To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Paddington - Wto 10 Kwi, 2012 13:12

Ale piękne i jakie inspirujące- zachwycił mnie ten pomysł Smile
A nie pisz, że nie zrobiłaś jajeczka bo te mydełkowniczki na ostatnim zdjęciu to wyglądają jak pisaneczki i to jakie urocze, pomysłowe i pachnące... CUDNE cool

Apak - Wto 10 Kwi, 2012 15:21

katrinka, Jarka, nismon, żabka, emma40, Krakowianka, lamika88, Violetta21, Ania, Pysiatom, Paddington, BARDZO WAM DZIĘKUJĘ cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Cieszę się, że Wam się mydełkowce podobają - lubię je robić, no a dodatkowy atut to fakt, że nic nie trzeba krochmalić wesoło mi No ale największe zasługi ma tu emma40, koniec i kropka cool

Apak - Wto 10 Kwi, 2012 15:25

Jarka napisał/a:
Świetny pomysł cool cool cool , a możesz podzielić się schematem na te mydełkowce uklon

Jarka, ja robiłam patrząc na gotową robótkę, ale polecam Ci emmę40, do niej uśmiechnij się o schemat

emma40 napisał/a:
Bardzo się cieszę bye , że moja mydelniczka była dla Ciebie inspiracją. Ale te które wykonałaś są o wiele bardziej urokliwe, jak kwiatuszki w pięknych kolorkach kwiatek dla ciebie ..

Bez przesady wesoło mi Osobiści najbardziej podobają mi się te w neutralnych kolorach, ale zrobiłam kolorowe dla osób, o których wiem, że dane kolorki BARDZO lubią hopla

Madzia - Wto 10 Kwi, 2012 17:47

Fantastyczny pomysł i wykonanie również! cool cool cool
Jarka - Wto 10 Kwi, 2012 18:00

emma40 napisał/a:
schemat posiadam i służę nim
, a ja z chęcią skorzystam, mogę prosić o schemat i wskazówki cmoknięcie uklon robisz w całości i zszywasz, czy jakoś inaczej łączysz, to wzorek na typowe rozmiary mydełek ??
Bożena- 2000 - Wto 10 Kwi, 2012 19:15

katrinka napisał/a:
Śliczne, aż chciałoby się poniuchać wiedząc co jest w środku brawo brawo brawo

właśnie/ pomysł cudny. cool

Apak - Wto 10 Kwi, 2012 20:39

Madzia, Bożena- 2000, - wielkie dzięki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Jarka napisał/a:
a ja z chęcią skorzystam, mogę prosić o schemat i wskazówki cmoknięcie uklon robisz w całości i zszywasz, czy jakoś inaczej łączysz, to wzorek na typowe rozmiary mydełek ??

Mydełkowca robi się w dwóch częściach, które potem łączysz przeplatając dookoła wstążeczkę. Ja wkładałam do środka mydełka różnych firm, a więc i różnych wielkości - i wszystkie się mieściły. Jeśli robisz ściśle, można dodać dodatkowy rząd łańcuszka dookoła. A najładniej pasują mydełka owalne.

Jarka - Wto 10 Kwi, 2012 20:44

Dzięki za podpowiedź, cmoknięcie poczekam jeszcze na schemacik
beacia-24 - Pią 13 Kwi, 2012 23:18

O jakie fajnie i praktyczne. Świetny pomysł i cudne wykonanie cool cool cool
To co które mogę porwać ;p hahahihi

Apak - Pon 16 Kwi, 2012 19:39

beacia-24 napisał/a:

To co które mogę porwać ;p hahahihi

Beatko, wystarczy szepnąć słówko ZŁOTEJ RYBCE wesoło mi

bieta - Pon 16 Kwi, 2012 19:46

Apak, super mydelniczki brawo brawo brawo
SoWa - Pią 20 Kwi, 2012 18:32

wspaniałe pomysły, super wykonanie brawo
Apak - Pią 20 Kwi, 2012 19:45

bieta, SoWa, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Beata T - Pon 23 Kwi, 2012 14:05

Fajne mydełkowce cool cool cool
Elżbieta P. - Pon 23 Kwi, 2012 21:53

świetne mydełkowce, ślicznie wykonane brawo
Apak - Pią 27 Kwi, 2012 19:53

Beata T, Elżbieta P., cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Dziękuję!

Zrobiłam Małgosi kolejną sukienkę.Jest trochę gruba (sukienka, nie Małgosia Wink ), bo chciałam wypróbować włóczkę akrylową. Dlatego ciuszek będzie na chłodniejsze dni. Brakuje mu jeszcze aksamitki i kokardki, bo nie mam kiedy wybrać się do pasmanterii.
Wzór jest taki sam, według którego robiłam sukienkę tęczową, tylko na końcu wykombinowałam falbanę.

Tył zapinany na guziczki

Krakowianka - Pią 27 Kwi, 2012 20:02

Piękna, słodziutka!! brawo brawo brawo brawo
Jarka - Pią 27 Kwi, 2012 20:17

cool radocha radocha cool
SoWa - Pią 27 Kwi, 2012 21:30

niezwykłej urody! brawo
Violetta21 - Pią 27 Kwi, 2012 23:31

jaka fikuśna jest ta sukieneczka cmoknięcie
nutinka - Sob 28 Kwi, 2012 09:37

Apak, śliczna. Może zrobię taką falbaniastą dla naszej najmłodszej w rodzinie. cool brawo
lamika88 - Sob 28 Kwi, 2012 10:11

Urocza cool cool cool
Apak - Sob 28 Kwi, 2012 11:11

Krakowianka, Jarka, SoWa, Violetta21, nutinka, lamika88, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Bardzo wam dziękuję! Te sukienki robi się tak szybko... że za każdym razem nabieram chęci na kolejną.... wesoło mi

Apak - Sob 28 Kwi, 2012 11:13

A tu jeszcze postępy mojej firanki różanej. Za dużo robię przerywników i dlatego tak pomału przybywa....

romualda - Sob 28 Kwi, 2012 18:18

Ta sukienusia jest wprost śliczna! brawo