To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Bernadki twórczość radosna wszelka :)

Zygfryd Smarzyk - Sob 27 Paź, 2007 22:52

Drugi raz trafiam na archanioła. I to w dniu dla mnie ważnym i uroczystym. Dziękuję i podziwiam. Także (a może jednak przede wszystkim) zachwycam się brugijka, którą wreszcie widzę w całej krasie. Serdeczne uśmiechy dla jej twórczyni i wszystkich anioło- i brugijkomaniaków.
Z tysiącem serdeczności

Bernadka - Nie 28 Paź, 2007 07:58

Zygfryd Smarzyk, Kissa, Grażyna, misia0808, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Zygfrydzie to przez Ciebie a może dzięki tobie pokochałam brugijki love a Archanioł , cieszę się że zobaczyłeś go w ważnym dla Ciebie dniu .
Cytat:
pierwszy i taki sliczny, brawo
Grażynko bardzo Ci dziękuję , najpierw naoglądałam się aniołów dziewczyn i prawie że się załamałam bo ja takich nie potrafię , a potem się zawzięłam i stwierdziłam że jeśli potrafię co innego to aniołka też love hopla
Adie - Nie 28 Paź, 2007 09:35

Serwetka (burgijka, tak?Smile ) wyszła pięknie. Sama dopiero zacznę robić takie cudeńka, bo jeszcze się nie odważyłam. Razz

A o aniele to nawet boję się wypowiedzieć, ale mnie zachwycił po prostu. Smile
brawo brawo cool cool

Bremenka - Nie 28 Paź, 2007 10:00

Bernadko brawo cool radocha i burgijka i aniołek przepiękne nie mogę się napatrzeć. kwiatek dla ciebie
Bernadka - Nie 28 Paź, 2007 10:40

Cytat:
Serwetka (burgijka, tak?Smile )
hehehe a nie Smile brugijka czyli inaczej serwetka flandryjska jak też się ją nazywa , pochodzi właśnie z tego rejonu Belgii , za komplementy cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Elżbieta P. - Nie 28 Paź, 2007 13:00

śliczny aniołek brawo brawo brawo
Bernadka - Nie 28 Paź, 2007 14:24

fruzia, cmoknięcie Jak leń to leń , ale jak pójdzie to szydełko pali w łapki hehe . Moje starsze dziewczę zażyczyło sobie szalik , no więc dobra mama hahahihi smyk vprzed komputer przeglądać tysiącpięćsetstodziewięćset wzorów , zachwyzona jednym już go siada robić , a dziewczę oświadcza że ono chce szalik a nie dziury hahahihi hahahihi hahahihi . Tak więc mniej już zadowolona mamusia hahahihi siada do szalika nudnego jak flaki z olejem hahahihi szalik zrobiony samymi słupkami łapanymi tylko za tylną nitkę oczka z poprzedniego rzędu , długaśny bo to miał być szalik Fikandra ( z Bromby i inni ) ok 300 cm , więc od ilości słupków oczoplas oczoplas oczoplas oczoplas teraz podobno ma powstać do niego kaszkiet puknąć się hahahihi możliwe możliwe ale te ilości słupków wybuchowo
ewcia - Nie 28 Paź, 2007 14:35

brawo brawo brawo brawo cool cool cool prace super a aniołek cool cool
ola1996 - Nie 28 Paź, 2007 14:38

Fajny szalik! brawo brawo
Violetta21 - Nie 28 Paź, 2007 16:51
Temat postu: Bernadka i jej szydełko .
Bernadka szalik fajny cool hopla , ale ta ilość słupków ooooo
Halkuk - Nie 28 Paź, 2007 17:31

Bernadka, brawa za dłuuugi szal cool brawo cool
ata30 - Nie 28 Paź, 2007 19:15

brawo brawo brawo brawo brawo
Marwalen - Nie 28 Paź, 2007 21:16

Bernadka napisał/a:
Moje starsze dziewczę zażyczyło sobie szalik , no więc dobra mama hahahihi smyk vprzed komputer przeglądać tysiącpięćsetstodziewięćset wzorów , zachwyzona jednym już go siada robić , a dziewczę oświadcza że ono chce szalik a nie dziury

Skąd ja to znam? 2 lata temu miałam to samo i skończyło się na szaliku zrobionym na drutach pojedyńczym ściągaczem .A moja córka oświadczyła: "No no a jednak potrafisz zrobić coś normalnego."
Dla mnie szalik Bromby jest bomba. brawo brawo

asia0407 - Nie 28 Paź, 2007 21:29

super szalik brawo brawo brawo
Bernadka - Pon 29 Paź, 2007 06:36

ewcia, ola1996, Violetta21, Halkuk, ata30, Marwalen, asia0407, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie . Dzisiaj pomimo że pogoda jeszcze nie szalowa szal powędrował Na spacer się zaprezentować hahahihi
monika_b - Pon 29 Paź, 2007 08:00

Super, że się nie poddałaś i nie zdradziłaś szydełka dla drutów, jak nie chciała dziurawego. Szalik super, osiemnaście razy można się owinąć cool
maranta - Pon 29 Paź, 2007 09:00

Super Brombiasty ten szalik, w pierwszej chwili skojarzył mi się też z Małym Księciem, ale jak się przyjrzałam dokładniej rycinkom - http://maranta.livenet.pl/maly_ksiaze.htm (na tej stronce jest też melodyjka w tle, ale pod Firefoxem jej nie słychać), to jego szalik się nie umywał do Judytkowego- Brombiastego cool cool cool
Adie - Pon 29 Paź, 2007 09:59

Bernadka napisał/a:
hehehe a nie brugijka czyli inaczej serwetka flandryjska jak też się ją nazywa , pochodzi właśnie z tego rejonu Belgii ,

dzięki za wytłumaczenie Wink Very Happy

a szalik fajny Smile Też lubiłam jak mama mi takie kiedyś robiła Very Happy

Bernadka - Pon 29 Paź, 2007 12:36

Adie napisał/a:

dzięki za wytłumaczenie
cmoknięcie Adie, maranta, monika_b, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
maranta napisał/a:
jego szalik się nie umywał do Judytkowego- Brombiastego cool cool cool
love serdeczne cmoknięcie
Madzia - Pon 29 Paź, 2007 18:21

A ja pogratuluję wytrwałości w słupkach!!!!!!!!!!! cool
Dorotkaa - Czw 01 Lis, 2007 00:33

Bernadka, nie trzymaj tych pieknych nanaskow cala zime w szafie. na Twoim miejscu juz teraz poszlabym w nich na jakies gorace balety!!! Wink
A ten szaaaaaaaalik po prostu bomba!!!!!!!!! hurrraaa

Jarka - Czw 01 Lis, 2007 10:19

brawo brawo brawo za wytrwałość w dzierganiu słupkowego szalika, no ale czego się nie robi dla dzieci
misia0808 - Czw 01 Lis, 2007 19:13

brawo brawo brawo brawo brawo brawo
alicja11 - Czw 01 Lis, 2007 21:07

Bernadka, anioł pierwsza klasa szal zresztą również piękny ,wielkie brawo za wytrwalość w dzierganiu słupków w szaliku cool
Hala72 - Czw 01 Lis, 2007 21:25

sliczne ananaski i burgijka a anioła CUDOWNY i szalik tez superasny juz widze te slupki
idę na imprezę