To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

wiesia-kal - Wto 01 Wrz, 2009 18:44

duduś zakupy sie udały, ale byłam tylko w Rumento- o godz.9 - kupiłam ponad 5 kg, fakt, że z myślą o szydełku,z niektórych włóczek jeszcze nie robilam, ale sugerowałam się waszymi wypowiedziami/kornelia, sonata, kotek wiskozowy, kalinka, i jeszcze na szpuli ale nie pamiętam jak się nazywa jakby taki drobny bucle/. Jestem bardzo zadowollona, mam zapas "pracy"na zimę.

[b]Grażynko[b] jeśli nie skończyłaś tej bluzki z frizzie to będziesz miała kłopot, bo p. Tomek powiedział, ze frizzie już nie będą mieli, sprzedają to co zostało - przynajmniej ja tak zrozumiałam, bo chciałam kupić.

pozdrawiam Wieisa

Grażyna - Wto 01 Wrz, 2009 21:13

Dziekuję kolezanki. Mam juz brakujaca frizze dzieki Misi, bo mi przysłała. buziaczki dla niej. cmoknięcie
jadzia59o - Sob 05 Wrz, 2009 16:37

wiesiu mam pytanie jak bylas w Rumento byla na szpuli bawelna serwetkowa, na serwetki, anioly czy wogole mozna taka dostac, czy kotka wiskozowego byl duzy wybor kolorow?
mysla sobie cos zamowic, jechac to trocche za daleko

bye bye bye bye

jadzia59o

wiesia-kal - Sob 05 Wrz, 2009 17:18

jadzia590 ja jestem początkującą szydełkowiczką i za bardzo na nitkach się nie znam - posługiwałam się Waszymi wypowiedziami - ale białej bawełny na szpuli nie było , była jakaś taka szaro beżowa cienka jak nici do szycia i jeszcze jakieś ciemniejsze kolory, ale ja zwracałam uwagę na "jasne", kotka wiskozowego było też kilka kolorów, ja wziełam biały i kremowy, było też sporo kolorków z sonaty i kalinki/ ładny czarny ze srebrną niby nitką, ale nie melanż, taki "pobłysk". Chyba musisz zadzwonić i się dowiedzieć, bo ja byłam we wtorek a tydzień to dużo i już może byc duża zmiana. pozdrawiam Wiesia
jadzia59o - Sob 05 Wrz, 2009 17:29

dziekuje za informacje w poniedzialek bede dzwonic
Betkam - Czw 10 Wrz, 2009 18:04

Witam, trochę się wtrącę, ale muszę to napisać - Pan Tomasz z hurtowni jest wyjątkowy! cool
JJka - Czw 10 Wrz, 2009 18:40

Betkam napisał/a:
Witam, trochę się wtrącę, ale muszę to napisać - Pan Tomasz z hurtowni jest wyjątkowy! cool

no proszę... kolejna fanka pana Tomka Smile Smile Smile

beacia-24 - Czw 10 Wrz, 2009 19:50

Ten Pan Tomek to po prostu furorę robi hahaha, nie wiem co by to spora część szydełkowiczek bez Niego zrobiła hahahihi
dehajola - Sob 12 Wrz, 2009 18:08

witam .czytam czytam ale i tak nie jestem pewna co zamowić . chcialabym cos na serwetki (moze byc na szpuli): jak np. 10-tka lub grubsze jak snehurka. i jakis moherek na delkikatny szal na drutach czy bedzie ktos tak mily i poradzi co mam zamowic ? błagam
JJka - Sob 12 Wrz, 2009 20:24

dehajola, z tej hurtowni na serwetki polecam Maxi, Arie oraz Perle 8
na szal na drutach np. medusa, kalinka, kornelia lub lux cotton ... zalezy jaki to ma byc szal.... jesli grubszy to może Kotek wiskozowy??
ja polecac moge wiele nitek...

dehajola - Sob 12 Wrz, 2009 23:49

bardzo dziekuje kwiatek dla ciebie
eap - Nie 13 Wrz, 2009 14:01

A co polecacie z Rumento na narzuty na łóżko i na fotele?
Betkam - Wto 15 Wrz, 2009 21:26

Raczej nie widzę medusy na moherowy zwiewny szal. Moim zdaniem bawełna nie ma nic wspólnego z lekkością. Znam sasankę - niestety 100% akryl, imituje moher i mam z niej dwa szale.
Pozdrawiam

irenka10 - Śro 16 Wrz, 2009 13:33

Gdyby ktos potrzebował to mam zdjecia dostepnej sonaty od p Tomka 25 kolorow obawiam sie ze jak tu wrzuce wszystkie to mnie fotosik załatwi hihi hopla
Runa - Śro 16 Wrz, 2009 13:48

ja poproszę Smile
na maila agamorawiec@o2.pl

irenka10 - Czw 17 Wrz, 2009 19:39

Runa wysłałam napisz czy doszły .Pozdrawiam kwiatek dla ciebie
gabrysia - Czw 17 Wrz, 2009 20:02

do mnie doszły dziękuję love love love
Runa - Czw 17 Wrz, 2009 21:30

doszły, dzięki cmoknięcie
wyslałam maila z podziękowaniami, nie doszedł?

alienor - Czw 17 Wrz, 2009 21:55

Irenka 10 wrzuć uklon
irenka10 - Pią 18 Wrz, 2009 13:43

Alienor ale gdzie mam wrzucic
podaj emaila
Runa nie doszedł dlatego pytałam ale niema problemu ciesze sie ze doszły fotki do Ciebie . Ja własnie dzisiaj odebrałam przesyłke z Rumento prawie 4 kg sonaty wiec bezrobocie mi narazie nie grozi .Pozdrawiam

alienor - Pią 18 Wrz, 2009 21:42

3majsie@gmail.com bede bardzo wdzieczna
Jarka - Sob 19 Wrz, 2009 15:23

Ja też poproszę mor-dka@wp.pl - a po ile jest sonata ?
Grażyna - Nie 20 Wrz, 2009 13:48

A ja bardzo proszę, piszcie do siebie na PW, bo sie wątek zaśmieca.
ewciaks - Wto 22 Wrz, 2009 14:58

Właśnie wrócilam z Częstochowy o Rumento zahaczyłam przy okazji....no i ponad 3 kilo welenki jest moje.....nie wiedziałam co brać..brałam co w oko wpadło....po paru km drogi powrotnej stwierdziłam, że wściekły za mało kupiłam.....ale i tak sie ciesze. Siedze teraz w pracy do 16 i już się nie mogę doczekać kiedy pogłaszczę i zacznę cosik robić z nowych nabytków.
Madzia - Wto 22 Wrz, 2009 17:10

Ja też jak kupię coś więcej rozkładam sobie na łóżku i podziwiam, i planuję, i macam co chwila!