To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Co MAO wydziergało

bean - Wto 23 Wrz, 2008 14:33

super cool brawo cool
Violetta21 - Wto 23 Wrz, 2008 14:36
Temat postu: Co MAO wydziergało
śliczny jest ten szaliczkek cool brawo
alienor - Wto 23 Wrz, 2008 16:37

brawo brawo brawo Zaszalikowalas sie na cała zimę z przyległościami , w piątek jadę po nici też taki będę miała hurrraaa
reni - Wto 23 Wrz, 2008 18:40

super cool cool cool brawo brawo brawo
Madzia - Wto 23 Wrz, 2008 19:40

Śliczny i jaka ładna pomadka do tego!!! Ładnie Ci w tych kolorach też! brawo brawo brawo
elka j. - Wto 23 Wrz, 2008 23:06

Mao, dawno tu nie byłam i teraz usycham z zazdrości, ile w międzyczasie cudownych rzeczy nadziergałaś, suuuupeeeer wszystko cool cool cool cool
tusia.ms - Wto 23 Wrz, 2008 23:45

Mao faktycznie pięknie nas zaszalikowałaś cool Dagmarowy też mam w planach bo jest moim faworytem na tegoroczną zimę Smile
Jarka - Śro 24 Wrz, 2008 08:19

Małgosia ten szaliczek dagmarowy jest bajera brawo cool brawo , mam taką sasankę nawet w identycznym kolorze, tylko niestety na drutach nie potrafię dziergać, no może tylko prawo, lewo.
alienor - Śro 24 Wrz, 2008 08:56

Jarka napisał/a:
no może tylko prawo, lewo.
i to wystarczy
jola1010 - Śro 24 Wrz, 2008 10:14

cool cool cool
adela - Śro 24 Wrz, 2008 11:07

Małgoniu..... aż trudno mi opisać co zobaczyłam. Te wszystkie Twoje letnie tuniki, poncza, bluzeczki dech zapierają. (chyba nic nowego nie napisałam) kwiatek dla ciebie Szaliczki cudne! Zima idzie szybkimi krokami........ A jak córcia w przedszkolu?
buziaczek - Śro 24 Wrz, 2008 13:59

przepiękny szal i bardzo ładny kolor cool brawo cool brawo
Elżbieta P. - Śro 24 Wrz, 2008 22:06

świetne te twoje szale Mao, masz ich teraz do wyboru, do koloru wesoło mi brawo brawo brawo brawo brawo
Halkuk - Czw 25 Wrz, 2008 16:08

Świetne szale cool brawo cool
ata30 - Czw 25 Wrz, 2008 19:22

brawo brawo brawo brawo brawo brawo
beacia-24 - Pią 26 Wrz, 2008 12:16

Mao, cudny kolorek, a szaliczek rewelacja, aż chciałoby się taki mieć, niestety i na szczęście można popatrzeć na niego tu:) radocha hurrraaa radocha
Mao - Pią 26 Wrz, 2008 14:08

Dzięki dziewczyny cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie za tyle ciepłych słów i motywację do dalszego tworzenia . bye

Jarka, szalik na drutach to oczka prawe i lewe czasami tylko trzeba je skrzyżować Twoje umiejętności drutowe w zupełności wystarczą . zebalek

adelko, Florcia uwielbia przedszkole i bardzo chętni chodzi( co mnie cieszy ,że dziecko nie ma stresu) , najgorsze są soboty i niedziele jęzorek bo nie idzie do przedszkola .
W sobotę ma jazdę konną wiec to jej w jakiś sposób rekompensuje brak wizyty w przedszkolu hahahihi

nula - Sob 27 Wrz, 2008 08:02

Mao, Jak widać do zimy jesteś już przygotowana - i to w wielkim stylu !!!!!!
Szaliki super !!!! brawo brawo brawo brawo brawo brawo

misia0808 - Sob 27 Wrz, 2008 18:01

Małgosiu widzę, ze zima może juz przyjść, bo jesteś przygotowana. Cudne szaliczki zrobiłaś brawo brawo brawo brawo brawo
adela - Pon 29 Wrz, 2008 07:46

Małgoniu, super że Florcia kocha przedszkole, niech tak zostanie. Mam pytanie, czy ten szaliczek dagmarowy (ten "warkoczowy") jest robiony z trzech nitek? Bardzo mi się podoba, ale niestety tak jak Jarka moje umiejętności drutowe są znikome. Plisssss o pomoc. cmoknięcie
dom_Klary - Pon 29 Wrz, 2008 09:02

Mao; uklon uklon . uznanie dla całej Twojej twórczości, czapki z głów brawo
Pozdrawiam :wesolek:

maranta - Pon 29 Wrz, 2008 18:45

Mao, fajne robótki brawo brawo brawo , ale zimy jeszcze nie chcę... nie wolno
Mao - Wto 30 Wrz, 2008 15:23

adela, z jednej niteczki tylko przekładasz na drut pomocniczy oczka ( zaplatasz warkocz) przerabiasz oczka z pierwszego drutu a potem z pomocniczego i dalej robisz prawe oczka w powrotnych rzędach lewe oczka i aż dojdziesz do miejsca ( ja robiłam co 18 rzędów) gdzie znów zaplatasz oczka przekładając je na drut pomocniczy. bye

Nie wiem czy jasno tłumaczę w razie czego na pytaj aaa schemat jest u Dagmary w wątku.

Dziękuję za pochwały ,ale tak było zimno ,że się wzięłam za szaliki ...teraz chyba to zimno się trochę wystraszyło hahahihi i dobrze ja też nie tęsknie za mrozami.

adela - Pią 03 Paź, 2008 08:56

Dziękuję Ci Małgoniu! Ja nie umiem czytać wzorów drutowych, rozumiem, że robi się go jak normalny warkocz, tylko szeroki (więcej oczek przekładam na drut pomocniczy?). Popróbuję, może coś mi wyjdzie. Dziękuję jeszcze raz cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Mao - Pią 03 Paź, 2008 14:17

adela, tak dokładnie o to chodzi taki szerszy warkocz ,na pewno dasz sobie z tym rade WIERZĘ w CIEBIE bye