To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Halkuk

Madzia - Nie 21 Sty, 2007 15:40

Ale śliczności koszyczki!!!!!!!!!! brawo brawo brawo brawo
Halkuk - Nie 21 Sty, 2007 17:41

Takich recenzji się nie spodziewałam, ogromnie Wam dziękuję ! love
Zdjęcia to zasługa mojego syna - zrobił koszyczkom prawdziwą sesję hahahihi Kupił sobie aparat (którego ja nawet włączyć nie potrafię puknąć się ) , kilka dni temu dokupił statyw i teraz może cykać zdjęcia :wesolek: On to uwielbia , tylko że czasu ciągle nie ma wściekły
Wojtuś bardzo się ucieszył jak przeczytał Wasze oceny uklon Dziękujęmy ! kwiatek dla ciebie

Beata61 napisał/a:
Gdzie były schematy do nich?

Beatko wszystko znajdziesz w dziale z wielkanocnymi schematami (Mordka ma go w podpisie nawet ! ) , jest tego tam naprawdę masa ! I jeszcze chyba w gazetkach szydełkowych jest folder do ściągnięcia "wiosenno-wielkanocne" trudno mi teraz dokładnie powiedzieć gdzie i co , bo ściągłam sporo wzorów . Mogę Ci pokazać schematy które narazie użyłam

Moniko - Balbina pod tą nazwą jest napisane Sztywnik do tkanin i firan
butelka ma 500ml a produkuje to Przedsiębiorstwo Handlowo Produkcyjne Halkar z Żor.Za to zapłaciłam 3,80 Smile. Ługa faktycznie zmieniła butelkę , jakość i cenę ( jest droższa i moim zdaniem gorsza !) . Balbina jest bardzo gęsta i przez to więcej jej zużywam , ale warto bo wszystko jest super sztywne !

Elżbieta P. - Nie 21 Sty, 2007 20:04

śliczne koszyczki, piękne wykonanie i super zdjęcia, wielkie brawo Halinko
barbara 1 - Pon 22 Sty, 2007 09:15

Halinko,ale ślicznosci brawo brawo brawo
Grochu - Pon 22 Sty, 2007 09:22

Halkuk śliczne koszyczki. cool
monika_b - Pon 22 Sty, 2007 10:54

Piękne, a nie wpadłam na to, że można na dzień babci. puknąć się
Jarka - Pon 22 Sty, 2007 17:25

Piękne koszyczki brawo , ale bieżniczek cool mnie zauroczył już zakamuflowałam wzorek, niech czeka spokojnie na swoją kolej
mordka - Pon 22 Sty, 2007 17:31

Halkuk więc chyba muszę wybrać się po ten sztywnik hahahihi Mam ciut lepszy schemacik tego twojego bieżniczka ostatniego jakby ktoś chciał i umieszcze jeszcze podobne tutaj:

Halkuk - Pon 22 Sty, 2007 17:54

Fruzia,Barbara 1, Grochu, Monika_b, Jarka, ślicznie dziękuję kwiatek dla ciebie love
Monika ten ostatni bieżniczek kwadratowy już zapisałam i będzie czekał na swoją kolej Wink Jest fantastyczny , jeszcze takiego wzoru nie widziałam uklon

Anusiaczek - Pon 22 Sty, 2007 19:17

Halkuk, jakie śliczności !!!!!! brawo brawo
Jak wspaniale pokazane! brawo
Super!

Madzia - Pon 22 Sty, 2007 22:43

I ja się skusiłam, ach moje ukochane serwetki.......... Mordka cmoknięcie
Halkuk - Śro 24 Sty, 2007 18:33

Anusiaczek, dziękuję kwiatek dla ciebie

A to już kolejne koszyczki - dołączyły nowe wzorki Smile .

Tym razem takie zdjęcia , bo robione były do wywołania w zakładzie fotograficznym - muszę pokazać Rodzince a trudno do każdego wieźć koszyczki . Tak zawiozę zdjęcia a zamówienia mogę dostawać telefonicznie . Z dzwoneczkami tak było ,że jak siostra dostała to potem ciągle ktoś też chciał , kto je zobaczył u niej .
A swoją drogą miałam totalne prucie znowu wściekły Zachciało mi się bolerka z wykorzystaniem ananasków z mojego ostatniego bieżniczka , ale trochę nie tak to wyszło no i prułam (całe 100 g włóczki było już wyrobione) puknąć się

Madzia - Śro 24 Sty, 2007 18:46

Kolejne cudne koszyczki...... brawo
mordka - Śro 24 Sty, 2007 19:18

Halkuk no śliczności widzę że też w koszyczki wsiąkłaś hihihi to teraz podrzuć na te schemaciki do nich. brawo brawo brawo Jestem normalnie zauroczona chyba sama zrobie kilka takich miniaturek cool cool cool
Halkuk - Śro 24 Sty, 2007 19:50

Madziu, Moniko dziękuję bardzo kwiatek dla ciebie love

Moniko tu schemaciki są razem na kilka miniaturek i 1 koszyczek płaski

Prosiłam syna żeby mi tak zrobił , bo schematów mam już tyle podrukowanych że nie ma tego już gdzie trzymać hahahihi A tak tylko 1 schemacik do druku się wysyła .
Przy pierwszym i ostatnim robiłam troszkę inaczej dno (obliczyłam ile jest tam słupków, zrobiłam kółeczko z 4-5 oczek łańcuszka potem zrobiłam połowę podanych słupków , w drugim rzędzie w każdy słupek wbiłam po 2 słupki i uzyskałam potrzebną ilość , dalej wg schematu ) . Tego ze środkowego rzędu jeszcze nie próbowałam .

A swoją drogą z tymi miniaturkami jest świetnie bo po świętach można je zwyczajnie między szkło postawić i mogą stać cały rok wesoło mi Nie ma kłopotu z przechowywaniem , bo nawet jeżeli ktoś zechce je schować do następnych świąt to można nawet w szkance przechować je bezpiecznie bye bye

Robiłam je ze SNEHURKI szydełko nr 1,25 Smile

magnolia - Śro 24 Sty, 2007 20:04

Halkuk koszyczki przesliczne wesoło mi hopla cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo ciekawa jestem jakie sa duze skoro Monika napisala ze miniaturki uklon bo na zdjeciu wydaja mi sie normalnej wielkosci bye
magdalena - Śro 24 Sty, 2007 20:10

O raju jakie śliczne!!!! cool cool cool
LadyKingfisherg - Śro 24 Sty, 2007 20:40

Halkuk, och,jak mi sie wzrok rozplywa ogladajac takie slicznosci-niejedna Cepelia z pewnoscia zechcialaby takie miec w swoich zasobach brawo brawo brawo
Ula_K - Śro 24 Sty, 2007 22:34

Halkuk sliczne te Twoje koszyczki brawo brawo brawo . Ja wlasnie dzisiaj wrocilam z wakacji a u mnie w domu jeszcze choinka nierozebrana a Ty widze ze juz pomalu szykujesz sie do wielkanocy idę na imprezę
asia12 - Czw 25 Sty, 2007 06:19

śliczne koszyczki cool brawo
Violetta21 - Czw 25 Sty, 2007 10:36
Temat postu: Prace Halkuk
Halinka śliczne koszyczki brawo brawo i widzę że u Ciebie przygotowania do Wielkanocy ruszyły pełną parą bye tylko to co za oknem się dzieje brr dzisiaj z domu nie mogłam wyjść śniegu do pół ud w ogrodzie...
Grochu - Czw 25 Sty, 2007 10:46

Halkuk za sprawą Twoich koszyczków poczułam wielkanocny nastrój. wesoło mi No może pogoda zrobiła się tylko zimowa, ale na szczęście nie ma u nas śniegu do połowy ud, jak u Violi. Żeby nie zapomnieć jak śnieg wygląda, nasypało tylko cieniuteńką warstewkę. Very Happy
Halkuk - Czw 25 Sty, 2007 18:48

Magnolia, Magdalena, LadyKingfisherg, Ula_K, Asia12, Violetta21, Grochu, jesteście kochane love Dziękuję bardzo kwiatek dla ciebie

magnolia napisał/a:
ciekawa jestem jakie sa duze skoro Monika napisala ze miniaturki uklon bo na zdjeciu wydaja mi sie normalnej wielkosci bye

Magnolia - te mniejsze koszyczki są na 1 jajeczko Smile .

elka65 - Czw 25 Sty, 2007 19:05

Halkuk cudne koszyczki..
karmelek - Czw 25 Sty, 2007 20:23

Halkuk, na 1 jajeczko? To zupełne maleństwa brawo brawo brawo