To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Różnorodności BeniaJ czyli moja galeria

BeniaJ - Pią 16 Sie, 2013 19:32

Bożena- 2000, dzięki bardzo Smile kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Krakowianka - Pią 16 Sie, 2013 20:39

cool cool cool brawo
blush - Pią 16 Sie, 2013 21:02

wszystko jest piękne ale najbardziej do gustu przypadła mi spódnica granatowa w groszki i bransoletki a no i torebka tyle tu tego że trudno wybrać coś najpięniejszego brawo
Jarka - Pią 16 Sie, 2013 22:05

Wszystko śliczne, ale mi najbardziej do gustu przypadło wdzianko cool cool cool
BeniaJ - Sob 17 Sie, 2013 18:02

Jarka, Blush, Krakowianka, dzięki bardzo. Fajnie jest być na forum, oglądanie waszych prac jest inspirujące, a wasze wpisy (chodzi mi o wszystkich Maranciaków) zachęcające Smile
Atka - Sob 17 Sie, 2013 21:44

Brawo, piękne prace a Ty jesteś wszechstronnie utalentowana kobieta radocha
Elżbieta P. - Sob 17 Sie, 2013 22:01

piękne, różnorodne prace brawo
siebusania - Pon 19 Sie, 2013 07:23

BeniaJ, radocha radocha
Pysiatom - Pon 19 Sie, 2013 11:36

Świetne prace. brawo brawo brawo
Violetta21 - Wto 20 Sie, 2013 16:47

słodziaki te butki, a wdzianko bardzo fikuśne cool cool bransoletki hopla
BeniaJ - Śro 28 Sie, 2013 13:59

Violetta21, Pysiatom, siebusania, Elżbieta P., Atka, dzięki bardzo.

Już jestem po urlopie. Rozpędzam się do pracy. Właśnie przeglądałam forum i natknęłam się na wspaniałe torby uszyte ze spodni u kabyr czyli Barbary.
Także mam nadzieję, że jutro siądę i sobie taką wymodzę, bo przydałoby się coś nowego. Jak powiedziała kiedyś pewna kobieta: orebek i butów nigdy dosyć Smile
Ostanie dni spędziłam na przeróbkach krawieckich: podwijaniu, zwężaniu czyli żadne nowości z tego nie powstały. Siedziałam też nad projektowaniem i haftowaniem loga pewnej pizzerii Wyszło z tego coś takiego. Haft jet próbny na starej koszulce. Wszystko wysłałam do właścicieli i zobaczymy co z tego wyjdzie.

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2ed337e20c97d6b.html]
[/URL]

Poza tym po powrocie z urlopu wróciłam do pieczenia chleba. Ostatnio piekłam pszenno- żytni ze "śmieciami" czyli wszelkiego typu ziarnami. A zaraz biorę się za pieczenie takiego bez śmieci, bo tak zażyczyła sobie rodzinka. Na razy wychodzą mi trzy bochenki, także po wystygnięciu zamrażam i przez kilka dni mam spokój.

siebusania - Czw 29 Sie, 2013 07:15

BeniaJ, fajnie wyszedł ci hafcik a chlebek wyglada smakowice, przypomniały mi sie czasy jak miałam z 5 lat i babcia piekła taki chlebek a my jedlismy cieplutki z masełkiem i szklanka mleka
BeniaJ - Czw 29 Sie, 2013 09:14

siebusania, i jeszcze mleko prosto od krowy, a nie w kartonie i pasteryzowane ; ach to były czasy Smile
Lola123 - Czw 29 Sie, 2013 23:02

Benia , wszystko piekne, widac że znasz sie na tym co robisz a chlebek wyglada smakowicie cmoknięcie
BeniaJ - Czw 05 Wrz, 2013 10:52

Dzisiaj do chlebka chlebak.A w zasadzie koszyk do chlebaka, a wszystko przez to, że nigdzie nie mogłam dostać większych torebek papierowych, żeby można było chleb przechowywać.
Pysiatom - Czw 05 Wrz, 2013 12:08

Koszyczek do chleba pomysłowy, a chlebek i przetwory wyglądają smakowicie. brawo brawo brawo
nismon - Czw 05 Wrz, 2013 18:15

Świetny koszyczek,no i widzę,że sezon słoikowy u Ciebie w pełni! cool brawo
BeniaJ - Czw 05 Wrz, 2013 21:54

nismon, Pysiatom, dzięki bardzo kwiatek dla ciebie
beacia-24 - Pią 06 Wrz, 2013 23:09

BeniaJ, masz niesamowity talen do tych haftów, logo podoba mi się bez dwóch zdań Smile, a chlebek bym sobie taki "śmieciowy" zjadła z samym masełkiem mmm, aż mi ślinka pociekła hahaha Smile cool
heniutkowo - Sob 07 Wrz, 2013 00:14

cool cool cool
BeniaJ - Pią 27 Wrz, 2013 11:50

beacia-24, zapraszam na chlebek Smile
U mnie dalej sezon przetworowy trwa. Tym razem rzuciłam się na robienie konserw mięsnych (wyszły rewelacyjnie) i pieczenie mięs zamiast kupowania wędlin.

A dzisiaj pokaże wam wydziergane skarpetki dla mojego syna oraz logo wyhaftowane na polarach firmy nagłośnieniowej. Elementy sweterków dziecinnych leżą dalej w torbie. Czekają na przyszycie aplikacji i pozszywanie. Mam nadzieję, że uda się to zrobić w następnym tygodniu.

kabyr - Pią 27 Wrz, 2013 13:32

BeniaJ, tak przeglądam Twoje dzieła i dochodzę do wniosku,
że jesteś bardzo uzdolnioną osobą.
Żadna technika nie jest Ci obca
no i do tego jeszcze rodzinka zapewne zadowolona,
bo dbasz o ich zdrowie. cool

BeniaJ - Pią 27 Wrz, 2013 14:04

kabyr, dzięki bardzo. Ostatnio śmiejąc się z siebie stwierdziłam, że jestem jak robot wielofunkcyjny. Talentami jakimi obdarzył mnie Bóg można by obdzielić kilka osób, ale Bóg wsadził to w jedną osobę. Dlaczego? Nie wiem, ale dziękuję Jemu za to Smile
Pysiatom - Sob 28 Wrz, 2013 12:59

Świetne skarpety i fajne logo. A o tych smakołykach, to lepiej nie wspomnę. Mniam !!! brawo brawo brawo
siebusania - Pon 30 Wrz, 2013 08:50

BeniaJ, brawo brawo