To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - bean - nowe drobiazgi str. 102

bean - Nie 28 Wrz, 2008 15:10

A oto moje nowe prace:

Tunika z Sasanki - szydełko 3 i 3,5mm

Wdzianko z Zorzy (75%akryl, 25%wełna) - szydełko 4mm
zużyłam 5 motków i dosłownie ociupinkę z 6. Kolor tej włóczki to śliwka z domieszką odcienia różowego -> tak wygląda w pełnym słońcu
W oryginale wdzianko nie ma zapięcia, ale się zastanawiam czy czasem nie byłoby praktyczniej z zapięciem hmmm Co o tym myślicie?

Jarka - Nie 28 Wrz, 2008 15:14

brawo brawo brawo znowu piękne bluzeczki w Twoim wykonaniu
reni - Nie 28 Wrz, 2008 15:53

piękne ciuszki cool cool cool brawo brawo brawo
Halkuk - Nie 28 Wrz, 2008 16:03

Tunika śliczna cool brawo cool
Wdzianko wyszło Ci uroczo radocha hurrraaa Też je miałam , ja dorobiłam do tego pasek , tak było mi wygodniej . Piszę - miałam - bo je sprułam i przerobiłam hahahihi

magdalena - Nie 28 Wrz, 2008 16:11

Super bluzeczka i wdzianko.Pasek zawsze możesz dorobić i nosić raz z a raz bez:-P
nula - Nie 28 Wrz, 2008 17:05

bean, cudowne ciuszki !!!!! brawo brawo brawo brawo
Dobrze widzę, że tunika jest robiona od pasa w dół i w górę ? - śliczny ten wzorek
cool cool cool cool cool
Wdzianko też super - wygląda na cieplutkie - ja jako wieczny zmarzluch dorobiłabym zapięcie albo tak jak radzi Halinka - chociaż pasek. Ale mi zawsze jest zimno, więc muszę mieć możliwość szczelnego opakowania się rotfl

bjanna - Nie 28 Wrz, 2008 17:14

bean, same śliczności cool cool
Violetta21 - Nie 28 Wrz, 2008 18:05
Temat postu: bean
śliczne sweterki cool hopla brawo
Trusia - Nie 28 Wrz, 2008 18:53

Bean, uproszczenie bluzki zrobiło jej tylko przysługę Wink
A serwetka - bomba!

barbara 1 - Nie 28 Wrz, 2008 19:01

Bean jakie ślicznosci brawo brawo brawo na białą bluzeczkę poproszę o wzorek,jest fantastyczna hahahihi Wdzianko rewelacyjne w moim ulubionym kolorku brawo brawo brawo brawo
Edytka - Nie 28 Wrz, 2008 20:44

Bez komentarza cudowna tunika i sweterek kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
jola373 - Nie 28 Wrz, 2008 21:04

Beatko, prześliczne rzeczy zrobiłas! brawo brawo brawo brawo brawo
Biała tunika cudnie podkreśla Twoją wspaniałą talię! cool Gdzieś niedawno oglądałam ten wzorek, zastanawiając się, czy nie rozpocząc kolejnej robótki hahahihi , superowo Ci wyszło! cool
Wdzianko śliwkowe śliczne, dla mnie może by tak jak jest, ale jak dorobisz pasek, może okazac się potrzebny hahahihi

elka j. - Nie 28 Wrz, 2008 21:13

Oj dopiero teraz zobaczyłam te Twoje cuda, bluzeczkę (fotka na balkonie) i serwetę, a tu już się pojawiły następne, śliczne wszystko cool cool cool
bean napisał/a:
Zanim powiększyłam zdjęcie myślałam nawet, że to hardanger

Też tak myślałam wesoło mi

małgośka - Nie 28 Wrz, 2008 21:50

Beatko, tuniczka fantastyczna. Też niedawno oglądałam oryginał, ale Twoja wersja rewelacja. Wdzianko prześliczne. Na chłodniejsze dni, to ja też wolałabym jakieś zapięcie lub paseczek.
cool uklon hurrraaa hurrraaa bye

kath - Nie 28 Wrz, 2008 22:33

Gdyby nie Twoje prace, nie podejrzewałabym, że z Sasanki można takie piękności stworzyć Smile
Wdzianko śliwkowe to podwójna rewelacja - kolor i sam wzór, na którym zawiesiłam kiedyś oko w gazecie, ale go przez swoją niestałość w uczuciach nie zrealizowałam nie wiem

jola1010 - Nie 28 Wrz, 2008 22:34

super i kolorki i wykonanie cool cool cool
Stella - Nie 28 Wrz, 2008 23:07

Piękne rzeczy zrobiłaś i ślicznie w nich wyglądasz cool brawo cool
Ysabell - Nie 28 Wrz, 2008 23:35

Śliczne wszystko. Brawo Smile

A powiedz, bean, jak się Sasanka nosi? Sama robiłam z niej tylko szal i to nie dla siebie, a bardzo mi się spodobała... Tylko chyba jednak trochę gryzie?

bean - Nie 28 Wrz, 2008 23:43

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Ach, jak miło czytać takie komentarze, toż to sam miód na moje serce wesoło mi
nula napisał/a:
Dobrze widzę, że tunika jest robiona od pasa w dół i w górę ?
Dokładnie tak, podobnie jak rękawy.

Tak wygląda wzorek do tuniki

Ysabell, właśnie o to chodzi, że Sasanka jest milutka, 100%akryl imitujący moher i w ogóle nie gryzie, a przy tym bardzo wydajna.

A co do zapięcia we wdzianku, to jednak coś wykombinuję, bo też lubię być opatulona Wink

Ysabell - Pon 29 Wrz, 2008 00:14

Nie gryzie, powiadasz...? Smile

No to będę musiała spróbować - chociaż chyba najpierw podkradnę prezentowy szal (może nawet zanim go dam w prezencie Wink ), owinę się nim i pochodzę trochę... Bo rzeczywiście przy robieniu ona jest milutka, a jeszcze mi na pewno trochę z szala zostanie. Smile

Dziękuję serdecznie za odpowiedź. kwiatek dla ciebie

ata30 - Pon 29 Wrz, 2008 09:25

brawo brawo brawo brawo brawo brawo
JJka - Pon 29 Wrz, 2008 10:32

bean, w końcu obejrzałam Twoje prace.
Są przesliczne.
Najbardziej urzekła mnie (poza serwetkami, na punkcie których ostatnio dostałam "świra"Wink ) biała torebka i zielona bluzeczka, o TA
uwielbiam tego typu dekoldy Wink
poza tym w Twoich zasobach znalazłąm wzór na pewną rzecz (stopa Wink ) , którą chciałam wykonać, ale nie za bardzo wiedziałam jak sie za to wziąść :/
więc dzieki, i gratuluję ślicznych prac
brawo

Gwozdek - Pon 29 Wrz, 2008 11:43

Beatko,twoje prace są piękne , eleganckie,bardzo staranne.Przyjemnie jest zawiesić na nich oko.Śliwkowy swetr, może zostaw bez zapięcia tylko dorób jakiś troczek do wiązania, będzie inny niż wszystkie.Jeszcze raz gratuluję ślicznych prac i pomysłów kwiatek dla ciebie
buziaczek - Pon 29 Wrz, 2008 12:23

ogromne brawa dla nowych wdzianek brawo cool brawo cool
maranta - Pon 29 Wrz, 2008 18:39

Prześliczne prace, wszystko co powołasz do życia jest takie dopracowane i z przyjemnością wielką Twoje prace zawsze oglądam cool cool cool