Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie
Elżbieta P. - Wto 22 Wrz, 2009 18:55
| Madzia napisał/a: | | Ja też jak kupię coś więcej rozkładam sobie na łóżku i podziwiam, i planuję, i macam co chwila! |
ja też, tylko że potem odkładam ładnie na półkę, zapominam co zaplanowałam zrobić i kupuję następne nitki i znów się cieszę, że mam i podziwiam i planuję i.......
halszka - Wto 22 Wrz, 2009 20:22
| Elżbieta P. napisał/a: | | Madzia napisał/a: | | Ja też jak kupię coś więcej rozkładam sobie na łóżku i podziwiam, i planuję, i macam co chwila! |
ja też, tylko że potem odkładam ładnie na półkę, zapominam co zaplanowałam zrobić i kupuję następne nitki i znów się cieszę, że mam i podziwiam i planuję i.......  |
... a po jakimś czasie kupuję następne , bo "tamte" - to na co innego były zaplanowane ... ( a , że jeszcze nie zrobione ... no cóż ... kiedyś napewno będą ... hi hi )
duduś - Wto 22 Wrz, 2009 20:26
a ja myślałam, że tylko ja tak mam. Mogę godzinami gapić się na moje zakupy włóczkowe i planować co z czego i jak zrobić ...... Uwielbiam to !!!!
Grażyna - Pią 16 Paź, 2009 15:46
No dobrze. trochę czasu minęło - czy ktos odwiedzal ostatnio Rumento?
Czy są juz nici na duzych szpulach?Szczególnie chodzi mi kornelię i frizze.
Częstochowianki, a byłyscie w tej hurtowni?
http://dawpol.pl/przedza/o_firmie.php?s=1
katarzyna341 - Sob 17 Paź, 2009 10:08
ja bylam w czwartek , frize nie ma ....a o kornelie nie pytalam a zamiast frize kupilam cieniutki akryl...
Grażyna - Sob 17 Paź, 2009 14:01
Kasiu - napisz w takim razie, czy jest wybór cienkich nici/wlóczek na szpulach duzych.
katarzyna341 - Sob 17 Paź, 2009 14:08
szczerze mówiąc wpadłam jak po ogień, nie bylo tego co chcialam , to wzięłam cieniutki akryl na szpuli i resztki sonaty bialej i nie rozgladałam sie za bardzo,ale cos bardzo mało szpul na półkach i malo kolorów,ostatnio co tam ide , to wychodze nie z tym po co poszłam,
Grażyna - Wto 15 Gru, 2009 14:16
Minęly 2 miesiace. Czy w Rumento pojawiły się juz Frizze? Jesli tak, to jakie?
Makarbella - Wto 15 Gru, 2009 15:02
Z tego co wiem producent z hukiem zakończył wyrób Frizze...
Grażyna - Wto 15 Gru, 2009 15:35
To mnie zmartwiłaś.
halszka - Wto 15 Gru, 2009 17:48
Grazynko
- jeśli chiałabyś frizze ode mnie - to mam jeszcze 2 szpule z Rumento i nie bardzo mam ochotę robić z tak cienkiej nitki
jedną - tę łososiową z mojej fotki http://www.fotosik.pl/pok...20d806e0e8.html
i drugą szpulkę mocno czerwonej - kolor podobny do tych kolorów z twojej fotki , którą wkleiłaś po wizycie w Rumento - str.5 w tym temacie
- jeśli będziesz chetna - to daj znać
alienor - Wto 15 Gru, 2009 19:34
Moja ulubiona nitka ,dobrze , ze mam malutki zapasik
Grażyna - Śro 16 Gru, 2009 14:46
Napisałam w PW
Leśny Duch - Pon 18 Sty, 2010 13:06
Czy w tej hurtowni jest może nić jedwabna lub z jedwabiem o długości co najmniej 1000m/100g? Ma być z niej zrobiony welon.
JJka - Pon 18 Sty, 2010 18:34
| Leśny Duch napisał/a: | | Ma być z niej zrobiony welon. |
welon??? to jak cienką nitką chcesz robi??
tak sie zapytuje z ciekawości ;/ bo to mnie strasznie zaintrygowało...
ja w Rumento będę bliżej końca tygodnia, więc mogę zapytac o cos jedwabnego... no chyba że któraś z dziewczyn bedzie szybsza... albo Ty mailując/dzwoniąc do do hurtowni...
Leśny Duch - Sob 23 Sty, 2010 17:19
Przymierzam się tak na 1200-1600/100g, zależnie tsk naprawdę od tego, co znajdę
JJka - Sob 23 Sty, 2010 17:29
Leśny Duch, niczego takiego jedwabnego na welon w Rumento nie ma :/ niestety:((
Leśny Duch - Sob 23 Sty, 2010 19:56
Dziękuję Ci serdecznie za pomoc! Będę szukać dalej!
Makarbella - Nie 24 Sty, 2010 12:48
A zobacz tu:
Przędza jedwabna
albo tu:
dużo nici jedwabnych
Jeśli nie pomoże - złap za nogę jakiegoś speca od kaloryferów - oni uszczelniają rury dokładnie takimi nićmi, jakich potrzebujesz. Mają to na 2-kilogramowych szpulach i pewnie za drobną opłatą odstąpią ci jedną...
Leśny Duch - Nie 24 Sty, 2010 17:43
Wielkie dzięki! Na razie napisałam do osoby z pierwszego linku - to chyba najprostrze rozwiązanie. Zobaczymy, czy parametry będą się zgadzać. Jeszcze raz dziękujęza pomoc:)
Wiotka555 - Śro 24 Lut, 2010 02:48 Temat postu: pytanie o akryl czytam wasze glosy o hurtowni i mam pytanie. Interesuje mnie akryl do robótek na drutach - cienki jak Peonia, albo Malwa. Czy ten na szpuli to jest właśnie taki? Bo nie chciałbym jechać 200 km na prózno.
Betkam - Pią 26 Lut, 2010 16:16
Proszę, odezwijcie się co słychać w Rumento.
barbara 1 - Pią 26 Lut, 2010 16:44
| Cytat: | | Proszę, odezwijcie się co słychać w Rumento. |
byłam parę dni temu.Dużo nowosci z aniluxu i włóczek grubszych i cienkich tureckich.Piękne włóczki na te wasze szale drutowe.Masa ciekawych i nowych kolorów sasanki i puchatki.
Frize nie ma i już nie będzie(to do Grażynki),
duża nowa kolorystyka virgini i kotka wiskozowego,masa nowych melanży.Na szpulach viskoza w nowych kolorach(kiedyś pokazywałam na fotce jak ona wyglada).Zamiast frize jest coś zbliżonego do tej nitki,mniej błyszcząca,bardziej bawełniana. | Wiotka555 napisał/a: | | Interesuje mnie akryl do robótek na drutach - cienki jak Peonia, albo Malwa. Czy ten na szpuli to jest właśnie taki? Bo nie chciałbym jechać 200 km na prózno. |
Zadzwoń do p.tomka prześle Ci próbki.Telefon na pierwszej str.tematu
JJka - Pią 26 Lut, 2010 17:45
OO! to pan Tomek już wrócił z ferii... i zapasy uzupełnione:) super!
jutro tam sobie podskoczę, bo od 2m-cy czekam na śliwkowego kotka wiskozowego!!
a to że jest dużo melanży... cudnie brzmi )
Dzięki Basiu za info!
Betkam - Pią 26 Lut, 2010 21:33
Barbaro dziękuję! Niestety nie znalazłam tej wiskozy.
JJka proszę opowiedz co jutro tam zobaczysz.
Pozdrawiam
|
|
|