Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
maranta - Pią 16 Lut, 2007 19:21
Skromniutki się robi dopiero a w międzyczasie wyplątało się takie coś.
Też do trudnych nie należy, jedyny kłopot to to, że w czasie roboty pełno nitek się za nim wlecze. Jedno czółenko przy okazji złamałam- czy to jest normalne, czy tylko ja taka fujara jestem???
Robiłam na dwa czółenka plus dwa kłębki
Dziękuję wszystkim za komplementy
Tamten poprzedni naszyjniczek naprawdę prosty jest do wykonania
| Beata61 napisał/a: | | To jaki jest najłatwiejszy, abym mogła spróbować zrobić na początek i nie zrazić się? Może jakieś proste kolczyki z jednym koralikiem, podrzuć Aniu jakiś rysuneczek proszę. |
Jutro kilka prostych rzeczy Ci narysuję
| mordka napisał/a: | | dlaczego do mnie powiadomienia nie dochodza, qrcze wogole ich nie dostaje |
Może trafiają do spamu, ja tak kiedyś przez roztargnienie sobie zrobiłam, dodawałam filtry antyspamowe i przez przypadek dodałam też adres, z którego są wysyłane powiadomienia z forum. Dopiero na drugi dzień się zorientowałam, ze coś nie tak
Bo jeżeli, masz w profilu zaznaczone, że powiadomienia mają być wysyłane, to są wysyłane. Jeśli nie jakiś filtr lokalny, to może na serwerze, na którym masz pocztę filtrują
magdalena - Pią 16 Lut, 2007 20:58
Aniu znów moje oczy cuda zobaczyły!!!
Elunia - Pią 16 Lut, 2007 21:17
Kobieto czy ty sypiasz?Prześliczna biżuteria-zresztą jak wszystkie
asia12 - Pią 16 Lut, 2007 22:19
prześliczna kolejna biżuteria
Violetta21 - Sob 17 Lut, 2007 00:20 Temat postu: Maranta też już umie frywolitkować Ania jak widzę powstało kolejne śliczne arcydzieło
Anna B. - Sob 17 Lut, 2007 09:58
Aniu, naszyjniczek bardzo pomysłowy!
Ale wcale nie trzeba było robić dwóch kolorów jednocześnie.
maranta - Sob 17 Lut, 2007 10:11
| Anna B. napisał/a: | | Ale wcale nie trzeba było robić dwóch kolorów jednocześnie. |
To prawda, ale w sumie szybciej mi się robiło pomimo tylu nici dyndających, bo to zawsze jakaś odmiana...
Jak już chciałam odłożyć po czarnym kółeczku, to zawsze mnie kolejne czerwone skusiło, a po czerwonym- a to jeszcze jedno czarne machnę i tak zanim się obejrzałam, to już kończyłam
Gdybym robiła jednym kolorem a dopiero po skończeniu drugim, to bym się jeszcze babrała
kiziulka - Sob 17 Lut, 2007 14:57
oh jakie sliczne znow:) jestem pelna podziwu dla pomyslowosci i tepa:)))
Beata61 - Sob 17 Lut, 2007 16:25
Aniu, kolejne cudo moje oczy ujrzały Może i ja kiedyś coś tak ładnego zrobię, bo wczoraj dostałam czółenka i już nawet łuczki mi wychodzą . Krzywe to moje plątanie okropnie, ale jestem tak zajęta pikotkami, łączeniem kółeczek, pilnowaniem dwóch nitek( gdzie mi do Twoich z dwóch czółenek i motków), że już nie mam czasu liczyć słupków.
moslamawe - Nie 18 Lut, 2007 11:24
Och piekne i już nic więcej nie powiem
maranta - Nie 18 Lut, 2007 20:45
| Beata61 napisał/a: | | Może jakieś proste kolczyki z jednym koralikiem, podrzuć Aniu jakiś rysuneczek proszę. |
Wrzucam trzy pary moich kolczyków, bardzo proste w wykonaniu.
Tutaj stronki z różnymi wzorkami, niektóre prościutkie
http://www.users.globalnet.co.uk/~nickeb/
http://www.be-stitched.com/tattingpatterns.asp
A tutaj szkółka dla leworęcznych- http://personalpages.tds.net/~tatting/
kiziulka - Nie 18 Lut, 2007 22:07
jak zwykle piekne:)) gratulacje wielkie:)
Violetta21 - Pon 19 Lut, 2007 08:53 Temat postu: Maranta też już umie frywolitkować Ania śliczne kolczyki
magdalena - Pon 19 Lut, 2007 09:50
Prześliczne kol czyki!
Beata61 - Pon 19 Lut, 2007 19:27
Dziękuję Aniu za wzorki. Już zrobiłam coś co ma być kolczykami, ale nie mam jeszcze bigli i mój aparat jest tak kiepski, że nie robi zbliżeń tak malutkich rzeczy. Jak tylko pożyczę lepszy sprzęt to się pochwalę.
Grochu - Pon 19 Lut, 2007 23:54
Aniu, naszyjnik wyplątany w międzyczasie i kolczyki proste w wykonaniu ( ) bardzo ładnie się prezentują
asia12 - Wto 20 Lut, 2007 06:25
super kolczyki
Renulek - Wto 20 Lut, 2007 12:21
no to ja już
eee chyba jeszcze raz
maranta - Wto 20 Lut, 2007 15:42
Dziękuję dziewuszki
Te powyższe kolczyki to już historia, teraz tylko podpisałam je cyferkami dla Beaty61
Renulku co Ty tu za padnij powstań uskuteczniasz
Jeszcze nie pokazywałam tych kolczyków czerwono-czarnych, są bardzo proste, no ale są
magnolia - Wto 20 Lut, 2007 19:46
piekne ,bez slow jeszcze raz piekne
magdalena - Wto 20 Lut, 2007 20:02
Aniu komplet prześliczny!
asia12 - Śro 21 Lut, 2007 06:05
śliczny kompecik
mordka - Śro 21 Lut, 2007 12:51
Wow śliczne ja widze ze maranta teraz frywolitkami sie zajmuje no i dobrze bo cudne Ci to wychodzi, nawet nie wiesz jak zazdroszcze
Może takie schemaciki bedziesz podrzucac co jakis czas rozrysowane bo super wszystko widac i czytelne no i od razu widac jak ma wygladc hihihi? Ja tez za schemaciki dziekuje jak uporam sie z prezencikiem na urodziny dla mamy to tez takie zrobie tylko bigle musze kupic.
Grochu - Śro 21 Lut, 2007 13:18
Aniu, bardzo ładny czerwono - czarny komplecik. Prostota górą
szyszka - Śro 21 Lut, 2007 13:23
Kompleci jest śliczny! Ciekawe kiedy ja się naucze robić frywolitki
|
|
|