Porozmawiajmy o drutach - Druty
Anonymous - Śro 16 Lut, 2011 01:07
Nie do końca jestem zadowolona z metalowych drutów KP. Do tego, że mają dość ostre zakończenia już przyzwyczaiłam się. Najbardziej denerwuje mnie to, że odbija się od nich światło. Bardzo zle robi się na nich czarną ,cienką włóczką. Prawie nic nie widać.
Przeprosiłam swoje stare druty teflonowe INOX i jest ok.
Podawana długość drutów na żyłce, zawsze liczona jest z końcówkami.
I jeszcze podpowiem, że jak kupujecie druty w sklepie to dobrze jest wyjąć je z opakowania i palcami sprawdzić łącznia oraz żyłkę. Jeżeli haczą to lepiej nie kupować.
Dobre są druty Pony i kosztują tyle samo co KP.
Sal - Śro 16 Lut, 2011 08:32
Kupilam kiedys w Polsce typowe druty na zylce, z tym, ze nie mialy zylki, tylko taka rurke, o jakiej pisze Ada. TYlko raz na takie trafilam i bron mnie panie boze przed takim zakupem kiedykolwiek w przyszlosci! Koszmar! Drut z tego wypada, trzeba rurke naklejac klejem (po uprzednim skroceniu o odrobinke), wloczka po tej rurce w ogole nie "chodzi". Brrrr.
ciapara - Śro 16 Lut, 2011 09:28
langra, przestaw sie na KP drewniane. Bedziesz bardzo pozytywnie zaskoczona.
maranta - Śro 16 Lut, 2011 15:14
| langra napisał/a: | | Najbardziej denerwuje mnie to, że odbija się od nich światło. |
Mnie też i również wolę INOX-y czy nawet Perle, wolę sztywniejszą żyłkę i spokój dla ślipiów.
| ciapara napisał/a: | | przestaw sie na KP drewniane |
Na fotkach w sklepach kiepsko widać, ale też jakieś pstrokate się wydają- drut ma być cichy i bezwonny a dokładnie- ma się nie rzucać w oczy, to włóczka ma skupiać wzrok.
Jeśli są KP w kolorze drewna, to zwracam im honor
Wracając do bambusów. Mam tylko jedne- takie- http://andrzej.istore.pl/...we,zylka,9.html
Też mają rurkę. Robiłam na nich niewiele, jednak dwa razy były to olbrzymie grube i ciężkie swetrzyska robione w całości.
Żyłka/rurka sprawowała się poprawnie, żadnych problemów nie sprawiła, choć robótki ciężkie bardzo były.
Czy ktoś ma porównanie tych bambusów z tymi chińskimi z eBay?
Cały czas się waham czy kupić te chińskie.
Szczególnie zależy mi na zestawie z żyłką 40cm oraz prostych krótkich do skarpet.
M. - Śro 16 Lut, 2011 17:29
| wiesia-kal napisał/a: | | Dostałam druty skarpetkowe, po tygodniu, zamówiłam 7 lutego a dostałam 14. Bardzo m się podobają, ale wg mnie są krótkie 12 cm, z opisem się zgadza ale to jest tak jak człowiek dokładnie nie czyta, trzeba się będzie przyzwyczaić. |
no właśnie, trzeba przeliczać te cale )
DOSTAŁAM moje skarpetkowe, DZIŚ - zamówione 31 stycznia , koperta ma pieczęć urzędu celnego, chyba tam mi przetrzymali !!! szły dłużej niż te z zamówienia z 4 lutego.
ale też nie pomyślałam o rozmiarze... są króciutkie ) ale ogólnie mi się podobają!!!
domówiłam dziś 20 cm !!! 15 kompletów(po 5 szt) - średnia cena za zestaw - nie całe 3 zł !!!
http://cgi.ebay.pl/5x15-S...7#ht_2819wt_905
Aniu te chińskie druty maja białą przezroczystą żyłkę... a żyłka w tych Twoich przynajmniej kolorem przypomina tą z KP ),
ale ja nie mam takich jak Ty , jaka jest różnica między tymi rurkami,
porównywałam do tych co ja juz mam...
| wiesia-kal napisał/a: | | Ale ogólnie cieszę się ,że Ada pokazała nam jak kupować na ebay bo dla mnie to nowość, .... |
ja też Ada
M. - Śro 16 Lut, 2011 17:40
| maranta napisał/a: |
Jeśli są KP w kolorze drewna, to zwracam im honor
| drewno maja kolorowe i te na żyłce i te do skarpet.
czy ktoś wie ? czy można zmienic opinię ? juz wystawianą z negatywnej na pozytywna ? na ebay'u ?
ona_1 - Śro 16 Lut, 2011 18:07
| M. napisał/a: |
czy ktoś wie ? czy można zmienic opinię ? juz wystawianą z negatywnej na pozytywna ? na ebay'u ? |
Możesz zmienić komentarz na E-bay'u. Możesz też dodać komentarz uzupełniający do opinii już wystawionej. Tu masz więcej szczegółów; http://pages.ebay.pl/help...e-withdraw.html
M. - Śro 16 Lut, 2011 18:39
ona_1, doklikałam się, uzupełniłam komentarz...
ciapara - Pią 18 Lut, 2011 07:14
KP drewniane sa chyba czyms impregnowane i dlatego sa takie cieniowane. Mnie na nich robi sie bardzo dobrze kupilam je z polecenia Mao na powlekanych nie lubie robic bo zaraz je obdrapuje z farby.. te drewniane sa na tyle mocne ze nie ma ich z czego obdrapac.
Uwielbiam na nich robic zarowno duze przestrzenie jak chusty jak i male... np rekawiczki
Tez juz nie mam sokolego oka... a ze kazdy ma jakies swoje preferencje.. to chyba normalne.
lamika88 - Pią 18 Lut, 2011 11:11
Ja mam metalowe KP i jestem z nich bardzo zadowolona Ale mi nie przeszkadza to, że drut się świeci bo od takich świecących zaczynałam swoją przygodę z drutami w wieku hmm... 7 lat chyba A moje wrażenia z użytkowania zestawu... Cudowne I chyba w zestawie dołączony jest jakiś turbonapęd bo dużo szybciej mi się dzierga I ta wygoda zmiany drutów i końcówki do żyłek żeby odłożyć określony fragment... Rewelacja Dzięki temu mogę po raz pierwszy zrobić coś bez zszywania
gosias - Pią 25 Lut, 2011 10:08
Dołączyłam do grona i od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kompletu metalowych drutów KP
| lamika88 napisał/a: | | I chyba w zestawie dołączony jest jakiś turbonapęd bo dużo szybciej mi się dzierga |
Zgadzam się z lamika88, te druty mają chyba turbonapęd
Mam tylko problem z użyciem tego kluczyka do skręcania, ale czytając Wasze posty, chyba zakumałam o co chodzi po powrocie z pracy spróbuję zrobić, tak jak radzicie
A wczoraj wieczorem na tych nowych drutkach machnęłam spory kawałek Haruni
Aurelia - Pią 25 Lut, 2011 10:24
Gosiasku ten klucz służy tylko do podtrzymania aby dwie części lepiej skręcić.
Taki stabilizator. Również myślałam,ze w nim jest więcej magii
gosias - Pią 25 Lut, 2011 10:35
Aurelia, dzięki za podpowiedź
Jako blondynka mam czasami problemy z zakumaniem
ciapara - Pią 25 Lut, 2011 10:44
Gosia stanowczo prosze o niedokucznaie blondynkom
gosias - Pią 25 Lut, 2011 11:04
| ciapara napisał/a: | Gosia stanowczo prosze o niedokucznaie blondynkom  |
Przepraszam nikogo nie chciałam urazić, żartuję z samej siebie....
Aurelia - Pią 25 Lut, 2011 11:36
Blondynką nie jestem, a w sprawie klyczyka również miałam problem.
Bardziej kojarzył mi się, z zamkiem do drzwi:)
ciapara - Pią 25 Lut, 2011 13:52
Gosiu to zarty...
M. - Pią 25 Lut, 2011 17:43
| gosias napisał/a: | Dołączyłam do grona i od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kompletu metalowych drutów KP |
gosias
a ja własnie otrzymałam bambusowe
http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...T#ht_2819wt_905
i takie szydełka
http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...T#ht_1497wt_905
jestem bardzo zadowolona
16 lutego zamówiłam w już wczoraj miałam awizo
gosias - Pią 25 Lut, 2011 21:27
Przykręcenie żyłki opanowane
Magiczne słowa: "..... działa jak dźwignia" rozjaśniły moje myślenie
M., super zakup
M. - Pią 25 Lut, 2011 22:11
| gosias napisał/a: |
M., super zakup  |
15 kompletów za cenę taką samą jak za jedne w rozmiarze nr 8 w wysyłkowej
jadwisia - Sob 26 Lut, 2011 15:29
M., Ja też u tego qianqian-uk kupiłam.
Przyszły za 10 dni.Jestem zadowolona.
Jak człowiek założy konto na Ebayu,potem konto Pay Pal to zakupy można robić.
zembion - Sob 26 Lut, 2011 15:57
To i ja się wypowiem. Już jakiś czas temu kupiłam 15 kompletów skarpetkowych u niego i są moim zdaniem cudowne, choć jeszcze wszystkich grubości użyć nie zdążyłam. No i doszły szybciej niż niejedna rzecz kupiona na allegro. Kupiłam też u tego samego sprzedawcy zestaw bambusowych szydełek (takich ciemnych) i nie dość że cena szokująco niska w porównaniu z polskimi cenami to jakość o wiele wyższa. Z bambusowymi szydełkami miałam wcześniej raczej złe doświadczenia (haczyły), a te są gładziutkie, leciutkie i w ogóle cieszą oko.
Męczyłam Was kiedyś o opinie na temat drutów KP, donoszę że kupiłam kilka par łączonych (metalowych i jedne akryle) i przyznaję- są świetne. Na początku miałam wprawdzie problem z odkręcającą się żyłką, ale to kwestia dobrego jej dokręcenia. Dołączam więc do polecających KP!
M. - Sob 26 Lut, 2011 16:49
| jadwisia napisał/a: | M., Ja też u tego qianqian-uk kupiłam.
Przyszły za 10 dni.Jestem zadowolona.
Jak człowiek założy konto na Ebayu,potem konto Pay Pal to zakupy można robić.
 |
bez tego forum bym tego nie wiedziała
a tego sprzedawcę można spokojnie polecać
dobrze zapakowane, koperta z bąbelkami,
| zembion napisał/a: | zestaw bambusowych szydełek (takich ciemnych) i nie dość że cena szokująco niska w porównaniu z polskimi cenami to jakość o wiele wyższa. Z bambusowymi szydełkami miałam wcześniej raczej złe doświadczenia (haczyły), a te są gładziutkie, leciutkie i w ogóle cieszą oko.
|
o tych mówisz ?
http://cgi.ebay.pl/Set-of...5#ht_2610wt_905
czy o tych ?
http://cgi.ebay.pl/12-Pcs...e#ht_2367wt_905
zembion - Sob 26 Lut, 2011 17:37
M., Drugi link to te moje, całe z bambusa. Ten ciemny karbonizowany (czy jak tam to nazwać?) bambus jest jakby twardszy od normalnego i naprawdę bardzo gładziutki.
jadwisia - Sob 26 Lut, 2011 17:44
M., Też przed chwilą kupiłam te http://cgi.ebay.pl/12-Pcs...e#ht_2367wt_905
Cieszę się ,że sprawdzone przez ciebie!
|
|
|