Galerie prac użytkowników forum - Prace Beti9
Madzia - Pon 04 Lut, 2013 13:29
Przepięknie wygląda taki jednokolorowy haft. Śliczna praca
nismon - Pon 04 Lut, 2013 16:01
Wspaniały haft!
żabka - Pon 04 Lut, 2013 17:18
Dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu tyle cudowności do obejrzenia
beti9 - Wto 05 Lut, 2013 12:17
Awenturyn, Pysiatom, Jarka, krzysia551, Violetta21, Madzia, Nismon, Żabka pięknie dziękuję
Korci mnie na następną Madame, tym razem wiosenną, może się uda, jest trudniejsza bo w kilku kolorach.
Mam w planach teraz coś innego- czyli coś co fascynuje mnie od dawna -WITRAŻ.
Co z tego wyjdzie to czas pokaże.
teris - Wto 05 Lut, 2013 12:33
Cudo
jokul - Wto 05 Lut, 2013 13:07
| beti9 napisał/a: | ...Strasznie mozolne to jest Ja lubię jak szybciej przybywa i widać efekt hi,hi... |
Nareszcie ktoś, kto mnie zrozumie. Obrazki pięknie się prezentują, ale czas im poświęcony, to dużo więcej niż np. wydzierganie swetra na drutach.
| beti9 napisał/a: | | ...Miałam problem z doborem ramki. Chciałam kwadratową np. 40 cm x 40 cm ale nie mogłam dostać. Ramka ma wymiar 30 cm x 40 cm. Jest trochę za wąska. |
Podpowiem, że można obrazki oprawiać u ramiarza, gdzie z reguły jest większy lub mniejszy wybór różnych wzorów ramek. Można też sobie dobrać jeszcze passe partout. W necie też są firmy, gdzie możesz zamówić dowolny wymiar ramki, np. tutaj
Krakowianka - Wto 05 Lut, 2013 13:32
PIĘKNA!!!!!!
beti9 - Śro 06 Lut, 2013 10:01
teris, Krakowianka, jokul, dziękuję za cieplutkie słowa
jokul, dziękuję za linka, super.
U mnie można oprawić taki haft u szklarza ale bardzo się ceni. Takie oprawienie 1 obrazka to koszt około 70 zł. Jak dla mnie to jest bardzo drogo.
Ja kupiłam swoje ramki w Jysku za 10 zł
beti9 - Czw 21 Lut, 2013 11:43
Moje marzenie się spełniło, nie wiem jak długo będzie trwać. Jest to witraż
Chciałabym pokazać pierwsze zawieszki. Zaraziłam pasją też mojego męża i razem tworzymy hi,hi.
Bardzo pomogła mi LANGRA , która udzieliła wskazówek i bardzo, bardzo jej dziękuje za wszystko
gruszka:
jabłka:
koliber:
sowa:
anioł:
Haniaga - Czw 21 Lut, 2013 12:53
Przecudne
sbb - Czw 21 Lut, 2013 13:07
Witraże są świetne. ... wydaje mi się,że chciałbym też coś podobnego zrobić, tylko nie wiem jak. Czy mogłabym prosić o wskazówki ? Z góry dziękuję.
SylwiaM. - Czw 21 Lut, 2013 13:36
Śliczne są
Pysiatom - Czw 21 Lut, 2013 14:27
Cudne witrażyki.
dubo123 - Czw 21 Lut, 2013 15:52
Cudowne
Violetta21 - Czw 21 Lut, 2013 18:30
śliczne są ale sówka jest piękna
Awenturyn - Czw 21 Lut, 2013 18:37
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper
koliber
żabka - Czw 21 Lut, 2013 19:34
Witraże są rewelacyjne
| beti9 napisał/a: | | Zaraziłam pasją też mojego męża i razem tworzymy hi,hi. | wspólne tworzenie bardzo zbliża, a przy okazji można wspólnie spędzić aktywnie czas
nula - Czw 21 Lut, 2013 21:29
o rany, beti - ale cudowne !!!!
zdolniacha z Ciebie - opanowałaś następną technikę (a ta moim zdaniem chyba nie jest łatwa ? )
no i sprzętu jakiegoś wymaga.....
jestem pod wrażeniem - gratuluję
beti9 - Pią 22 Lut, 2013 12:06
Haniaga, sbb, SylwiaM., Pysiatom, dubo123, Violetta21, Awenturyn, żabka, nula, pięknie dziękuję
żabka, masz rację, że wspólne tworzenie zbliża, nie nudzimy sie
nula, i sbb, myślałam,że te witraże to jest coś bardzo prostego ale jednak nie.
Największa przeszkoda (jak dla mnie) to koszt wszystkich potrzebnych narzędzi. Taki prosty zestaw ze szlifierką to koszt około 1.000 zł. Wszystkie materiały, szkło, cyna, taśmy jest bardzo drogie.
Wszystkie narzędzia dostałam w prezencie od Pani, która je kupiła parę lat temu i nic nie zrobiła, zniechęciła się. Bardzo się ucieszyłam bo bardzo chciałam się nauczyć sztuki witrażu.
Więc narzędzia mam i tylko działać. Aby się nauczyć najprościej zacząć od prostych zawieszek ale marzeniem moim są jednak lampy
Może kiedyś się uda
sbb, jakbyś miała jakieś pytania to pisz na PW.
konesereczka - Pią 22 Lut, 2013 12:26
niesamowite prace
nula - Pią 22 Lut, 2013 14:47
| beti9 napisał/a: | | Taki prosty zestaw ze szlifierką to koszt około 1.000 zł. Wszystkie materiały, szkło, cyna, taśmy jest bardzo drogie. |
tak właśnie myślałam .....
| beti9 napisał/a: | | Wszystkie narzędzia dostałam w prezencie |
tylko zazdrościć
A jak znam Ciebie do podejrzewam, że niebawem zobaczymy i lampę
doorcia - Pią 22 Lut, 2013 16:18
zawsze mnie fascynowały witraże, ale do tworzenia ich się nie nadaję, podziwiam Cie i Twoje dzieła, gra światła na kolorowych szkiełkach wprowadza atmosferę magii i odrobinę radości do domu, oby nigdy Ci ich nie zabrakło...
Efa - Pią 22 Lut, 2013 19:00
Aleee śliczne! Jestem pod wrażeniem
makneta - Sob 23 Lut, 2013 12:15
Jeszcze tu skomentuję. Prace witrażowe są super!!! Bardzo mi się podobają i troszkę Ci zazdroszczę, że możesz spełniac swoje marzenie.
beti9 - Wto 26 Lut, 2013 12:44
konesereczka, nula, doorcia, Efa, makneta, śliczne dzięki , bardzo się cieszę, że Wam się podoba.
Nula lampa dla mnie jest na razie w dalekich planach ale kto wie .....hi,hi.
doorcia, chyba każdy się nadaje tylko trzeba bardzo chcieć. dziękuję za milutki komentarz.
makneta jeśli witraż jest Twoim marzeniem to życzę Ci żeby szybciutko się spełniło . Być może da się kupić na allegro używane narzędzia taniej. Na początku można obyć się bez szlifierki bo to największy koszt.
Następne zawieszki: gołąb (nie zdążyłam zrobić fotki na oknie bo tak szybko mi ją porwali )
i motyl :
Zaczęłam też haftować Madame wiosenną ale do wiosny to pewnie jej nie zrobię
Nie wiem czemu nie udaje się wstawić miniaturki zdjęcia? tylko wskakują takie duże. chyba to wina tego google+
|
|
|