To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

Elżbieta P. - Wto 22 Wrz, 2009 18:55

Madzia napisał/a:
Ja też jak kupię coś więcej rozkładam sobie na łóżku i podziwiam, i planuję, i macam co chwila!

ja też, tylko że potem odkładam ładnie na półkę, zapominam co zaplanowałam zrobić i kupuję następne nitki i znów się cieszę, że mam i podziwiam i planuję i....... wesoło mi wesoło mi

halszka - Wto 22 Wrz, 2009 20:22

Elżbieta P. napisał/a:
Madzia napisał/a:
Ja też jak kupię coś więcej rozkładam sobie na łóżku i podziwiam, i planuję, i macam co chwila!

ja też, tylko że potem odkładam ładnie na półkę, zapominam co zaplanowałam zrobić i kupuję następne nitki i znów się cieszę, że mam i podziwiam i planuję i....... wesoło mi wesoło mi

... a po jakimś czasie kupuję następne , bo "tamte" - to na co innego były zaplanowane ... szalony ( a , że jeszcze nie zrobione ... no cóż ... kiedyś napewno będą ... hi hi )

duduś - Wto 22 Wrz, 2009 20:26

a ja myślałam, że tylko ja tak mam. Mogę godzinami gapić się na moje zakupy włóczkowe i planować co z czego i jak zrobić ...... Uwielbiam to !!!!
Grażyna - Pią 16 Paź, 2009 15:46

No dobrze. trochę czasu minęło - czy ktos odwiedzal ostatnio Rumento?

Czy są juz nici na duzych szpulach?Szczególnie chodzi mi kornelię i frizze.

Częstochowianki, a byłyscie w tej hurtowni?
http://dawpol.pl/przedza/o_firmie.php?s=1

katarzyna341 - Sob 17 Paź, 2009 10:08

ja bylam w czwartek , frize nie ma ....a o kornelie nie pytalam a zamiast frize kupilam cieniutki akryl...
Grażyna - Sob 17 Paź, 2009 14:01

Kasiu - napisz w takim razie, czy jest wybór cienkich nici/wlóczek na szpulach duzych.
katarzyna341 - Sob 17 Paź, 2009 14:08

szczerze mówiąc wpadłam jak po ogień, nie bylo tego co chcialam , to wzięłam cieniutki akryl na szpuli i resztki sonaty bialej i nie rozgladałam sie za bardzo,ale cos bardzo mało szpul na półkach i malo kolorów,ostatnio co tam ide , to wychodze nie z tym po co poszłam,
Grażyna - Wto 15 Gru, 2009 14:16

Minęly 2 miesiace. Czy w Rumento pojawiły się juz Frizze? Jesli tak, to jakie?
Makarbella - Wto 15 Gru, 2009 15:02

Z tego co wiem producent z hukiem zakończył wyrób Frizze...
Grażyna - Wto 15 Gru, 2009 15:35

To mnie zmartwiłaś.
halszka - Wto 15 Gru, 2009 17:48

Grazynko
- jeśli chiałabyś frizze ode mnie - to mam jeszcze 2 szpule z Rumento i nie bardzo mam ochotę robić z tak cienkiej nitki
jedną - tę łososiową z mojej fotki http://www.fotosik.pl/pok...20d806e0e8.html
i drugą szpulkę mocno czerwonej - kolor podobny do tych kolorów z twojej fotki , którą wkleiłaś po wizycie w Rumento - str.5 w tym temacie
- jeśli będziesz chetna - to daj znać Very Happy

alienor - Wto 15 Gru, 2009 19:34

Moja ulubiona nitka ,dobrze , ze mam malutki zapasik
Grażyna - Śro 16 Gru, 2009 14:46

Napisałam w PW
Leśny Duch - Pon 18 Sty, 2010 13:06

Czy w tej hurtowni jest może nić jedwabna lub z jedwabiem o długości co najmniej 1000m/100g? Ma być z niej zrobiony welon.
JJka - Pon 18 Sty, 2010 18:34

Leśny Duch napisał/a:
Ma być z niej zrobiony welon.

welon??? to jak cienką nitką chcesz robi??
tak sie zapytuje z ciekawości ;/ bo to mnie strasznie zaintrygowało...

ja w Rumento będę bliżej końca tygodnia, więc mogę zapytac o cos jedwabnego... no chyba że któraś z dziewczyn bedzie szybsza... albo Ty mailując/dzwoniąc do do hurtowni...Wink

Leśny Duch - Sob 23 Sty, 2010 17:19

Przymierzam się tak na 1200-1600/100g, zależnie tsk naprawdę od tego, co znajdę Smile
JJka - Sob 23 Sty, 2010 17:29

Leśny Duch, niczego takiego jedwabnego na welon w Rumento nie ma :/ niestety:((
Leśny Duch - Sob 23 Sty, 2010 19:56

Dziękuję Ci serdecznie za pomoc! Będę szukać dalej!
Makarbella - Nie 24 Sty, 2010 12:48

A zobacz tu:

Przędza jedwabna

albo tu:

dużo nici jedwabnych

Jeśli nie pomoże - złap za nogę jakiegoś speca od kaloryferów - oni uszczelniają rury dokładnie takimi nićmi, jakich potrzebujesz. Mają to na 2-kilogramowych szpulach i pewnie za drobną opłatą odstąpią ci jedną...

Leśny Duch - Nie 24 Sty, 2010 17:43

Wielkie dzięki! Na razie napisałam do osoby z pierwszego linku - to chyba najprostrze rozwiązanie. Zobaczymy, czy parametry będą się zgadzać. Jeszcze raz dziękujęza pomoc:)
Wiotka555 - Śro 24 Lut, 2010 02:48
Temat postu: pytanie o akryl
czytam wasze glosy o hurtowni i mam pytanie. Interesuje mnie akryl do robótek na drutach - cienki jak Peonia, albo Malwa. Czy ten na szpuli to jest właśnie taki? Bo nie chciałbym jechać 200 km na prózno.
Betkam - Pią 26 Lut, 2010 16:16

Proszę, odezwijcie się co słychać w Rumento.
barbara 1 - Pią 26 Lut, 2010 16:44

Cytat:
Proszę, odezwijcie się co słychać w Rumento.

byłam parę dni temu.Dużo nowosci z aniluxu i włóczek grubszych i cienkich tureckich.Piękne włóczki na te wasze szale drutowe.Masa ciekawych i nowych kolorów sasanki i puchatki.
Frize nie ma i już nie będzie(to do Grażynki),
duża nowa kolorystyka virgini i kotka wiskozowego,masa nowych melanży.Na szpulach viskoza w nowych kolorach(kiedyś pokazywałam na fotce jak ona wyglada).Zamiast frize jest coś zbliżonego do tej nitki,mniej błyszcząca,bardziej bawełniana.
Wiotka555 napisał/a:
Interesuje mnie akryl do robótek na drutach - cienki jak Peonia, albo Malwa. Czy ten na szpuli to jest właśnie taki? Bo nie chciałbym jechać 200 km na prózno.

Zadzwoń do p.tomka prześle Ci próbki.Telefon na pierwszej str.tematu

JJka - Pią 26 Lut, 2010 17:45

OO! to pan Tomek już wrócił z ferii... Smile i zapasy uzupełnione:) super!
jutro tam sobie podskoczę, bo od 2m-cy czekam na śliwkowego kotka wiskozowego!!
a to że jest dużo melanży... cudnie brzmi Wink)
Dzięki Basiu za info!

Betkam - Pią 26 Lut, 2010 21:33

Barbaro dziękuję! uklon Niestety nie znalazłam tej wiskozy.
JJka proszę opowiedz co jutro tam zobaczysz.
Pozdrawiam