Nasze prywatne galerie - Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec
Bozenka7 - Pią 23 Wrz, 2011 06:24
calicja , piękne prace
Kazimiera - Pią 23 Wrz, 2011 08:18
Piękne prace
calicja - Pią 23 Wrz, 2011 09:07
Bozenka7, Kazimiera, bardzo dziękuję Dziewczyny za odświerzenie mojego watku .
Coś tam po woli dziergam dalej, ale czasu brakuje na blokowania, wykańczanie i zdjęcia - bo założyłam na początku września swoją firmę i musze się skupić, żeby na ZUS chociaz zarobić .
Za tydzień wraca z wakacji moja córcia to chociaż zdjęcia mi porobi - będzie wtedy większa "wrzutka" - również zaległości drutowych.
Pozdrawiam wszystkich w pierwszym dniu jesieni - pogoda u nas piękna - prawdziwa polska, złota jesień.
A jak u Was?
anle - Pią 23 Wrz, 2011 09:14
Fajnie, że udało się Ci założyć firmę, bo najlepiej jest chyba być szefem sama dla siebie. Z tym ZUS-em to tak jest w działalności, obrotów nie ma, a składki zapłacić trzeba.
Nie mogę się doczekać na Twoje dziergadła.
saba52 - Pią 23 Wrz, 2011 11:24
Jakaś niewidzialna jestem hmmm
Powodzenia z firmą
Z niecierpliwością czekam na nowości
calicja - Nie 02 Paź, 2011 14:29
anle, saba52, dzięki - trzymajcie proszę dalej kciuka za firmę - po woli jakoś idzie ale czasu na dzierganie mniej .
a teraz hurtem obiecane zaległości (wybaczcie, że już nie będę wklejać drugi raz chust w wątkach):
Nareszcie zablokowałam SEMELE - powstała z wełny kupionej na Allegro - wełna była taka z odzysku ale spodobał mi się kolorek, który w oryginale okazał się niestety nieco inny i do tego w kłębkach były supełki co nie wpłynęło korzystnie na wygląd chusty - nie wiem co z nią zrobić, była dość pracochłonna (prawie 3m) do sprzedania się nie nadaje, kolor nie do końca mój ....
HYRNA z kilkoma drobnymi błędami powędrowała spontanicznie do koleżanki, która była zachwycona prezentem - patrzyła na mnie z lekkim niedowierzaniem, że sama ją zrobiłam
Chusta robiona z LUNY - wyszedł nie cały motek i będę robiła kolejną - już mam nadzieję bez błędów.
Już zeszłej zimy zaczęłam SERWETOWCA (po cichutku tak ) ale jakoś nie bardzo mi odpowiadała wersja - obcisły sweterek (nie dla grubasów!) wiec serwetowiec sobie przeleżał, a teraz powstało z niego PONCHO - zdjęcia jeszcze przed blokowaniem - właśnie się suszy i mam nadzieje, że będzie się ładniej układał.
Wełna z akrylem NAKO - NAKOLEN - jeszcze mi zostało trochę wiec może starczy na beret i mitenki do kompletu
I na koniec TRANSFORMERS - komin z dodatkami - nazwany tak ze względu na różne możliwości zastosowania. Zrobiony z włóczki w moich ulubionych kolorach kupionej dawno na allegro - niestety bez metek więc nie wiem co to było ale mam zamiar chodzić w nim całą zimę !!!!
Komin - szal jest robiony na okrągłych drutach (bez zszywania) ale taką sprytną metodą, że jest skręcony - tu jest pokazane jak się nabiera oczka na taki komin
Na mojej PICASA - trochę więcej zdjęć - życzę miłego oglądania.
A w robocie kolejna chusta ... ale kiedy ja ją skończę !!!!
anle - Nie 02 Paź, 2011 14:34
Wszystkie prace śliczne
M. - Nie 02 Paź, 2011 14:45
| calicja napisał/a: |
Już zeszłej zimy zaczęłam SERWETOWCA (po cichutku tak ) ale jakoś nie bardzo mi odpowiadała wersja - obcisły sweterek (nie dla grubasów!)
|
no właśnie... a mi się tak podoba
świetny pomysł te poncho
ależ ogromne SEMELE
i cudny szalokomin
prosperity życzę w działalności
saba52 - Nie 02 Paź, 2011 14:45
Slicznych rzeczy nadziergałaś
I nie mów że mało!!!!!
A przerobiony serwetkowiec super
calicja - Nie 02 Paź, 2011 15:03
anle, M., saba52, Dziewczyny!!! ale jesteście szybkie - to ja jeszcze jakieś poprawki wstawiam w tekst a tu już tyle komentarzy ... i do tego miłych. Bardzo Wam dziękuję .
lamika88 - Nie 02 Paź, 2011 15:05
jolajka - Nie 02 Paź, 2011 17:16
katrinka - Nie 02 Paź, 2011 18:39
Wszystkie prace absolutnie przepiękne
Violetta21 - Nie 02 Paź, 2011 18:55
Semele śliczne chusta też i świetny pomysł z ponczo piękny komin
Trzymam kciuki za rozój firmy
kabyr - Nie 02 Paź, 2011 21:15
calicja, wszystko mnie się podoba.
Też choruję na Hyrnę
a ponczo z serwetkowca wspaniałe.
Bozenka7 - Nie 02 Paź, 2011 21:19
calicja, super dziergadła
...Ty masz obawy,nie wierzę ,ale będę wspierać
calicja - Nie 02 Paź, 2011 22:03
lamika88, jolajka, katrinka, Violetta21, kabyr, Bozenka7, bardzo dziękuję wam Dziewczyny!!!
| Bozenka7 napisał/a: | | Ty masz obawy,nie wierzę | hymmm ale firma z całkiem innej branży jest - chociaż dodałam tam tez dziewiarstwo ręczne no bo nigdy nie wiadomo .
marysia54 - Nie 02 Paź, 2011 23:24
calicja Ach! jakie śliczne dziergadełka
chusty piękne , a na Semele mam wielką ochotę ale nie bardzo kumam jak się do niej zabrać
szalokomin rewelacyjny warto pomyśleć i też taki sobie
zrobić bo niestety zima coraz bliżej
przerobiony serwetkowiec super
i trzymam kciuki za powodzenie w firmie
calicja - Pon 03 Paź, 2011 16:20
marysia54, dzięki Marysiu, w SEMELE mogę Ci pomóc - jak tylko uda nam sie w końcu spotkać - niestety tej co na zdjęciu już pokazać nie mogę bo ją sprułam .... ale nie całą bo będe robic mniejsza i bardziej trójkątną - wiec poczatek, który wydaje sie najtrudniejszy nadal jest do obejrzenia.
makramka - Pon 03 Paź, 2011 16:37
Ale super te Twoje ostatnie dziergadła ,po prostu cudeńka.
małgośka - Pon 03 Paź, 2011 17:37
calicja, fantastyczne prace.
Świetny pomysł na ponczo.
misia0808 - Pon 03 Paź, 2011 20:29
Świetne prace, wszystkie bardzo pracochłonne, więc tym bardziej podziwiam.
Pomysł z poncho z serwetkowca jak dla mnie bomba. Hyrna bardzo mi sie podoba, ale chyba się nie odważę sama zrobić
Grażyna - Czw 06 Paź, 2011 14:37
śliczne dziergadełka
joana - Pią 07 Paź, 2011 19:03
calicja, Jesteś naprawdę pracowita. A ja tez mam pełna szufladę przeróżnych resztek i zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Więc podpatruję u wszystkich. A nuz cos wyszperam.
calicja - Sob 08 Paź, 2011 19:25
makramka, małgośka, misia0808, joana, bardzo dziękuję
|
|
|