To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Papierowe cuda - Papierowa wiklina maggii

jokul - Czw 14 Mar, 2013 10:14

Szkoda, że to prawie 800 km ode mnie, bo przyjechałabym na pewno!
LucynaM - Czw 14 Mar, 2013 15:33

szkoda, ja mam jakieś 250 km Sad

a filiżaneczka śliczna

maggii - Pią 15 Mar, 2013 09:33

Oj co tam te 250 km w dobie super szybkiej kolei państwowej i, bezpiecznych dróg i błyskawicznych autostrad... wesoło mi

Dziękuję za sympatyczne komentarze...

A ja plotę, plotę, część prac wstawiam do stacjonarnej galerii, część do bezpośredniej sprzedaży, cześć poszła na kiermasz, a troszke dla mnie i dzieciaków w rodzinie.

A tego oto osobnika zrobiłam dla własnej przyjemności plecenia. Jeśli nie znajdzie nabywcy stanie u mnie w ogródku w czasie Wielkanocy:

pozdrawiam

ancia86 - Pią 15 Mar, 2013 10:55

Królik jest wielgachny, fajne ma kształty, wszystko na swoim miejscu Smile ja bardzo polubiłam wyplatać, jednak nie lubię tego malować, mam lakierobejcę i ten smród mnie wykańcza...
maggii - Pon 18 Mar, 2013 08:33

Ancia a czemu śmierdziuchów uzywasz? Kup bejce wodne, dla mnie najlepsze firmy Anico, ale moga być inne, nawet te w saszetkach do samodzielnego rozrobienia. Weż tez lakier wodny, ekologiczny, nieśmierdzący nic a nic.
Wtedy praca bedzie przyjemniejsza. I zawsze mozesz malowac naturalnymi barwnikami: sok z buraków, wywar z łupinek cebuli, kawa rozpuszczalna...

Znowu pokombinowałam z różyczkami Very Happy . Doniczka przygotowana do czegoś innego, ale za duza wyszła, wiec doczekala sie swoich rózyczek

I bardzo dziękuje za nieustajace uznanie mojej pracy, az się czasem dziwię, ze Wam się chce jeszcze do mnie zagladac :hi

ABA - Pon 18 Mar, 2013 09:16

Maggi to jest niemozliwe, żeby się nie chciało tak cudownych wyrobów ogladąć.
Toż to przecie cudeńka wyczyniasz i nam pokazujesz, bysmy podziwiali.
Wielkie ukłony składam i biję gorace brawa.
uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Dorka;]nem - Pon 18 Mar, 2013 09:20

Witam Smile Ja kupiłam lakierobejcę firmy LUXENS w Leroy Merlin i o dziwo w ogóle nie ma zapachu,oraz szybko schnie,jedynym mankamentem był bardzo mały wybór Sad tylko dąb, albo dąb złocisty.Muszę koniecznie spróbować farbowania rurek przed pleceniem, tylko niestety jakoś biednie w sklepach z bejcami.
ancia86 - Pon 18 Mar, 2013 10:54

maggi dzięki za rade, napisz jeszcze gdzie można kupć te bejce wodne, których ty używasz? Twoje prace mają zawsze bardzo ładne kolorki
maggii - Pon 18 Mar, 2013 11:07

Bejce Anico kupuję poprzez ich strone internetową, a więc bejposrednio u producenta. Mankament jeden jest taki, że najmniejsza pojemnośc to 1 litr. Moje kolorki to prawie zawsze połaczenie 2-3 kolorów.

pozdrawiam

Runa - Pon 18 Mar, 2013 13:03

Piękne różyczki cool
ja tam uwielbiam tutaj zaglądać Smile

maggii - Wto 19 Mar, 2013 08:45

cmoknięcie dziekuję więc za Wasza obecność cmoknięcie

A dzis trzecia odsłona kwoki, która podoba się moim znajomym i wciąż dorabiam następne wersje Very Happy

pozdrawiam

maggii - Czw 21 Mar, 2013 07:41

Taki sam bukiet, jak ten czerwony nieco wyżej, tylko w innej kolorystyce:

pozdrawiam

ABA - Czw 21 Mar, 2013 09:45

Bardzo piękny zestaw kwiatkowy. Taki słoneczny akurat na wiosnę.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo

maggii - Pią 22 Mar, 2013 07:58

Pozdrawiam Was cieplutko dziekując za nieustanna przychylność i bardzo juz zmęczona przedwielkanocnymi plecionkami przedstawiam Wam Pania Zając

Wiecej zdjęc i opisów na blogu a ja znikam kończyć ostatnie wielkanocne wyplotki Smile

buziaki

Jarka - Pią 22 Mar, 2013 08:31

Uroczy ten Pan Zając uklon cool cool uklon
Beata61 - Pią 22 Mar, 2013 12:27

Pani zając jest śliczna. brawo cool
Zazdroszczę talentu uklon

beti9 - Pią 22 Mar, 2013 12:45

maggii, ale cudne zające i kwoka, po prostu super cool cool cool
Z tymi bejcami to faktycznie jest kłopot bo ciężko dostać a jak są to mały wybór kolorów.
maggii, używasz bejcy wodnej czy spirytusowej?

LucynaM - Pią 22 Mar, 2013 19:34

Pani Zając jaką seksowną ma kieckę Razz gratuluję pomysłowości
Pysiatom - Sob 23 Mar, 2013 15:19

maggii Twoje prace są śliczne, a zające to rewelacja. brawo brawo brawo
Tissaia - Sob 23 Mar, 2013 19:01

piękne rzeczy - nie mogę uwierzyć że jest to zrobione z papieru (wygląda jak z prawdziwych gałązek wiklinowych)
jadzia59o - Nie 24 Mar, 2013 17:25

magii twoje prace są prześliczne, cudowne, bardzo mi się podobają brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

spróbowałam robić koszyczek ale wyszedł troche krzywo wściekły i dno troche żle zrobilam ale myśle że jak kupie filmik to pójdzie lepiej, bardzo chce się nauczyć pleśc

Krakowianka - Nie 24 Mar, 2013 19:19

LucynaM napisał/a:
Pani Zając jaką seksowną ma kieckę Razz gratuluję pomysłowości

tak, tak śliczna Zającówna a jaką ma talię hahahihi
piękne rzeczy pleciesz uklon cool

Ainer - Nie 24 Mar, 2013 21:07

super zającowa laska wesoło mi cool cmoknięcie
maggii - Pon 25 Mar, 2013 13:29

Az się Zającówna zaczerwieniła normalnie...

Dwa poniższe kurczaki przygotowałam z przeznaczeniem na pisanki na specjalne zamówienie:

pozdrawiam

Jarka - Pon 25 Mar, 2013 13:40

Urocze cool radocha cool