To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

bean - Wto 21 Cze, 2011 11:48

cool brawo piękna sukienka cool bardzo podoba mi się w niej wzorek na plecach i ten szalowy golfik cool super!
maranta - Śro 22 Cze, 2011 09:54

Dziękuję dziewczynki cmoknięcie

ciapara napisał/a:
a powiedz mi a jak jest z apetytem u Ciebie?

Apetyt wrócił do normy i chyba na fotkach też widać, że troszkę mnie przybyło- prawie 4 kg.
Dziękuję Agnieszko za chęć wysłania winka Gidelskiego, mam jeszcze troszkę tego, które mi przysłałaś cmok

ciapara - Śro 22 Cze, 2011 09:59

To korzystaj!!! Jak braknie chetnie dosle cmoknięcie cmoknięcie
Pysiatom - Śro 22 Cze, 2011 16:02

Sukienka jest cudna, a Ty wyglądasz w niej rewelacyjnie. brawo brawo brawo
maranta - Czw 23 Cze, 2011 13:47

Pysiatom, dziękuję Smile

Udało mi się wreszcie wykończyć tę włóczkę Rainbow Alize do ostatniego centymetra.
Torba- łaciatka prawie gotowa. Dorobię podszewkę i jakąś kieszonkę w środku plus zapięcie, chyba na zamek, a może jakaś zwykła pętelka i coś w stylu guzika na środku, może jakiś czarny szamerunek- zobaczę.

Czarnego łączenia nie miałam w planach. Jednak brąz wyrobiłam do końca i zabrakło na obrobienie kółek i pozszywanie, więc ucięłam kawałek czarnego z pozostałej mi jeszcze resztki Rainbow fioletowo-czarnej Sad

Torba oczywiście ma dwa paski, na wszystkich zdjęciach tak się zlały, jakby jeden tylko był nie wiem

Paillette - Czw 23 Cze, 2011 14:41

Piękny wyrób brawo brawo brawo
szydeleczko - Czw 23 Cze, 2011 14:56

Swietna sukienka i torebeczka w ciekawym ksztalcie brawo cool brawo
lamika88 - Czw 23 Cze, 2011 15:07

Fantastyczna torba cool cool cool
danuta_50 - Czw 23 Cze, 2011 15:29

maranta, Cudo cool cool brawo brawo
iwona150 - Czw 23 Cze, 2011 16:07

Zabójcza brawo brawo brawo
anle - Czw 23 Cze, 2011 17:40

Ciekawe wykonanie brawo brawo brawo
Jarka - Czw 23 Cze, 2011 17:58

szydeleczko napisał/a:
torebeczka w ciekawym ksztalcie brawo
radocha radocha radocha
saba52 - Czw 23 Cze, 2011 18:49

Fajna cool brawo
Violetta21 - Czw 23 Cze, 2011 19:25

fajna jest ta torebeczka brawo cool
Madzia - Czw 23 Cze, 2011 19:27

Świetny pomysł, świetna torebka! cool cool cool
misia0808 - Czw 23 Cze, 2011 20:04

Aniu śliczna sukienka z golfikiem i torebeczka. Ale zadasz szyku tym kompletem brawo brawo brawo
Pysiatom - Pią 24 Cze, 2011 16:46

Torebka jest fantastyczna. brawo brawo brawo
maranta - Czw 30 Cze, 2011 17:33

Dziękuję cmoknięcie

W domu kłopoty, co chwilę popłakuję, niewiele dłubałam, tylko jedna bluzeczka mi się urodziła.
Bluzeczka znana, leciutko zmodyfikowana. Szydełko 1,5 mm Altin Basak Perle. Kolor najprawdziwszy na zdjęciach łazienkowych (łazienkę z grubsza wymazałam Smile ).

Poza tym jedynie jeden komplecik frywolitkowy zrobiłam i to bardzo już znany-

Torebka nie będzie miała zamka, dodałam jej takiego nochala na przedzie i już-

barbara 1 - Czw 30 Cze, 2011 17:42

Aniu cudna bluzeczka,o komplecie fry.juz nie wspomnę brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Aniu kiedy u Ciebie w domu zapanuje spokój?jak nie choróbska,to znowu coś innego.Trzymaj się cieplutko,pozdrowienia też dla rodziców cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Madzia - Czw 30 Cze, 2011 17:55

Mogę się tylko podpisać pod tym co napisała Basia.
I Anulko ściskam Cię mocno! cmok

maranta - Czw 30 Cze, 2011 18:03

Basiu, Madziu- dziękuję cmoknięcie

Niestety znowu choróbska Sad

Wiecie, że ja mam problemy ze wzrokiem (nerw wzrokowy zanikowy i inne przyjemności), jakiś czas temu płakałam, bo tacie się bardzo wzrok pogorszył nagle (AMD, czyli zwyrodnienie plamki żółtej, w jednym oku w plamce żółtej jest otwór, drugie oko ciut lepsze, ale też zaatakowane tą chorobą, na którą nie ma w sumie lekarstwa...). Najlepiej widziała mama.
W poniedziałek gotowała obiad i nagle zaczęło jej coś bokiem błyskać w jednym oku, potem przyszli goście, mama cały czas miała problem z okiem. Na drugi dzień to samo, mama przerażona, płakała, bała się.
W żadnej przychodni nie chcieli przyjąć. Dopiero wczoraj podjechała z tatą do szpitala na okulistykę.
Siatkówka się odwarstwia, na razie częściowo, ale lekarz się wahał czy nie zatrzymać w szpitalu, póki co dał krople i kazał w domu odpoczywać a gdyby się pogorszyło to szybko przyjeżdżać na oddział.
Mama cały czas płacze, ja też i beczę i się trzęsę, bo już co jak co ale na oczy jestem strasznie wrażliwa... Wzrok się pogarsza, ponoć tych błysków mama ma coraz więcej dzisiaj. Panicznie boi się szpitala, operacji.
Na dodatek tata ma też jaskrę w jednym oku, ale się zbuntował, przestał wierzyć w leczenie, w lekarzy i nie chce żadnych kropli. Fakt, że mu szkodziły te co dostał...

Wiecie co... mam dosyć. W końcu wszyscy ślepi będziemy.

... Pokazywałam tu na forum kiedyś filmik z kociakiem- Tymkiem/ Tymiankiem, który podgryzał ogon mojemu Dyziowi. Ten kociak został tak na pół u nas- nocuje, poza tym woli być na podwórku. Tymianek jakiś czas temu zachorował i ... stracił jedno oko.
Nadaje się do usunięcia tylko. Jak na niego patrzę to mi się serducho ściska, pomimo, że kot radosny i szaleje.

Gdybym była przesądna, to bym już chyba o jakimś uroku zaczęła myśleć, bo to się w głowie wszystko nie mieści Sad

Kiedyś moja ciocia coś takiego powiedział- jak już ktoś został wpisany do dziadowskiej księgi, to już mu nic nie pomoże. Śmiałam się wtedy a teraz rację przyznaję, bo póki co nie mam pojęcia jak wstrętny los przebłagać, żeby się odmienił Sad

anna.pluta1 - Czw 30 Cze, 2011 18:05

wszystko piękne a komplecik wzdycham do niego cmok cmok cmok
lamika88 - Czw 30 Cze, 2011 20:17

uklon uklon uklon uklon uklon zabrakło mi słów uklon uklon uklon
saba52 - Czw 30 Cze, 2011 21:30

Śliczna bluzeczka cool brawo brawo
I bądź dobrej myśli cmoknięcie

Violetta21 - Czw 30 Cze, 2011 21:51

Andzia bluzeczka śliczna frywolki cudne cool brawo
cmok Zdrówka cmok