To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

żabka - Śro 19 Lis, 2014 18:36

Izuniu a możesz na pw podesłać zamówienie ?
graza5111 - Czw 20 Lis, 2014 01:23

A na 6 grudnia mamy zarezerwowane Lampiony od 15:00 Smile[/quote]

Fajnie, że mamy tę rezerwację. Dzisiaj (raczej wczoraj!) byłam w tej nowej kawiarence robótkowej na Ratajczaka (nie mylić ze sklepem, który jest troszkę dalej). Bardzo skromna ta kawiarenka, jakaś lada z ciasteczkami tylko. W dodatku zmieści sie ok. 15 osób. Pani mówi, że ewentualnie mogą dostawić taborety, ale to chyba nie jest zbyt wygodne, no i łokieć przy łokciu. W dodatku zamykają już ok. 17 - 18 a w soboty jeszcze wcześniej. Za to ciekawostka: otwierają już ok. 6 - 7 rano!!! Pomyślane jest to jako poczekalnia dla tych co nie mają ze sobą zrobić w oczekiwaniu np. na poranny pociąg. Można posiedzieć, wypić kawę, porobić coś. Nawet są książki do czytania. Właścicielka właśnie dekorowała jakieś pierniczki, pewnie mają jakieś warsztaty,ale już nie dopytywałam bo za mały ten lokal dla nas.

robótkimarleny. - Czw 20 Lis, 2014 11:14

W miejscu Bon Bon na Masztalarskiej, wiz a wiz Straży Pożarnej otworzyła sie knajpka. Jest tam pięterko, może byłoby idealne dla nas. Jakby ktosik przechodził to proszę zajrzeć jak tam wygląda. Na dole też sporo miejsca choć dla nas za mało ale to pięterko może być obiecujące...
Calatea - Pią 21 Lis, 2014 18:27

graza5111 napisał/a:
A na 6 grudnia mamy zarezerwowane Lampiony od 15:00 Smile

Fajnie, że mamy tę rezerwację. Dzisiaj (raczej wczoraj!) byłam w tej nowej kawiarence robótkowej na Ratajczaka (nie mylić ze sklepem, który jest troszkę dalej). Bardzo skromna ta kawiarenka, jakaś lada z ciasteczkami tylko. W dodatku zmieści sie ok. 15 osób. Pani mówi, że ewentualnie mogą dostawić taborety, ale to chyba nie jest zbyt wygodne, no i łokieć przy łokciu. W dodatku zamykają już ok. 17 - 18 a w soboty jeszcze wcześniej. Za to ciekawostka: otwierają już ok. 6 - 7 rano!!! Pomyślane jest to jako poczekalnia dla tych co nie mają ze sobą zrobić w oczekiwaniu np. na poranny pociąg. Można posiedzieć, wypić kawę, porobić coś. Nawet są książki do czytania. Właścicielka właśnie dekorowała jakieś pierniczki, pewnie mają jakieś warsztaty,ale już nie dopytywałam bo za mały ten lokal dla nas.

Fajnie, że tam zajrzałaś. Przynajmniej wiemy, że dla naszej trzódki to za mały lokal. Trzeba się rozglądać dalej.

żabka - Pią 21 Lis, 2014 18:41

Zamówienie zrobione - czas wypatrywać listonosza z paczuszką Smile
robótkimarleny. - Pią 21 Lis, 2014 18:42

Spotkanie Mikołajkowe 6 grudnia - Pod Lampionami

1. Marlena

żabka - Sob 22 Lis, 2014 23:09

1. Marlena
2. Żabka

Uchomisia - Pon 24 Lis, 2014 21:03

Zobaczcie, można kupić tańsze bilety na Festiwal Sztuki i Przedmiotów Artystycznych Smile Aczkolwiek promocja dotyczy podwójnych, potrójnych i poczwórnych zaproszeń

http://www.groupon.pl/ofe...skie-4/49698750

żabka - Śro 26 Lis, 2014 14:09

hmmm nie ma chętnych na mikołajkowe spotkanie ?
robótkimarleny. - Śro 26 Lis, 2014 21:45

Melduję, że paczka wysłana i już jest na miejscu hopla
aiszka4 - Czw 27 Lis, 2014 09:05

żabka napisał/a:
hmmm nie ma chętnych na mikołajkowe spotkanie ?

Ja wciąż nie wiem, czy wyjadę, czy nie.
Ula mówiła, że na pewno nie, ale jeszcze ją "urabiam".

żabka - Czw 27 Lis, 2014 13:16

Marlenko super Smile

Kochaniutkie przyszła paczka z zamówieniem Smile same w niej cudeńka Smile
Jeśli, któraś z Was ma ochotę odebrać zamówienie to jutro między 15 a 19 jestem na kiermaszu w antoninku (ul. browarna 46). Daj mi tylko znać wcześniej żebym pozabierała odpowiednie paczuszki Smile

japoneczka01 - Czw 27 Lis, 2014 20:52

Koleżanki zaspokójcie moją ciekawość - czy ten pan na zdjęciach w szarym sweterku dziergający szary szalik (chyba) to jest z naszego forum?
izetta - Pią 28 Lis, 2014 17:32

japoneczka01, oj dobrze, że pytasz, bo i mnie ciekawość zżera Wink
żabka - Pią 28 Lis, 2014 20:51

Kobietki potrzebne głosy w ekologicznym konkursie dla przedszkolaków Smile Przedszkole, do którego chodzi córka mojej przyjaciółki zgłosiło pracę na ten konkurs. Przedszkole nie duże w niedużej miejscowości więc i głosów mają malutko Smile Wiem, że na Was zawsze można liczyć Smile głosować można od dziś do 1 grudnia tylko 1 raz dziennie
http://www.buliba.pl/konk...14/galeria.html - praca pod tytułek "rezolutny krokodylek"

bogusia1255 - Sob 29 Lis, 2014 20:41

1. Marlena
2. Żabka
3. bogusia1255

Paddington - Sob 29 Lis, 2014 21:13

Miał być miś i misia nie będzie. Szczerze mówiąc liczyłam, że spotkanie zrobicie tydzień później... a w tym roku z same Mikołajki... wiecie jak to u mnie w domu... a w dodatku zaraz potem malec ma swoje święto więc nie ma opcji... nie wywinę się. Pewne jesteście tego szóstego?
Ściskam mocno wszystkich i krzyczcie ze mną- ZIMA STOP, a przynajmniej bez ujemnych temperatur proszę!!!
Pozdrawia WAS dziś zmarznięty miś.

Haniutka - Nie 30 Lis, 2014 16:27

Dziewczyny!
Jest możliwość przesunięcia rezerwacji na 13 grudnia. Jesteście zainteresowane? Może więcej osób mogłoby wpaść? Aneta musi dać odpowiedź jutro wieczorem. To co robimy?

bogusia1255 - Nie 30 Lis, 2014 17:05

dla mnie bez różnicy.
robótkimarleny. - Nie 30 Lis, 2014 20:16

Niech będzie .
nula - Nie 30 Lis, 2014 20:43

6.12 nie mogę na pewno
13.12 może by mi się udało, więc jak dla mnie pasuje

japoneczka01 - Pon 01 Gru, 2014 07:23

izetta tajemniczy gość pozostaje nadal tajemniczy, nikt nam nie chce uchylić rąbka tajemnicy Sad
aiszka4 - Pon 01 Gru, 2014 10:42

Spotkanie 13.12.

1. Marlena
2. Bogusia
3. aiszka4
4. nula

szyleczko - Pon 01 Gru, 2014 11:53

nula napisał/a:
6.12 nie mogę na pewno
13.12 może by mi się udało, więc jak dla mnie pasuje

Ja mam identyczną sytuację hmm

żabka - Pon 01 Gru, 2014 12:51