To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace JJki

Violetta21 - Pon 06 Kwi, 2009 18:42

ale śliczności piękne decu cool brawo
reni - Pon 06 Kwi, 2009 19:08

ale zaszalałaś wesoło mi

wszystko śliczne cool cool radocha radocha

beacia-24 - Pon 06 Kwi, 2009 19:16

JJka, kobieto kiedy Ty to wszystko robisz, ja dostaję choroby jak patrzę na Twoje prace. Oj robię nalot do Ciebie i przygarnę kilka świeczek, zabiorę wszystkie bez wyjątku. REWELACJA. Odbierasz mi mowę za każdym razem jak wstawiasz jakąś prackę. Wszystko booooskie - radocha radocha radocha
buziaczek - Pon 06 Kwi, 2009 19:28

woooooowwwwwwwwwwwww cóż za przepiękne prace brawo
monika_b - Pon 06 Kwi, 2009 20:04

Ależ pomysłowa z Ciebie bestyjka. Wszystkie prace super, ale wykorzystanie tych tubek po kordonku rewelacyjne, ja też tego nie wyrzucałam... do zeszłego tygodnia puknąć się i teraz sobie w brode pluję. Ale i tak nie wiem ja takie cudeńka zrobić. A może dasz jakieś wskazówki.
anna.pluta1 - Pon 06 Kwi, 2009 20:50

o jej ile różności cool cool
magdalena - Pon 06 Kwi, 2009 21:19

uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon
Aniela41 - Wto 07 Kwi, 2009 08:44

cool cool cool brawo brawo brawo
Jola_1976 - Śro 08 Kwi, 2009 08:35

Jesteś niesamowicie uzdolniona, a Twoje prace są tego dowodem brawo brawo brawo
Mao - Czw 09 Kwi, 2009 10:23

ale cuda robisz cool cool cool brawo brawo brawo cool cool cool
kabyr - Czw 09 Kwi, 2009 13:05

O rany jaki wysyp piękności. brawo brawo brawo
onka15 - Czw 09 Kwi, 2009 13:06

cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo
ata30 - Pon 13 Kwi, 2009 12:48

wspaniałe prace
Krakowianka - Pon 13 Kwi, 2009 15:08

naprawdę przepiękne rzeczy tworzysz uklon uklon uklon uklon
świeczki i talerz+ wazon z drzewkiem mnie zachwyciły!!!!!! cool brawo

elka j. - Pon 13 Kwi, 2009 21:47

O matko, jakie cuda, serwetka śliczna, ale decu - po prostu rewelacja i jakie ilości:) A za kreatywność medal Ci się należy - dekoracja do pracy rewelacyjna, zachwycił mnie też wiosenny talerz cool
bean - Wto 14 Kwi, 2009 12:55

brawo brawo brawo mowę mi odjęło... PIĘKNE, ŚLICZNE, REWELACYJNE... uklon uklon uklon

oj, zaszalałaś i to nie tylko ze świeczkami wesoło mi

Beata T - Wto 14 Kwi, 2009 13:56

łał ale szaleństwo świeczki cudne i cała reszta przeurocza uklon uklon uklon
baluu - Wto 14 Kwi, 2009 20:58

Twój album jest imponujący uklon uklon uklon
JJka - Śro 03 Cze, 2009 20:28

oj, ledwo co odnalazłam swój wątek:)... najpierw zaniemógł mój aparat, potem zaniemogł mój internet, a ostatnio mój komputer :/ przez ten czas trochę mi się rzeczy uzbierało, więc zaczynam:

na początek moja zabawa z decoupagem,

a tak na zupełny poczatek chwalę się zrobieniem dwóch talerzy o tematyce związanej z moim ukochanym zespołem (niestety już nieistniejacym) Republiką. To chyba juz wiadomo że jestem wieloletnią i wierną ich fanką. A miesiąc temu bedąc na zlocie fanów z zespołem wykonałam na konkurs dwa talerze:

dzięki którym wygrałam i za które otrzymałam m.in. dyplom z autografami wszystkich członków zespołu oraz menedżerów (to dla każdego fana chyba najlepsza nagroda Wink )

poza tym dzień później na prywatnej wizycie w domu, wręczyłam w prezencie oba talerze gitarzyście zespołu, mojemu idolowi...

był nimi zachwycony, tym bardziej, że na jednym z nich znalazła się jubileuszowa płyta zespołu...
talerze znalazły miejsce obok przyznanych zespołowi Złotych Płyt, Fryderyków i innych nagród...
( ehhh... sorki... ale musiałam sie tym pochwalic Wink )

zrobiłam również szklankę Republikańską, ze znaczącym i symbolicznym gestem zespołu... tez szybciutko znalazła własciciela Smile

a to pudełko na gadżety związane z zespołem zrobiłam dawno, dawno temu... nie wiedząc, że coś takiego nazywa sie techniką decoupage Wink parę tygodni temu właęnie je polakierowałam, zeby był w pełni decu Wink

a teraz reszta wykonana w ciagu ostatniego miesiąca:
duży wazon ryżowy (na prawdę duży... ponad 50 cm wysokości)

taki komplecik ryżowy wraz ze spękanymi talerzami:

komplet bratkowo-różany (wazon, talerz, talerzyki, filiżanki):
(zwrócicie uwagę na te dwa male talerzyki o dziwnym kształcie... kupiłam je oba za cały 1 zł na wyprzedazy! )

ryzowy żółty komplet z bratkami (talerz, wazonik, szklanki):
(szklanki po musztardach Smile )

talerz z zastosowaniem czarnego papieru ryżowego:
(musiałam, ale to musiałam spróbowac czarnego ryżowca Smile... efekt końcowy lepszy niż widac na fotkach...

talerze z gejszami:
(chodził ten motyw za mną ponad pół roku Smile - jedyne przedmioty które nikomu nie oddam, bo są przeznaczone na moja komodę Wink zastosowałam przy nich złota farbę wypełniającą spękania... zdecydowanie efekt wyszedł lepiej niż na fotkach)

talerz z zielonymi spękaniami wraz z ryżowym wazonikiem (trochę nie wyszedł :/ ):

talerz z fioletowymi spękaniami:

prawie do kompletu wazon ale z różowym papierem ryżowym:

fioletowa ryżowa butelka:

do kompletu coś szklanego ponownie w dziwnym kształcie które nazwałam miseczkami Wink oba ponownie kupiłam na wyprzedaży za śmieszne pieniądze czyli za 3 zł Smile

słoik zielony w róże:
(w czasie świąt wielkanocy robił w pracy za wazon Smile )

komplecik do mojego przedpokoju:
(skrzyneczka na bibeloty, lusterko, wazonik oraz komplet obrazków na ścianę. Niestety jeszcze nie wisza, bo przedpokój sie "robi" Wink. Tutaj ponownie robiłam za "zosię -samosię" czyli sama sobie wyciełam na warsztacie deseczki z płyty... mąż był przerażony tym w jaki sposób ja je ciełam Smile ale ważne że mam wszystkie palce Wink teraz jeszcze dziurki wywiercic na wieszanie...)

buteleczki na naleweczki Wink po tajskich sosach:
(ostatnio rodzina na mnie woła "śmieciarz Wink, bo ostatnio nic nie wyrzucam, tylko wszystko zbieram Smile )

(kolejne 24 sztuki czekają na moją inwencję twórczą Wink )

bambusowe komplety:
(prawdziwe bambusowe przedmioty. dla mnie ten z bambuskami, a ten z kwiatami wisni dla koleżanki)

wieszaki:
(moja mama właśnie chciała je wyrzucic :/ bo stare, niemodne i dużo miejsca w szafie zajmuje... a teraz chce mi je "wyrwac" Wink )

zakładka do książki:
(córka koleżanki jak zobaczyła fotki poprzednich bardzo chciała miec taką... wzór sam sobie wybrała)

skrzyneczki/kuferki drewniane dla mojej mamy, na jej konkretne zlecenie.
żadnych spękań, żadnych zdobień, bardzo proste, skromne... takie chciała, więc takie ma.

inne skrzyneczki/kuferki:
(tutaj każde inne, z innym wzorem i wykonane w innej technice.. spękania, przecierki itp.)

wszystkie razem:

========================

na koniec obiecane:
kolczyki otrzymane od beaci-24 - cmok - jeszce raz dzięki!!

a te kolczyki dostałam od nigdy nie widzianej i w ogóle dalekiej rodziny zza oceanu...

=========================

poza tym zaczełam się też "bawic" innymi technikami...
(z krzyżykami dzielnie "walczę" Wink )

oto moje pierwsze filce... zupełnie "świerze" Wink
kwiat:

elementy naszyjnika, który wkrótce powstanie Smile :

oraz elementy kolczyków, które równiez wkrótce powstaną Smile :

==========================

a to na koniec, bo jednej z Was tutaj obiecałam.....
mój ręcznie tkany gobelin.... jeszcze w latach 80-tych Smile....

szkoda że nie zatrzymałą\am w kadrze pozostałych zrobionych gobelinów... Sad

ufff....
no to teraz musze się wziąśc za obstrykanie zaległych szydełkowych rzeczy....
też jest tego troszkę...

Madzia - Śro 03 Cze, 2009 20:46

Kobieto czyś Ty oszalała??????? Ty chcesz żebyśmy tu na zawał jaki padły z zachwytu? Tak nie można, takie cuda to w małych dawkach trzeba. Przez te Twoje prace tak mnie zatkało, że nie wiem jakimi słowy mam Cię chwalić. Wszystko po prostu dech zapiera!
Będę jeszcze oglądać po wielokroć te cudeńka wszystkie. No naprawdę, nie wiem co powiedzieć.
uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon

misia0808 - Śro 03 Cze, 2009 20:50

JJKa ależ tego naprodukowałaś. Wszystkie prace cudowne, wręcz oczu nie mogę oderwać uklon brawo brawo
jola373 - Śro 03 Cze, 2009 21:36

JJka, dołączam do apelu Madzi - dawkuj nam mniejsze porcje, inaczej zawał, a w najlepszym wypadku oczopląs gwarantowany!
Tyle pięknych prac, że juz sama nie wiem, co najbardziej mi się podoba, GRATULUJĘ!
brawo brawo brawo brawo brawo

Zdolan i pracowita z Ciebie osóbka, obdarzona dużą inwencją twórczą cool

reni - Śro 03 Cze, 2009 21:41

o matko boska Razz toż to oczopląsu oczoplas dostać

brak mi słów ....wszystko cudne uklon cool cool cool brawo

kabyr - Śro 03 Cze, 2009 21:47

Wow ile tego naprodukowałaś.
Czasu trzeba aby wszystko dokładnie obejrzeć.
Zazdroszczę Ci talentu. brawo brawo brawo

anna.pluta1 - Śro 03 Cze, 2009 22:34

wesoło mi wesoło mi wesoło mi wesoło mi wesoło mi wesoło mi cool cool cool cool cool cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie uklon uklon uklon uklon uklon uklon brak słów