To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Halkuk

ania1982 - Pią 19 Sty, 2007 12:07

Cudny radocha
mordka - Pią 19 Sty, 2007 14:49

Halkuk, tez mam ten bieżnik w planach i oby wyszedł jak największy bo na ławę potrzebuje, napisz jakie sa wymiary Twojego i jakim szydełkiem robiłaś bo jest naprawdę cudny. brawo cmoknięcie love cool
karmelek - Pią 19 Sty, 2007 15:38

przepiękny!!! brawo brawo brawo
tintam - Pią 19 Sty, 2007 15:53

śliczny bieżnik cool cool
moslamawe - Pią 19 Sty, 2007 16:19

Super bieżnik brawo cool
Halkuk - Pią 19 Sty, 2007 17:11

Dziękuję Wam wszystkim uklon Jest tyle pochwał że nie sposób wszystkich tu wymienić przepraszam Jesteście kochane love

A teraz wymiary :
SNECHURKA - wyszło mi ok 3,5
szydełko nr 1,25 (tulip)
po naciągnięciu - dł ok 120 cm
szer ok 76 cm
Moniko najwięcej roboty było z końcówką Sad tam u mnie było sporo prucia , bo schemat po wydrukowaniu był nie najlepszy a trzeba tam właśnie zwracać najwięcej uwagi na to co się robi . Jak robiłam "rutynowo" wychodziła niesamowita falbanka , więc trzeba było pruć i potem już naprawdę "pilnować" wzoru . Na koniec i tak zrobiła się mała falbanka , która dopiero po naciągnięciu znikła .
A ja myślałam, że wyjdzie mi z tego serweta na meble hahahihi

Grochu - Pią 19 Sty, 2007 18:00

Halkuk śliczny bieżnik. cool Ze schematami nieraz tak bywa, bez prucia ani rusz wściekły
beniaka - Pią 19 Sty, 2007 18:51

ale cudo brawo brawo
mordka - Pią 19 Sty, 2007 20:41

Halkuk zaraz jak tylko zrobie ta co Grazynka z motykami i kwiatuszkami za biore sie za ta juz schemacik mam wydrukowany, choc musze przyznac ze mam czytelniejszy wiec mysle ze powinno pojsc dobrze a co do wymiarow to nawet dobrze ze taka duza zmierze ile potrzebuje wiecej i odpowiednio wieksze wezme szydelko i nici hahahihi Dzieki raz jeszcze za informacje uklon cmoknięcie
Halkuk - Sob 20 Sty, 2007 09:06

Grochu, Beniaka, dziękuję love
Moniczko trzymam kciuki żeby Ci wyszło bez prucia wesoło mi

A teraz moje pierwsze mini-koszyczki . Te już gotowe i zaraz jadą do babci wesoło mi

Bardzo dziękuję Wszystkim za zamieszczone schematy wielkanocne bo to dzięki nim mam koszyczki uklon

szydeleczko - Sob 20 Sty, 2007 09:51

prześliczne są Twoje mini koszyczki ładniutkie , czym je usztywnialas bo nawet nie drgną cool brawo a kuku
pika15 - Sob 20 Sty, 2007 10:16

Halkuk, bieżniczek śliczny a koszyczki to brak słów brawo brawo brawo
Halkuk - Sob 20 Sty, 2007 16:29

szydeleczko napisał/a:
prześliczne są Twoje mini koszyczki ładniutkie , czym je usztywnialas bo nawet nie drgną cool brawo a kuku

Zawsze używałam "Ługę" tym razem usztywniałam "Balbiną" , bo "Ługi" akurat nie było . Muszę przyznać że "Balbina" daje o wiele lepszy efekt ! Miałam jeden koszyczek usztywniony jeszcze "Ługą" a resztę już w tym nowym krochmalu i była wyczuwalna różnica w sztywności koszyczków . W rezultacie ten jeden trafił do ponownego krochmalenia hahahihi i nie ma go na zdjęciu . Usztywniam oczywiście krochmalem bez rozcieńczania Smile

Szydeleczko , Pika dziękuję za pochwały love

LadyKingfisherg - Sob 20 Sty, 2007 16:44

Halkuk, alez cudowne sa te kosyczki,wygladaj jak ze zdjec przy ktorych sa schematy,powinnas dac je do gazety co by je wydali razem z innymi Wielkanocnymi ozdobkami wesoło mi brawo brawo brawo
Beata61 - Sob 20 Sty, 2007 16:50

Sliczne koszyczki radocha
Gdzie były schematy do nich?

avenitta - Sob 20 Sty, 2007 17:24

Śliczne koszyczki cool cool ach.... wiosną zapachniało wesoło mi
iwi - Sob 20 Sty, 2007 17:36

Piękny bieżnik i super koszyczki cool brawo cool
A zdjecia jakie profesjonalne gały

magdalena - Sob 20 Sty, 2007 17:42

Halkuk -koszyczki śliczne,aż głowa boli od patrzenia na nie wesoło mi wesoło mi wesoło mi
mordka - Sob 20 Sty, 2007 18:40

Halkuk - piękne koszyczki ja jestem na etapie kończenia osłonek na doniczki kwiatowe (prymulki i tulipaniki) od synka dla jego babć i dziadków i jak skończe też się pochwalę razem z kwiatuszkami, a co do usztywniania to teraz Ługa Starach z firmy Gold Drop czy cos podobnego zmieniało opakowanie i teraz jak ja krochmalę w tej Łudze to jeden krochmal wystarczy i moge dać wyrób dziecku do zabawy bez obawy ze cos sie stanie hahahihi ja tak testuje zawsze krochmalenie hahahihi ja Balbinki nie widziałam ale widziałam coś takiego jak SZTYWNIK może warto kupić i spróbowac moze teraz zamiast Ługi kupie SZTYWNIK a już o krochmalu w spraju moge pomarzyć bo juz szukałam wszedzie i ne moge kupic bye
moslamawe - Sob 20 Sty, 2007 18:44

koszyczki cool brawo
asia12 - Sob 20 Sty, 2007 19:39

super koszyczki cool brawo
Violetta21 - Sob 20 Sty, 2007 21:42
Temat postu: Prace Halkuk
Halinka śliczne koszyczki brawo brawo
beniaka - Sob 20 Sty, 2007 22:34

Śliczne te koszyczki, aż mi ślinka cieknie ooooo , a zdjęcia profesjonalnie zrobione, aż miło popatrzeć brawo brawo
Ania - Sob 20 Sty, 2007 22:38

Halkuk koszyczki poprostu cool cool cool śliczności!!! A jak wspaniale zaprezentowane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sylwia12 - Nie 21 Sty, 2007 11:09

Halkuk, koszyczki są piękne cool cool cool