To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

nula - Pon 28 Paź, 2013 08:23

Jarka, ewasd, Pysiatom, misia0808, żabka, Violetta21, kabyr, Apak, lamika88, Elżbieta P., małgośka, Krakowianka, Awenturyn, Kalima cmok cmok cmok

ewasd napisał/a:
tyle slicznych zakladek wyprodukowalas!!!! Co ty z nimi robisz?

oto jest pytanie .... hmm
na razie pakuję wszystkie do pudełka, może przed Gwiazdką znajdą się jacyś chętni......

kabyr napisał/a:
zakładki to chyba masz już w każdej książce

cha, cha, żeby było śmieszniej, to ja nawet ich nie używam - ja po prostu nagminnie gubię zakładki, więc tych mi szkoda, używam takich zwykłych - papierowych (jak zgubię to mała strata)

kabyr napisał/a:
Widzę, że dziewczyny właśnie jesienią do nich wracają.

masz rację - moje były robione latem i dopiero teraz zaczęłyśmy je nosić - jakoś na jesień chyba bardziej pasują

Elżbieta P. napisał/a:
super zamotki, dużo ich zrobiłaś na spotkaniu

W zasadzie na dwóch spotkaniach - na każdym powstał jeden zamotek (kręciłyśmy na zmianę z córką zebalek )

mam zaczęty jeszcze jeden, który robię na drutach - moim zdaniem "robota głupiego" - czort wie kiedy go skończę hahahihi

Kalima - długość sznurków robisz jaką chcesz - wszystko zależy od tego ile tego chcesz mieć na szyi....
każdy z moich zamotków składa się z dwóch sznurków - jednego dłuższego i jednego krótszego - można je ubrać razem albo pojedyńczo.
Szczerze mówiąc wyszło tak przez przypadek - po prostu zarówno w jednym jak i drugim zerwała nam się nitka w czasie roboty rotfl
Ale w sumie dobrze się stało, bo teraz mamy więcej możliwości noszenia Very Happy
Na każdy zużyłyśmy cały 100 g motek

Kalima - Pon 28 Paź, 2013 08:29

Nula dzięki cmoknięcie cieszę się, że długośc nie ma znaczenia hahahihi mam 4 sznurki , ale nie chcą się ładnie układać, a czy łączyłaś je w kółko, czy są luźne do okręcenia?? bo może przez to ,że zrobiłam z nich kółeczka, to się nie chcą ładnie układać puknąć się
nula - Pon 28 Paź, 2013 08:36

Kalima napisał/a:
czy łączyłaś je w kółko, czy są luźne do okręcenia?? bo może przez to ,że zrobiłam z nich kółeczka, to się nie chcą ładnie układać

połączyłam w kółko - faktycznie mają tendencję do skręcania ale przy zakładaniu trzeba je po prostu ładnie ułożyć i jest ok.

Kalima - Pon 28 Paź, 2013 09:21

dziękuję cmoknięcie idę to jakoś zamotać hahahihi
Runa - Śro 30 Paź, 2013 08:42

Zakładki śliczności a zamotki cuda cool
siebusania - Czw 31 Paź, 2013 06:49

nula, brawo brawo brawo
Ainer - Czw 31 Paź, 2013 21:34

nula super zamotki fikuśne wesoło mi cmoknięcie
Bożena- 2000 - Nie 10 Lis, 2013 19:22

żabka napisał/a:
Jak to ma być skromnie, to ja nie wiem jak to będzie "na bogato"? wesoło mi
Świetne nowości brawo brawo brawo

Właśnie! Ja też chcę wiedzieć co znaczy na bogato? A prace śliczne. cmoknięcie

Beata T - Śro 11 Gru, 2013 17:23

Cudne zakładki i fajne zamotki brawo brawo brawo
nula - Śro 11 Gru, 2013 18:15

Runa, siebusania, Ainer, Bożena- 2000, Beata T, dziękuję bardzo cmoknięcie cmoknięcie

dzisiaj na początek jako dumna mamusia pochwalę się nowymi pracami córy

dwie odnowione ramki decu - oczywiście o zrobieniu zdjęcia "przed" przypomniało nam się jak już były zeszlifowane do gołego drewna wściekły

żyrafa i zebra

oraz album na roczek małego Kubusia (na wszelki wypadek otrzymałyśmy zgodę na rozpowszechnianie zdjęć w sieci hahahihi )

okładka

zdjęcia byle jakie bo robione w ostatniej chwili i przy kiepskim świetle hmm

i kilka najfajniejszych moim zdaniem kartek

Madzia - Śro 11 Gru, 2013 18:54

Wspaniale musi być móc przekazać swoją pasję swojemu dziecku. Tworzycie fantastyczne rzeczy! brawo brawo brawo
żabka - Śro 11 Gru, 2013 19:02

Pogratulować zdolnej córki cool
Świetne prace brawo brawo brawo

alszka - Śro 11 Gru, 2013 19:44

nula, to moje marzenie - żeby kiedyś moja córka przejęła choć cząstkę mojej pasji i również robiła jakieś rzeczy "hand made". Tobie się to udało - śliczne rameczki, a album również jest uroczy. Na pewno będzie świetnym prezentem dla maluszka i przez długie lata będzie cieszył oko cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Jarka - Śro 11 Gru, 2013 21:29

cool cool cool
żabka napisał/a:
Pogratulować zdolnej córki
Świetne prace

Runa - Śro 11 Gru, 2013 22:13

ramki super ale album prześliczny, może szczególnie mnie ujął bo mam córeczkę prawie roczną
nula - Czw 12 Gru, 2013 07:14

Madzia, żabka, alszka, Jarka, Runa, dziękuję Wam kochane bardzo w imieniu córy cmok cmok cmok

ciocia - babcia (czyli ja Very Happy ) zdołała zrobić dla maluszka tylko taki komplecik

po zrobieniu zdjęcia do rękawiczek dorobiłam jeszcze sznureczek

i taką czapeczkę

i jeszcze kilka drobiazgów, które udało mi się w międzyczasie skończyć

tulipanek według wzoru od Haniutki cmoknięcie

następne zakładki

owocowe łapki

i jeszcze dwie buteleczki na sól do kąpieli
foka - tym razem 3D

i muszelki

Jarka - Czw 12 Gru, 2013 08:18

Komplecik dla maluszka uroczy radocha radocha i cała reszta prac śliczna cool cool
Runa - Czw 12 Gru, 2013 11:18

nula śliczności, a muszelki cud miód cool
Pysiatom - Czw 12 Gru, 2013 18:03

nula wspaniały duet tworzycie razem z córką, a prace są prześliczne. brawo brawo brawo
kabyr - Czw 12 Gru, 2013 18:17

nula, prace decu przepiękne.
Komplecik dla maluszka słodziutki
no i cała reszta prac też fantastyczna. cool
cool cool

Elżbieta P. - Czw 12 Gru, 2013 18:36

nula, świetne prace i Twoje i córki, uzdolniona jest jak mama i do tego chętna do pracy radocha
marysia54 - Czw 12 Gru, 2013 22:25

Uroczy komplecik i czapeczka , śliczne wszystkie drobiazgi. brawo brawo brawo brawo Gratuluję uzdolnionej córeczki cool cool
Madzia - Czw 12 Gru, 2013 22:36

Cudne prace! brawo brawo brawo
misia0808 - Pią 13 Gru, 2013 14:49

Pysiatom napisał/a:
nula wspaniały duet tworzycie razem z córką, a prace są prześliczne. brawo brawo brawo
zazdroszczę Ci. Moja córa nawet igły nie potrafi nawlec zebalek Dobrze że chociaż synowa śmiga szydełkiem, nawet sobie gwiazdki i bombeczki na choinkę zrobiła. A jaka z niej jestem dumna zebalek
żabka - Sob 14 Gru, 2013 11:08

Świetne prace brawo brawo brawo maluszkowi będzie cieplutko w chłodne dni wesoło mi

Popatrz, popatrz, ja za moją butelkę na sól do kąpieli zabieram się i zabieram i zrobić nie mogę, a motyw mam do niej przygotowany dokładnie taki jak ty wesoło mi foczka 3d wesoło mi