To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miło¶ników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

Grażyna - Pon 24 Sie, 2009 16:40

Fajnie Dudu¶, napisz mi zaraz jak wrócisz, czy ta czekoladowa frizze jest. Je¶li jest i jest jeszcze duzy wybór innych kolorów, to wybiorę sie na zakupy z mężem w tym tygodniu. Ode mnie kawałek jest do Częstochowy i nie chciałabym jechac na prózno. W lipcu tak było, wróciłam z pustymi rękami.
dudu¶ - Wto 25 Sie, 2009 10:06

Grażyna, niestety wie¶ci dla Ciebie złe, nie ma i nie wiadomo kiedy będzie frizze zależy to od tego kiedy dziewiarze rusz± gdyż to oni najwięcej kupuj± tej włóczki. co do etaminu to Pan Tomek mówi, że nie wie co to jest. I tyle sama nie kupiłam za dużo gdyż nastawiłam się na sonatę ale będzie w połowie wrze¶nia w¶ciekły w¶ciekły w¶ciekły w¶ciekły
Grażyna - Wto 25 Sie, 2009 14:45

Dziekuje za informacje.

To jestem zmartwiona i w¶ciekły

wienia - Wto 25 Sie, 2009 18:32

Też będę czekać na większy wybór frize. Bardzo jestem zadowolona z tej włoćżki. Zrobiłam z niej sukienki i spódnice i bardzo dobrze się nosi.
Makarbella - ¦ro 26 Sie, 2009 01:27

Czy chodzi o ten Etamin co to taka fajna, miękka włóczka 100% akryl, pakowana po 33 gramy/200m w motku i w takich wesołych kolorkach, po 2,86zł za motek?
wienia - ¦ro 26 Sie, 2009 09:23

Frize jest na dużych szpulach i jest to nitka bardzo cienka i ja robię ,tak jak Basia, w 3 nitki
Grażyna - ¦ro 26 Sie, 2009 10:08

Tak - Etamin wła¶nie taka jest.

Frizze robię w 2 lub 3 nitki. Jak w 2 to szydełkiem 1,3mm, a jak w 3 to szydełko 1,5mm

dudu¶ - ¦ro 26 Sie, 2009 11:44

Dziewczyny z tego co zaobserwowałam w Rumento to oni raczej nie sprzedaj± tureckich włóczek st±d Pan Tomek nie wiedział co to za włóczka. W Cz-wie jest jeszcze jedna hurtownia włóczek ale tylko dziewiarskich ( nie wiem czy sprzedaj± w detalu) może oni maj± frizze jak znajdę do nich nr tel. to zadzwonię i spytam
Paillette - ¦ro 26 Sie, 2009 18:18

dudu¶, w poniedziałek kupiłam sonate w Jeleniej w sklepie firmowym... za 5,90zł 100g
halszka - ¦ro 26 Sie, 2009 20:08

Paillette napisał/a:
dudu¶, w poniedziałek kupiłam sonate w Jeleniej w sklepie firmowym... za 5,90zł 100g

Ja w Krakowie za motek SONATY w pasmanterii płacę ( podobno dobr± cenę )¶rednio ...9,50-9,95 zł placzek

dudu¶ - ¦ro 26 Sie, 2009 20:41

Paillette, masz dobrze bo blisko, ja niestety bardzo daleko i nie za bardzo mi się opłaca ale kto wie może kiedy¶ ... tym bardziej, że maj± duży wybór włóczek. Jeżdżę do łodzi do arleanu po kocurka tez jest taniej bo płacę 3,6 zł za motek 100 g.
Paillette - Czw 27 Sie, 2009 15:38

halszka, żartujesz! a ja my¶lałam, że u mnie 8zł za motek w pasmanterii do zdzieranie..... pukn±ć się A próbowała¶ przez internet sonatę kupić? Fakt, że do całego zamówienia doliczaj± 20% ale chyba to jednak taniej niż w Krakowie....

dudu¶, no nie wiem czy 80km to blisko Wink skorzystałam z powrotu z wesela ze Szklarskiej Smile zostawiłam tam chyba ze trzy stówki Smile

dudu¶ - Czw 27 Sie, 2009 15:53

Paillette, a co powiesz na 240 km, ja gdyby to było 80 km to byłabym tam często. No a teraz muszę zadowolić się resztkami jakie zazwyczaj s± w rumento no i pozostaje mi zamotane. Ale ceny w Krakowie za sonatę to maj± z kosmosu pukn±ć się pukn±ć się pukn±ć się pukn±ć się
Paillette - Czw 27 Sie, 2009 16:48

dudu¶, w takim razie zwracam honor uklon jednak w Twoim avatarze jest napisane sk±d: Częstochowa my¶lałam, że u p. Tomka jest wszystko....
dudu¶ - Czw 27 Sie, 2009 19:14

Prawdę mówi±c pojechałam tam czyt. rumento pierwszy raz po przeczytaniu o tej hurtowni na forum. Pierwszy raz owszem byłam zaskoczona wyborem włóczek, ale już następne wizyty niestety nie były sukcesem wci±ż czego¶ nie ma , albo będzie nie wiadomo kiedy itp. itd. Czyli jest tak jedziesz z nastawieniem, że kupisz to i to a wychodzisz z niczym albo z czym¶ zupełnie innym niż chciała¶ bo kupujesz bo może się co¶ z tego zrobi i tak leży u mnie już trochę dziwnych włóczek. Coraz czę¶ciej kupuję w necie gdyż wolę zapłacić za przesyłkę ale mieć pewno¶ć, że przyjdzie to co chciałam
Grażyna - Czw 27 Sie, 2009 19:23

To ty mieszkasz na miejscu. A co ja mam powiedzieć? Juz 2 razy pojechałam na prózno. Wlekłam ze soba równiez s±siadke nałogow± dziergaczkę i bardzo mi było głupio, że ona pojechała na marne, a tyle zachwalałam tę hurtownię.
Paillette - Czw 27 Sie, 2009 21:00

To już nie wiem co powiedzieć.... Jak jadę do Aniluxu to wiem, że na 100% wrocę z sonat± lub kalink± albo virgini±.... Problem tylko w braku kasy... Ostatnio mój (...) sił± mnie wyci±gał ze sklepu wesoło mi
dudu¶ - Czw 27 Sie, 2009 21:04

Paillette, to teraz jak będziesz jechała daj znać to może zrobisz dla mnie zakupy bye bye
dudu¶ - Czw 27 Sie, 2009 21:47

A i jeszcze zapomniałam napisać, że ostatnio odkryłam hurtownię pasmanteryjn± w cz-wie w której jest bardzo duży wybór produktów z Ariadny tylko, że trzeba kupić całe opakowanie czyli np. 10 motków. Np arię kupowałam w Rumento po 9,1 zł lub 9,2 zł a w tej hurtowni niecałe 8 zł chyba 7,8 zł
Paillette - Czw 27 Sie, 2009 23:25

dudu¶ napisał/a:
Paillette, to teraz jak będziesz jechała daj znać to może zrobisz dla mnie zakupy bye bye

Bardzo chętnie Smile

wiesia-kal - Pi± 28 Sie, 2009 11:04

dudu¶ daj namiary na ta hurtownię pasmanteryjn±, najprawdopodobniej we wtorek pojadę pierwszy raz do Rumento to może i tam trafię - pukn±ć się
JJka - Pi± 28 Sie, 2009 11:49

dudu¶, nie bedę Cie teraz "molestwała" o adres tej pasmanterii przez Ciebie odkrytej, bo zapewne wydusze na spotkaniu Wink hihihi
a może ta na Dekabrystów??

dudu¶ - Pon 31 Sie, 2009 15:27

wiesia-kal, ta hurtownia jest przy ul. Dekabrystów nie znam numeru ale jak będziesz pytać o drogę to jest ona koło 1 urzędu skarbowego w cz-wie. Nazywa się " Pasmantex"
wiesia-kal - Pon 31 Sie, 2009 17:39

Dziękuję za informację, zobaczymy jak udadz± się zakupy. Pozdrawiam Wiesia
dudu¶ - Pon 31 Sie, 2009 21:29

wiesia-kal, koniecznie napisz. Ja jutro tez będę w Rumento