Galerie prac użytkowników forum - Myszkowanie w kłębkach
Mysza - Śro 17 Lis, 2010 16:02
ciapara, chciała zdjęcie na ludziu więc proszę:
Debiut kolegi Jacka jako modela
Pozdrawiam serdecznie
M.
saba52 - Śro 17 Lis, 2010 16:27
Mysza, Kolega Jacek w pełni szczęścia
eumycha - Śro 17 Lis, 2010 16:53
Model pierwszorzędny!!!
Ech...a chusta marzenie...
ciapara - Śro 17 Lis, 2010 17:04
Alez jestem szczęśliwa
Dziekuje za spełnienie mojej prośby.
Podziękuj koledze że się tak poświecił wróżę mu dużą karierę w modelingu
No i widać że świetnie się bawił przy tym pokazie
lamika88 - Śro 17 Lis, 2010 17:54
Ale fajna fota przypomniało mi się zdjęcie mojego Tomka w niebieskim boa od Agi Cała rodzinka ubaw miała...
Jarka - Śro 17 Lis, 2010 18:52
| eumycha napisał/a: | Model pierwszorzędny!!!
Ech...a chusta marzenie... |
ciapara - Śro 17 Lis, 2010 19:16
lamika88 a dlaczego ja nie widzialam tego czadowego zdjecia?????
Mysza - Śro 17 Lis, 2010 20:45
saba52, eumycha, lamika88, Jarka, ciapara, - Dziękuję kochane. Przekażę wyrazy podziwu Jackowi.
Kolega się nie poświęcał, bo nikt go nie prosił - sam entuzjastycznie zainicjował pokaz na korytarzu w budynku UJ na Piłsudskiego i tak oto zaczął karierę w modelingu. Bardzo chciał zrobić wrażenie na pani magister uczącej nas pisania.
Pozdrawiam serdecznie
M.
lamika88 - Śro 17 Lis, 2010 20:54
| ciapara napisał/a: | lamika88 a dlaczego ja nie widzialam tego czadowego zdjecia?????
| Bo miałam na komórce... i mi się potem gdzieś zagubiło... Ale bardzo żałuję, że nie mogę pokazać bo było zabójcze
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 10:52
Przeszłam na Ciemną Stronę Mocy! Uczę się robić chustę na drutach metodą empiryczną, czyli 'jak nie schrzanisz, to się nie nauczysz'.
Maltretuję Ksenię według kursu Bernadki na Zamotane.pl. Oto efekty:
Druty 3 chyba, włóczka "Magazyn 7Kasiulka7", czyli żeby-kto-wiedział (podkradłam, a co!)
Oczywiście próbka nie za bardzo. Szczególnie niepokojąco wyglądają te gładkie połacie przy oczku centralnym (półtorej godziny zajęło mi rozkminienie tegoż pojęcia w praktyce), ale coż - to tylko próbka.
Buziaki gorące
M.
kabyr - Czw 18 Lis, 2010 10:57
| Mysza napisał/a: | | Przeszłam na Ciemną Stronę Mocy! |
Mysza wcale nie taka ciemna ta strona.
Dobrze wychodzi.
Bratek - Czw 18 Lis, 2010 11:02
Też tak uważam.Powodzenia
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 11:53
kabyr, Bratek, dzięki.
Nie zamierzam się poddać. Musze się tego nauczyć, żeby zrobic prezenty Gwiazdkowe. Jutro przyjdzie dostawa nowiutkiej włóczki i się zacznie. Chcę zrobić Haruni, ale tego (mimo opisu) jeszcze nie rozgryzłam.
Buziaki
M.
eumycha - Czw 18 Lis, 2010 12:48
Mysza jesteś niesamowita! Podziwiam, podziwiam...
Ja się coś nie mogę wziąć za naukę robienia chust...pewnie dopiero po Świętach zacznę - bo chcę sobie skończyć sukienkę...póki się w nią jeszcze zmieszczę...
karmelek - Czw 18 Lis, 2010 13:26
Chusta na modelu jest jeszcze ładniejsza
Według kursu Bernadki? To może raczej na e-dziewiarce?
terkot1 - Czw 18 Lis, 2010 13:27
Mysza, poradzisz sobie, bardzo zdolne łapki masz , a Haruni bardzo przyjemnie się robi, w razie czego służymy przecież pomocą
gosias - Czw 18 Lis, 2010 14:15
Mysza, dobrze idzie trzymam kciuki
7Kasiulek7 - Czw 18 Lis, 2010 14:37
| Mysza napisał/a: | | włóczka "Magazyn 7Kasiulka7" |
Dopiero dzisiaj po powrocie do mieszkania się zorientowałam, a oglądałam postępy Myszy wczoraj wieczorem i dzisiaj rano.
| Mysza napisał/a: | | Jutro przyjdzie dostawa nowiutkiej włóczki. |
Mysz jest na zajęciach i dopiero po 17:00 się dowie, że włóczka już na nią czeka Mam nadzieję, że przeżyję jakoś te jej radość.
| karmelek napisał/a: | | Według kursu Bernadki? To może raczej na e-dziewiarce? |
Zapewne, ale włóczki zamówiła z Zamotanego i tak jej się pomieszało
Też trzymam kciuki.
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 18:22
eumycha, karmelek, terkot1, gosias, 7Kasiulek7, dzięki za wszystkie dobre słowa.
| Cytat: | | Ja się coś nie mogę wziąć za naukę robienia chust... |
eumycha jak się weźmiesz, to cię wciągnie jak wir w wannie.
| Cytat: | | Według kursu Bernadki? To może raczej na e-dziewiarce? |
7Kasiulka7 mając rację.
| Cytat: | | w razie czego służymy przecież pomocą zebalek |
Oj, przyda się bardzo.
Pytanie nr 1 za milion:
Ile oczek nabiera się cast on, żeby zacząć Haruni i ile oczek ma zostać nabranych w rezultacie na początek chusty? Mam opis, ale jestem żółtodziobem drutowym i nie kumata jestem. Mi trzeba baaardzo łopatologicznie.
Pytanie nr 2 za milion:
Druty nr 3 mogą być do Peonii i Kalinki? Bo ja mam tylko 3 i 6 i raczej nie będę miała innych.
Pozdrawiam serdecznościowo
M.
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 18:31
Ach, moje słodycze!
Oto oni:
Będą z nich cosie. Ładne cosie. A Kaśka nie dostanie , bo wredna ruda.
Buziaki
M.
ciapara - Czw 18 Lis, 2010 19:42
Z tego co pamietam to 9 oczek
Pytaj o wszystko przez mail, pomoge z Haruni
Ale ale... widze ze robisz na drutach prostych...A na takich daleko nie pojedziesz w chustach... musi byc drut z zylka... bo to duza liczba oczek bedzie.
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 20:01
Z żyłką mam tylko 6
lamika88 - Czw 18 Lis, 2010 21:50
Mysza, 3 dostaniesz w każdej pasmanterii To bardzo popularny rozmiar Ja robiłam chustę dla siostry właśnie drutami 3 niestety u mnie można dostać jedynie z żyłką 80 cm i niestety muszę przyznać że jest to mało... MIałam pod koniec bardzo ciasno na drutach a Haruni zaczynała tak (fragment tłumaczenia z forum):
Szydełkiem robimy łańcuszek z 5-7 oczek. Na tym łańcuszku zawieszamy 3 oczka i robimy 6
rzedów oczek prawych. Pierwsze oczko zawsze przekładamy bez przerobienia i musimy robić je
napraw luźno. Po przerobieniu 6 rzędów obraccamy robótkę i nabieramy 3 oczka wzdłuż jej brzegu.
Następnie nabieramy te oczka które były zawieszone na szydełkowym łańcuszku (nitkę łańcuszka
najlepiej przeciąć i wypruć - dobrze jest użyć nitki grubej i w kontrastowym kolorze). I teraz mamy
9 oczek na drutach, tak aby zacząć pracę od schematu A.
I mi wyszło... Tylko uważaj zeby się przy nabieraniu nie pomylić
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 23:16
lamika88, Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie.
Na prawo - to znaczy mają powstać poziome żeberka? wszystko na prawo, czy na gładko?
Na razie mam tylko 3 proste, ale może na nich zacznę, a jak tylko dostanę z żyłką, to przełożę. A lewą stronę przerabia się tak jak schodzi z druta czyli gdzie prawe tam prawe a gdzie lewe tam lewe?
Dzięki za wszelka pomoc
M.
saba52 - Czw 18 Lis, 2010 23:25
Mysza, Jesteś wielka Czy ja Cię mogę adoptować?
Żeberka
|
|
|