Galerie prac użytkowników forum - bean - nowe drobiazgi str. 102
bean - Nie 28 Wrz, 2008 15:10
A oto moje nowe prace:
Tunika z Sasanki - szydełko 3 i 3,5mm
Wdzianko z Zorzy (75%akryl, 25%wełna) - szydełko 4mm
zużyłam 5 motków i dosłownie ociupinkę z 6. Kolor tej włóczki to śliwka z domieszką odcienia różowego -> tak wygląda w pełnym słońcu
W oryginale wdzianko nie ma zapięcia, ale się zastanawiam czy czasem nie byłoby praktyczniej z zapięciem Co o tym myślicie?
Jarka - Nie 28 Wrz, 2008 15:14
znowu piękne bluzeczki w Twoim wykonaniu
reni - Nie 28 Wrz, 2008 15:53
piękne ciuszki
Halkuk - Nie 28 Wrz, 2008 16:03
Tunika śliczna
Wdzianko wyszło Ci uroczo Też je miałam , ja dorobiłam do tego pasek , tak było mi wygodniej . Piszę - miałam - bo je sprułam i przerobiłam
magdalena - Nie 28 Wrz, 2008 16:11
Super bluzeczka i wdzianko.Pasek zawsze możesz dorobić i nosić raz z a raz bez:-P
nula - Nie 28 Wrz, 2008 17:05
bean, cudowne ciuszki !!!!!
Dobrze widzę, że tunika jest robiona od pasa w dół i w górę ? - śliczny ten wzorek
Wdzianko też super - wygląda na cieplutkie - ja jako wieczny zmarzluch dorobiłabym zapięcie albo tak jak radzi Halinka - chociaż pasek. Ale mi zawsze jest zimno, więc muszę mieć możliwość szczelnego opakowania się
bjanna - Nie 28 Wrz, 2008 17:14
bean, same śliczności
Violetta21 - Nie 28 Wrz, 2008 18:05 Temat postu: bean śliczne sweterki
Trusia - Nie 28 Wrz, 2008 18:53
Bean, uproszczenie bluzki zrobiło jej tylko przysługę
A serwetka - bomba!
barbara 1 - Nie 28 Wrz, 2008 19:01
Bean jakie ślicznosci na białą bluzeczkę poproszę o wzorek,jest fantastyczna Wdzianko rewelacyjne w moim ulubionym kolorku
Edytka - Nie 28 Wrz, 2008 20:44
Bez komentarza cudowna tunika i sweterek
jola373 - Nie 28 Wrz, 2008 21:04
Beatko, prześliczne rzeczy zrobiłas!
Biała tunika cudnie podkreśla Twoją wspaniałą talię! Gdzieś niedawno oglądałam ten wzorek, zastanawiając się, czy nie rozpocząc kolejnej robótki , superowo Ci wyszło!
Wdzianko śliwkowe śliczne, dla mnie może by tak jak jest, ale jak dorobisz pasek, może okazac się potrzebny
elka j. - Nie 28 Wrz, 2008 21:13
Oj dopiero teraz zobaczyłam te Twoje cuda, bluzeczkę (fotka na balkonie) i serwetę, a tu już się pojawiły następne, śliczne wszystko
| bean napisał/a: | | Zanim powiększyłam zdjęcie myślałam nawet, że to hardanger |
Też tak myślałam
małgośka - Nie 28 Wrz, 2008 21:50
Beatko, tuniczka fantastyczna. Też niedawno oglądałam oryginał, ale Twoja wersja rewelacja. Wdzianko prześliczne. Na chłodniejsze dni, to ja też wolałabym jakieś zapięcie lub paseczek.
kath - Nie 28 Wrz, 2008 22:33
Gdyby nie Twoje prace, nie podejrzewałabym, że z Sasanki można takie piękności stworzyć
Wdzianko śliwkowe to podwójna rewelacja - kolor i sam wzór, na którym zawiesiłam kiedyś oko w gazecie, ale go przez swoją niestałość w uczuciach nie zrealizowałam
jola1010 - Nie 28 Wrz, 2008 22:34
super i kolorki i wykonanie
Stella - Nie 28 Wrz, 2008 23:07
Piękne rzeczy zrobiłaś i ślicznie w nich wyglądasz
Ysabell - Nie 28 Wrz, 2008 23:35
Śliczne wszystko. Brawo
A powiedz, bean, jak się Sasanka nosi? Sama robiłam z niej tylko szal i to nie dla siebie, a bardzo mi się spodobała... Tylko chyba jednak trochę gryzie?
bean - Nie 28 Wrz, 2008 23:43
Ach, jak miło czytać takie komentarze, toż to sam miód na moje serce | nula napisał/a: | | Dobrze widzę, że tunika jest robiona od pasa w dół i w górę ? | Dokładnie tak, podobnie jak rękawy.
Tak wygląda wzorek do tuniki
Ysabell, właśnie o to chodzi, że Sasanka jest milutka, 100%akryl imitujący moher i w ogóle nie gryzie, a przy tym bardzo wydajna.
A co do zapięcia we wdzianku, to jednak coś wykombinuję, bo też lubię być opatulona
Ysabell - Pon 29 Wrz, 2008 00:14
Nie gryzie, powiadasz...?
No to będę musiała spróbować - chociaż chyba najpierw podkradnę prezentowy szal (może nawet zanim go dam w prezencie ), owinę się nim i pochodzę trochę... Bo rzeczywiście przy robieniu ona jest milutka, a jeszcze mi na pewno trochę z szala zostanie.
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.
ata30 - Pon 29 Wrz, 2008 09:25
JJka - Pon 29 Wrz, 2008 10:32
bean, w końcu obejrzałam Twoje prace.
Są przesliczne.
Najbardziej urzekła mnie (poza serwetkami, na punkcie których ostatnio dostałam "świra" ) biała torebka i zielona bluzeczka, o TA
uwielbiam tego typu dekoldy
poza tym w Twoich zasobach znalazłąm wzór na pewną rzecz (stopa ) , którą chciałam wykonać, ale nie za bardzo wiedziałam jak sie za to wziąść :/
więc dzieki, i gratuluję ślicznych prac
Gwozdek - Pon 29 Wrz, 2008 11:43
Beatko,twoje prace są piękne , eleganckie,bardzo staranne.Przyjemnie jest zawiesić na nich oko.Śliwkowy swetr, może zostaw bez zapięcia tylko dorób jakiś troczek do wiązania, będzie inny niż wszystkie.Jeszcze raz gratuluję ślicznych prac i pomysłów
buziaczek - Pon 29 Wrz, 2008 12:23
ogromne brawa dla nowych wdzianek
maranta - Pon 29 Wrz, 2008 18:39
Prześliczne prace, wszystko co powołasz do życia jest takie dopracowane i z przyjemnością wielką Twoje prace zawsze oglądam
|
|
|