To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Wydziergane przez Pyzię

reni - Wto 09 Mar, 2010 08:37

cool cool cool brawo
Mao - Wto 09 Mar, 2010 09:55

Zapewniam że zleceniobiorca jest przeszczęśliwy wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Posiadaczką tych cudeniek jest Flora.
Twoje zabawki i prace dla mnie to mistrzostwo świata,są takie staranne ,ścisłe normalnie w szoku jestem i podziwie dla Twojej pracy !!! uklon uklon uklon

Martynko bardzo dziękujemy cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie zrobiłaś nam niezwykłą niespodziankę,Flora z lalkami śpi, a wróżka musi jej w nocy pilnować więc siedzi nad łóżkiem. zebalek

SoWa - Wto 09 Mar, 2010 09:58

cmoknięcie kwiatek dla ciebie Twoje prace są piękne, pełne niezwykłego uroku uklon
buziaczek - Wto 09 Mar, 2010 10:00

bardzo ładne ubranka i śliczna lalka przytulanka brawo
Pyziulka - Wto 09 Mar, 2010 11:49

Dziewczyny, wasze komentarze dodają mi skrzydeł, ale aż sie rumienię od komplementów Wink Chce podziękować kazdej z osobna więc: ciapara, 7Kasiulek7, lamika88, jusia1437, anna.pluta1, Elżbieta P., mimusia-1, elunia_olsztyn, baluu, marysia54, kabyr, Aniela41, Jarka, iwonka, reni, SoWa, buziaczek, dziękuję cmoknięcie

elka j. - moja pomysłowość do tej pory ograniczała sie do wyboru wzorów i kolorów Wink Teraz staram sie stworzyć własne wzory, bo zawsze w tych mi cos nie pasuje Wink

Mao, bo się rozpłynę. Jestem szczęśliwa że Florce tak sie podoba wszystko. Nie ma lepszego prezentu niż uśmiech szczęśliwego dziecka Very Happy A wróżka w oryginale miała być zębowa, więc pewnie przy łóżku tylko czeka na nowe ząbki, żeby na kasę wymienić Wink

terkot1 - Wto 09 Mar, 2010 12:21

Śliczne "miniaturki" cool cool cool aż chciałoby się wrócić do czasów dzieciństwa i takimi pobawić........... co by tu...
karmelek - Wto 09 Mar, 2010 14:26

Pyziulka Twoje prace są po prostu wspaniałe!!! cool A zębowa wróżka przecudowna uklon uklon uklon
LidkaM - Wto 09 Mar, 2010 16:07

A jakże wróżka miałaby się nie podobać? Jest prześliczna!!!
bean - Czw 11 Mar, 2010 00:20

uklon uklon uklon Fantastyczna wróżka cool
Pyziulka - Czw 11 Mar, 2010 12:11

terkot1, karmelek, LidkaM, bean, dziękuję za dobre słowa. A gdzie krytyka?? Bo osiądę na laurach i popadnę w samozachwyt Razz

Najnowszy nabytek:

Wzór: Fools for Love by Alan Dart
Włóczka: Dalia, Elian Klasik oraz jakaś bawełna z piwnicy Wink
Druty: 3,0 (lidlowe Sad i dziergało się strasznie Sad )

Pierrott ma 34cm wysokości, ok 100g wagi, wypełniony jest w części kulkami plastikowymi a w części włóknem poliestrowym.

Za namową został wystawiony na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=953488655 . Ciekawe czy znajdą się chętni...

elka j. - Czw 11 Mar, 2010 12:20

Pyziulka, ten Pierrott jest absolutnie fantastyczny, chętni znajdą się na pewno cool brawo cool
lamika88 - Czw 11 Mar, 2010 12:48

Wspaniały brawo brawo brawo
buziaczek - Czw 11 Mar, 2010 17:04

prześliczny brawo na pewno znajdzie się ktoś chętny do zakupu
Grażyna - Czw 11 Mar, 2010 17:31

piekne te twoje cudenko cool
Madzia - Czw 11 Mar, 2010 17:48

Pyziulka napisał/a:
A gdzie krytyka?

Nie będzie, no nie może być po prostu. Zawsze zaskakujesz, zawsze Twoje prace są takie fajne!
Mam nadzieję, że znajdzie się kupiec.
brawo
brawo brawo

makneta - Czw 11 Mar, 2010 18:55

Jest świetny, no może usteczka powinien mieć mniejsze.
A te wzory Alana Dart to masz z sieci? Czy kupiłaś książkę?

Bardzo bym chciała zrobić jakąś zabawkę na drutach, ale nie wiem od czego zacząć. Może poleciłabyś jakiś wzór (na początek najlepiej darmowy) i żeby nie trzeba było zbyt dużo zszywać, bo pewnie znowu skończy w koszyku wesoło mi
Może masz jakiś wzór związany z Wielkanocą?
Byłabym bardzo wdzięczna za podpowiedź. love

Pyziulka - Czw 11 Mar, 2010 19:06

makneta, wzory Alana Darta kupuję tutaj: http://www.alandart.co.uk/pages/products , niestety książki którą wydał nigdzie nie mogę znaleźć. Mam jednak przykrą wiadomość dla Ciebie - wzory są "płaskie" i jest bardzo duzo zszywania. Część można zrobic na okragło, ale i tak zwykle jeden dzień poświęcam na zszywanie Wink

Na początek polecam np ten wzór:

http://twinsknit.blogspot...ee-pattern.html - projekty Polek (choć wzory po angielsku). Bardzo łatwy i świąteczny projekt. Dodatkowo minimalna ilość zszywania - tylko uszka i górne łapki.

Albo ten: http://twinsknit.blogspot...-elephants.html - nieświąteczny, ale banalnie prosty Wink

Lub ten: http://twinsknit.blogspot...ng-pattern.html - świąteczne jajko Very Happy

No i lalkę mojego projektu - http://pyzia-pyziulka.blo...szmacianka.html - zszywanie minimalne i ma ruchome kończyny Wink

Uważaj tylko bo to strasznie wciąga Very Happy

elka j. - Czw 11 Mar, 2010 19:24

O matko,jakie fajne te wzory, słoniki super. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to zszywanie. Tym bardziej Cię podziwiam za Twoje prace uklon cool
jusia1437 - Czw 11 Mar, 2010 19:43

kolejne cudo wesoło mi wesoło mi cool cool cool
Jarka - Czw 11 Mar, 2010 19:44

elka j. napisał/a:
ten Pierrott jest absolutnie fantastyczny
cool cool cool
makneta - Czw 11 Mar, 2010 20:17

Pyziulka, wielkie dzięki. Znam prace bliźniaczek Ali i Eli, one nawet kiedyś miały blogi robókowe (zresztą mają cały czas, ale jakoś nie życzą sobie kontaktów). Nigdy jednak nie próbowałam dziergać tych zabawek bo nie umiałam określić ich stopnia trudności. chyba rzeczywiście zacznę od króliczka.
Zszywanych zabawek nie cierpię - mam książkę - przytulanki z włóczki i po pierwsze jest fatalnie przetłumaczona - już wolałabym oryginalną wersję, a po drugi każda zabawka składa się z tak wielu elementów do zszycia, że moja małpka leży w kawałkach już 2 lata.

Pyziulka - Czw 11 Mar, 2010 20:21

makneta, ja te zawsze wolę w oryginale jak tylko mogę Wink Mój aktualny zabawkowy projekt składa sie z 25 elementów do zszycia i wypchania... A ja nienawidzę zszywania!!! Nie umiem tego dobrze robić :/ Motywuje mnie zawsze to, że efekt końcowy jest tego warty... Niestety moja ulubiona igła się "zużyła"...

Czekam na rezultaty dziergania Very Happy

makneta - Czw 11 Mar, 2010 20:33

Pyziulka napisał/a:
makneta, ja te zawsze wolę w oryginale jak tylko mogę Wink Mój aktualny zabawkowy projekt składa sie z 25 elementów do zszycia i wypchania... A ja nienawidzę zszywania!!! Nie umiem tego dobrze robić :/ Motywuje mnie zawsze to, że efekt końcowy jest tego warty... Niestety moja ulubiona igła się "zużyła"...

Czekam na rezultaty dziergania Very Happy

O mamusiu!!!!!!! W życiu Warszawy!!!!!!!!!!
To ja może najpierw małpkę odszukam i spróbuję pozszywać wesoło mi

SoWa - Czw 11 Mar, 2010 21:25

Pyziulka, jaki Ty masz talent uklon uklon uklon
makneta - Czw 11 Mar, 2010 21:53

Pyziulka, zaczęłam dziergać króliczka z pierwszego linku i on nie ma zwężanej głowy? Tułów i głowa i szyja są tej samej szerokości? Jakoś dziwnie. No nic, lecę dalej, zobaczę co z tego wyjdzie - na razie robię jednokolorowego.