To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

misia0808 - Pią 18 Sty, 2013 21:55

Nula ale piękne to wszystko! Sama nie wiem co bardziej mi sie podoba - frywolitki cudne, koralikowe bransoletki tez - wielkie brawo uklon
beacia-24 - Pon 21 Sty, 2013 13:17

Nuleńko kochana to co ja mogę zabrać dla siebie Smile - wezmę wszystko co do sztuki bo same cuda natworzyłaś Smile cool cool cool
elka j. - Pon 21 Sty, 2013 19:49

Cytat:

Jak zawsze w Twoim wątku, świetne prace. Sympatyczna atmosferka. Powinnaś jeszcze kawę podawać.

Oj, co prawda, to prawda, też się piszę na podziwianie prac przy kawce, ale i bez kawki jest co podziwiać wesoło mi cool cool

Natasha - Wto 22 Sty, 2013 20:56

Świetne prace, można nacieszyć oko! hopla
nula - Czw 24 Sty, 2013 21:58

dziewczynki - bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie miłe słowa cmok cmok cmok

nawet nie wiecie jak one rozgrzewają moją przemarzniętą duszę i ciało (ja chcę lato !!!!)

Bożena- 2000 napisał/a:
Sympatyczna atmosferka. Powinnaś jeszcze kawę podawać.

Ależ bardzo chętnie wypiłabym z Wami kawkę i zapomniała w Waszym towarzystwie o wszystkich smutkach ! cmoknięcie

Ale dzisiaj miało być mrucząco i miaucząco.....
No to chyba w końcu pora przedstawić Wam moją kocią gromadkę wesoło mi
Poduszek niestety nie udało mi się skończyć, więc dzisiaj tylko narzuta....

Za czorta nie miałam jak jej sfotografować w całości wściekły
Jest uszyta na moje łóżko - ale moje łóżko jest tak zastawione meblami, że nie da rady tam zrobić zdjęcia - więc musiałam się zadowolić łóżkiem córy, chociaż jest za małe - ale liczę na Waszą wyobraźnię wesoło mi

tu po kawałku od góry :

tak wygląda w całości

i jeszcze trochę szczegółów daję nogę

a na deser jeszcze kilka zakładeczek wesoło mi
w zasadzie "powtórka z rozrywki" - bo wzorki już przeze mnie nieraz robione - ale po dwóch dniach rozpracowywania nowego wzorku (niestety bez zadowalających efektów ) dałam sobie spokój z nowościami i sięgnęłam po stare i sprawdzone....

Madzia - Czw 24 Sty, 2013 22:42

Sama nie wiem jak swój zachwyt i podziw wyrazić.
Z pewnością jest to wielkie dzieło. Z pewnością marzenie każdego wielbiciela kotków. Ale także estety. Narzuta jest przepiękna i bardzo ciekawa. Tyle się na niej dzieje!
Można oglądać i oglądać. Bardzo mi się podobają patchworkowe narzuty ale to jest patchwork nad patchworki!
Najbardziej podoba mi się, że tak dużo tu się dzieje i każda część jest inna także ze względu na kształt i wielkość.
Nula chylę czoła! uklon uklon uklon uklon brawo brawo brawo brawo
Zakładeczki jak zawsze mnie zachwycają! brawo brawo brawo

elka j. - Czw 24 Sty, 2013 23:18

nula - siedzę z "rozdziawioną" buzią i podziwiam, cudo. Matko, ile pracy Cię to kosztowało, ale efekt niesamowity, tak jak miało być - mrucząco i miaucząco uklon uklon A co do kawki, może uda mi się kiedyś wypić tę kawkę na jednym z Waszych spotkań w Poznaniu, tylko niech mrozy odpuszczą. Chętnie podczytuję poznański wątek i wam zazdroszczę wesoło mi
beacia-24 - Czw 24 Sty, 2013 23:35

Wiesz co ja Ci babulcu kochany powiem - POTRAFISZ TY MNIE ZWALIĆ Z NÓG.
Wiedziałam, że narzuta będzie powalająca i masz kochana szczęście, że porobiłaś zbliżenia bo bym już truła. Masz szczęście, że Cię lubię hahahah Smile
ROZŁOŻYŁAŚ MNIE NA MASKA, nie to za mało totalnie na GIGAMAKSA.
Podziwiam Cię tym bardziej, że wiem ile kosztuje Cię takie dziamdzianie.
Wielkie Gigamaksiaste brawa Ci się należą Smile cool cool cool cool cool cool cool
Ja Cię chyba przestanę lubić bo mnie co rusz o nowe sińce i inne bolączki przyprawiasz Smile hahaha hahahihi bo wytrzeszczu to już niestety nie cofnę chyba. Jak mąż mnie rzuci to wprowadzam się do Ciebie i będę pod tą narzutą spać w ramach rekompensaty zdrowotnej hahah Smile hahahihi

saba52 - Pią 25 Sty, 2013 01:32

Jeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjj brawo brawo brawo brawo
Ainer - Pią 25 Sty, 2013 07:34

padam na kolana uklon uklon uklon i nie wiem kiedy się pozbieram cudeńko cool brawo brawo cmoknięcie
ciapara - Pią 25 Sty, 2013 08:24

I mnie rzuciła na kolana. brawo brawo Już dawno tupałam palcem w bucie i czekałam na nią i podglądałam wątek.
Czy mogłabym prosić, żebyś w dziale szycia udostępniła do oglądania tę narzutę nawet linkami? I koniecznie odpowiedziała na kilka pytań odnośnie techniki wykonania tego projektu. Zarówno o szyciu jak i o kolejności nakładania i zeszywania materiałów jak i pracochłonności tego dzieła.
A zakłądeczki jak takie wisienki na torcie cool

Jarka - Pią 25 Sty, 2013 08:54

Narzuta jest nieziemsko piękna cool cool cool cool cool
Krakowianka - Pią 25 Sty, 2013 09:18

rewelacjaaaaaa!!!!!!!! podziwiam uklon uklon uklon ogrom pracy..........
Runa - Pią 25 Sty, 2013 10:05

Narzuta jest super ! I choc nie przepadam za kotami powaliła mnie na kolana i też bym taką chciała wesoło mi cool brawo cool brawo cool brawo
żabka - Pią 25 Sty, 2013 10:14

Kochana narzuta jest obłędna, i te wszystkie detale, aż chciałoby się ją pomacać osobiście i sprawdzić czy to wszystko faktycznie na niej jest bo oczy widzą, ale wierzyć się nie chce brawo brawo brawo brawo
we_st - Pią 25 Sty, 2013 11:04

Ożesz TY, z rana tak mnie załatwić. Obłęd, rewelacyjna narzuta. Jest coś, czego nie potrafisz zrobić?
beti9 - Pią 25 Sty, 2013 11:44

Nula narzuta CUDO !!!!!! cool cool cool
Ile włożyłaś w nią pracy.Przepiękna. Te koty takie realistyczne-super.
Marzę o takiej narzucie ale zawsze czasu brak Smile
cmoknięcie

nula - Pią 25 Sty, 2013 11:49

Madzia, elka j., beacia-24, saba52, Ainer, ciapara, Jarka, Krakowianka, Runa, żabka, we_st, beti9 cmok cmok cmok

elka j. napisał/a:
A co do kawki, może uda mi się kiedyś wypić tę kawkę na jednym z Waszych spotkań w Poznaniu,

o rety, ale byłoby fajnie !!!! cmoknięcie

Madzia napisał/a:
to jest patchwork nad patchworki!

To jest taki zwariowany patchwork - ale dokładnie taki miał być Very Happy
Marzy mi się taki klasyczny - w jednej kolorystyce i w jeden konkretny wzór - ale na to potrzeba strasznie dużo materiału - (do kupienia w tej chwili dla mnie nierealne) więc na razie szyję z tego co mam w domu, a co w większości dostałam od dobrych ludzi, albo kupiłam okazyjnie za grosze

beacia-24 napisał/a:
Jak mąż mnie rzuci to wprowadzam się do Ciebie i będę pod tą narzutą spać w ramach rekompensaty zdrowotnej

Ależ proszę Cię bardzo - ona doskonale nadaje się do spania - w środku ma dość grubą ocieplinę i przez to jest mięciutka, puchata (czego na zdjęciu specjalnie nie widać ) i cieplutka

we_st napisał/a:
Jest coś, czego nie potrafisz zrobić?

oczywiście, że jest - i to sporo wesoło mi

ciapara napisał/a:
Czy mogłabym prosić, żebyś w dziale szycia udostępniła do oglądania tę narzutę

wstawiłam tutaj
jakby były jakieś pytania to chętnie tam odpowiem

beti - ja z tym pomysłem chodziłam już od dwóch lat - i bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się go zrealizować

Córa stwierdziła, że na jej łóżku wygląda ładniej i nie chce oddać placzek (chociaż jak widać na zdjęciu jej wyrko jest przecież za małe nie wiem )

Kazimiera - Pią 25 Sty, 2013 12:25

Tak,jak już pisałam - przepiękna narzuta cool cool cool
ciapara - Pią 25 Sty, 2013 13:21

Wcale się nie dziwię że nie chce oddać wesoło mi sama miałabym problemy wesoło mi
Aniela41 - Pią 25 Sty, 2013 14:03

Fantastyczna cool cool cool
Pysiatom - Pią 25 Sty, 2013 14:48

Narzuta jest fantastyczna. brawo brawo brawo
Violetta21 - Pią 25 Sty, 2013 15:58

narzuta z miauczurami oj jest cudna chylę czoła uklon brawo brawo
Awenturyn - Pią 25 Sty, 2013 16:28

boska narzuta uklon uklon uklon
podziwiam ogrom pracy
mój syn ma kołderke "za jeden uśmiech" więc wiem ile to pracy trzeba

Efa - Pią 25 Sty, 2013 16:33

Genialna narzuta! cool Ile pracy musiała Cię kosztować uklon