To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec

ciapara - Śro 13 Lip, 2011 14:06

Cudowny... brawo
a ktory to dokladnie wzorek???
swietny i podoba mi sie ta ''falbanka'' na poczatku i na koncu

calicja - Śro 13 Lip, 2011 17:43

Dzięki Dziewczyny za miłe słowo.
ciapara ten wzorek to Kapakiri 1 z książki Haapsalu Sall
https://picasaweb.google.com/117833642963073256155/Wzorki?authkey=Gv1sRgCKeRrMTX9qvXugE#5628863161251314674

Saba - no już nie dałam rady Sad - ale nic straconego - wrzucę zdjęcia w sierpniu i nie będzie Ci żal wesoło mi

ciapara - Śro 13 Lip, 2011 18:03

dzieki Smile
a ta falbanka jak powstala? tak jak srodek gladkiego body chusty?

calicja - Śro 13 Lip, 2011 19:53

ciapara napisał/a:
a ta falbanka jak powstala? tak jak srodek gladkiego body chusty
jeśli dobrze rozumiem - to tak - co kilka oczek dodaję oczka po dwóch stronach oczka środkowego
Elżbieta P. - Czw 14 Lip, 2011 17:41

ooooo, jaki ładny szal brawo brawo
bieta - Pią 15 Lip, 2011 23:46

calicja, szal cudo!!! brawo brawo piękny wzorek brawo

calicja napisał/a:
tym bardziej, ze w szafir jeszcze jeden leży .....

a gdzie fotki? pokaż to kolejne cudo cmoknięcie

calicja - Sob 16 Lip, 2011 20:34

No i klops na razie z robótkami Sad.
Mały wypadek, poraniony kciuk i schodzący paznokieć skutecznie mnie odsuną na kilka dni od robótek.
bieta, jutro postaram sie robić fotkę i wrzucić ale to nic takiego - po prostu musiałam wykończyć włóczkę po innej chuści.
Dzieki za pochwały Dziewczyny cmoknięcie

Anonymous - Sob 16 Lip, 2011 21:02

calicja Bardzo Ci współczuję cmok Robótki, robótkami , na pewno jeszcze mocno boli i trzeba uważac przy codziennych czynnościach, żeby nie urazic...
Ale....bedziesz miała więcej czasu na czytanie książek i surfowanie po internecie w poszukiwaniu inspiracji cmoknięcie Trzymaj się cieplutko love

calicja - Sob 16 Lip, 2011 21:22

langra, dzieki i ... jak byś zgadła, boli jak ... nie wiem co.
Człowiek stary a taki głupi jest , ech.

makramka - Nie 17 Lip, 2011 12:13

Współczuję kontuzji ,ale jako że dawno mnie u Ciebie nie było pragnę od razu nadrobić zaległości i pochwalić zarówno kolorki farbowanej wełny jak i PRZEŚLICZNĄ ZIELONĄ CHUSTĘ.Jest przepiękna.
calicja - Śro 20 Lip, 2011 21:10

W ramach "przetwarzania" odpadów hahahihi zrobiłam zakładki do książek - jeszcze będą uprasowane, a niebieska usztywniona krochmalem. Dwie pozostałe są zrobione metodą dwustronną - jak kiedyś czapka. Nitka bawełniana - niewiadomego pochodzenia ..... znaczy odpad. Pomysł własny.

anle - Śro 20 Lip, 2011 21:44

Fajne i pomysłowe brawo brawo brawo
bieta - Śro 20 Lip, 2011 21:53

calicja, super zakładki brawo brawo brawo
świetny pomysł na wykorzystanie resztek cool a tej metody dwustronnej muszę się kiedyś nauczyć
a ja wciąż czekam na szafirka wesoło mi i bolącego kciuka współczuję ale chyba mniej boli bo już coś dziergasz

marysia54 - Śro 20 Lip, 2011 22:19

Wspaniały pomysł na zrobienie zakładek tą metodą dwustronną , suuuuuper brawo brawo brawo brawo brawo uklon uklon uklon uklon uklon uklon
cmoknięcie cmoknięcie

lamika88 - Śro 20 Lip, 2011 22:25

Świetne cool cool cool
Violetta21 - Śro 20 Lip, 2011 23:17

fajne przydasie cool
Kazimiera - Czw 21 Lip, 2011 06:50

Violetta21 napisał/a:
fajne przydasie cool

Tak,fajne cool

danuta_50 - Czw 21 Lip, 2011 08:07

calicja, Gdzie pracuś będzie się nudził.Nawet bolący kciuk nie powstrzymał od robótek.Zakładki piękne i takie pomysłowe cool cool brawo brawo
calicja - Czw 21 Lip, 2011 09:56

anle, bieta, bieta, lamika88, danuta_50, KWBJ, Violetta21, dzięki Dziewczyny z miłe słowo dla mojej odpadowej produkcji. cmoknięcie

..... a co do kciuka to zakładki zrobiłam "przed" tylko się poniewierały niewykończone - to teraz jak robić tak normalnie nie mogę - była okazja powciągać wiszące nitki, dorobić kwiatek ....
Mam taki plan, że jeszcze kilka zrobię i pod koniec sierpnia dam Córci do sprzedania na na Targowisku Sztuki w Arkadach Kubickiego .... no sztuka to może nie jest hahahihi ale przed początkiem roku szkolnego może ktoś zechce kupić prezencik dla pierwszoklasisty Smile. puknąć się

tu będzie strona tej imprezy http://www.targowiskosztuki.pl/ - widziałam tam osoby sprzedające np serwety wiec jeśli któraś z Was mieszka w pobliżu i ma jakieś swoje wyroby - można próbować się wkręcić - najlepiej przy pomocy znajomego artysty lub studenta ASP. Udział jest bezpłatny.
Na razie działa ta strona http://targowiskosztuki.com/.
http://targowiskosztuki.com/o-nas-2/ a tu podstawowe informacje

Madzia - Czw 21 Lip, 2011 18:40

Świetne te zakładki! cool
Elżbieta P. - Czw 21 Lip, 2011 18:41

bardzo fajne zakładki, dobry pomysł z targowiskiem, na pewno znajdzie się chętny brawo
calicja - Nie 24 Lip, 2011 17:10

Madzia, Elżbieta P., dzieki Smile.

A ja trochę z innej beczki - Stadion Narodowy otworzył swoje podwoje - zapraszam do obejrzenia zdjęć.

Plecionka?

marysia54 - Pon 25 Lip, 2011 22:57

Wspaniałe zdjęcia zrobiłaś brawo brawo brawo Widzę że odważyłaś się na zwiedzanie stadionu, mnie odstraszyły tłumy ludzi hahahihi ale na pewno było warto bo nie wiadomo
czy taka okazja się jeszcze trafi.
cmoknięcie cmoknięcie

calicja - Wto 26 Lip, 2011 10:07

Marysiu, następnym razem wybierzemy sie razem, ok? Smile
tłumy były ale to jest tak duży obiekt, że sie tego nie odczuwało - wejście było "z marszu' - nie było kolejki. Kolejka tylko do wejścia na trybunę - jedyną otwartą - ale też szybko szło.

marysia54 - Wto 26 Lip, 2011 22:32

Alicja ok. może trafi się jeszcze okazja to zwiedzimy razem wesoło mi
cmoknięcie