To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

nula - Śro 11 Kwi, 2012 07:32

dziękuję bardzo za wszystkie życzenia - mam nadzieję, że miło spędziłyście Święta cmoknięcie

Bożena- 2000, dziękuję love
decha okazała się bardzo praktyczna wesoło mi

SoWa - Pią 20 Kwi, 2012 19:27

Runa napisał/a:
Nula, piękne rzeczy tworzysz. Co ty z tym wszystkim robisz?

Zapasów na pewno nie masz.
to się zawsze jakimś cudem tak szybko rozchodzi... wesoło mi

bye bye

buziaczek - Czw 26 Kwi, 2012 23:48

przepiekne prace cool
aiszka4 - Pią 25 Maj, 2012 18:29

Skrzynkę z tulipanami widziałam i podziwiałam osobiście.
Ale dlaczego nie przyniosłaś dechy? nie wiem

nula - Nie 27 Maj, 2012 18:18

o rany jak dawno mnie tu nie było !!!!
SoWa, buziaczek, aiszka4, dziękuję Wam bardzo love
Agnieszka - ta decha jest po prostu dość duża i ciężka (dwie płyty ze sklejki klejone na żywicę) i po prostu nie chciało mi się jej dźwigać wesoło mi

trochę mi się pokomplikowało i rzadko teraz bywam w domu więc mam ogromne zaległości na forum !
przepraszam zatem, że tak mało się odzywam - jak tylko mogę to podziwiam Wasze prace i chociaż w kciuka kliknę, żeby zostawić jakiś ślad - ale na pisanie już nie bardzo starcza mi czasu - mam nadzieję, że mi to wybaczycie Crying or Very sad

Mam kilka zaległych prac do pokazania - postaram się zmobilizować i wstawić niebawem zdjęcia .....
nowości niewiele - nie bardzo mam kiedy robić i jakoś wena mnie opuściła - co zacznę to wychodzi nie tak i rzucam w kąt ! placzek
Najgorsze jest to, że perspektyw na poprawę sytuacji nie ma Crying or Very sad

Ale koniec marudzenia !
Buziaki dla wszystkich cmok

nula - Nie 03 Cze, 2012 20:20

No to wstawiam obiecane zaległości wesoło mi

dawno zrobiony wisior (do kompletu z turkusową bransoletką i kolczykami) - ale tym razem to howlit a nie turkus (ale kolorystycznie pasuje idealnie) a kulka u góry - to z braku pasującego kamienia drewniany koralik odpowiednio przemalowany Very Happy

wachlarzyki według Weroniki wesoło mi

frywolny komplet z resztek sieczki - jeden sznur krótki - można nosić jako pojedyńczy naszyjnik, albo jako potrójną bransoletkę
a drugi długachny do motania na szyi

długo robiona, ale wreszcie skończona bezszwowa tunika

pierwsze decu z wydrukami wesoło mi

ramka do kompletu ze słonecznikową szkatułką - tylko lusterko trzeba wprawić bo wzięło i się stłukło hmm

i coś na poprawę humoru - wiaderko na robótki - w zasadzie powinnam jeszcze trochę je dopieścić, tzn. na pewno dostanie parę warstw lakieru i jakieś ubranko na rączkę, bo taka druciana mi się nie podoba, ale czort wie kiedy to nastąpi hmm - więc pokazuję już teraz Laughing
oczywiście wiaderko jest jedno, tylko jak zwykle nie mogłam się powstrzymać i obfociłam ze wszystkich stron jęzorek

z okazji ślubu siostrzenicy wymęczyłam taką karteczkę

a córa zrobiła taką

coś tam jeszcze mam pozaczynane, ale jakoś niemrawo mi idzie kończenie tego....

jakby któraś wiedziała jak się rozdwoić (a najlepiej roztroić jęzorek ) to ja bardzo proszę o instrukcje uklon

Paillette - Nie 03 Cze, 2012 20:33

Ależ cudeniek się nazbierało Smile
cool brawo cool

Paddington - Nie 03 Cze, 2012 20:36

No moja droga sama nie wiem co powiedzieć... bo nawet nie śmiem chyba głosu zabierać w sprawie dequ... Ty wiesz jak ja uwielbiam podziwiać takie rzeczy Smile Karteczki obie urocze i jestem pewna (nawet założyć się mogę), że będą najpiękniejsze na ślubie.
Bluzeczka cudna jak każda Twoja a biźutki- chyba na żywo już miałam okazję się wypowiedzieć. Podsumowując- CUDOWNOŚCI!!!!
Ściskam mocno i pozdrawiam love

ciapara - Nie 03 Cze, 2012 21:09

Nie dosyć że dużo to jeszcze jak różnorodnie... biżutki świetne brawo
A tunika z dekoltem w karo wymiata!!! hopla
Oczywiscie decu tez fantastyczne... jak Ty to robisz ze ten wzór tak pięknie jest w koło to ja nie wiem... podziwiam podziwiam cool cool

beacia-24 - Nie 03 Cze, 2012 22:30

Nuluś to ja tak zacznę może to chwalenie od końca. Karteczki cudne, choć przyznam (i proszę się tu nie bumbać na mnie), że praca Twojej córci bardziej w moim klimacie. Ma Twoja córcia niesamowite predyspozycje na scraperkę cool
Puchę i pierwsze próby wydruków już porwałam, ale potwierdzę jeszcze raz hahaha, że czynisz decucuda.

Co do bluzeczki. Marudzić za bardzo nie chcę, ale przydałaby się fotka na ludziu, a nie tylko taka leniuchującej bluzeczki hahaha.

Widzę, że masz fajniusi prezenter biżutków i dobrze bo można naszyjniczki sobie w pełnej wiszącej krasie pooglądać.
Kolczyki też porywam i uprzedzam, że nie oddam ;p

Wielgachne brawa raz jeszcze za wszystkie cuda. brawo brawo brawo

Jarka - Nie 03 Cze, 2012 22:37

Paillette napisał/a:
Ależ cudeniek się nazbierało
uklon cool cool cool uklon
lamika88 - Nie 03 Cze, 2012 22:42

No tak... Tego się można było spodziewać... Cisza cisza... A potem BUM! I wszystkie padamy na kolana przed talentem nuli uklon uklon uklon uklon
nula - Nie 03 Cze, 2012 22:53

Paillette, Paddington, ciapara, beacia-24,Jarka, lamika88, cmok cmok cmok
beacia-24 napisał/a:
Karteczki cudne, choć przyznam (i proszę się tu nie bumbać na mnie), że praca Twojej córci bardziej w moim klimacie

Ja też uważam, że jej kartka jest o wiele ładniejsza - bo taka jest prawda.
Toż ja zawsze powtarzam, że moje kartki na poziomie przedszkola hahahihi
beacia-24 napisał/a:
Ma Twoja córcia niesamowite predyspozycje na scraperkę

całkowicie się z Tobą zgadzam !
Dziecię ma do tego większy dryg i bardzo mnie to cieszy !
Szkoda, że nie zdążyłam zrobić foty albumu, który robiła dla swojego lubego na urodziny - osobiście uważam, że wyszedł bardzo ładnie.
A z tego linka, który mi podałaś to już wybrała zakupów za ho,ho,ho

beacia-24 napisał/a:
Widzę, że masz fajniusi prezenter biżutków

W końcu sobie zafundowałam wesoło mi i nareszcie mam na czym robić fotki moim wypocinkom biżuteryjnym.
Zastanawiałam się, czy go jakoś nie ozdobić, ale chyba tylko polakieruję parę razy matowym lakierem, żeby można było szmatką przetrzeć jak się zakurzy od nieużywania
hahahihi

Violetta21 - Pon 04 Cze, 2012 15:09

no masz tyle cuda w jednym miejscu mdleje

decu obłędne, że mi tak nie wychodzi.... nie wiem
biżutki rewelacja i jeszcze tunika piękna cool brawo

aiszka4 - Pon 04 Cze, 2012 16:51

Kolczyki-wachlarzyki zabieram, bo nie umiem.
Czym ozdobiłaś wiaderko na robótki?
Prezenterka nie ozdabiaj, bo nie będziemy wiedziały, czy podziwiać go, czy to co na nim prezentujesz i jakiegoś rozdwojenia dostaniemy.

Elżbieta P. - Pon 04 Cze, 2012 18:16

Nula, poszalałaś, ale jak ślicznie, biżutki, decu, tunika, karteczki, tyle tego, że nie wiem co najbardziej mi się podoba brawo
żabka - Pon 04 Cze, 2012 19:45

Cóż by tu dodać do tylu pochwał - chyba tylko jedno pozostaje - rewelacyjne zaległości brawo brawo brawo wesoło mi

aiszka4 napisał/a:
ponawiam pytanie, bo motyw jest kapitalny wesoło mi
jadzia59o - Pon 04 Cze, 2012 20:29

Nula wszystko jest takie piękne, zawsze podziwiam twoje prace, brawo brawo brawo

zaispirowały mnie twoje pierwsze prace z wydruku tzn. że sama sobie wydrukowałaś ten obrazek i go nakleiłaś? ja dopiero próbuje decu i ciekawa jestem czy tak można samemu wydrukowac, czy to się nie rozmarze? hmm

Bożena- 2000 - Pon 04 Cze, 2012 22:22

Produkcja Extra. Wiaderko mnie oczarowało. Cudne. Biżu piękne. Mnie urzekła sieczka.
Moj prezenterek {i córci też} jest zdobny w decu i zdobi przedpokój. Tuniczka w karo -miodzio, słowem wszystkie prace rewelacyjne. cmoknięcie cmoknięcie

Natalia - Pon 04 Cze, 2012 22:35

cool cool cool no no alez cudny wysyp
nula - Czw 07 Cze, 2012 09:19

Violetta21, aiszka4, Elżbieta P., żabka, jadzia59o, Bożena- 2000, Natalia, dziękuję Wam kochane za miłe słowa love love

aiszka4 napisał/a:

wydruki na papierze śniadaniowym wesoło mi
ten pasek u góry z rozpędu wydrukowałam na normalnej kartce , ale on i tak był klejony bez wycinania motywów więc zostawiłam i przykleiłam na wikol

aiszka4 napisał/a:
Prezenterka nie ozdabiaj, bo nie będziemy wiedziały, czy podziwiać go, czy to co na nim prezentujesz

zgadzam się z Tobą - polakieruję go tylko matowym lakierem wesoło mi

jadzia59o napisał/a:
zaispirowały mnie twoje pierwsze prace z wydruku tzn. że sama sobie wydrukowałaś ten obrazek i go nakleiłaś?

dokładnie tak !
Jeżeli masz możliwość drukowania na laserze to nic się nie rozmaże
Jeżeli drukujesz na atramentówce (tak jak ja) to wydruk musi porządnie wyschnąć a potem trzeba trzeba go czymś utrwalić - może być nawet lakier do włosów - ja używałam fiksatywy do pasteli.

barbara 1 - Czw 07 Cze, 2012 18:48

Nula wszystko śliczne bez dwóch zdań brawo brawo brawo
alutka171 - Czw 07 Cze, 2012 20:34

Nula pokazujesz same śliczności oprócz prezentera na biżuterię Wink Mnie osobiście nie podoba się ta pilśniowa płyta. Jakoś nie pasuje mi do przepięknej biżuterii prezentowanej na nim Smile Pomalowałabym go na jakiś stonowany kolor albo deczko zdecupiła love
jolanta59 - Pią 08 Cze, 2012 13:45

Sliczne sa Twoje wszystkie prace brawo brawo brawo ...nie da sie wyroznic jednej

Prezenter ma delikatny cielisty kolor i dobrze oddaje urode Twojej bizuterii... co by tu... ja

bym go moze ubrala w jakis elegancki topik.

Pysiatom - Pią 08 Cze, 2012 15:31

Wszystko jest fantastyczne. brawo brawo brawo