To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

beacia-24 - Pią 13 Lip, 2012 22:15

Anulku kochany, ależ piękna ta sukieneczka i zmienna, raz długa rak krótka haa gdyby tylko jeszcze jej zmienność z Twoją się zgrywała Smile cool hahahihi
Susan - Pią 13 Lip, 2012 23:23

Aniu ciesze się, ze zamieszczasz radosne posty cool Już nic nie boli? Super!

Sukieneczka w wersji dłuższej bardziej mi się podoba, ale ja zawsze byłam wielbicielką dłuższych. Zaintrygowałam mnie spódniczka z allegro. Dobra na Ciebie? Ja się zawsze nacinałam na takich zakupach. Na manekinie laseczka w super sweterku (bo ja kupowałam sweterki) a jak przyszło do domu i ubrałam na siebie- koczkodan. Stwierdziłam, ze nigdy więcej wojny!

calicja - Sob 14 Lip, 2012 10:20

Piękna ta sukienka - zdecydowanie dłuższa wersja jest bardziej elegancka.
I wzorek bardzo ładny - chyba go na bluzeczke wykorzystam ....

żabka - Nie 15 Lip, 2012 19:37

Sukienka śliczna i uroczo w niej wyglądasz brawo brawo brawo (dłuższa zdecydowanie lepiej się prezentuje, bardziej widać wzorek wesoło mi )
maranta - Wto 17 Lip, 2012 11:11

Dziękuję za miłe słowa i uwagi love

Susan napisał/a:
Zaintrygowałam mnie spódniczka z allegro. Dobra na Ciebie? Ja się zawsze nacinałam na takich zakupach. Na manekinie laseczka w super sweterku (bo ja kupowałam sweterki) a jak przyszło do domu i ubrałam na siebie- koczkodan. Stwierdziłam, ze nigdy więcej wojny!

Jest porządnie uszyta, śliczna i oczywiście na zgrabnej modelce leży idealnie.
Ja mam szerokie uda i niestety taki fason i taka długość czyni ze mnie kolubrynę Sad
Kupując ją, wiedziałam, że tak będzie, jednak się skusiłam.

Teraz się biję z myślami czy ją skrócić. Kolor ten bardzo lubię, więc chciałabym móc się cieszyć taką spódniczką Smile

Niżej pokażę jak wyglądam w długiej i jak w podciągniętej pod same pachy wesoło mi

Teraz fotki nowej bluzeczki.
Znowu resztkowa. Maxi i Hemera. Nie wiem ile nici zużyłam. Szydełko 1,5 mm oraz 2 mm (muszę wreszcie kupić sobie szydełko 1,75mm puknąć się ).

A teraz plisowanka, sami oceńcie - ja jestem za skróceniem, ale od góry, bo dół fajnie się układa i chcę, żeby taki został.
Druga opcja - odsprzedać spódnicę wściekły
Nie zmieniałam już bluzki do zdjęcia, choć niezbyt do tej spódniory pasuje.

Tak trochę lepiej wesoło mi

No i teraz podciągnięta pod pachy, nie patrzcie więc na bluzkę hahahihi

I jak - skracać, czy się pozbyć, czy zlekceważyć kolubryniastość i nosić długą?

we_st - Wto 17 Lip, 2012 11:31

Nosić długą. Tylko góra koniecznie musi być "do ciała"
P.S. Wszystkiego, co w życiu najlepsze i bardzo, bardzo dużo zdrowia z okazji urodzin Ci życzę kwiatek dla ciebie

aiszka4 - Wto 17 Lip, 2012 11:34

we_st napisał/a:

Dokładnie.
Bluzka świetna i buty pięknie pasują cool

Paillette - Wto 17 Lip, 2012 11:40

we_st napisał/a:

dokładnie cool

Paillette - Wto 17 Lip, 2012 11:42

Aniu... zdrówka, bo przy nim reszta się znajdzie cmoknięcie

stonesik - Wto 17 Lip, 2012 11:47

Bluzeczka piękna (ja przy tym taśmowym motywie poległam wściekły )!
A ja jednak spódniczkę skróciłabym. W tej krótszej wersji (wydaje mi się) korzystniej wyglądasz cool
I oczywiście również dużo zdrówka życzę kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Wszystkiego najlepszego love

saba52 - Wto 17 Lip, 2012 13:13

W sukience pieknie wygladasz,bluzeczka super cool brawo brawo brawo
Spódniczki nie skracaj!

Najlepszego cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Grażyna - Wto 17 Lip, 2012 13:27

Albo nie skracaj, albo odsprzedaj. Bluzeczka piekna cool
Violetta21 - Wto 17 Lip, 2012 13:30

Aniu bluzeczka pięknie Ci wyszła cool brawo
a co do spódniczki możesz tego lata pochodzić w takiej długiej zamaszystej, bo jest świetna kolor ma nieziemski, a na drugi rok jak Ci się opatrzy to ją ciachnij bye

Jeszcze raz wszystkiego naj naj najlepszego cmoknięcie

Jarka - Wto 17 Lip, 2012 13:31

we_st napisał/a:
zdecydowanie
Pysiatom - Wto 17 Lip, 2012 14:44

Bluzeczka jest piękna, a spódniczki nie skracaj. brawo brawo brawo
maranta - Wto 17 Lip, 2012 15:53

Dziękuję za wszystkie życzenia, tyle ich dostałam, że czuję się jakbym miała olbrzymią rodzinę hopla cmoknięcie

Dzisiaj przyszła haleczka do tej różowej sukienki, kolor pasuje idealnie, aż dziwne, że tak się udało wstrzelić w odcień poprzez monitor i że w ogóle udało się dostać taki kolor wesoło mi

W temacie bluzeczki on-line Grażynka napisała o butach, że mam tyle i że do wszystkiego pasują wesoło mi

Tak, Grażynko, tylko, ze to chińszczyzna, przeważnie za grosze Very Happy

Już nie pamiętam, ale było jakoś tak, ze za 10 czy 15 par zapłaciłam (wraz z kosztami przesyłki) tyle co moja mama za jedną parę kupioną w naziemnym sklepie.
Na dodatek te mojej mamy ani się mamie nie podobają, ani mnie.
Jeden plus, że nie śmierdzą jak te chińskie i być może będą trwalsze.

Póki co ja z moich jestem zadowolona, bo wszystkie pasują (zakup na odległość więc, to prawie cud puknąć się ) a na dotatek podobają mi się.

Mama mówi - nie lepiej jedne a porządne? A ja na to - ale ty się cieszyłaś tylko raz a ja aż piętnaście razy wesoło mi

Poza tym, jedną parę mamie odałam, bo mamy ten sam rozmiar i często w nich chodzi (częściej niż w tych co sama sobie kupiła) i jak narazie jeszcze się nie rozleciały.

Dodatkowy plus - mama wie jakie ma buty, a ja ile razy zajrzę, to zawsze znajdę jakieś, o których nie pamiętałam i... cieszę się od nowa wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Od wczesnego dzieciństwa uwielbiałam buciki, tylko, że w tamtym okresie było trudno coś ładnego upolować. Lubiłam też zapach skóry w obuwniczym (i tego mi przy moich chińskich butach brakuje).

Dziwne, że nie urodziłam się jako stonoga Wink

Co do plisowanki, to jeszcze pomyśle, spróbuję założyć do różnych buzeczek, ale chyba we_st ma razję, ze powinna być taka "do ciała".

Szkoda mi jej niszczyć, ale jeśli miałaby tylko wisieć w szafie, to też sensu nie ma.

beacia-24 - Wto 17 Lip, 2012 16:33

Anulku kochany koniecznie długa i raz jeszcze wszystkiego naj naj naj - a przede wszystkim dużo, dużo, dużo zdrówka
szydeleczko - Wto 17 Lip, 2012 18:51

Wszystkiego dobrego a przede wszystkim zdrowia a reszta sama jakos przyjdzie kwiatek dla ciebie
bluzeczka piekna i efektowna brawo bye

Susan - Śro 18 Lip, 2012 02:01

Aniu! Wszystkiego naj, a zdrówka przede wszystkim!

Spódniczka piękna i wcale nie wyglądasz w niej kolubryniasto! Długa jest ok, a najwyżej za rok ciachniesz i będzie nowy ciuch Wink

anna.pluta1 - Śro 18 Lip, 2012 13:53

brawo brawo pozdrawiam
Elżbieta P. - Śro 18 Lip, 2012 21:13

śliczna bluzeczka, a spódnica... mnie akurat bardziej podobasz się w krótszej wersji:)
dom_Klary - Wto 31 Lip, 2012 18:09

Aniu, poza uściskami z okazji imienin, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie , życzeniami zdrówka i wszelkiej pomyślności kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie , ukłonami w stronę niezaprzeczalnego talentu brawo
Dziękuję za przyłączenie się do mojego F.B.... Tak drań jest skonstruowany, że ja, nie mając konta na Facebooku nic tam nie mogę zrobić, tylko się chwalić.Jak podłączę się pod kogoś, to na mnie wrzeszczą, że im tematykę strony niszczę Smile
Nie chcę prywatnego konta na F.B. , więc muszę cierpieć.....
Aniu, jesteś kochana...i dziękuje, to dla mnie wiele znaczy cmoknięcie
https://www.facebook.com/DomKlary

małgośka - Śro 01 Sie, 2012 19:41

Aniu, bluzeczka cudna.gały mdleje
Misterna, koronkowa robota. radocha radocha
Spóźnione, ale bardzo serdeczne życzenia imieninowe.
Dużo, dużo zdrówka i samych pozytywnych myśli.

kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmoknięcie

maranta - Śro 01 Sie, 2012 19:51

Dziękuję kochaniutkie cmoknięcie cmoknięcie

dom_Klary napisał/a:
Jak podłączę się pod kogoś, to na mnie wrzeszczą, że im tematykę strony niszczę

Ubogacasz i giną w cieniu wesoło mi

SoWa - Śro 01 Sie, 2012 23:09

maranta napisał/a:
nosić długą?

Tak! cool

A bluzeczka jak zwykle zjawiskowa! radocha radocha radocha