Galerie prac użytkowników forum - Halkuk
Madzia - Nie 21 Sty, 2007 15:40
Ale śliczności koszyczki!!!!!!!!!!
Halkuk - Nie 21 Sty, 2007 17:41
Takich recenzji się nie spodziewałam, ogromnie Wam dziękuję !
Zdjęcia to zasługa mojego syna - zrobił koszyczkom prawdziwą sesję Kupił sobie aparat (którego ja nawet włączyć nie potrafię ) , kilka dni temu dokupił statyw i teraz może cykać zdjęcia :wesolek: On to uwielbia , tylko że czasu ciągle nie ma
Wojtuś bardzo się ucieszył jak przeczytał Wasze oceny Dziękujęmy !
| Beata61 napisał/a: | | Gdzie były schematy do nich? |
Beatko wszystko znajdziesz w dziale z wielkanocnymi schematami (Mordka ma go w podpisie nawet ! ) , jest tego tam naprawdę masa ! I jeszcze chyba w gazetkach szydełkowych jest folder do ściągnięcia "wiosenno-wielkanocne" trudno mi teraz dokładnie powiedzieć gdzie i co , bo ściągłam sporo wzorów . Mogę Ci pokazać schematy które narazie użyłam

Moniko - Balbina pod tą nazwą jest napisane Sztywnik do tkanin i firan
butelka ma 500ml a produkuje to Przedsiębiorstwo Handlowo Produkcyjne Halkar z Żor.Za to zapłaciłam 3,80 . Ługa faktycznie zmieniła butelkę , jakość i cenę ( jest droższa i moim zdaniem gorsza !) . Balbina jest bardzo gęsta i przez to więcej jej zużywam , ale warto bo wszystko jest super sztywne !
Elżbieta P. - Nie 21 Sty, 2007 20:04
śliczne koszyczki, piękne wykonanie i super zdjęcia, wielkie Halinko
barbara 1 - Pon 22 Sty, 2007 09:15
Halinko,ale ślicznosci
Grochu - Pon 22 Sty, 2007 09:22
Halkuk śliczne koszyczki.
monika_b - Pon 22 Sty, 2007 10:54
Piękne, a nie wpadłam na to, że można na dzień babci.
Jarka - Pon 22 Sty, 2007 17:25
Piękne koszyczki , ale bieżniczek mnie zauroczył już zakamuflowałam wzorek, niech czeka spokojnie na swoją kolej
mordka - Pon 22 Sty, 2007 17:31
Halkuk więc chyba muszę wybrać się po ten sztywnik Mam ciut lepszy schemacik tego twojego bieżniczka ostatniego jakby ktoś chciał i umieszcze jeszcze podobne tutaj:

Halkuk - Pon 22 Sty, 2007 17:54
Fruzia,Barbara 1, Grochu, Monika_b, Jarka, ślicznie dziękuję
Monika ten ostatni bieżniczek kwadratowy już zapisałam i będzie czekał na swoją kolej Jest fantastyczny , jeszcze takiego wzoru nie widziałam
Anusiaczek - Pon 22 Sty, 2007 19:17
Halkuk, jakie śliczności !!!!!!
Jak wspaniale pokazane!
Super!
Madzia - Pon 22 Sty, 2007 22:43
I ja się skusiłam, ach moje ukochane serwetki.......... Mordka
Halkuk - Śro 24 Sty, 2007 18:33
Anusiaczek, dziękuję
A to już kolejne koszyczki - dołączyły nowe wzorki .

Tym razem takie zdjęcia , bo robione były do wywołania w zakładzie fotograficznym - muszę pokazać Rodzince a trudno do każdego wieźć koszyczki . Tak zawiozę zdjęcia a zamówienia mogę dostawać telefonicznie . Z dzwoneczkami tak było ,że jak siostra dostała to potem ciągle ktoś też chciał , kto je zobaczył u niej .
A swoją drogą miałam totalne prucie znowu Zachciało mi się bolerka z wykorzystaniem ananasków z mojego ostatniego bieżniczka , ale trochę nie tak to wyszło no i prułam (całe 100 g włóczki było już wyrobione)
Madzia - Śro 24 Sty, 2007 18:46
Kolejne cudne koszyczki......
mordka - Śro 24 Sty, 2007 19:18
Halkuk no śliczności widzę że też w koszyczki wsiąkłaś hihihi to teraz podrzuć na te schemaciki do nich. Jestem normalnie zauroczona chyba sama zrobie kilka takich miniaturek
Halkuk - Śro 24 Sty, 2007 19:50
Madziu, Moniko dziękuję bardzo
Moniko tu schemaciki są razem na kilka miniaturek i 1 koszyczek płaski
Prosiłam syna żeby mi tak zrobił , bo schematów mam już tyle podrukowanych że nie ma tego już gdzie trzymać A tak tylko 1 schemacik do druku się wysyła .
Przy pierwszym i ostatnim robiłam troszkę inaczej dno (obliczyłam ile jest tam słupków, zrobiłam kółeczko z 4-5 oczek łańcuszka potem zrobiłam połowę podanych słupków , w drugim rzędzie w każdy słupek wbiłam po 2 słupki i uzyskałam potrzebną ilość , dalej wg schematu ) . Tego ze środkowego rzędu jeszcze nie próbowałam .
A swoją drogą z tymi miniaturkami jest świetnie bo po świętach można je zwyczajnie między szkło postawić i mogą stać cały rok Nie ma kłopotu z przechowywaniem , bo nawet jeżeli ktoś zechce je schować do następnych świąt to można nawet w szkance przechować je bezpiecznie
Robiłam je ze SNEHURKI szydełko nr 1,25
magnolia - Śro 24 Sty, 2007 20:04
Halkuk koszyczki przesliczne ciekawa jestem jakie sa duze skoro Monika napisala ze miniaturki bo na zdjeciu wydaja mi sie normalnej wielkosci
magdalena - Śro 24 Sty, 2007 20:10
O raju jakie śliczne!!!!
LadyKingfisherg - Śro 24 Sty, 2007 20:40
Halkuk, och,jak mi sie wzrok rozplywa ogladajac takie slicznosci-niejedna Cepelia z pewnoscia zechcialaby takie miec w swoich zasobach
Ula_K - Śro 24 Sty, 2007 22:34
Halkuk sliczne te Twoje koszyczki . Ja wlasnie dzisiaj wrocilam z wakacji a u mnie w domu jeszcze choinka nierozebrana a Ty widze ze juz pomalu szykujesz sie do wielkanocy
asia12 - Czw 25 Sty, 2007 06:19
śliczne koszyczki
Violetta21 - Czw 25 Sty, 2007 10:36 Temat postu: Prace Halkuk Halinka śliczne koszyczki i widzę że u Ciebie przygotowania do Wielkanocy ruszyły pełną parą tylko to co za oknem się dzieje brr dzisiaj z domu nie mogłam wyjść śniegu do pół ud w ogrodzie...
Grochu - Czw 25 Sty, 2007 10:46
Halkuk za sprawą Twoich koszyczków poczułam wielkanocny nastrój. No może pogoda zrobiła się tylko zimowa, ale na szczęście nie ma u nas śniegu do połowy ud, jak u Violi. Żeby nie zapomnieć jak śnieg wygląda, nasypało tylko cieniuteńką warstewkę.
Halkuk - Czw 25 Sty, 2007 18:48
Magnolia, Magdalena, LadyKingfisherg, Ula_K, Asia12, Violetta21, Grochu, jesteście kochane Dziękuję bardzo
| magnolia napisał/a: | ciekawa jestem jakie sa duze skoro Monika napisala ze miniaturki bo na zdjeciu wydaja mi sie normalnej wielkosci  |
Magnolia - te mniejsze koszyczki są na 1 jajeczko .
elka65 - Czw 25 Sty, 2007 19:05
Halkuk cudne koszyczki..
karmelek - Czw 25 Sty, 2007 20:23
Halkuk, na 1 jajeczko? To zupełne maleństwa
|
|
|