To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

saba52 - Pon 26 Mar, 2012 20:06

Cuuuuudeńka:)
cool brawo brawo brawo brawo brawo

nula - Pon 26 Mar, 2012 20:30

Runa, Aniela41, Violetta21, beacia-24, moni07, Krakowianka, Grażyna, katrinka, jadzia59o, mroowa, elunia_olsztyn,saba52, kochane jesteście - dzięki Wam czuję się bardzo dowartościowana love love love

Violetta21 napisał/a:
i te maki super

Viola - to są tulipany hmm wesoło mi

elunia_olsztyn napisał/a:
oglądanie Twoich prac to balsam na moje smutne oczy.

Eluś - często o Tobie myślę i trzymam kciuki - przesyłam dużo pozytywnej energii glaszcze - trzymajcie się dzielnie !!!! cmok

żabka - Pon 26 Mar, 2012 21:36

Nuleńko dlaczego decha super brawo brawo brawo tylko hmmm ja bym mniejsze kartki na zapiski dała i zrobiła im nieregularne brzegi i podbarwiła je troszkę na rantach, ale to twoja decha jest wesoło mi

Beatki szkatułke to miałam okazje pomacać na spotkaniu - rewelka brawo brawo brawo

marysia54 - Pon 26 Mar, 2012 22:34

nula mdleje uklon gały cool brawo radocha
alutka171 - Wto 27 Mar, 2012 02:19

Super skrzyneczka jak również decha na zapiski. Ciekawe rozwiązanie z tym pojemniczkiem na długopis. Możesz zdradzić jak go wykonałaś i przymocowałaś?
Beata T - Wto 27 Mar, 2012 09:10

piękne prace , skrzyneczka cudna cool cool cool
Violetta21 - Wto 27 Mar, 2012 14:07

Haniu cmok jakaś zaćma mi na oczy zaszła hahahihi w każdym bądź razie bardzo mi się podobają bye
nula - Wto 27 Mar, 2012 14:47

żabka, marysia54, alutka171, Beata T, dziękuję !!! love love

żabka napisał/a:
ja bym mniejsze kartki na zapiski dała i zrobiła im nieregularne brzegi i podbarwiła je troszkę na rantach

pomysł rewelacyjny ! cool
i na pewno jak będę coś takiego robić dla kogoś to go wykorzystam wesoło mi
ale ta decha ma pełnić funkcję czysto użytkową i szczerze mówiąc nie chce mi się bawić w ozdobne karteczki, zwłaszcza, że mam zamiar wykorzystywać wszystkie stare wydruki czyste z jednej strony i wszystkie inne świstki papieru na których da się jeszcze coś zapisać - głównie to będzie spis zakupów albo inne cosie do zapamiętania rotfl

alutka171 napisał/a:
Ciekawe rozwiązanie z tym pojemniczkiem na długopis. Możesz zdradzić jak go wykonałaś i przymocowałaś?

pomysł szczerze mówiąc odgapiłam od jednej z prac, którą pokazywała mi żabka - tylko tam było przymocowane pół kubeczka jako pojemniczek....
ja ten pomysł dostosowałam do swojego projektu i zrobiłam butelkę jako pojemniczek na długopis.
to jest po prostu rurka tekturowa chyba od folii aluminiowej (takiej kuchennej) docięta do odpowiedniej wysokości i przecięta wzdłuż na pół...
potem ze sztywnej tekturki docięłam denko i dokleiłam na dole, docięłam też plecki, żeby była większa powierzchnia do przyklejenia - tak na 2/3 wysokości, żeby nie było ich widać i wkleiłam między boki.
Potem nakleiłam na to butelkę z serwetki (ten fragment z etykietką) i całość przykleiłam do dechy - najpierw oczywiście jako tło nakleiłam całą butelkę wyciętą z serwetki

Violetta21 napisał/a:
jakaś zaćma mi na oczy zaszła

ależ nic się nie stało wesoło mi

grzewa - Wto 27 Mar, 2012 17:54

Piękne prace. brawo brawo brawo
małgośka - Wto 27 Mar, 2012 19:05

Nula, fantastyczne prace. hopla radocha
Jestem pełna podziwu dla Twojego Talentu. uklon cmoknięcie

dom_Klary - Śro 28 Mar, 2012 08:57

Nula, muszę to powiedzieć, jesteś człowiekiem renesansu, uzdolniona wszechstronnie... i tak w zasadzie to wszystko.Więcej pochwał teraz nie będzie, tylko jeszcze jeden ukłon, za całokształt, ale taki głęboki, że wyprostować jest mi się trudno.... placzek
Po prostu, Twoja wielkość mnie przerasta
https://www.facebook.com/DomKlary

ciapara - Śro 28 Mar, 2012 14:04

dom_Klary, dobrze to ujęłaś człowiek renesansu. Pięknie powiedziane.
nula - Śro 28 Mar, 2012 19:27

grzewa, małgośka, dom_Klary, ciapara, cmok cmok cmok

Klarciu jak miło, że odwiedziłaś moje skromne progi - chyba zostaniesz teraz z nami na dłużej ? cmoknięcie

dom_Klary napisał/a:
tylko jeszcze jeden ukłon, za całokształt, ale taki głęboki, że wyprostować jest mi się trudno....

rany, mam nadzieję, że już udało Ci się wrócić do pionu i że Ci ta gimnastyka nie zaszkodziła na kręgosłup - miałabym wyrzuty sumienia !

dom_Klary napisał/a:
uzdolniona wszechstronnie

hi,hi,hi - ale pięciopalczastych rękawiczek jeszcze nie udało mi się popełnić .....

dom_Klary - Czw 29 Mar, 2012 08:45

Nie ma sprawy, wszystko przed Tobą. Mając talent i zapał górki można przenosić.
Mnie ostatnio nie chce się nawet filiżanki do kuchni przenieść, z ogromnym talentem ją obserwuję i zapału nie mam...
A do roboty to nawet talentu nie posiadam. Oczęta w słup, kretyńskie spojrzenie na zlecenia i całkowity brak motywacji.
No. ale właśnie przypomniałam sobie,że cosik miałam na wczoraj zrobić, więc i telefonu nie odbiorę, bo właśnie dzwoni.
buziaki
https://www.facebook.com/...&type=1&theater

Pysiatom - Czw 29 Mar, 2012 11:55

Nula, skrzyneczka i deseczka to prawdziwe arcydzieła. brawo brawo brawo
nula - Sob 31 Mar, 2012 07:37

Pysiatom, dziękuję bardzo love
Ania - Sob 31 Mar, 2012 21:56

Nula twórczo szalejesz Smile .......... Kuferek Bean wyszedł świetnie, i ten tulipan 3D na boku - bomba!
jadzia59o - Pią 06 Kwi, 2012 09:05

saba52 - Pią 06 Kwi, 2012 23:56

Nuleczko Spokojnych i Radosnych Świąt cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
nula - Sob 07 Kwi, 2012 07:26

Bardzo dziękuję !!! cmok cmok cmok

Ja również życzę Wam wszystkim

Wesołych Świąt !
Smacznego jajka, Wesołego zająca
i dużo radości i spokoju !!!

Violetta21 - Sob 07 Kwi, 2012 18:30

Haniu i wzajemnie Wesołych Świąt cmok cmok
kabyr - Sob 07 Kwi, 2012 19:10