To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Myszkowanie w kłębkach

Mysza - Śro 17 Lis, 2010 16:02

ciapara, chciała zdjęcie na ludziu więc proszę:

Debiut kolegi Jacka jako modela wesoło mi

Pozdrawiam serdecznie cmoknięcie
M.

saba52 - Śro 17 Lis, 2010 16:27

Mysza, hahahihi hahahihi hahahihi Kolega Jacek w pełni szczęścia cmoknięcie
eumycha - Śro 17 Lis, 2010 16:53

Model pierwszorzędny!!!
Ech...a chusta marzenie...

ciapara - Śro 17 Lis, 2010 17:04

Alez jestem szczęśliwa Smile
Dziekuje za spełnienie mojej prośby.
Podziękuj koledze że się tak poświecił Smile wróżę mu dużą karierę w modelingu cool cool
No i widać że świetnie się bawił przy tym pokazie Smile

lamika88 - Śro 17 Lis, 2010 17:54

Ale fajna fota wesoło mi wesoło mi wesoło mi przypomniało mi się zdjęcie mojego Tomka w niebieskim boa od Agi hahahihi hahahihi hahahihi Cała rodzinka ubaw miała... wesoło mi
Jarka - Śro 17 Lis, 2010 18:52

eumycha napisał/a:
Model pierwszorzędny!!!
Ech...a chusta marzenie...
cool cool brawo brawo cool cool
ciapara - Śro 17 Lis, 2010 19:16

lamika88 a dlaczego ja nie widzialam tego czadowego zdjecia?????
Mysza - Śro 17 Lis, 2010 20:45

saba52, eumycha, lamika88, Jarka, ciapara, - Dziękuję kochane. uklon Przekażę wyrazy podziwu Jackowi.

Kolega się nie poświęcał, bo nikt go nie prosił - sam entuzjastycznie zainicjował pokaz na korytarzu w budynku UJ na Piłsudskiego i tak oto zaczął karierę w modelingu. Bardzo chciał zrobić wrażenie na pani magister uczącej nas pisania. wesoło mi

Pozdrawiam serdecznie cmoknięcie
M.

lamika88 - Śro 17 Lis, 2010 20:54

ciapara napisał/a:
lamika88 a dlaczego ja nie widzialam tego czadowego zdjecia?????
Bo miałam na komórce... i mi się potem gdzieś zagubiło... puknąć się Ale bardzo żałuję, że nie mogę pokazać bo było zabójcze hahahihi
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 10:52

Przeszłam na Ciemną Stronę Mocy! Uczę się robić chustę na drutach metodą empiryczną, czyli 'jak nie schrzanisz, to się nie nauczysz'.
Maltretuję Ksenię według kursu Bernadki na Zamotane.pl. Oto efekty:

Druty 3 chyba, włóczka "Magazyn 7Kasiulka7", czyli żeby-kto-wiedział (podkradłam, a co!)
Oczywiście próbka nie za bardzo. Szczególnie niepokojąco wyglądają te gładkie połacie przy oczku centralnym (półtorej godziny zajęło mi rozkminienie tegoż pojęcia w praktyce), ale coż - to tylko próbka.

Buziaki gorące cmoknięcie
M.

kabyr - Czw 18 Lis, 2010 10:57

Mysza napisał/a:
Przeszłam na Ciemną Stronę Mocy!

Mysza wcale nie taka ciemna ta strona.
Dobrze wychodzi. brawo brawo brawo

Bratek - Czw 18 Lis, 2010 11:02

Też tak uważam.Powodzenia bye bye
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 11:53

kabyr, Bratek, dzięki. uklon
Nie zamierzam się poddać. Musze się tego nauczyć, żeby zrobic prezenty Gwiazdkowe. Jutro przyjdzie dostawa nowiutkiej włóczki i się zacznie. Chcę zrobić Haruni, ale tego (mimo opisu) jeszcze nie rozgryzłam.

Buziaki cmoknięcie
M.

eumycha - Czw 18 Lis, 2010 12:48

Mysza jesteś niesamowita! Podziwiam, podziwiam...

Ja się coś nie mogę wziąć za naukę robienia chust...pewnie dopiero po Świętach zacznę - bo chcę sobie skończyć sukienkę...póki się w nią jeszcze zmieszczę...

karmelek - Czw 18 Lis, 2010 13:26

Chusta na modelu jest jeszcze ładniejsza cool
Według kursu Bernadki? To może raczej na e-dziewiarce?

terkot1 - Czw 18 Lis, 2010 13:27

Mysza, poradzisz sobie, bardzo zdolne łapki masz wesoło mi , a Haruni bardzo przyjemnie się robi, w razie czego służymy przecież pomocą zebalek
gosias - Czw 18 Lis, 2010 14:15

Mysza, Smile dobrze idzie Smile trzymam kciuki Smile
7Kasiulek7 - Czw 18 Lis, 2010 14:37

Mysza napisał/a:
włóczka "Magazyn 7Kasiulka7"

Dopiero dzisiaj po powrocie do mieszkania się zorientowałam, a oglądałam postępy Myszy wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. Very Happy

Mysza napisał/a:
Jutro przyjdzie dostawa nowiutkiej włóczki.

Mysz jest na zajęciach i dopiero po 17:00 się dowie, że włóczka już na nią czeka Very Happy Mam nadzieję, że przeżyję jakoś te jej radość.

karmelek napisał/a:

Zapewne, ale włóczki zamówiła z Zamotanego i tak jej się pomieszało Razz

Też trzymam kciuki. Wink cmok

Mysza - Czw 18 Lis, 2010 18:22

eumycha, karmelek, terkot1, gosias, 7Kasiulek7, dzięki za wszystkie dobre słowa. cmoknięcie

Cytat:
Ja się coś nie mogę wziąć za naukę robienia chust...

eumycha jak się weźmiesz, to cię wciągnie jak wir w wannie.

Cytat:

7Kasiulka7 mając rację. Very Happy

Cytat:
w razie czego służymy przecież pomocą zebalek

Oj, przyda się bardzo.

Pytanie nr 1 za milion:
Ile oczek nabiera się cast on, żeby zacząć Haruni i ile oczek ma zostać nabranych w rezultacie na początek chusty? Mam opis, ale jestem żółtodziobem drutowym i nie kumata jestem. Mi trzeba baaardzo łopatologicznie.
Pytanie nr 2 za milion:
Druty nr 3 mogą być do Peonii i Kalinki? Bo ja mam tylko 3 i 6 i raczej nie będę miała innych.

Pozdrawiam serdecznościowo cmoknięcie
M.

Mysza - Czw 18 Lis, 2010 18:31

Ach, moje słodycze!
Oto oni:

Będą z nich cosie. Ładne cosie. A Kaśka nie dostanie Razz jęzorek , bo wredna ruda.

Buziaki cmoknięcie
M.

ciapara - Czw 18 Lis, 2010 19:42

Z tego co pamietam to 9 oczek
Pytaj o wszystko przez mail, pomoge z Haruni
Ale ale... widze ze robisz na drutach prostych...A na takich daleko nie pojedziesz w chustach... musi byc drut z zylka... bo to duza liczba oczek bedzie.

Mysza - Czw 18 Lis, 2010 20:01

Z żyłką mam tylko 6 placzek
lamika88 - Czw 18 Lis, 2010 21:50

Mysza, 3 dostaniesz w każdej pasmanterii cmok To bardzo popularny rozmiar wesoło mi Ja robiłam chustę dla siostry właśnie drutami 3 niestety u mnie można dostać jedynie z żyłką 80 cm i niestety muszę przyznać że jest to mało... MIałam pod koniec bardzo ciasno na drutach wesoło mi a Haruni zaczynała tak (fragment tłumaczenia z forum):
Szydełkiem robimy łańcuszek z 5-7 oczek. Na tym łańcuszku zawieszamy 3 oczka i robimy 6
rzedów oczek prawych. Pierwsze oczko zawsze przekładamy bez przerobienia i musimy robić je
napraw luźno. Po przerobieniu 6 rzędów obraccamy robótkę i nabieramy 3 oczka wzdłuż jej brzegu.
Następnie nabieramy te oczka które były zawieszone na szydełkowym łańcuszku (nitkę łańcuszka
najlepiej przeciąć i wypruć - dobrze jest użyć nitki grubej i w kontrastowym kolorze). I teraz mamy
9 oczek na drutach, tak aby zacząć pracę od schematu A.

I mi wyszło... Tylko uważaj zeby się przy nabieraniu nie pomylić wesoło mi

Mysza - Czw 18 Lis, 2010 23:16

lamika88, Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie. uklon uklon uklon
Na prawo - to znaczy mają powstać poziome żeberka? wszystko na prawo, czy na gładko?
Na razie mam tylko 3 proste, ale może na nich zacznę, a jak tylko dostanę z żyłką, to przełożę. A lewą stronę przerabia się tak jak schodzi z druta czyli gdzie prawe tam prawe a gdzie lewe tam lewe?

Dzięki za wszelka pomoc love uklon
M.

saba52 - Czw 18 Lis, 2010 23:25

Mysza, Jesteś wielka cmoknięcie Czy ja Cię mogę adoptować?

Żeberka Smile