Galerie prac użytkowników forum - Myszkowanie w kłębkach
eumycha - Wto 07 Gru, 2010 11:41
Mysza masz talent!
Mysza - Wto 07 Gru, 2010 11:54
eumycha, dzięki
lamika88 - Wto 07 Gru, 2010 14:57
Mysza, Pięknie drutkujesz chusty
7Kasiulek7 - Wto 07 Gru, 2010 15:50
Ło joj, nie dość, że chusta wykonana w ekspresowym tempie, to zdjęcia wstawione co najmniej szybko.
Podziwiam, podziwiam.
| Mysza napisał/a: | | W tym roku nawet o Mikołajkach prawie zapomniałam |
My Ci nie damy zapomnieć. Swoją drogą ciężko sobie w końcu nie przypomnieć jak się znajduje jakieś skarby pod poduszką.
| Mysza napisał/a: | | Jak wrócem dzisiaj z uczelni, to może mi Kasia cyknie fotki naludziowe. |
Może i cyknie.
Mysza - Wto 07 Gru, 2010 16:22
lamika88, 7Kasiulek7, Dziękuję pięknie.
| Cytat: | | Swoją drogą ciężko sobie w końcu nie przypomnieć jak się znajduje jakieś skarby pod poduszką. Razz |
Dobrze, że się zreflektowałam W ogóle nie planowałam Mikołajek i nie miałam pojęcia, że Wy cos planujecie. Mogłyście mnie wtajemniczyć i uniknęłabym ambarasu po powrocie z uczelni.
M.
bejbi88 - Wto 07 Gru, 2010 17:10
cudo
anle - Wto 07 Gru, 2010 17:46
Super chusta
Violetta21 - Wto 07 Gru, 2010 19:53
Myszko śliczna jest ta chusta
Jarka - Wto 07 Gru, 2010 20:12
| anle napisał/a: | | Super chusta |
saba52 - Wto 07 Gru, 2010 21:50
Mysza, Kochana dziergasz jak błyskawica!Śliczna Ci wyszła
Trzymaj się cieplutko
Mysza - Śro 08 Gru, 2010 10:31
bejbi88, anle, Violetta21, Jarka, saba52, Dziekuję pieknie
| Cytat: | | Kochana dziergasz jak błyskawica! |
Zrobię wszystko, żeby nic nie robić. Dzierganie to wyjście idealne.
M.
małgośka - Śro 08 Gru, 2010 11:03
Mysza, cudna chusta.
A można wiedzieć skąd pochodzi wzorek. Chętnie bym sobie taką zrobiła.
bejbi88 - Śro 08 Gru, 2010 11:30
| Mysza napisał/a: | | Zrobię wszystko, żeby nic nie robić. Dzierganie to wyjście idealne. wesoło mi |
i zawsze można powiedzieć że coś się robi i czekam na kolejne fotki
Mysza - Śro 08 Gru, 2010 16:35
małgośka, dziękuję. Wzór (i cały kurs robienia tej chusty by Bernadka) jest dostępny na e-dziewiarce po zarejestrowaniu.
bejbi88,
| Cytat: | i zawsze można powiedzieć że coś się robi hahahihi i czekam na kolejne fotki cmoknięcie
|
I właśnie o to biega A fotki się pojawią. Po spełnieniu dwóch warunków: obecności natchnienia i obecności Kasiuli .
Cały czas szukam prostego i ładnego wzoru na następną chustę (coś w guście Haruni z ładnym brzegiem). Potrzebuję jeszcze jednej. Jak na razie wertowawszy forum i ravelry i nie znalazłszy nic do smaku. Może kto by co mi podrzucił? Niekoniecznie za darmola
Buziaki gorące
M.
Może jak rozgryzem, to zrobiem Gail?...
jadzia59o - Śro 08 Gru, 2010 17:18
piękne chusty
małgośka - Śro 08 Gru, 2010 20:24
Mysza, dziękuję za odpowiedź.
Dzisiaj niechcący sama wpadłam na ten kursik i zamierzam jutro ją zacząć.
bejbi88 - Śro 08 Gru, 2010 20:43
ja czasem też się tak wymiguję od roboty ooo przy okazji kursik się zapisze
Mysza - Śro 08 Gru, 2010 20:52
jadzia59o, dziekuję pięknie
małgośka, bejbi88, kursujcie się, dziergajcie i chwalcie się jakbyście miały jakieś pytania, to jak w dym. Chociaż wątpię. Kurs jest łopatologiczny a chusta prościutka.
Uwaga! Na lewej stronie przerabiać oczka jak schodzą z druta, a nie jak napisane na jednym ze schematów, na lewo.
M.
ciapara - Śro 08 Gru, 2010 21:07
Mysza | Cytat: | Na lewej stronie przerabiać oczka jak schodzą z druta, a nie jak napisane na jednym ze schematów, na lewo
|
kurcze nie kumam... co to znaczy jak ? W tych chustach co do tej pory robilam na lewej stronie oczka robilo sie na lewo... a tu jak?
saba52 - Śro 08 Gru, 2010 21:31
ciapara, Wszystkie schodzą z druta na lewo
Zula - Czw 09 Gru, 2010 15:45
Śliczna chusta!
Mysza - Czw 09 Gru, 2010 17:23
Zula, Dzięki.
| Cytat: | | Wszystkie schodzą z druta na lewo |
A kuzik prafda. Pytałam Bernadkę i powiedziała, że tak jak schodzą z druta, co nie oznacza wcale, że na lewo, tylko jak jest prawe oczko, to przerabiamy prawe, a jak lewe, to na lewo. Po prostu inaczej wzór nie wyjdzie. Albo może wyjdzie, ale niewyraźny? W każdym razie ja właśnie zaczęłam od przerabiania na lewo, tak jak widziałam w innych chustach i się pokumałam, że coś mi nie teges i zapytałam Bernadkę na czacie na dziewiarce i ona powiedziała wyraźnie, że tak jak schodzą z druta (pytanie brzmiało: na lewo czy tak jak schodzą z druta?)
A może już całkiem mi się pomerdało? Broń Bosze, nie podważam żadnych autorytetów i autorytetem nie jestem (mam raptem dwie chusty na koncie, a wzór jest Bernadki) W każdym razie chusta powstała taka, jaka miała być. To chyba znaczy, że dobrze ją zrobiłam?
M.
saba52 - Czw 09 Gru, 2010 18:35
Mysza, Ja przy chustach lewą stronę robię na lewo bo tak wychodzi ale przy innych robótkach jak pisze że tak jak schodzą z druta to tak się robi.
| Mysza napisał/a: | | To chyba znaczy, że dobrze ją zrobiłam? | Pewnie że dobrze zrobiłaś
A moją widziałaś?
żabka - Czw 09 Gru, 2010 18:44
Mysza świetne chusty
7Kasiulek7 - Czw 09 Gru, 2010 20:15
Tak właściwie, to tego nie planowałyśmy. Jakoś tak wyszło.
|
|
|