Galerie prac użytkowników forum - Myszkowanie w kłębkach
Mysza - Czw 18 Lis, 2010 23:59
saba52, dzięki, ale jakim cudem 'wielka'? mam tylko 161cm.
Adoptować? A jeśli pani sobie życzy mieć dziecko z ADHD uzależnione od wielu rzeczy (w tej chwili od długich i metalowych typu drut i zawsze od mięciutkich typu kłębek), to proszę bardzo. Jetem za.
Będę miała nową mamę
M.
saba52 - Pią 19 Lis, 2010 02:01
| Cytat: | | Adoptować? A jeśli pani sobie życzy mieć dziecko z ADHD uzależnione od wielu rzeczy |
Mam doświadczenie w tym temacie tak że nie bój żaby a uzależnienie oby jak najdłużej trwało i po moim -kieeeeedyś- zejściu mięciutkie kłębuszki , śliczne drutki,szydełka i inne akcesoria domek by jaki cieplutki znalazły
A wielka nie znaczy wysoka
Ps Nie jestem specjalistką od chust ale wydaje mi się że przy tej próbce chyba liścia zgubiłaś za oczkiem centralnym
A
gosias - Pią 19 Lis, 2010 06:42
Mysza, w sprawie Haruni pytaj śmiało, zrobiłam kilka chust wg tego wzoru. Druty z żyłką musisz mieć do robienia chust, bo jak pisały dziewczyny - później oczek jest dużo i na prostych drutach będzie ciężko.
Mysza - Pią 19 Lis, 2010 10:01
saba52, fajnie, w końcu ktoś mnie rozumie. To kiedy zaczynamy procesy adopcyjne
| Cytat: | wydaje mi się że przy tej próbce chyba liścia zgubiłaś za oczkiem centralnym
|
Oczywiście, że go zgubiłam. Jestem zielony banan w czytaniu schematów. Nie chcialo mi się pruć i poprawiać. To tylko próbka, żebym nauczyła się oczek (do tej pory tylko i wyłącznie prawe-lewe) i zobaczyła z czym te chusty się je i jak sie je robi, zanim zacznę dziergać na serio.
gosias,
| Cytat: | w sprawie Haruni pytaj śmiało, zrobiłam kilka chust wg tego wzoru. Druty z żyłką musisz mieć do robienia chust, bo jak pisały dziewczyny - później oczek jest dużo i na prostych drutach będzie ciężko.
|
Oj, wiem, że jesteś Królową Haruni Aga już mi wszystko, co trzeba wiedzieć, by zacząć, mailowo wyłożyła (wymęczyłam biedaczkę). Powiedziała, że druty jakie mam, takie mogą być, tylko więcej włóczki pójdzie. Ok, mam zapas. lamika88 wyłożyła mi natomiast, jak zrobić początek.
Wszystkim pięknie dziękuję za pomoc i trzymanie kciuków. Próbkę porzucam. Zaczynam Haruni.
M.
Mysza - Pią 19 Lis, 2010 11:35
Mam, mam! Mam druty 3-80 cm. Niestety tylko tyle, bo innych nie było. Jakaś pani przyszła przede mną i wykupiła wszystkie inne. Brała po 2. Nie wiem, po co jej tyle. A mi się tak marzyła 4. Niestety na razie budżet robótkowy wyczerpany.
M.
saba52 - Pią 19 Lis, 2010 12:05
| Mysza napisał/a: | | , fajnie, w końcu ktoś mnie rozumie. To kiedy zaczynamy procesy adopcyjne | zaczynam pismo pisać Chełm lubelski?
Gratuluje zakupu drutów
Tylko 1 pasmanteria w mieście?
A tej kobiecie to się nie dziwię.Ja mam kilkanaście,może więcej,par i ciągle mało
Mysza - Pią 19 Lis, 2010 12:42
Chełm lubelski. Właściwie 20km od Chełma - Majdan Leśniowski jest moim miejscem zameldowania. Ale co będę dziurę wpisywać.
Robię Haruni. Doszłam do 7 rzędu i utknęłam. W żaden sposób nie wychodzi mi 29 oczek tylko 28. Poprzednie rzędy mam dobrze. Przeliczyłam 10 razy i prułam i robiłam od nowa ten rządek 5 razy i cały czas wychodzi ok, tylko liczba z opisu się nie zgadza. Coś ja knocę, czy w opisie jest literówka?
M.
basiaszpe - Pią 19 Lis, 2010 13:46
| Mysza napisał/a: | Chełm lubelski. Właściwie 20km od Chełma - Majdan Leśniowski jest moim miejscem zameldowania. Ale co będę dziurę wpisywać.
Robię Haruni. Doszłam do 7 rzędu i utknęłam. W żaden sposób nie wychodzi mi 29 oczek tylko 28. Poprzednie rzędy mam dobrze. Przeliczyłam 10 razy i prułam i robiłam od nowa ten rządek 5 razy i cały czas wychodzi ok, tylko liczba z opisu się nie zgadza. Coś ja knocę, czy w opisie jest literówka?
M. |
Witaj, powinnaś mieć na drucie: 14oczek + 1o środkowe i znowu 14 oczek=razem 29 oczek (
Mysza - Pią 19 Lis, 2010 15:04
basiaszpe, Wiem już. Sprułam i zrobiłam na nowo. Jestem przy 13 rzędzie. Trochę powoli, ale ja się uczę.
M.
saba52 - Pon 22 Lis, 2010 16:07
Mysza, Jak postępy z chustą?
Mysza - Pon 22 Lis, 2010 19:09
saba52, robi się. Samo się robi
"Jestem Królem Góry!"
M.
P.S. Modlę się, żeby jednego motka Kalinki było dość.
saba52 - Pon 22 Lis, 2010 19:19
Mysza, Gratulacje
Nie wiem ile metrów potrzeba i ile ma kalinka, ale w razie czego możesz zrobić trochę mniejszą i szybciej zacząć 2 wzór np jak będziesz miała na drucie 104o +1śr+104.
Ten 1 wzór powiększa się o 20 o
Mysza - Pon 22 Lis, 2010 21:35
Dzięki Kalinka ma 550m. Druty 3, ale robię coraz luźniej Jestem w 6 rzędzie B. Do przodu znaczy się.
M.
saba52 - Pon 22 Lis, 2010 21:42
Mysza, Idziesz jak burza
Mysza - Pon 22 Lis, 2010 21:45
Taaa... piorunowato... jeszcze żebym się tyle razy nie cofała oczko za oczkiem, to byłoby super... i jeszcze, żebym ślepa nie była i nie pruła, bo źle, jak w opisie jest napisane, że dobrze, tylko nie dojrzałam
gosias - Pon 22 Lis, 2010 21:53
Mysza, z graficznego schematu nie wygodniej robić?
Mysza - Pon 22 Lis, 2010 23:06
Jak mówię, że jestem ślepa z opisem, to znaczy, że schemat mi sie w oczach dwoi i troi Czasem zaglądam dla zażycia oświecenia w chwilach watpliwości.
M.
saba52 - Pon 22 Lis, 2010 23:09
Mysza, A spróbuj sobie co drugi rządek pomalować przezroczystym pisakiem,ale tak na bieżąco,ja tak robię i lepiej widzę
Mysza - Wto 23 Lis, 2010 00:18
Teraz to mi brakuje 2 albo 3 oczka w rzędzie mimo że sobie zasłaniałam kartką. Jutro się tym zajmę. Frustrujące.
saba52 - Wto 23 Lis, 2010 02:38
Mysza, Pewnie zgubiłaś narzuty ,Spróbuj kontrastową nitką oddzielać powtarzające się motywy wtedy jak coś się nie będzie zgadzać łatwiej odnajdziesz
gosias - Wto 23 Lis, 2010 06:48
| saba52 napisał/a: | | Spróbuj kontrastową nitką oddzielać powtarzające się motywy wtedy jak coś się nie będzie zgadzać łatwiej odnajdziesz |
Albo agrafkami lub spinaczami biurowymi (jak ja to robię )
lamika88 - Wto 23 Lis, 2010 16:11
| Mysza napisał/a: | | Modlę się, żeby jednego motka Kalinki było dość. Very Happy |
Ja też robiłam z Kalinki i sporo z motka mi zostało więc Tobie też powinno wystarczyć
SoWa - Wto 23 Lis, 2010 22:53
Trzymam kciuki - powodzenia i czekam na pokaz!!!
Mysza - Śro 24 Lis, 2010 18:37
SoWa, dziękuję.
Robienie chusty zawieszone do odwołania. Czyli do weekendu, kiedy będę miała więcej czasu i cierpliwości.
M.
saba52 - Śro 24 Lis, 2010 18:39
Mysza, No tak ,są sprawy ważne i ważniejsze
|
|
|