Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie
Runa - Czw 09 Lip, 2009 11:21
ja za sasankę płaciłam 4.8zł a za sonatę 5.9zł ale to było na początku roku jakoś (styczeń/luty)
duduś - Czw 09 Lip, 2009 11:49
MagdaSL trochę tak ale nie ma jej już bo kupiłam ostatni motek a jak znam virginię to każda partia różni się odcieniem. wybieram się do Rumento w tym tyg. zobaczę czy była dostawa i czy jest taki kolor
MagdaSL - Czw 09 Lip, 2009 12:26
Runa dostałam cennik od pana Tomka i tak: Sasanka kosztuje 5,30; sonata 6,50; Virginia 6,10.
Duduś w tym tygodniu ma być dostawa, tak mówił we wtorek p. Tomek, ale nie był 100% pewny czy dojadą. Wiem, że każda partia ma inny odcień i już rozwiązałam swój problem z włóczką. Dziekuję.
Runa - Czw 09 Lip, 2009 13:57
hmm... to może miałam liczone po cenach hurtowych bo wywiozłam wtedy dwie reklamówy włóczek a może ceny się zmieniły. Magda a mogłabyś mi wysłać ten cennik?
irenka10 - Czw 09 Lip, 2009 13:59
Jak sie kupuje wieksza ilosc to wtedy jest cena hurtowa
MagdaSL - Czw 09 Lip, 2009 21:10
Runa pewnie masz rację i miałaś liczone ceny hurtowe. Cennik juz wysłałam.
Runa - Czw 09 Lip, 2009 21:13
Dostalam, dzięki
MagdaSL - Czw 09 Lip, 2009 21:17
Proszę bardzo.
maja1 - Czw 09 Lip, 2009 21:31
Te ceny które podała MagdaSL na pewno nie są cenami hurtowymi ,ja mam po takich cenach w sklepie.
Nessie - Czw 09 Lip, 2009 22:17
| irenka10 napisał/a: | Jak sie kupuje wieksza ilosc to wtedy jest cena hurtowa  |
Na pewno nie, bo pytałam. Cena jest taka sama bez względu na ilość sztuk. A ceny jak w pasmanterii na moim osiedlu, albo wyższe. Nie widzę powodu do zachwytów...
duduś - Czw 09 Lip, 2009 22:22
Nessie możliwe, że nie było Pana Tomka jak pytałaś o ceny. przy większych zakupach ja zawsze dostaję ceny hurtowe. w końcu to hurtownia.
Lucysia - Czw 09 Lip, 2009 22:22
Dziewczyny! Mam prośbę- niedługo moja koleżanka będzie w Częstochowie i ma zamiar odwiedzić Rumento, ale nie zna adresu, ani jak tam trafić. Będzie skazana na komunikację miejską, więc bardzo proszę o podpowiedź jak tam dotrzeć.
irenka10 - Czw 09 Lip, 2009 22:24
JA tez dostaje ceny hurtowe dlatego tak napisałam
duduś - Czw 09 Lip, 2009 22:27
Znalazłam paragon z soboty i tak za sonatę płaciłam 5,9 zł, za kotka wiskozowego 4,2 zł, za meduse 5 zł. Z tego co pamiętam to na półkach są dwie ceny detaliczna i hurtowa a na dodatek zawsze Pan tomek da na próbę jakąś włóczkę jeżeli się poprosi
duduś - Czw 09 Lip, 2009 22:32
Lucysia Najlepiej jak Twoja koleżanka zapyta kogoś jak dojechać do salonu Renault to jest na ich placu Jak chcesz to mogę podać nr telefonu do mnie i mogę koleżance wytłumaczyć jak dojechać i będzie tak najlepiej. nie mogę Ci podać jakim autobusem tam dojechać bo nie wiem czy przyjedzie pkp czy pks. Jak będę wolna to mogę Ją też tam podwieźć
Nessie - Czw 09 Lip, 2009 22:34
| duduś napisał/a: | | Nessie możliwe, że nie było Pana Tomka jak pytałaś o ceny. przy większych zakupach ja zawsze dostaję ceny hurtowe. w końcu to hurtownia. |
Hmmm, myślisz, że cena zależy od obecności lub nieobecności pana Tomka? Zaciekawia mnie takie podejście hurtowni
Lucysia - Czw 09 Lip, 2009 23:11
duduś, dzięki za pomoc. Jeśli można to poproszę o ten nr telefonu na pw, tak na wszelki wypadek.
JJka - Pią 10 Lip, 2009 07:33
| Nessie napisał/a: | | Hmmm, myślisz, że cena zależy od obecności lub nieobecności pana Tomka? Zaciekawia mnie takie podejście hurtowni |
Ceny hurtowe w Rumento obowiązują od 5kg pobranego towaru (jeśli chodzi o włóczki, i to też nie przy wszystkich włóczkach, bo np przy kordonkach Maxi nie ma ceny hurt), i jesli zdarzy sie tak, że mamy kupione np. 4,8 kg. to zamiast dobierac "na siłę" jakieś motki, można się "uśmiechnąc" do p.Tomka, dodatkowo powiedziec że jest się z forum od Maranty, i upuścik się dostanie )))
stąd lepiej robic zakupy u p.Tomka. )))
A telefonicznie podają ceny detaliczne, bo ostatnio odbierają telefony tylko od osób indywidualnych )))))) okolicznych odbiorców hurtowych już doskonale znają i oni sie o ceny już nie pytają )
Zresztą jest chyba lepiej usłuszec cenę detaliczną, a potem miło się zdziwic że dostało sie mniejsza kwotę do zapłaty, prawda??
duduś - Pią 10 Lip, 2009 10:04
Też tak myślę jak ty JJka, że nie będą od razu przez telefon mówić cen hurtowych jak nie wiedzą czy klient kupi 1 motek czy też 10 kg.
P.S. Jutro rano koło 9 będę w Rumento
JJka - Pią 10 Lip, 2009 10:20
duduś, a możesz się wybrać o godzine 10??
to sie poznamy, bo tez sie wybieram, mam tam do odebrania zaklepany "mały moteczek"
duduś - Pią 10 Lip, 2009 12:23
Witam !!! Może być problem gdyż o 10 otwieram sklep a jestem umówiona z jedna klientką. mogę być o 9:45
jadzia59o - Pią 10 Lip, 2009 17:22
Dziewczyny prosze napiszcie czy na serwetki nadaje sie lepiej bawelna marceryzowana? mozna z niej robic rowniez aniolki, czym sie rozni od zwyklej bawelny, czy w rumento jest na szpuli? mysle ze w koncu sie wybiore na zakupy do hurtowni i prosze o pomoc pozdrawiaam
Grażyna - Pią 10 Lip, 2009 18:55
Bawełna merceryzowana skręconą ma nitkę i jest lepsza od zwykłej, bo jest mocniejsza, nie rwie się, często ładniej błyszczy i wyglada.
Byłam dzisiaj w Rumento i musze powiedzieć, że jestem z zaopatrzenia niezadowolona, bo bawełnianych nici na szpulach nie było, nie było też frizze, ani kornelii. Było trochę akrylowych nici. Nici na szpulach maja pojawic się dopiero pod koniec sierpnia, jak w fabryce zacznie się sezon. Trzeba więc czekac cierpliwie. A co jest? W motkach są kotki i kocurki, równiez te z wiskozą, ponadto Malwa, Kalinka, Sasanka, Maxi i inne grubsze włóczki.
jadzia59o - Pią 10 Lip, 2009 19:48
dziekuje za wiadomosc jutro bede w poblizu i mysle tam wstapic ale szkoda ze nie ma frizze chciallam ja kupic bo ja dziewczyny chwala, ale trudno musze poczekac moze cos innego kupie
JJka - Pią 10 Lip, 2009 19:56
Grażyna, również dzięki za info... bo ja włąsnie jutro wybierałam się po nici bawełniane na szpuli, z dostawy o której wczesniej mówił mi pan Tomek...
a tu "kuku"... dostawy nie ma
więc dzieki jeszcze raz.
duduś, wychodzi na to, że nasze spotkanie jutrzejsze sie nie odbędzie (
ale mam nadzieję, że "co uciecze, to nie odwlecze" )
|
|
|