To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

Runa - Czw 09 Lip, 2009 11:21

ja za sasankę płaciłam 4.8zł a za sonatę 5.9zł ale to było na początku roku jakoś (styczeń/luty)
duduś - Czw 09 Lip, 2009 11:49

MagdaSL trochę tak ale nie ma jej już bo kupiłam ostatni motek a jak znam virginię to każda partia różni się odcieniem. wybieram się do Rumento w tym tyg. zobaczę czy była dostawa i czy jest taki kolor
MagdaSL - Czw 09 Lip, 2009 12:26

Runa dostałam cennik od pana Tomka i tak: Sasanka kosztuje 5,30; sonata 6,50; Virginia 6,10.
Duduś w tym tygodniu ma być dostawa, tak mówił we wtorek p. Tomek, ale nie był 100% pewny czy dojadą. Wiem, że każda partia ma inny odcień i już rozwiązałam swój problem z włóczką. Dziekuję.

Runa - Czw 09 Lip, 2009 13:57

hmm... to może miałam liczone po cenach hurtowych bo wywiozłam wtedy dwie reklamówy włóczek Smile a może ceny się zmieniły. Magda a mogłabyś mi wysłać ten cennik?
irenka10 - Czw 09 Lip, 2009 13:59

Jak sie kupuje wieksza ilosc to wtedy jest cena hurtowa hopla
MagdaSL - Czw 09 Lip, 2009 21:10

Runa pewnie masz rację i miałaś liczone ceny hurtowe. Cennik juz wysłałam.
Runa - Czw 09 Lip, 2009 21:13

Dostalam, dzięki Smile
MagdaSL - Czw 09 Lip, 2009 21:17

Proszę bardzo. bye
maja1 - Czw 09 Lip, 2009 21:31

Te ceny które podała MagdaSL na pewno nie są cenami hurtowymi ,ja mam po takich cenach w sklepie.
Nessie - Czw 09 Lip, 2009 22:17

irenka10 napisał/a:
Jak sie kupuje wieksza ilosc to wtedy jest cena hurtowa hopla

Na pewno nie, bo pytałam. Cena jest taka sama bez względu na ilość sztuk. A ceny jak w pasmanterii na moim osiedlu, albo wyższe. Nie widzę powodu do zachwytów...

duduś - Czw 09 Lip, 2009 22:22

Nessie możliwe, że nie było Pana Tomka jak pytałaś o ceny. przy większych zakupach ja zawsze dostaję ceny hurtowe. w końcu to hurtownia.
Lucysia - Czw 09 Lip, 2009 22:22

Dziewczyny! Mam prośbę- niedługo moja koleżanka będzie w Częstochowie i ma zamiar odwiedzić Rumento, ale nie zna adresu, ani jak tam trafić. Będzie skazana na komunikację miejską, więc bardzo proszę o podpowiedź jak tam dotrzeć.
irenka10 - Czw 09 Lip, 2009 22:24

JA tez dostaje ceny hurtowe dlatego tak napisałam
duduś - Czw 09 Lip, 2009 22:27

Znalazłam paragon z soboty i tak za sonatę płaciłam 5,9 zł, za kotka wiskozowego 4,2 zł, za meduse 5 zł. Z tego co pamiętam to na półkach są dwie ceny detaliczna i hurtowa a na dodatek zawsze Pan tomek da na próbę jakąś włóczkę jeżeli się poprosi uklon
duduś - Czw 09 Lip, 2009 22:32

Lucysia Najlepiej jak Twoja koleżanka zapyta kogoś jak dojechać do salonu Renault to jest na ich placu Jak chcesz to mogę podać nr telefonu do mnie i mogę koleżance wytłumaczyć jak dojechać i będzie tak najlepiej. nie mogę Ci podać jakim autobusem tam dojechać bo nie wiem czy przyjedzie pkp czy pks. Jak będę wolna to mogę Ją też tam podwieźć
Nessie - Czw 09 Lip, 2009 22:34

duduś napisał/a:
Nessie możliwe, że nie było Pana Tomka jak pytałaś o ceny. przy większych zakupach ja zawsze dostaję ceny hurtowe. w końcu to hurtownia.

Hmmm, myślisz, że cena zależy od obecności lub nieobecności pana Tomka? hmm hmm hmm Zaciekawia mnie takie podejście hurtowni ooooo

Lucysia - Czw 09 Lip, 2009 23:11

duduś, dzięki za pomoc. Jeśli można to poproszę o ten nr telefonu na pw, tak na wszelki wypadek. love
JJka - Pią 10 Lip, 2009 07:33

Nessie napisał/a:
Hmmm, myślisz, że cena zależy od obecności lub nieobecności pana Tomka? Zaciekawia mnie takie podejście hurtowni

Ceny hurtowe w Rumento obowiązują od 5kg pobranego towaru (jeśli chodzi o włóczki, i to też nie przy wszystkich włóczkach, bo np przy kordonkach Maxi nie ma ceny hurt), i jesli zdarzy sie tak, że mamy kupione np. 4,8 kg. to zamiast dobierac "na siłę" jakieś motki, można się "uśmiechnąc" do p.Tomka, dodatkowo powiedziec że jest się z forum od Maranty, i upuścik się dostanie Smile)))
stąd lepiej robic zakupy u p.Tomka. Wink)))
A telefonicznie podają ceny detaliczne, bo ostatnio odbierają telefony tylko od osób indywidualnych Smile)))))) okolicznych odbiorców hurtowych już doskonale znają i oni sie o ceny już nie pytają Smile)
Zresztą jest chyba lepiej usłuszec cenę detaliczną, a potem miło się zdziwic że dostało sie mniejsza kwotę do zapłaty, prawda?? Wink

duduś - Pią 10 Lip, 2009 10:04

Też tak myślę jak ty JJka, że nie będą od razu przez telefon mówić cen hurtowych jak nie wiedzą czy klient kupi 1 motek czy też 10 kg.

P.S. Jutro rano koło 9 będę w Rumento bye

JJka - Pią 10 Lip, 2009 10:20

duduś, a możesz się wybrać o godzine 10?? Smile
to sie poznamy, bo tez sie wybieram, mam tam do odebrania zaklepany "mały moteczek" Wink

duduś - Pią 10 Lip, 2009 12:23

Witam !!! Może być problem gdyż o 10 otwieram sklep a jestem umówiona z jedna klientką. mogę być o 9:45
jadzia59o - Pią 10 Lip, 2009 17:22

Dziewczyny prosze napiszcie czy na serwetki nadaje sie lepiej bawelna marceryzowana? mozna z niej robic rowniez aniolki, czym sie rozni od zwyklej bawelny, czy w rumento jest na szpuli? mysle ze w koncu sie wybiore na zakupy do hurtowni i prosze o pomoc pozdrawiaam uklon uklon
Grażyna - Pią 10 Lip, 2009 18:55

Bawełna merceryzowana skręconą ma nitkę i jest lepsza od zwykłej, bo jest mocniejsza, nie rwie się, często ładniej błyszczy i wyglada.

Byłam dzisiaj w Rumento i musze powiedzieć, że jestem z zaopatrzenia niezadowolona, bo bawełnianych nici na szpulach nie było, nie było też frizze, ani kornelii. Było trochę akrylowych nici. Nici na szpulach maja pojawic się dopiero pod koniec sierpnia, jak w fabryce zacznie się sezon. Trzeba więc czekac cierpliwie. A co jest? W motkach są kotki i kocurki, równiez te z wiskozą, ponadto Malwa, Kalinka, Sasanka, Maxi i inne grubsze włóczki.

jadzia59o - Pią 10 Lip, 2009 19:48

dziekuje za wiadomosc jutro bede w poblizu i mysle tam wstapic ale szkoda ze nie ma frizze chciallam ja kupic bo ja dziewczyny chwala, ale trudno musze poczekac moze cos innego kupie
JJka - Pią 10 Lip, 2009 19:56

Grażyna, również dzięki za info... bo ja włąsnie jutro wybierałam się po nici bawełniane na szpuli, z dostawy o której wczesniej mówił mi pan Tomek...
a tu "kuku"... dostawy nie ma Sad
więc dzieki jeszcze raz.

duduś, wychodzi na to, że nasze spotkanie jutrzejsze sie nie odbędzie Sad(
ale mam nadzieję, że "co uciecze, to nie odwlecze" Wink Smile)