w sklepie i chciałam na sukienkę

Mnie też zaintrygował Len Smile Pomyślałam o lekkiej, lejącej spódnicy na lato. monika_b nadawałby się?

monika_b - Wto 02 Cze, 2009 11:28

Powiem Wam, że kupiłam go z taka myślą chociaż nie wiem czy będzie się nadawał, bo on jest dosyć sztywny. Pan Tomek powiedział, że dziewczyny biorą raczej na torebki. Na razie nie mam czasu robić próbek, jak skończę z sukienką sprawdzę i dam Wam znać.
_ulcia - Wto 02 Cze, 2009 13:00

Monika_b a mnie ciekawi w jakiej cenie jest sonata, no i jakie maja jeszcze bawełniane nitki i w jakich cenach.
irenka10 - Wto 02 Cze, 2009 13:10

Mnie ostatnio Pan Tomek liczył sonate po 5.90 zamawiałam przez telefon virginia bodajze po 5.50