Porozmawiajmy o drutach - Druty
Grażyna - Sob 10 Wrz, 2011 15:50
Ja lubię KP. Też stale coś dokupuję i międzyinnymi kupiłam te krotkie i krótkie zyłki. Wykorzystuję je do obrabiania dekoltów albo do dziergania rękawów, gdy rękaw robię od góry w dół. Dzięki drutom KP mogę przymierzać swetry w trakcie roboty i na bieżąco decydować o dodawaniu lub ujmowaniu oczek, np w pasie.
ciapara - Sob 10 Wrz, 2011 21:39
a ja widzialam nowa linie drutow drewnianych KP o przekroju jakims kwadratowym???
M. - Sob 10 Wrz, 2011 22:29
| ciapara napisał/a: | a ja widzialam nowa linie drutow drewnianych KP o przekroju jakims kwadratowym???  |
Cubics
podoba mi się, że mają oznaczenie nr ) ciekawe co to za cudo !
ciapara - Nie 11 Wrz, 2011 00:18
M., inne drewniane tez maja oznaczenie...ale ono sie sciera przy uzywaniu!!!!
M. - Nie 11 Wrz, 2011 07:30
| ciapara napisał/a: | | M., inne drewniane tez maja oznaczenie...ale ono sie sciera przy uzywaniu!!!! |
do drewnianych KP z żyłką na stałe muszę używać miarki... nie mają oznaczenia,
addiki mają na żyłce a KP nie mają
ciapara - Nie 11 Wrz, 2011 09:48
Fakt. A jak poscieraly mi sie napisy to nie wiedzialam jaki rozmiar mam.
Ale ze mam je ulozone w etui ktore ma podpisane kieszonki to od razu wiem jaki rozmiar wyciagam nie musze mierzyc.
M. - Sob 05 Lis, 2011 14:30
dwie pary drewnianych (dokręcanych) trafiły mi się jakieś felerne, pękły przy próbie pierwszego dokręcenia żyłki... w miejscu połączenia drewna z metalem!
akryle są też niezłe, kupiłam sobie 3 rozmiary, 3,5, 4 i 10,
dziesiątki maja dużo lepsze czubki od innych zwykłych prostych 10 jakie miałam ze starych zapasów!!!
zrobiłam remanent w drutach... mam prawie wszystkie nr
ciapara - Sob 05 Lis, 2011 14:35
A nie masz mozliwosci zlozenia reklamacji????
M. - Sob 05 Lis, 2011 14:47
| ciapara napisał/a: | | A nie masz mozliwosci zlozenia reklamacji???? |
nawet mi to do głowy nie przyszło... mogą nie uznać, to mechaniczne uszkodzenie !
nie kupię juz drewnianych z dokręcaną żyłką!!!
te co złamałam sama miały żyłkę na stałe,
i stało sie to przez moją nieuwagę ... oparłam się ręką, leżały na miękkiej kanapie i trzasły!
a te z dokręcaną pękły w miejscu połączenia drewna z metalem! przy PIERWSZYM łączeniu z żyłką!
ciapara - Sob 05 Lis, 2011 15:38
Ja tam bym reklamowala, co Ci szkodzi. Przy wysylkowym zakupie to Twoje prawo.
lamika88 - Sob 05 Lis, 2011 16:20
Ja też bym złożyła reklamacje... Może akurat zostanie to uznane za wadę produkcyjną i dostaniesz nowe Warto spróbować bo przecież te druty do tanich nie należą
M. - Sob 05 Lis, 2011 17:02
paragonów nie mam... tylko w historii sklepu zapisane, no strata jedne 19,2 zł drugie 22 zł
dość dawno kupowane, 10 września i 24 sierpnia...
ciapara - Sob 05 Lis, 2011 17:13
Ja raz mialam wlasnie wade ukryta w drewnie 3 mm skarpetkowym, ale nie reklamowalam bo sama podpilowalam druta i bylo ok. Byl rozdwojony czubek.
Pani ze sklepu napisala mi ze moge je odeslac a ona odesle je do producenta. Mnie sie nie chcialo bawic. Ale jesli Ty masz 2 pary to ja bym reklamowala, bo to juz warto.
M. - Sob 05 Lis, 2011 18:00
Agnieszko, chyba mi się nie chce ... użerać, mam przykre doświadczenia z różnymi reklamacjami
ciapara - Sob 05 Lis, 2011 19:04
powiedz mi jaki sklep?? Jesli biferno nie bedziesz miala na pewno klopotów bo pani Basia jest bardzo sumienna.
M. - Sob 05 Lis, 2011 20:02
| ciapara napisał/a: | | powiedz mi jaki sklep?? Jesli biferno nie bedziesz miala na pewno klopotów bo pani Basia jest bardzo sumienna. |
e_dziewiarka
ciapara - Sob 05 Lis, 2011 20:07
No to nie wiem jak u nich z reklamacjami.
zorza - Nie 06 Maj, 2012 21:56
Dziewczyny, ja tak trochę z innej beczki.Mam pytanie:czy są dostępne jakiekolwiek druty na żyłce 1 mm?
Bo szukam i nic,nie ma
M. - Nie 06 Maj, 2012 22:09
| zorza napisał/a: | Dziewczyny, ja tak trochę z innej beczki.Mam pytanie:czy są dostępne jakiekolwiek druty na żyłce 1 mm?
Bo szukam i nic,nie ma  |
ja najcieńsze mam 0,7 Addi , niestety nie pamiętam gdzie kupiłam...
a następne mam 1,5 mm
a z 1 nie spotkałam się...
zorza - Nie 13 Maj, 2012 11:55
M. dzięki za odzew. Myślałam,że 1 mogą być najcieńsze a tu prosze 0,75.
Co do 1 okazuje się,że są.Szukałam i znalazłam,jak narazie w jednej pasmanterii.
Nie ukrywam,że wolałabym tańsze.
inez124 - Pon 31 Gru, 2012 10:32
Dziewczyny kupiłam na próbę takie druty nr 3 http://wloczkowo.pl/pl/p/...OOD-KnitPro/345 ale po próbach doszłam do wniosku że lepiej robi mi sie na metalowych.Może któraś z Was lubi robić na drewnianych to ja chętnie odsprzedam(cena do ustalenia) lub zamienie sie na metalowe nr 3.Pozdrawiam
ciapara - Pon 31 Gru, 2012 15:52
inez124, szkoda ze mam, chętnie inaczej bym sie wymienila. Mnie sie idealnie robi na drewnie. Metale dawno w kat poszly.
Ale całkiem inaczej. Stad to negatywne odczucie.
inez124 - Pon 31 Gru, 2012 16:22
Ciapara trudno powiedzieć , po prostu" nie leżą mi "
Może jeszcze znajdzie się chętna,nie chciałabym ,żeby leżały no i musiałabym wydać pieniądze na metalowe,jeszcze poczekam.Pozdrawiam
calicja - Sob 16 Mar, 2013 10:31
Dziewczyny, przeszukałam (nieco pobieznie moze) internet i w żadnym sklepie nie ma drutów KP dołączenia metalowych 2,5 mm, ew. 2,75.
Moze gdzieś widziałyście albo macie i nie używacie?
ewasosnowiec - Sob 16 Mar, 2013 10:48
Druty do łączenia są od nr 3
|
|
|