To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Kasiulkowe prace szydełkowe

7Kasiulek7 - Wto 23 Lut, 2010 22:34

gosias, lamika88, dziękuję bardzo Wink Mam nadzieję, że przyszłym właścicielkom tez się spodobają Smile
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

gosias napisał/a:
Pracowicie spędzasz ferie zimowe

Uciekam w szydełko przed nauką Very Happy Tak sobie siedzę cały dzień albo tutaj z Wami, albo z szydełkiem w łapkach Wink

kasianat - Wto 23 Lut, 2010 23:08

Ale fajne skarpety na telefon, a kolczyki robisz świetne- ale to juz pisałam!!!!
anna.pluta1 - Śro 24 Lut, 2010 08:28

radocha radocha radocha
joaska77 - Śro 24 Lut, 2010 10:46

Super brawo brawo brawo .
ciapara - Śro 24 Lut, 2010 17:45

Kasiu kochana musiałam wreszcie nadrobic zaleglosci w Twoim watku
Wiesz jaka fanka twoich prac jestem Smile
cool

Serwetka wyszła zjawiskowo!!!
No powiedz wreszcie czy mój opis był dobry do serwetki w momencie w którym sie zaciełas?? Bo ciekawosc mnie zżera ! Smile

Spokojnie powinnas sie porwac na jakas trudniejsza prace Smile
Jestes gotowa !!!

agus2003 - Śro 24 Lut, 2010 19:15

ciapara napisał/a:
Serwetka wyszła zjawiskowo!!!

Zjawiskowo to mało powiedziane cool cool cool

7Kasiulek7 - Śro 24 Lut, 2010 19:20

kasianat, anna.pluta1, joaska77, ciapara, agus2003, dziękuję bardzo za pochwały Wink
cmok cmok cmok cmok cmok

Udało mi się zrobić połowę zadanej pracy domowej z matematyki wesoło mi , ale już mam dość, więc biorę się za szydełko Very Happy Moje dokonania pewnie zobaczycie dopiero po niedzieli, bo aparat mi zabrali chyba, że będę męczyła telefonowy aparat... No zobaczymy czy wytrzymam z chwaleniem się Wam tak długo Very Happy

ciapara napisał/a:
No powiedz wreszcie czy mój opis był dobry do serwetki w momencie w którym sie zaciełas?? Bo ciekawosc mnie zżera ! Wink

Mimo Twoich obaw zrobiłam ją według schematu Wink i podpowiedzi avante, ale jeszcze raz serdecznie dziękuję za Twoja pomoc i poświęcony mi czas cmok

ciapara - Śro 24 Lut, 2010 19:38

Ale wiesz ze jak zrobilabys "po mojemu" tez by wyszła Smile
7Kasiulek7 - Śro 24 Lut, 2010 20:18

Na pewno Wink
beacia-24 - Czw 25 Lut, 2010 08:16

7Kasiulek7, świetne te etui i kolczyki jak zawsze urocze. Duże brawa dla Ciebie radocha radocha radocha
reni - Czw 25 Lut, 2010 08:54

śliczności cool cool cool
Jarka - Czw 25 Lut, 2010 10:56

radocha radocha radocha radocha radocha
dehajola - Czw 25 Lut, 2010 11:26

fajowe brawo brawo
7Kasiulek7 - Czw 25 Lut, 2010 15:01

O jo joj, ile pochwał znowu dla mnie Very Happy
beacia-24, reni, Jarka, dehajola, dziękuję serdecznie Wink
cmok cmok cmok

Chciałam skończyć portmonetkę, którą zaczęłam kilka miesięcy temu. Wzięłam szczypce, które dzisiaj przyszły wraz z biglami do kolczyków Very Happy i mimo większych czy mniejszych problemów z cierpliwością udało mi się przymocować jedną część bigla. Drugą męczyłam i męczyłam i nic. Jakoś tak mi wszystko uciekało z powrotem. W końcu wzięłam Cyjanopan. Nalałam kleju, żeby "się trzymało", bo włóczka z metalem to raczej niekoniecznie razem współgrają i w rezultacie mam oblane palce klejem, a bigiel się trochę trzyma. Chciałam to jeszcze trochę popodginać, ale niestety skończyła mi się cierpliwość i portmonetka wylądowała gdzieeeeś taaaam pod monitorem Very Happy

Violetta21 - Pią 26 Lut, 2010 13:43

serwetka kolorowa jest śliczna cool brawo brawo i tyle różnorakich kolczyków ale najbardziej przypadły mi do gustu te otwarte banany są rewelacyjne cool hopla brawo brawo
7Kasiulek7 - Pią 26 Lut, 2010 18:54

Violetta21, dziękuję serdecznie Wink cmok

Informuję, że kilka par kolczyków skończyłam (wystarczyło bigle doczepić Very Happy ) i wygrałam bój z biglem portmonetki. Nie jestem jakoś strasznie zachwycona z efektu, ale swoje zadanie już spełnia Wink
Niedługo pokażę Wam zdjęcia. Smile

7Kasiulek7 - Pią 26 Lut, 2010 22:37

Przed chwilą ukończony, jeszcze "gorący" króliczek, a właściwie pani Królik. Very Happy
Robiona według (pewnie wszystkim znanego) opisu z tej strony.
Niestety przesadziłam z klejem i króliczka ma podpite oko Confused

Nie jedna osoba pytała mnie, ile czasu zajmuje mi zrobienie tej czy tamtej rzeczy, a ja zwyczajnie nie potrafiłam odpowiedzieć na to pytanie. Po pierwsze dlatego, że często zdarza mi się podczas szydełkowania robić krótkie przerwy na pisanie na gg, więc czas się wydłuża. Po drugie nie mam zwyczaju ciągłego patrzenia na zegarek. No a po trzecie, kto pamięta o czasie, kiedy porwie go mania szydełkowania Very Happy
Troszkę się przyłożyłam i okazało się, że zrobienie takiego breloczka zajmuje mi około 3 godzin. Dużo? Mało? Nie wiem... oczoplas

kabyr - Pią 26 Lut, 2010 22:47

Kasiu od dłuższego czasu
podziwiam Twoje kolczyki.
Są na prawdę śliczne. cool cool cool

joaska77 - Sob 27 Lut, 2010 07:53

Kolejna super rzecz brawo brawo .
Beata T - Sob 27 Lut, 2010 09:36

piękne prace - myszka jest super cool cool cool
anna.pluta1 - Sob 27 Lut, 2010 11:34

rozbawiasz mnie jak oglądam zawsze mam uśmiech na twarzy hurrraaa super hurrraaa hurrraaa
Grażyna - Sob 27 Lut, 2010 11:53

Fajny drobiazg cool
Aurelia - Sob 27 Lut, 2010 13:11

Super mysz!
Dobrze,że moja córka jej nie widzi hahahihi

terkot1 - Sob 27 Lut, 2010 13:29

Świetne prace brawo brawo brawo szczególnie te wszystkie "maleństwa" uklon uklon uklon
lamika88 - Sob 27 Lut, 2010 13:30

Fajniutki... cool cool cool